dmitrisdsg7 Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου Καλησπέρα φίλοι... Έχω καιρό να καταπιαστώ με το σπορ και έχω μείνει πίσω σε γνώσεις, οπότε θα ήθελα τη βοήθεια σας... Πριν λίγα χρόνια είχα στήσει το εξής σύστημα: Asrock B350 Fatalt1y Gaming K4 / Ryzen 7 100 / G. Skill Ripjaws 16 Gb (2x8) 3200 MHZ / Corsair RMX series 650W Gold / Sapphire Rx580 8GB Nitro / Samsung 860 evo 512 Gb και κουτί το Fractal Design Meshify C. Για οθόνη την Dell SE2717H 1080p. Θέλω τώρα να αγοράσω μια οθόνη 2 και έχω καταλήξει στην Samsung Odyssey G5 Curved Gaming Monitor 32'' 165 Hz. Οπότε και μπαίνω σε σκέψεις για το τι μπορώ να κάνω για το Gaming... Μένω ως έχει για κανα 2 χρόνια ακόμα (σώζοντας-κρατώντας λεφτά για την ώρα) αλλάζοντας τώρα μόνο την κάρτα γραφικών και πηγαίνοντας ίσως και σε παραπάνω μνήμη;; Κι αν έχει έτσι, σε τι κάρτα θα μπορούσα να πάω ώστε να σηκώσει σε 2k τα παιχνίδια που παίζω (Resident Evil τα remakes, περιμένω The Last of us part 2 κτλ) αλλά να μην υπάρχει και bottleneck δηλαδή να κουμπώνει καλά με το υπόλοιπο σύστημα; Αν πάλι κρίνετε την αναβάθμιση σε Am5 καλύτερη (εννοώ αναγκαία για αυτό που ζητάω γιατί σαφώς και είναι καλυτερη) τότε μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο σύστημα; Αν πάω σε αναβάθμιση, το υπάρχον μηχάνημα θα το πουλήσω όσο πιάνει κρατώντας μόνο τους δίσκους (θα πάρω και έναν NVME βέβαια). Το κουτί (από το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος) να το κρατήσω και να πάρω ένα σχετικά απλό ώστε να βάλω μέσα το τωρινό σύστημα που θα πουλήσω ή να το δώσω ως έχει και να παρω εγώ ένα ίδιας ποιότητας (κάποιο Lian li;;); Το ξέρω οτι είναι πολλές οι ερωτήσεις οπότε συγνώμη για όποιον διαβάσει το post... ☺️ 1
sattack Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου Κατά τη γνώμη μου: - καρτα πάρε τωρα όσο πιο καλή επιτρέπει το budget σου. Ακόμα κι αν την περιορίζει λίγο το σύστημα σου τώρα, και τι έγινε? Θα έχεις την καλύτερη δυνατή εμπειρία τώρα και θα σου μείνει και η καλύτερη καρτα αν κάποια στιγμή αλλάξεις σύστημα. - κατά τη γνώμη μου, μην πετάξεις χρήματα σε αυτό το σύστημα. (Εκτός αν τυχόν βρεις άλλα 2x8 μεταχειρισμένα σε τιμή χώμα). - όταν έρθει η ώρα για ΑΜ5, πες εδώ budget και θα σου πούμε.(Αν τυχόν ρωτάς να μάθεις πόσο περίπου πρέπει να υπολογίζεις, ας πούμε από 200Ε cpu, από 100Ε μνήμες, και 150-200E μητρικη). - το κουτί είναι προσωπικό θεμα. Δεν έχω καν ιδέα ποιο έχεις και ούτε και θα το ψάξω. Αν νομίζεις οτι σου κάνει να το κρατήσεις σε περίπτωση που πάρεις νέο σύστημα, ναι, είναι καλή ιδέα να πάρεις ένα πολύ φτηνό (και μεταχειρισμένο) για να βάλεις μέσα το ΑΜ4 και να το πουλήσεις. 1
dsi44 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου φιλε δε σε σωζει τιποτα πουλημα ολο οπως ειναι μαζεψε κανα 1800αρι και παμε για am5 με σοβαρη vga
Sheogorath Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 1 ώρα πριν, dmitrisdsg7 είπε Καλησπέρα φίλοι... Έχω καιρό να καταπιαστώ με το σπορ και έχω μείνει πίσω σε γνώσεις, οπότε θα ήθελα τη βοήθεια σας... Πριν λίγα χρόνια είχα στήσει το εξής σύστημα: Asrock B350 Fatalt1y Gaming K4 / Ryzen 7 100 / G. Skill Ripjaws 16 Gb (2x8) 3200 MHZ / Corsair RMX series 650W Gold / Sapphire Rx580 8GB Nitro / Samsung 860 evo 512 Gb και κουτί το Fractal Design Meshify C. Για οθόνη την Dell SE2717H 1080p. Θέλω τώρα να αγοράσω μια οθόνη 2 και έχω καταλήξει στην Samsung Odyssey G5 Curved Gaming Monitor 32'' 165 Hz. Οπότε και μπαίνω σε σκέψεις για το τι μπορώ να κάνω για το Gaming... Μένω ως έχει για κανα 2 χρόνια ακόμα (σώζοντας-κρατώντας λεφτά για την ώρα) αλλάζοντας τώρα μόνο την κάρτα γραφικών και πηγαίνοντας ίσως και σε παραπάνω μνήμη;; Κι αν έχει έτσι, σε τι κάρτα θα μπορούσα να πάω ώστε να σηκώσει σε 2k τα παιχνίδια