Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εδώ και 2-3 μέρες έχω βάλει Nordvpn στο ρουτερ. βλέπω η ταχύτητα στον client περιορίστηκε στα 50-60 mbps. portforwarding δεν γίνεται έτσι ;

ovpn-client1[]: AEAD Decrypt error: bad packet ID (may be a replay): [ #] -- see the man page entry for --no-replay and --replay-window for more info or silence this warning with --mute-replay-warnings

και το router στο log μου βγάζει τέτοια σφάλματα συνέχειά 

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
44 minutes ago, marksk said:

εδώ και 2-3 μέρες έχω βάλει Nordvpn στο ρουτερ. βλέπω η ταχύτητα στον client περιορίστηκε στα 50-60 mbps. portforwarding δεν γίνεται έτσι ;

ovpn-client1[]: AEAD Decrypt error: bad packet ID (may be a replay): [ #] -- see the man page entry for --no-replay and --replay-window for more info or silence this warning with --mute-replay-warnings

Το NordVPN δεν έχει port forwarding.
Έχει specialty servers που υποτίθεται πως είναι καλύτεροι για το P2P πρωτόκολλο και μπορείς να τους επιλέξεις.
Πάντως εγώ που είχα δοκιμάσει και το AirVPN για λίγες μέρες - ακριβώς επειδή είναι από τα λίγα που έχουν PF, δεν είδα καμία απολύτως διαφορά σε seeds & ταχύτητα στο qBitorrent σε σύγκριση με το NordVPN.
Επίσης στο γενικότερο θέμα της ταχύτητας, έχω 100αρα σύνδεση και βλέπω ότι με αρκετούς (αν όχι τους περισσότερους) servers προσεγγίζω τα 95 mbps.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαζή ερώτηση που ελπίζω δεν έχει απαντηθεί ήδη: όταν στο Nordvpn επιλέγουμε χώρα για να συνδεθούμε, η Ελλάδα είναι πάντα το default γιατί είναι και το fastest. Έχουμε όμως λόγο να προτιμήσουμε κάτι διαφορετικό;

update: άκυρο, βρήκα μερικές απαντήσεις, πχ. αυτή.

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 minutes ago, nzeppos said:

Χαζή ερώτηση που ελπίζω δεν έχει απαντηθεί ήδη: όταν στο Nordvpn επιλέγουμε χώρα για να συνδεθούμε, η Ελλάδα είναι πάντα το default γιατί είναι και το fastest. Έχουμε όμως λόγο να προτιμήσουμε κάτι διαφορετικό;

Θεωρητικα οχι αν σε ενδιαφερει απλα το masking της πραγματικης σου ip. Για το μεσο χρηστη δηλαδη δεν παιζει καποιο αμεσο ρολο, εκτος και αν για χ,ψ λογους ο εγχωριος σερβερ ειναι μπουκωμενος και εσυ θες να κατεβασεις κατι σε καλη ταχυτητα και διαπιστωσεις οτι καποιας γειτονικης χωρας ο σερβερ ειναι πιο αδειος και παει γρηγοροτερα.

Αν σε ενδιαφερει να φανεις σε συγκεκριμενη χωρα (λχ αγορα συνδρομων, θεαση προγραμματων κτλ) προφανως επιλεγεις χειροκινητα σερβερ στην εκαστοτε περιοχη.

Επεξ/σία από Sebu
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, ak156 said:

Δεν "περιορίζει" το Wireguard σε κάποιο VPN (τουλάχιστον στο δικό μου - μάλιστα έβαλα άλλο από αυτά που λες).

Δες μήπως έχει και κανένα firmware update....εγώ μόλις το πήρα αμέσως του έκανα update στην 2.3.7 (είχε 2.2.6).😉

Νομίζω όλα καθορίζονται "αυτόματα" από το configuration file που θα βάλεις (το κατεβάζεις από τον λογαριασμό σου VPN)

εικόνα_2025-04-25_122908546.png

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει configuration file για wireguard από τη nord, μόνο open VPN δίνει και χάνεις πολύ σε ταχύτητα.

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, marksk said:

με openVPN στο ρούτερ τόσο πάει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδες μεγαλη ΠΡΟΣΟΧΗ  οσοι μπαινετε σε  browsers ,  μπορει να γινουν leak τα στοιχεια σας ακομα και με vpn.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ το παρακατω αρθρο η κανενα αντιστοιχο  https://cyberinsider.com/webrtc-leaks/

Προτεινει μονο firefox  με μια συγκεκριμενη ρυθμιση για απολυτη ασφαλεια..

Επεξ/σία από chriskan22
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Silenzio είπε

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει configuration file για wireguard από τη nord, μόνο open VPN δίνει και χάνεις πολύ σε ταχύτητα.

πρόχειρα είδα οτι παίζουν πολλά script-άκια πχ

https://github.com/mustafachyi/NordVPN-WireGuard-Config-Generator

(έχει και web έκδοση)

στο κλειδάδικο όσοι αγοράσατε άδεια , πήρατε κλειδί ή σας δώσαν shared account ?

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, Silenzio said:

Ακριβός αυτό , σε 100αρα γραμμή έχω περίπου 25 .... μια χαρά γι αυτό που θέλω να κάνω , απλά δεν θα με χάλαγε να είχα παραπάνω . Γενικότερα σε όλα τα router το wireguard δίνει πολλαπλάσιες ταχύτητες σε σχέση με το open vpn που χρησιμοποιούμε για να έχουμε παραδείγματος χάρη το nordvpn.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, korakios said:

στο κλειδάδικο όσοι αγοράσατε άδεια , πήρατε κλειδί ή σας δώσαν shared account ?

Κλειδι

Επεξ/σία από Sebu
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, korakios said:

(έχει και web έκδοση)

πως ακριβώς παίρνουμε το configuration file με αυτή τη διαδικασία ?

είδα απο εδω https://nord-configs.onrender.com/ διαλέγουμε server ? 

και το configuration generator τι το κανουμε ?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, korakios είπε

2 ώρες πριν, Silenzio είπε

πως ακριβώς παίρνουμε το configuration file με αυτή τη διαδικασία ?

είδα απο εδω https://nord-configs.onrender.com/ διαλέγουμε server ? 

και το configuration generator τι το κανουμε ?

Δείτε εδώ για να μην τα γράφω ξανά.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Έχει επιβεβαιώσει κανένας αν υπάρχει θέμα με τράπεζες και εφαρμογές ebanking? 
Συγκεκριμένα σε στήσιμο πάνω σε router. Γιατί είναι μεγάλη διαδικασία να στήσεις split tunneling που θα δουλεύει σωστά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 minutes ago, Dr.Tesla said:

Έχει επιβεβαιώσει κανένας αν υπάρχει θέμα με τράπεζες και εφαρμογές ebanking? 
Συγκεκριμένα σε στήσιμο πάνω σε router. Γιατί είναι μεγάλη διαδικασία να στήσεις split tunneling που θα δουλεύει σωστά...

Ναι σε χρηση μεσω πισι (οχι εγκατεστημενο σε ρουτερ) μονο αν στο Threat Protection Monitor εχω ενεργοποιημενα τα Advanced Browsing Protection και Ad and Tracer Blocker.

Κατι κοβει που τα web banking μαλλον το χρειαζονται και ειτε δεν εμφανιζει καν την αρχικη σελιδα για login ή δεν log-αρει ή αν μπει μετα λειπουν μενου και επιλογές ή νεα παραθυρα που πρεπει να ανοιξουν γυριζουν σφαλμα οτι δεν υπαρχει ο σερβερ.

Αν εχω μονο το Antimalware ανοιχτο ειναι ολα κομπλε. Θελει τα αλλα δυο κλειστα για να μην κλωτσανε τα web banking

Επεξ/σία από Sebu
Δημοσ.
2 hours ago, mike634 said:

Δείτε εδώ για να μην τα γράφω ξανά.

Καλησπέρα, έχει επιλογή απλά generate new token, να φανταστω πρεπει να συνδεθω στο nord μέσα απο linux περιβάλλον ?

αν το έκανες μπορείς να μου πεις με ποιο συγκεκριμένα ?

σε ευχαριστώ !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...