dpolal Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου Μηχανή Nespresso με τις γνήσιες κάψουλες και μέχρι 2 καφέδες την ημέρα. Φτιάχνω Lungo για να έχω μια μικρή διάρκεια καθώς τον λιβανίζω αρκετή ώρα και με κόστος περίπου 50 λεπτά η κάψουλα βγαίνει 1 ευρώ την ημέρα. Ακόμα και το καλοκαίρι συνήθως πίνω ζεστό. Δεν έχω δοκιμάσει λύσεις ποιό ακριβών μηχανών και καφέ που τον κόβεις σε μύλο κλπ απλά επειδή βαριέμαι την διαδικασία. 3
trelaras22 Δημοσ. 30 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 24 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Εγω έχω camira για οταν εχω χρονο,μοκα για το πρωί πριν φυγω βιαστικά. Ειχα νεσπρεσο καιρο,πιο πριν dolce gusto. Δε συνεφεραν,αλλα ηταν βολικες. Η μόκα ειναι έτσι γρήγορη διαδικασία, επίσης, πώς σου φαίνεται γευστικά σε σχέση με τα nespresso; Ρωτάω γτ κι οι κάψουλες δε βγάζουν αμάν και την καλύτερη ποιότητα, π οπότε αν πλησιάζει η μόκα να το τσεκάρω κι αυτό!
StamTheMan Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου 8 λεπτά πριν, trelaras22 είπε Η μόκα ειναι έτσι γρήγορη διαδικασία, επίσης, πώς σου φαίνεται γευστικά σε σχέση με τα nespresso; Ρωτάω γτ κι οι κάψουλες δε βγάζουν αμάν και την καλύτερη ποιότητα, π οπότε αν πλησιάζει η μόκα να το τσεκάρω κι αυτό! Ειναι κατι αναμεσα σε εσπρεσο και φιλτρου. Ειναι σχετικα φθηνη,δε χανεις κατι να δοκιμασεις. Κοιτα και τη διαδικασια της camira.
latch Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου Aeropress για ζεστό τύπου φίλτρου, που και που κανένα moka pot και cold brew για κρύο. Το παράτησα το σπορ εσπρέσο στο σπίτι γιατί για να έχεις αξιοπρεπές αποτέλεσμα με συνέπεια κοστίζει. Για aeropress/moka βάζω και κανένα πιο καλό καφέ από διάφορους roasters ενώ για cold brew ένα generic blend από roasters. Έχω κομπλέ μύλο χειρός οπότε παίζω μπάλα με κόκκους που τους αλέθω εγώ ανάλογά με την συνταγή. Δεν είναι πατάς κουμπί έχεις καφέ αλλά μου αρέσει η διαδικασία. Για aeropress παίρνει σύνολο 3 λεπτα μέχρι να εχεις κουπα και καθαρίζει πανεύκολα. Moka pot ~5-8 λεπτα. Cold brew απλά αλέθω και το βαζω σε βαζακι/infuser ότι εχω διαθεσιμο και το αφήνω 8-10 ώρες (ολονυχτίς) και το πρωι σουρώνω. To καλό με αυτά ειναι ότι ειναι και portable. Το έρμο το aeropress το'χω παρει παντου.