που παίζω (Resident Evil τα remakes, περιμένω The Last of us part 2 κτλ) αλλά να μην υπάρχει και bottleneck δηλαδή να κουμπώνει καλά με το υπόλοιπο σύστημα; Αν πάλι κρίνετε την αναβάθμιση σε Am5 καλύτερη (εννοώ αναγκαία για αυτό που ζητάω γιατί σαφώς και είναι καλυτερη) τότε μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο σύστημα; Αν πάω σε αναβάθμιση, το υπάρχον μηχάνημα θα το πουλήσω όσο πιάνει κρατώντας μόνο τους δίσκους (θα πάρω και έναν NVME βέβαια). Το κουτί (από το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος) να το κρατήσω και να πάρω ένα σχετικά απλό ώστε να βάλω μέσα το τωρινό σύστημα που θα πουλήσω ή να το δώσω ως έχει και να παρω εγώ ένα ίδιας ποιότητας (κάποιο Lian li;;); Το ξέρω οτι είναι πολλές οι ερωτήσεις οπότε συγνώμη για όποιον διαβάσει το post... ☺️ To AM4 δεν θα σε κόψει, ειδικά για 1440p και όχι ιδιαίτερα competitive gaming, να βγάζεις λεφτά απο αυτό. Αν τον υποστηρίζει, παίρνεις έναν 5700X3D και όσο καλύτερη κάρτα σηκώνει η τσέπη σου. Και σε κρατάει άλλα 3-4 χρόνια σαν απόδοση. Ο 5700X3D δεν είναι τόσο πίσω απο τους απλούς σε ΑΜ5, αν όχι μαζί. Το να προτείνουμε σύστημα 1800 και 2000 ευρώ χωρίς να ξέρουμε τι θέλει ο άνθρωπος, δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω. 7
micos000 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 2 ώρες πριν, dmitrisdsg7 είπε Ryzen 7 100 Ποιος είναι αυτός;
Sheogorath Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 45 λεπτά πριν, micos000 είπε Ποιος είναι αυτός; Υποθέτω 1700 ή κάποιος παρόμοιος. Πάνω κάτω ίδιοι είναι.
fotaras76 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Κάνεις bios update για υποστήριξη της σειράς 5000 και αναβαθμίζεις cpu σε 5600 για πιο οικονομικά ή ακόμα καλύτερα σε 5700x3d για να τερματίσεις την πλατφόρμα. Πουλάς τις μνήμες που έχεις κ πας σε 2Χ16 που κοστίζουν κάπου 50 ευρώ. Κάρτα γραφικών παίρνεις κάποια επιπέδου 7800ΧΤ αλλά πιθανότατα θα χρειαστείς πιο δυνατό τροφοδοτικό. Γενικά όσοι έχουν ήδη ΑΜ4 και δεν πρόκειται να πάρουν πανάκριβη κάρτα επιπέδου 5080/5090 δεν αξίζει να πάνε σε ΑΜ5. Βάζουν απλά τον 5700x3d και είναι κομπλέ για χρόνια. Εγώ προσωπικά έχω τον 5600 σε a320 μητρική και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος ως μέσος χρήστης. Πήρα μεταχειρισμένα 20 ευρώ τη μητρική, 70 το cpu και 40 ευρώ μνήμες 2Χ16 δηλαδή με μόλις 130 ευρώ έχω ένα αξιοπρεπέστατο σετ. Επεξ/σία 31 Μαρτίου από fotaras76 7
dmitrisdsg7 Δημοσ. 31 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 6 ώρες πριν, Sheogorath είπε Υποθέτω 1700 ή κάποιος παρόμοιος. Πάνω κάτω ίδιοι είναι. Ryzen 7 1700 παιδια, απλά το έγραψα λάθος.
micos000 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 6 ώρες πριν, Sheogorath είπε Υποθέτω 1700 ή κάποιος παρόμοιος. Πάνω κάτω ίδιοι είναι. 3 λεπτά πριν, dmitrisdsg7 είπε Ryzen 7 1700 παιδια, απλά το έγραψα λάθος. Αυτό φαντάστηκα κι εγώ απλά ήθελα να το αποσαφηνίσω. Πάντως βάση αυτών που ανέφερες και των παιχνιδιών που παίζεις εγώ θα πρότεινα επεξεργαστή (r5 5600), μνήμη (2x16) και κάρτα γραφικών αλλά μεταχειρισμένα τα δύο πρώτα και πούλημα τα δικά σου. Αν είναι να πας σε καινούργια cpu/ram παίρνεις και μια μητρική και πας σε am5. 2
dsi44 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου μην πεταξεις αλλα λεφτα στο πεθαμενο am4 καλυτερα am5 οπου σε μερικα χρονια απο τωρα θα μπορεις να κανεις και νεο upgrade
Sheogorath Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου Αν ήταν τόσο απαιτητικός δεν θα είχε μείνει με 580 και sata SSD τόσα χρόνια. 5 2
Nikdev Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου Βαλε οτι βρεις σε καλη τιμη μεταχειρισμενο 5600/57003d/58003d/5900, 32gb ram και καρτα απο 4070super και πανω 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα