Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγορασα nord και το εβαλα στο ρουτερ( cudy)

με κλειστο vpn ειμαι περιπου 400down, 90up.

με ανοιχτο vpn αναλογα τη χωρα και το σερβερ μεγιστο εχω δει 52 down, 50 up. 

το up, μικρο το κακο, το down ομως προβλημα.. 

Α, το Ping απο 18-22 γινεται 140 :(.. τι στο καλο.. 

τοσο χαλια κατασταση ειναι? 

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Triple_HR21 είπε

κατι αλλο πρεπει να εργοποιησω μεσα απο το vpn?

την αλλαξα την ρυθμιση που ανεφερες τωρα 

Δεν είναι ρύθμιση αυτό που σου είπα, είναι δηλώνεις απλά την ip του NAS σου στο hostfile.

Έκανα πολλές δοκιμές γενικά και άλλαξα πολλά πράγματα, αλλά νομίζω πως μόνο με αυτό θα πρέπει να είσαι καλά! Επίσης έχω σβησμένα σχεδόν τα πάντα από το Nord εκτός από το tunnel και το kill switch που τα λειτουργό (αν και το tunnel έχει ψυχολογικά θέματα)

Επεξ/σία από pontios16
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, pontios16 είπε

Δεν είναι ρύθμιση αυτό που σου είπα, είναι δηλώνεις απλά την ip του NAS σου στο hostfile.

Έκανα πολλές δοκιμές γενικά και άλλαξα πολλά πράγματα, αλλά νομίζω πως μόνο με αυτό θα πρέπει να είσαι καλά! Επίσης έχω σβησμένα σχεδόν τα πάντα από το Nord εκτός από το tunnel και το kill switch που τα λειτουργό (αν και το tunnel έχει ψυχολογικά θέματα)

ναι ξερω λαθος το εγραψα εγω για τη ρυθμιση σορυ

Δημοσ.
Στις 14/4/2025 στις 12:17 ΜΜ, xenos3 είπε

Σε android tv (tcl), αν ανοίξω nord και κάνω connect και μετά μπω σε stremio, αφού κλείσω το stremio βλέπω το vpn disconnected. Το έχει τσεκάρει κανένας;

Ακριβώς τα ίδια και σε μένα (android tv και stremio). Με οποιοδήποτε server δοκιμάσω. Killswitch δεν έχει η εφαρμογή. Γενικά την εφαρμογή στην tv την θεωρώ ψιλοάχρηστη ελλείψει τοu killswitch, οπότε μόνη λύση το vpn στο router με ότι αυτό συνεπάγεται...

Συν ότι σε μένα το stremio τρώει κολλήματα σε 4k λόγω vpn (και με ενεργό real debrid)...

Στις 14/4/2025 στις 1:19 ΜΜ, adi32 είπε

Δεν εχει killswitch το nord σε android

Υπαρχει πχ το Vpn Vanish που εχει εφαρμογη γι αυτο για killswitch 

To ipvanish εννοείς; αυτό βρίσκεται αμερική...

Δημοσ.

Έχει δοκιμάσει κανένας να βαλει στον υπολογιστή κανονικά την εφαρμογή και να εχει ενργο το killswitch και να ανοίξει το hotspot και να μοιράσει αυτή τη συνδεση μετά σε τηλεόραση/android κλπ?

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, emperor4her είπε

Αγορασα nord και το εβαλα στο ρουτερ( cudy)

με κλειστο vpn ειμαι περιπου 400down, 90up.

με ανοιχτο vpn αναλογα τη χωρα και το σερβερ μεγιστο εχω δει 52 down, 50 up. 

το up, μικρο το κακο, το down ομως προβλημα.. 

Α, το Ping απο 18-22 γινεται 140 :(.. τι στο καλο.. 

τοσο χαλια κατασταση ειναι? 

Με το OpenVPN, το router έχει αρκετά χαμηλότερη ταχύτητα σε σχέση με το WireGuard (το Nord δεν έχει τη δυνατότητα για υποστήριξη router μέσω WireGuard). Δοκίμασε να συνδεθείς και σε άλλον server.

Το ping που αναφέρεις στα 140ms, είναι όταν έκανε ping στην αρχή του speedtest ή κατά τη διάρκεια της λήψης; Αν είναι στην αρχή και είσαι συνδεδεμένος σε ελληνικό server μέσω VPN, και σου εμφανίζει αυτό το ping, τότε έχει να κάνει με το ότι η κίνηση περνάει από το εξωτερικό και επιστρέφει πίσω. Αυτό συμβαίνει επειδή ο server δεν είναι συνδεδεμένος στο GR-IX (Greek Internet Exchange).

image.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, camel555 said:

Ακριβώς τα ίδια και σε μένα (android tv και stremio). Με οποιοδήποτε server δοκιμάσω. Killswitch δεν έχει η εφαρμογή. Γενικά την εφαρμογή στην tv την θεωρώ ψιλοάχρηστη ελλείψει τοu killswitch, οπότε μόνη λύση το vpn στο router με ότι αυτό συνεπάγεται...

Στην εφαρμογή του NordVPN έχετε κάνει enable τις παρακάτω ρυθμίσεις (μήπως τυχόν βοηθήσουν);
"Start VPN Connection automaticaly"
"Auto connect to fastest server"
"Auto connect to all networks"

Εναλλακτικά ίσως θα είχε νόημα να δοκιμάσετε να σετάρετε server του NordVPN σε κάποια από τις παρακάτω εφαρμογές και να δείτε στις σχετικές ρυθμίσεις αν έχουν option για autoconnect, always ON,, κλπ.

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.strongswan.android  (αυτό γράφει ότι έχει και Split-tunneling)

https://play.google.com/store/apps/details?id=de.blinkt.openvpn

https://play.google.com/store/apps/details?id=net.openvpn.openvpn

Οδηγίες:

https://support.nord-help.net/hc/en-us/articles/20350995979793-Connecting-to-NordVPN-IKEv2-IPSec-on-Android

https://support.nord-help.net/hc/en-us/articles/19926132780689-Manual-OpenVPN-setup-on-Android

Eγώ στα Windows κάτι αντίστοιχο έκανα, επειδή η εφαρμογή του NordVPN για τα Windows έχει bugs με το Split Tunneling.

Τέλος, για monitoring (ότι το VPN είναι ON) μπορείτε να δοκιμάσετε κι αυτά:

https://monitordot.com/
https://vpnprivacydot.com/

Στο Google TV OS (version 11) που έχουν τα Chromecast, τα ONN Boxes, κ.α. όταν το VPN είναι ON, υπάρχει μόνιμo (persistent / numerical) notification πάνω (δεξιά) στην αρχική οθόνη. Όπως άλλωστε συμβαίνει και στα κινητά με Android.
Επίσης στο box μου με Google TV, (καθώς και στο Android κινητό μου) το VPN δεν κάνει disconnect  όταν κλείσω το Stremio ή κάποια άλλη εφαρμογή. Αν κάνω disconnect μόνος μου το VPN, φεύγει το notification. Οπότε είναι λίγο δύσκολο να γίνει disconnect και να μην το προσέξει κάποιος. Φαντάζομαι δεν ισχύει το ίδιο και στην περίπτωση του Android TV, αλλά δεν παύει να είναι περίεργο που κλείνοντας (ειδικά) το Stemio, το VPN κάνει disconnect. 

Επεξ/σία από stark
  • Like 3
Δημοσ.
3 hours ago, stark said:

Στην εφαρμογή του NordVPN έχετε κάνει enable τις παρακάτω ρυθμίσεις (μήπως τυχόν βοηθήσουν);
"Start VPN Connection automaticaly"
"Auto connect to fastest server"
"Auto connect to all networks"

Ως "Start VPN Connection automatically" εννοεις την επιλογη "Launch the app at windows startup"?