mariosnik_ Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 30/3/2025 στις 8:13 ΜΜ, Mz2024 είπε Ζεστό Ελληνικό μέτριο χειμώνα καλοκαίρι Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Οι Tuareg στην Έρημο, πίνουν ζεστό τσάι. Βοηθάει στην αντιστάθμιση της θερμοκρασίας του σώματος με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Το σκεπτικό είναι ότι αν είσαι ποιο ζεστός εσωτερικά, το έξω σου φαίνεται καλύτερο. Γι' αυτό τον χειμώνα παγωμένο μπάνιο και γρανίτα! ΧΑΧΑΧΑ Σε όλες τις χώρες με ζεστη, Ασία, ανατολή, αραβικές κτλ, πίνουν ζεστό το τσάι. Επεξ/σία 31 Μαρτίου από mariosnik_ 1
Black Demis Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου πλεον δεν πίνω καθώς λογο υπέρ χρήσης για να μπορώ να αντέξω στην δουλειά απέκτησα ανοσία.... πλεον πίνω έξω μόνο σε παρεα
NikosRocknRolla Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Συγνώμη για την χαζή μου ερώτηση! 😅 Η bialetti που έχω δει είναι μπρικι που κάνεις εσπρεσσο η βλακειες λεω; Επεξ/σία 30 Μαρτίου από NikosRocknRolla
this.is.elia Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 6 hours ago, trelaras22 said: Εσείς τί καφέ φτιάχνετε σπίτι, για φίλτρου να πάρω μηχαννή, να παρω κάτι άλλο απ αυτά τα χοιρός; Το καλύτερο καφεδάκι είναι το χοιρός. 1 22
Billator Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Malthador είπε Με μια αυτόματη εσπρεσσομηχανή των 300-400 ευρώ και με μια καλή ποικιλία των 28-30 ευρώ/κιλό, τότε ο κάθε διπλός καπουτσίνο θα σου βγαίνει λιγότερο από 1 ευρώ σε κάθε κούπα. Και θα έχεις καλύτερη ποιότητα καφέ από το 95% των καταστημάτων εκεί έξω. Σε ένα τρίμηνο έχεις κάνει απόσβεση την αξία της μηχανής, προσωπικά μετανιώνω που δεν το είχα κάνει νωρίτερα. Συμφωνώ απόλυτα, ειδικά όταν βγαίνουν οι υπεραυτοματες σε προσφορά (για το budget που αναφέρεις για να πάρει μια κατηγορία πάνω από αυτό που υπολόγιζε) είναι η καλύτερη επιλογή αν κάποιος του αρέσει espresso / cappuccino (είτε τα παρακλάδια αυτών), είτε ακόμα και freddo κλπ . Και τεράστια ευκολία ότι πατάς ένα κουμπί και τέλος (οκ πλην του freddo). Και το περιγράφεις ακριβώς όπως είναι στο 95% των περιπτώσεων θα πιείς παντού έξω χειρότερο καφέ από αυτό που θα πίνεις κάθε μέρα σπίτι. (Εφόσον φυσικά βρεις την ποικιλία / βαθμό κοπής κλπ που σου ταιριάζει). Επεξ/σία 31 Μαρτίου από Billator 1
StamTheMan Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 1 ώρα πριν, NikosRocknRolla είπε Καλησπέρα. Συγνώμη για την χαζή μου ερώτηση! 😅 Η bialetti που έχω δει είναι μπρικι που κάνεις εσπρεσσο η βλακειες λεω; Ναι,αυτο που λεμε μοκα,παραπανω. 1
mamak1989 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 6 ώρες πριν, trelaras22 είπε Με ψήνει κι ο φίλτρου, αν έ έχεις εμπειρία, αξίζει μια κλασική μηχανή στο πενηντάρικο, ή άλλες λύσεις φτιάχνουν καλύτερο, κάπου το μάτι μου είχε πάρει την πεποίθηση οτι τα χειροκίνητα θεωρούνται ως δυνατά να παράξουν καλύτερο γευστικά. Δύσκολος ο φίλτρου αν και βγαίνει φτηνά Για μηχανές εσπρέσσο υπάρχουν και από 80 ευρώ μέχρι χιλιάρικο και άνω
trelaras22 Δημοσ. 31 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 4 λεπτά πριν, mamak1989 είπε Δύσκολος ο φίλτρου αν και βγαίνει φτηνά Για μηχανές εσπρέσσο υπάρχουν και από 80 ευρώ μέχρι χιλιάρικο και άνω 4 λεπτά πριν, mamak1989 είπε Δύσκολος ο φίλτρου αν και βγαίνει φτηνά Για μηχανές εσπρέσσο υπάρχουν και από 80 ευρώ μέχρι χιλιάρικο και άνω Με ποιά ένοια το λες το δύσκολος;
StamTheMan Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 18 λεπτά πριν, mamak1989 είπε Δύσκολος ο φίλτρου αν και βγαίνει φτηνά δλδ
Makis38 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου Φραπέ Jacobs στο σπίτι, μια χαρά και καλύτερος από Nes. Βρείτε καφετέριες στα μέρη σας με self service, υπάρχει μέχρι και Bruno στην πόλη μου με 2.5€ και κάθεσαι κανονικά σε τραπεζάκι (αν βρεις βέβαια). 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Πινω δυο νες την ημερα, καποιες φορες για ποικιλια και εσπρεσο. Στιγμιαιοι.Το θεμα ειναι και ποσες κουταλιες βαζουμε, αν πχ. βαζεις τρεις ειναι σα να πινεις δυο καφεδες μαζι. Εγω βαζω μια κανονικη🙂 8 ώρες πριν, dpolal είπε Μηχανή Nespresso με τις γνήσιες κάψουλες και μέχρι 2 καφέδες την ημέρα. στο αναλογο ποτηρι? Επεξ/σία 31 Μαρτίου από fitsoulas2024
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα