Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 128
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/3/2025 στις 6:15 ΜΜ, trelaras22 είπε

Χθες κι ύστερα απο σύντομους υπολογισμούς, κατέληξα στο συμπέρασμα οτι δίνω περίπου 4,5 με   5,5 ευρώ   την ημέρα μόνο σε καφέ,    espresso, freddo  κλπ κλπ, οπότε ψάχνω ιδέες για καφέ στο σπίτι, γτ έχω μπει σε μια λογική πολύ κακή με τον έτοιμο καφέ απ έξω. 

Nescafe capuccino gold ή caramel φακελάκια απο σουπερμαρκετ. Υπάρχει και κρύα εκδοχή. Πολύ ωραία γεύση, ούτε μηχανές ούτε τίποτα. Λιγότερη καφείνη και οικονομία. Από τότε που τους ανακάλυψα, δεν έχω ξαναπάρει καφέ απ' έξω. Σιγά μη δίνω 2,50Ε για ενα καφέ που τον κρατάς 1 ώρα το πολύ. Πλέον καφές έξω μόνο αν είναι να βγω με παρέα. Καφές στο χέρι μόνο αν η τιμή πέσει κάτω από 1,50Ε. Γιατί τόσο αξίζει το μέγιστο.

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1
Δημοσ.

Και εγώ πλέον, εδώ και χρόνια, ελληνικό πίνω (σε κούπα) και σπάνια γαλλικό για αλλαγή. 

Το κακό είναι ότι έξω οριακά τον φτιάχνουν καλό. Συνήθως χρησιμοποιούν το ακροφύσιο του ατμού και απλά δε πίνεται και πρόσφατα πέτυχα και μαγαζί που έκανε ελληνικό με κάψουλα. Δεν θα ήταν κακός αν δεν άφηνε και γεύση μέντας από τη προηγούμενη χρήση που έκαναν. :)

Δημοσ.

ελληνικός μόνο από τα χέρια μου και μόνο σπίτι.

το απόγευμα με συνοδεία κέικ ή κουλουριών η μεγαλύτερη απόλαυση.

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Ακομα δε μας εχει απαντησει.

Περαν της πλακας παντως,στο μπρικι παιρνεις 300 γραμμαρια και ξεχνας να ξαναπαρεις.

Δηλαδή αν πάρω κομμένο εσπρεσσο από ένα μαγαζί δεν θα μπορέσω με ένα τέτοιο μπρικι να βγάλω εσπρεσσο; 

https://www.skroutz.gr/s/7157114/Bialetti-Brikka-Mpriki-Espresso-4cups-Asimi.html

Δημοσ.

Ο καφές είναι και γούστο. Άλλος πίνει μόνο ελληνικό, άλλος θέλει φραπέ για να ξυπνήσει. Εγώ πέρασα από όλα τα στάδια του καφέ εκτός από την μηχανή που αλέθει και φτιάχνει μόνη της, την οποία θεωρώ και καλύτερη επιλογή. Πλέον πίνω καφέ μόνο όταν είμαι έξω με παρέα και ξέρω ότι στο μαγαζί θα πιω καφέ και όχι χαρούπι. Μυήθηκα με τον καιρό στο μαγικό κόσμο του τσαγιού. Πλέον πίνω καθημερινά μόνο διαφορα αφεψήματα και τσάι και σπάνια ελληνικό όπου μπορώ να ρυθμίσω την ποσότητα της καφείνης που προσλαβάνω. Έτσι το δεύτερο eco vessel παγούρι που κουβαλάω μαζί μoυ έχει τσάι ή αφέψημα με διάφορα βότανα. Το άλλο έχει πάντα νερό από το φίλτρο μου. Αυτά. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Ακραια αποψη.

Μπορεί και να είναι ακραία, ή ακραία διατυπωμένη.

Υπάρχουν κάποια αντικειμενικά πράγματα όμως. Το βασικότερο είναι ότι με 1μισι bar που έχει το moca pot, δεν φτιάχνεις εσπρέσο. Δεν έχει καν γεύση εσπρέσο, είναι κάτι ιδιαίτερο. Σε κάποιους αρέσει σε κάποιους όχι. Θα έλεγα σε κάποιον να τον δοκιμάσει πριν πάρει μπρίκι. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει καμία σχέση με τον καφέ που πίνει έξω. 

