Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με dedica χωρίς μύλο και κομμένο καφέ perla, από Βασιλόπουλο, είμαι υπερευχαριστημενος, ενώ έχω κάνει απόσβεση σε λιγότερο από 2 μήνες.

 

Το μόνο κακό είναι ότι πλέον έτσι πίνω περισσότερο...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, trelaras22 είπε

 

Μωρε αν είναι  να πάω σε ακριβό εξοπλισμό και διαδικασία μαζί σου, αν πάλι βρω καμια΄φθηνή επιλογή, κανένα φίλτρου ξέργ ω, κανένα καλό στιγμιαίο κι εκεί που έφτανα τα 150 το μήνα με  ελάχιστο κόπο γλιτώνω τα  100, 120 είναι σοβαρό το κέρδος, όσο να πεις. Το άτυπο το  delivery πολλές φορές έχει κι ελάχιστη, θες ένα καφέ που κάνει 2,5 και παίρνεις και κάτι έξτρα γιανα συμπληρώσεις, κι όλο αυτό συστηματικά...  

Καλά ναι για ντελιβερι καφέ δε συμφέρει κάθε μέρα με την ελάχιστη θα χρεοκοπήσεις κ θα γίνεις κ 100 κιλά γιατί καφές σκέτος δε θαναι μα τοστ μα τυροπιτα αντίο.

Ένα καιρό την έβγαζα με φακελάκια azera είναι αρκετά decent για αυτό που πίνεις,κόστος περίπου 4ε κ κυρίως δε βαράει τόσο στομάχι όσο ο φραπέ νες. Βέβαια δεν είναι για συνέχεια για εμένα τουλαχ.

Τέλος αν είναι να διαθέτεις χρόνο τσεκαρε κ τον κλασσικό ελληνικό στο μπρίκι, προσωπικά τον έχω ανώτερο από όλα τα λασποζουμια γευστικά αρωματικά κ στο στομάχι φιλικό. Απλά μας έχει φάει η μόδα με τα καλαμάκια τα αφρογαλα κλπ. Άμα βιάζεσαι με 2 παγάκια τον πίνεις στο 5λεπτο.

  • Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Talos82 είπε

Με dedica χωρίς μύλο και κομμένο καφέ perla, από Βασιλόπουλο, είμαι υπερευχαριστημενος, ενώ έχω κάνει απόσβεση σε λιγότερο από 2 μήνες.

 

Το μόνο κακό είναι ότι πλέον έτσι πίνω περισσότερο...

Το μόνο κακό είναι ότι Τάλως ονομάζεται ένας ελληνικός, χειροποίητος, super high end μύλος, αλλά ο Talos82 δεν έχει μυλο 😐

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πήρα αυτήν στο γραφείο πριν δύομιση χρόνια και δεν το μετάνιωσα στιγμή.

spacer.png

Την είχα πάρει 50€ τότε και τώρα την έφτασαν στα 80€ αλλά... σκυλί. Καθημερινά 6-8 καφέδες espresso και freddo. Το αφρόγαλα δεν το πετυχαίνει σωστά ή κάτι κάνουμε λάθος εμείς.

Από καφέδες, dimello, buondi craft, kosta, lavazza, ότι βρίσκουμε σε προσφορές.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Εγώ πάλι έχω μία jura ena micro 90 υπεραυτοματη και με έχει σώσει. Έχει κάνει χιλιάδες καφέδες, δεν ξέρω πόσους αλλά η σακούλα του κιλού κόκκους δεν βγάζει μήνα. Την έχω 8 χρονια και κάπου στα 5 χρειάστηκε επισκευή ο μηχανισμός της. Πουλάνε κιτ επισκευής αλλά το προσπάθησα και δεν… οπότε αγόρασα έτοιμο όλο τον μηχανισμό ανακατασκευασμένο, τον άλλαξα και δουλεύει ακάθεκτη. Πραγματικά το κάνουν δύσκολο να την επισκευάσεις, πρώτη φορά είδα βίδα χωρίς κεφάλι. Θέλεις ειδικό κατσαβίδι που το πουλάνε μαζί με το κιτ.

Στα της χρήσης κάνει καφέδες με γάλα αλλά είναι μπελάς με εξωτερικά ποτήρια και σωληνάκια και θέλεις το ειδικό καθαριστικό μετά από κάθε χρήση με γάλα που και μπελάς είναι και έξοδα για το καθαριστικό. Σπάνια το χρησιμοποιώ μόνο όταν έχω επισκέπτες και θέλω να κάνω πολλούς καφέδες με γάλα. Στη καθημερινότητα η σύζυγος που πίνει καφέδες με γάλα χρησιμοποιεί ένα aeroccino. Η jura  έχει και μοντέλα με ψυγείο για γάλα αλλά και πανάκριβα είναι και χώρο πολύ πιανουνε. Αυτή είναι μικρή και ιδανικη για τον πάγκο της κουζίνας.

Ο καφές είναι πολύ ωραίος και γρήγορος. Από καθάρισμα εύκολη είναι. Έχει και κάποια λίγα έξοδα συντήρησης φίλτρο νερού  κάθε 2 μήνες και κάτι ταμπλέτες καθαρίστηκες που ζητάει κάθε 50 κύκλους άνοιξε κλείσε. 
 

Εκτός από το προφανές ότι έχεις ωραίο καφέ όταν τον θες ή οικονομία σε σχέση με τον καφέ απ έξω είναι πολύ μεγάλη.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Demora είπε

Έρχομαι να προστεθω σε αυτους που λένε για Dedica και μύλο adler. Τα υπόλοιπα αξεσουαρ και αλλο φιλτρο κτλ δεν τα έχω δοκιμάσει. Μόνο με αυτά τα 2 και χωρίς να κάνω τον μπαρίστα, έχω έναν καφέ που με έχει κάνει να μην μου "λείπει" ο απέξω.

Η τρελή διαφορά για μενα ήταν ο μύλος, μετά από εκεί ευχαριστήθηκα εσπρέσσο σπιτικό.

 

Με ένα bottomless portfilter θα ανέβεις ένα επίπεδο ακόμη. 

Προτείνω και αυτά 

1. https://www.aliexpress.com/item/1005005978115223.html

2. https://www.aliexpress.com/item/1005005917281216.html

3. https://www.aliexpress.com/item/1005006094800634.html

4. https://www.aliexpress.com/item/1005004752475437.html

5. https://www.aliexpress.com/item/1005005917229509.html

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, alefther είπε

οχι δε θα βγαλεις εσπρεσσο με την εννοια του εσπρεσσο που ξερεις απο μηχανη, το μπρικι δε μπορει να σηκωσει τα 9 bar πιεσης που απαιτουνται για να παρεις εσπρεσσο

το  πιο κοντινο γευστικα (για μενα) στον καφε απο μοκα ποτ ειναι ο αμερικανο (νερωμενος εσπρεσσο) 

Καλημέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση σου! Οπότε για μένα προσωπικά το βλέπω καλά να δουλεύει γιατί 8/10 φορές θα πάρω αμερικανο πάρα εσπρεσσο. Μου κάθεται πιο βαρύς 😅

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, NikosRocknRolla είπε

Καλημέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση σου! Οπότε για μένα προσωπικά το βλέπω καλά να δουλεύει γιατί 8/10 φορές θα πάρω αμερικανο πάρα εσπρεσσο. Μου κάθεται πιο βαρύς 😅

Τα μπρίκια είναι λίγο περίεργα και οι γνώμες είναι πολύ διαφορετικές και σε κάποιους ο καφές "μυρίζει" κάπως. Εγώ θα σου έλεγα να πας σε μηχανή εσπρεσσο και αν θέλεις αμερικάνο απλά άσε να τρέξει παραπάνω νερό. Με την μηχανή θα μπορείς να κάνεις και έναν freddo ενώ με το μπρίκι δύσκολα.

  • Thanks 1
Δημοσ.
8 hours ago, micos000 said:

Την είχα πάρει 50€ τότε και τώρα την έφτασαν στα 80€ αλλά... σκυλί. Καθημερινά 6-8 καφέδες espresso και freddo. Το αφρόγαλα δεν το πετυχαίνει σωστά ή κάτι κάνουμε λάθος εμείς.

Από καφέδες, dimello, buondi craft, kosta, lavazza, ότι βρίσκουμε σε προσφορές.

Χτύπα κρύο γαλα με φραπιερα για φρεντο. 

Για cappuccino το ίδιο, αλλά  μετά το χτύπημα βαλτο με ψηλη κουπα στα μικροκύματα μέχρι να φουσκώσει πάνω απο το χείλος της κουπας (σε εμενα ειναι περιπου 30"). Λίγο κουνημα γυρω γυρω να ανακατευτει και χτυπημα να κατσει και εισαι έτοιμος.

Έγω που το θέλω πολυ καυτο, αφου κάτσει ο αφρός, το ξαναπερναω μερικα δευτερολεπτα ακόμα.

  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, micos000 είπε

Τα μπρίκια είναι λίγο περίεργα και οι γνώμες είναι πολύ διαφορετικές και σε κάποιους ο καφές "μυρίζει" κάπως. Εγώ θα σου έλεγα να πας σε μηχανή εσπρεσσο και αν θέλεις αμερικάνο απλά άσε να τρέξει παραπάνω νερό. Με την μηχανή θα μπορείς να κάνεις και έναν freddo ενώ με το μπρίκι δύσκολα.

Το θέμα μου είναι όπως όπως είπε και ένας συμφορουμιτης πιο πάνω φοβάμαι μην ξαφνικά βαρεθω και είναι κρίμα τόσα λεφτά ενώ τώρα λες 40 ευρώ είναι δεν χάλασε και ο κοσμος. 

Δημοσ.
On 30/03/2025 at 19:06, nickol-us said:

Όλα πίνονται, το τι αρέσει είναι καθαρά υποκειμενικό.

Υπάρχουν πολλοί που για οικονομία ξεκίνησαν να πίνουν στιγμιαίο εσπρέσσο (τύπο azera) και έφτασε να τους αρέσει καλύτερα και από τον κανονικό εσπρέσσο (προφανώς και δεν υπάρχεις ρεαλιστική σύγκριση ανάμεσα στους 2).

Προσωπικά πίνω γαλλικό όλο τον χρόνο.

Όχι έντονα αρωματικό, ούτε πολύ βαρύ, υπάρχει πάντα κανάτα με καφέ στο σπίτι και είναι η εύκολη λύση. Είναι εύκολο επίσης (για μένα) να τον πιω χωρίς ζάχαρη, οπότε θεωρώ ότι κάτι επωφελούμαι και από εκεί.

Δεν έχω πρόβλημα να πιω ακόμη και του Lidl, θεωρώ όμως τον Jacobs  κάπως πιο κλασικό.

Αν έχεις μάθει τον freddo  και δεν βαριέσαι, πλέον υπάρχουν τρομερές λύσεις, σαν αυτή που είπε ο malthador.

Δεν υπαρχει καφες που να ονομαζετε "Γαλλικος" ! επιτελους να βρουμε αυτον που ξεκινησε αυτη την ανοησια ονομαζοντας τον καφε φιλτρου σε Γαλλικο!

Δημοσ.

Εδω και ενα χρονο εχω αυτη (βεβαια την ειχα παρει κατω απο 100 ευρω απο αγγελια - σφραγισμενη)

https://www.skroutz.gr/s/27410193/Krups-Virtuoso-Michani-Espresso-1400W-Piesis-15bar-Mayri.html#reviews

και υστερα απο παρα πολλες δοκιμες μαρκες espresso εχω καταληξει σε αυτον https://www.sambacafe.gr/product/espresso-exclusive-blend/?attribute_pa_grind=kokkoi

και σε ipanema

Ο πρωτος ειναι πιο γεματος και ο δευτερος πιο ελαφρυς. Γευστικα ο πρωτος μου αρεσει λιγο περισσοτερο.

Κοστος ανα μηνα (2 ατομα περιπου 1 κιλο στις 4 βδομαδες δλδ. τουλαχιστον 2 διπλους τη μερα) μας βγαινει 34 - 38 ευρω

Αν βαλεις κατω τα χρηματα που δινεις εξω συμφερει κατα πολυ

  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, micos000 είπε

Τα μπρίκια είναι λίγο περίεργα και οι γνώμες είναι πολύ διαφορετικές και σε κάποιους ο καφές "μυρίζει" κάπως. Εγώ θα σου έλεγα να πας σε μηχανή εσπρεσσο και αν θέλεις αμερικάνο απλά άσε να τρέξει παραπάνω νερό. Με την μηχανή θα μπορείς να κάνεις και έναν freddo ενώ με το μπρίκι δύσκολα.

ποτε δεν αφηνεις να "τρεξει παραπανω νερο" χαλαει η γευση τελειως

για αμερικανο φτιαχνεις εσπρεσσο με κανονικη συνταγη (πχ 18 γρ καφε -> 44 γρ ροφημα η οτι τελως παντων συνταγη χρησιμοποιεις) και προσθετεις ζεστο νερο για να γινει αμερικανο

9 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Δεν υπαρχει καφες που να ονομαζετε "Γαλλικος" ! επιτελους να βρουμε αυτον που ξεκινησε αυτη την ανοησια ονομαζοντας τον καφε φιλτρου σε Γαλλικο!

μια χαρα υπαρχει french press

απο εκει ξεκινησε αυτο που σημερα ξερεις ως καφες φιλτρου

Δημοσ.

Νερο (ζεστο ή κρυο, αναλόγως τον καιρο...)

Ποτηρι ή κουπα (αναλόγως)

Στιγμιαιο καφε του γουστου μου (Nescafe κ.ο.κ)

Ζάχαρη 

Κουτάλι.

Αν δεν ειναι κρυα ημέρα δεν χρειάζομαι ουτε ρευμα/γκαζι 🤪

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...