Το "Auto connect to fastest server" δεν το βλεπω στις ρυθμισεις της 7.38.1.0

Δημοσ.
16 minutes ago, Sebu said:

Ως "Start VPN Connection automatically" εννοεις την επιλογη "Launch the app at windows startup"?

Το "Auto connect to fastest server" δεν το βλεπω στις ρυθμισεις της 7.38.1.0

Για Android TV είναι οι παραπάνω οδηγίες :-)

• Like 2
Δημοσ.
16 minutes ago, stark said:

Για Android TV είναι οι παραπάνω οδηγίες :-)

Ειπα και γω γιατι στο Windows app δεν βλεπω αυτες τις επιλογες και ειπα παει γερασα 😄

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, cornix είπε

Με το OpenVPN, το router έχει αρκετά χαμηλότερη ταχύτητα σε σχέση με το WireGuard (το Nord δεν έχει τη δυνατότητα για υποστήριξη router μέσω WireGuard). Δοκίμασε να συνδεθείς και σε άλλον server.

Το ping που αναφέρεις στα 140ms, είναι όταν έκανε ping στην αρχή του speedtest ή κατά τη διάρκεια της λήψης; Αν είναι στην αρχή και είσαι συνδεδεμένος σε ελληνικό server μέσω VPN, και σου εμφανίζει αυτό το ping, τότε έχει να κάνει με το ότι η κίνηση περνάει από το εξωτερικό και επιστρέφει πίσω. Αυτό συμβαίνει επειδή ο server δεν είναι συνδεδεμένος στο GR-IX (Greek Internet Exchange).

image.png

Η μονη λυση που βρηκα ειναι να βαλω στα 2 pc και στην τηλεοραση την εφαρμογη. και εχουν πολυ καλυτερες ταχυτητες. οι εφαρμογες προφανως με nordlynx συνδεση εχουν καλυτερες ταχυτητες. 

Τα προβληματα οπως ειπαν και τα παιδια ποιο πανω, οι android tv δεν εχουν killswich, οποτε αν πεσει δεν μπορεις να το ξερεις και επισης καθε φορα που θελεις να δεις ταινια απο το pc με kodi πρεπει να κλεισεις το vpn γιατι δεν βλεπει η τηλεοραση τα smb shares.

Στις 14/4/2025 στις 12:17 ΜΜ, xenos3 είπε

Σε android tv (tcl), αν ανοίξω nord και κάνω connect και μετά μπω σε stremio, αφού κλείσω το stremio βλέπω το vpn disconnected. Το έχει τσεκάρει κανένας;

13 ώρες πριν, camel555 είπε

μηπως η τηλεοραση απλα κλεινει την εφαρμογη λογω μνημης? να κανετε lock την εφαρμογη να παραμενει ανοιχτη στο παρασκηνιο. 

γιατι εμενα η sony android δεν το κλεινει.

Επεξ/σία από emperor4her
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 minutes ago, emperor4her said:

Η μονη λυση που βρηκα ειναι να βαλω στα 2 pc και στην τηλεοραση την εφαρμογη. και εχουν πολυ καλυτερες ταχυτητες. οι εφαρμογες προφανως με nordlynx συνδεση εχουν καλυτερες ταχυτητες. 

Το μονο προβλημα οπως ειπαν και τα παιδια ποιο πανω, οι android tv δεν εχουν killswich, οποτε αν πεσει δεν μπορεις να το ξερεις.

Θεωρώ πως το πραγματικό θέμα δεν είναι το να το ξέρεις (ότι έπεσε) αλλά το να σταματάει / κλείνει τις εφαρμογές που θέλεις αμέσως (π.χ. Stremio), όταν πέφτει (δηλαδή ο ορισμός του kill switch), για να μην γίνεται exposed η IP μας. Αλλιώς, υπάρχει τρόπος να δεις ότι έπεσε, όπως ανέφερα και πιο πάνω, ακόμα και σε Android TV.  

https://monitordot.com/

https://vpnprivacydot.com/

Απλά δεν είναι και ιδανικό σενάριο. Δηλαδή και να δεις ότι έπεσε, η IP σου λογικά θα γίνει exposed μέχρι να προλάβεις να κλείσεις εσύ την εκάστοτε εφαρμογή. Κατ' εμέ, το πιο περίεργο στις παραπάνω αναφορές, είναι που μόλις κάποια παιδιά κλείνουν το Stremio (σε Android TV), πέφτει και το VPN.

@xenos3 @camel555
Ερώτηση: αν ξανανοίξετε αμέσως μετά το Stremio, το VPN επανέρχεται (ξανασυνδέεται);

Επεξ/σία από stark
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα! Έλεγα να αγοράσω την παρακάτω συνδρομή. Έχω πάνω στο ρουτερ του παρόχου ένα Xiaomi Router που έχει επιλογή για VPN και λέει Protocol PPTP και L2TP. Ποιο είναι καλύτερο; Τα υποστηρίζει και τα 2; Αν βάλω εκει το VPN, θα πέσει η ταχύτητα μου; 100mbps VDSL έχω. Αυτό είναι το Router μου https://openwrt.org/toh/xiaomi/aiot_router_ac2350 μάλλον θα δοκιμάσω OpenWrt...

image.png.1471225eb591af72ba746a42a979bd12.png

Επεξ/σία από PaNtErAz
Δημοσ.
On 15/04/2025 at 14:57, stregas1 said:

Πάντως, εγώ σε πέντε διαφορετικές συσκευές που το έβαλα, (pc, androd box και κινητό) η ταχύτητα πέφτει κατακόρυφα.

Αποφάσισα μόνο σε περίπτωση κάποιου θείου απ' το Αμέρικα θα το χρησιμοποιώ. 

Σε Nordlynx είναι και οι 5 συσκευές; Δοκίμασε να μπουν η κάθε μία σε διαφορετικό Ελληνικό σέρβερ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, emperor4her είπε

μηπως η τηλεοραση απλα κλεινει την εφαρμογη λογω μνημης? να κανετε lock την εφαρμογη να παραμενει ανοιχτη στο παρασκηνιο. 

γιατι εμενα η sony android δεν το κλεινει.

Καλησπέρα, το πιο παρεμφερές που βρίσκω είναι η επιλογή "Βελτιστοποίηση ενέργειας"...

Είναι ενεργή για το Nord, οπότε να την κάνω απενεργοποίηση;

3 ώρες πριν, stark είπε

@xenos3 @camel555
Ερώτηση: αν ξανανοίξετε αμέσως μετά το Stremio, το VPN επανέρχεται (ξανασυνδέεται);

Σε ευχαριστώ για την βοήθειά σου όπως και κάθε φίλο εδώ μέσα. 

Έκανα τις 3 ρυθμίσεις που πρότεινες στην εφαρμογή και όταν κλείνω το stremio και ανοίγω καρτέλα nord, βλέπω πλέον για μιλισεκόντς κόκκινο χρώμα (προφανώς not connected, το κείμενο δεν προλαβαίνει καν να εμφανιστεί,) και ΑΜΕΣΩΣ πράσινο (connected). Λες και χρειάζεται να γίνει refresh στην "σελίδα"...

Το ίδιο πλέον και όταν ξανανοίγω το stremio.

Εγκατέστησα και το Monitor Dot να το παρακολουθήσω εκτενέστερα. Αλλά όπως πολύ σωστά είπες, η έλλειψη killswitch στην εφαρμογή για android tv είναι μέγα φάουλ.... Σκοπός είναι η πρόληψη, όχι η εξακρίβωση του exposure.

Έχω στείλει σχετικό ερώτημα στο protonvpn και αναμένω απάντηση...

Επεξ/σία από camel555
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...