Από εκεί και πέρα, το θέμα του χρόνου είναι βασικό, αν κάποιον τον ενδιαφέρει (και είναι η πλειοψηφία). Θέλει χαμηλή φωτιά και ένα βασικό χρόνο εκμάθησης να τον φτιάχνεις σωστά, θέλει σχολαστικό καθάρισμα για να μην οξειδωθεί το μπρίκι, και γενικά για να μη μυρίζει. 

Τέλος, αν θες να φτιάξεις καφέ για δύο άτομα, που δεν είναι δυο μικρά εσπρεσάκια, πρέπει να επαναλάβεις τη διαδικασία. Σε αυτή την περίπτωση, δύο παρασκευές μπορεί να σου πάρουν και ένα μισάωρο την ημέρα. Όταν φτάνουμε στο μισάωρο, μιλάμε για ξεχωριστό χόμπι. 

Δεν βλέπω που υπερτερεί έναντι του γαλλικού, της κάψουλας, ή μιας μηχανής. Αν σε νοιάζει η ποιότητα και η γεύση και θες να θυσιάσεις χρόνο, πας στη μηχανή. Αν έχεις πρόβλημα με το χρόνο της μηχανής, πας στην κάψουλα. Αν έχεις πρόβλημα με το κόστος της κάψουλας (που μετριάζεται αν δεν πάρεις nespresso), πας πάλι στη μηχανή, ή στο γαλλικό ως all around λύση. 

Ο κύριος λόγος που δοκιμάσαμε οι περισσότεροι το moca pot, ήταν το χαμηλό κόστος αγοράς, αλλά για να πάρεις ένα της προκοπής θέλεις ένα πενηντάρικο και πάλι. Και όταν το συγκρίνεις με 5 ευρώ τη μέρα που πληρώνει αυτή τη στιγμή ο φίλος, ακόμα και μια καλή μηχανή, θα βγάλει τα λεφτά της σε λιγότερο από ένα χρόνο. 

Επεξ/σία από tzavardin
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, dpolal είπε

Μπάάά, έχουμε απλές κούπες για καπουτσίνο από δώρο γάμου. 😁

Ο Τζορτζ εγκρινει

images.jpg

11 ώρες πριν, andreas-d είπε

Nescafe classic εδώ και δεκαετίες, ανακατευτώ με το κουταλάκι ο λεγομενος ( καραβισιος ) και πάντα κρύο χειμώνα καλοκαίρι,

τι μου θυμισες, ετσι τον επινε ο πατερας μου στο μαγαζι του🙂 οχι κρυο βεβαια, τον ζεσταινε στο μπρικι με τη πριζα

Επεξ/σία από fitsoulas2024
  • Like 1
Δημοσ.

Πριν 4 μήνες είχα αυτό το θέμα και εγώ,κατέληξα σε Delonghi Dedica 655,μύλο για να κόβω καφέ,αξεσουάρ (για πάτημα,ισιωμα,κουπάκι για δόσεις κτλπ) από aliexpress,μέγιστο ποσό ήταν τα 400 ευρώ για όλα αυτά,τα έκανα απόσβεση σε ούτε 2 μήνες γιατί πίνω 2 καφέδες την ημέρα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ,και τώρα είμαι με 26-27 ευρώ για πάνω από 55 καφέδες ανά συσκευασία,μπορείς και πιο φθηνά απλά λατρεύω τον hausbrand gourmet που είναι πιο ακριβός. Αξίζει 1000% αλλά θέλει και λίγο χρόνο έτσι,δεν είναι με κάψουλες να βγει έτοιμος κατευθείαν.

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι της άποψης ότι με 2€ το κύπελλο δεν αγοράζεις μόνο καφέ αλλά κ τον χρόνο σου. Όπως κ με το ντελιβερι. Τωρα αν είναι τα οικονομικά τόσο στενά που να κόψω κ το χαρτινο ποτηράκι κ να κουβαλάω θερμός άστο άστο να πάει άστο άστο πονάει άστο Πάριος.

Θα προτιμήσω να τον κόψω εντελώς δηλαδή παρά να κάνω "επένδυση" με 400€ καφετιέρα για να βρεθώ κ να παίρνω κ απέξω μετά πάλι -400€ επειδή βαριέμαι κ το ξέρω.

Δημοσ.

All in, 5k σε εξοπλισμό, μύλο, καφετιέρια κ εργαλεία.

Μετά δεν θα ξαναπιεις απέξω με εξαίρεση specialty καφετέριες

• Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, NikosRocknRolla είπε

Δηλαδή αν πάρω κομμένο εσπρεσσο από ένα μαγαζί δεν θα μπορέσω με ένα τέτοιο μπρικι να βγάλω εσπρεσσο; 

https://www.skroutz.gr/s/7157114/Bialetti-Brikka-Mpriki-Espresso-4cups-Asimi.html

οχι δε θα βγαλεις εσπρεσσο με την εννοια του εσπρεσσο που ξερεις απο μηχανη, το μπρικι δε μπορει να σηκωσει τα 9 bar πιεσης που απαιτουνται για να παρεις εσπρεσσο

το  πιο κοντινο γευστικα (για μενα) στον καφε απο μοκα ποτ ειναι ο αμερικανο (νερωμενος εσπρεσσο) 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν γίνεται παιδιά να συγκρίνουμε τον καφέ ντελιβερι με τον σπιτικό. Τον άλλον τον έβγαλε μια ακριβή μεν μηχανή η οποία όμως βγάζει 1000 την μέρα και μπορεί να μην έχει καθαριστεί, μπήκε σε χάρτινο ποτήρι και ταρακουνηθηκε στο μηχανάκι και φτάνει σπίτι σου μπορεί και 15 λεπτά από τη στιγμή που τον κάνανε. Τι καϊμάκι να έχει αυτός ο καφές. 

Τον σπιτικό τον πίνεις αμέσως μόλις βγει. 

Προσωπικά πίνω έξω μόνο από ανάγκη όταν πάω για "καφέ" με φίλους. 

Γενικά πινω εναν espresso το πρωί και έναν μετά το φαγητό το μεσημερι και ανυπομονώ και για τους δύο. 

Προτείνω αν θες εσπρέσσο πάρε μια αυτόματη μέσα στα λεφτά που θες. Με 4 ευρώ την μέρα είσαι στα 400 το 3μηνο οπότε έχεις πολλές επιλογές. 

ΥΓ. Πίνω μόνο ζεστό ακόμα και το καλοκαίρι ίσως για τον κρύο να είναι ψιλο-οκεη το ντελιβερι, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη 

Επεξ/σία από Grfoxz
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, magicnumbers είπε

Είμαι της άποψης ότι με 2€ το κύπελλο δεν αγοράζεις μόνο καφέ αλλά κ τον χρόνο σου. Όπως κ με το ντελιβερι. Τωρα αν είναι τα οικονομικά τόσο στενά που να κόψω κ το χαρτινο ποτηράκι κ να κουβαλάω θερμός άστο άστο να πάει άστο άστο πονάει άστο Πάριος.

Θα προτιμήσω να τον κόψω εντελώς δηλαδή παρά να κάνω "επένδυση" με 400€ καφετιέρα για να βρεθώ κ να παίρνω κ απέξω μετά πάλι -400€ επειδή βαριέμαι κ το ξέρω.

Μωρε αν είναι  να πάω σε ακριβό εξοπλισμό και διαδικασία μαζί σου, αν πάλι βρω καμια΄φθηνή επιλογή, κανένα φίλτρου ξέργ ω, κανένα καλό στιγμιαίο κι εκεί που έφτανα τα 150 το μήνα με  ελάχιστο κόπο γλιτώνω τα  100, 120 είναι σοβαρό το κέρδος, όσο να πεις. Το άτυπο το  delivery πολλές φορές έχει κι ελάχιστη, θες ένα καφέ που κάνει 2,5 και παίρνεις και κάτι έξτρα γιανα συμπληρώσεις, κι όλο αυτό συστηματικά...  

Δημοσ.

Έρχομαι να προστεθω σε αυτους που λένε για Dedica και μύλο adler. Τα υπόλοιπα αξεσουαρ και αλλο φιλτρο κτλ δεν τα έχω δοκιμάσει. Μόνο με αυτά τα 2 και χωρίς να κάνω τον μπαρίστα, έχω έναν καφέ που με έχει κάνει να μην μου "λείπει" ο απέξω.

Η τρελή διαφορά για μενα ήταν ο μύλος, μετά από εκεί ευχαριστήθηκα εσπρέσσο σπιτικό.

Επίσης, έχω και μηχανή για γαλλικό, νεσπρέσσο στη δουλειά και μεγάλωσα σε ένα σπίτι (όπως όλοι) με ελληνικούς. Αλλά με καλύπτει αυτή η επιλογή μου πλέον απόλυτα. Ίσως αν καμια μέρα μερακλώσω να αγοράσω και όλα τα υπόλοιπα που ανέφεραν κάποιοι για να δω τη διαφορά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...