w2o4ts Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου 1 ώρα πριν, sakisgri είπε Το γραφει στο link που εβαλα. Μεταφρασμένο: Το Secure Core μας επιτρέπει... Είχα επίσης διαβάσει κάπου -δεν ξέρω όμως αν ευσταθεί- ότι οι secure core servers τους είναι και RAM-based (ενώ οι υπόλοιποι έλεγε ότι είναι disk-based)
sakisgri Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, w2o4ts είπε Είχα επίσης διαβάσει κάπου -δεν ξέρω όμως αν ευσταθεί- ότι οι secure core servers τους είναι και RAM-based (ενώ οι υπόλοιποι έλεγε ότι είναι disk-based) Μπορεί δεν ξέρω. Αλλά το ότι τα ram based δεν κρατάνε logs, ναι οκ αλλά δεν νομίζω να κάνουν επανεκκινήσεις κάθε λίγο και λιγάκι για να σβήνει η μνήμη με τα logs. Αν γινόταν αυτό θα είχαμε και πολλά leaks αφού όταν θα σβήνει το server θα φαίνεται η κανονική IP μας. Πιο πιθανό να δουλεύουν χιλιάδες ώρες πριν γίνει κάποια επανεκκίνηση. Εδώ η Proton γράφει γιατί δεν χρησιμοποιεί μόνο Ram based servers. https://protonvpn.com/blog/ram-only-servers?srsltid=AfmBOorEzA0KaXiiyM9szbdww_5t7GKdoGTaE8FDt0Z-Fe3jIrfKQOqI Επίσης εδώ ένας τύπος τα εξηγεί πολύ ωραία (η πρώτη απάντηση) https://www.reddit.com/r/ProtonVPN/comments/vhymbo/would_you_guys_agree_that_ram_based_servers_are/ Θα κάνω copy paste μόνο ένα κομμάτι από αυτά που γράφει 😂, μεταφρασμένο: Δεν υπάρχει VPN που να έχει έναν τύπο να στέκεται δίπλα στο κουμπί λειτουργίας, και αυτό να είναι σαν UBER PROTECTION... μετά οι αστυνομικοί κάνουν έφοδο στο VPN, και αυτός ο τύπος διακόπτει την τροφοδοσία και, ΜΠΑΜ όλοι είναι πλέον πλήρως προστατευμένοι. Και οι αστυνομικοί λένε κάπως... "ωχ όχι, έκλεισαν την τροφοδοσία, υποθέτω ότι το VPN RAM μας νίκησε ξανά" χαχα συγγνώμη, απλά όχι. Επεξ/σία 12 Μαϊου από sakisgri 1 1
ak156 Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου Βλέπω το νήμα να ηρεμεί λιγάκι τελευταία. Να υποθέσω ότι κόπασε το τσουνάμι των ακυρώσεων NordVPN μέσω g2a? Πάντως προσοχή....αύριο είναι Τρίτη και 13 !!😁🤣 3
Hawk_K Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου 9 hours ago, Euromaster said: Τελικα εβαλα στο Cudy router μου vpn της surfshark και την επιλογη wireguard και συνδεδεμενος σε ελληνικο σερβερ, αλλα παρατηρω οτι μερικες βασικες σελιδες οπως το ιν.gr και του σκρουτζ (φανταζομαι και πολλες αλλες) δεν τις ανοιγει καθολου. Ξερετε τι συμβαινει και τι μπορω να πειραξω στις ρυθμισεις του ρουτερ, ή να παιζει καμια ρυθμιση των DNS? Έχω ακριβώς τον ίδιο συνδυασμό και το έφτιαξα για να συνδέσω την smart TV που δεν ειναι android. Και εγώ είχα τον ελληνικό σέρβερ και το μόνο που δεν μου άνοιγε ήταν στοιχιματικές εφαρμογές στο κινητό και τα αντίστοιχα Sites τους από το browser. Όλα τα υπόλοιπα έπαιζαν κανονικά. Το έχω γυρίσει σε ξένο σερβερ γιατί μάλλον το νετφλιξ έχει βάλει blacklist τις ΙΡ του ελληνικού σερβερ και δεν παίζει, αλλά δεν παρατήρησα κάποιο θέμα, ενώ ακόμα και τα στοιχηματικά ανοίγουν κανονικά αλλά στο log in μου βγάζει ότι είμαι εκτός της χώρας διακιοδοσίας και δεν μπορώ να παίξω. Κάτι πρέπει να παίζει με τον ελληνικό σερβερ τους πιστεύω.
ALBA13 Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου (επεξεργασμένο) Στις 10/5/2025 στις 4:28 ΜΜ, ALBA13 είπε Ο keyspremium μου πρότεινε νέο κλειδί και είπα να το δοκιμάσω και ο αθεόβος μου έστειλε ακριβώς το ίδιο κλειδί με το προβληματικό. 😂😂😂😂 Άκουσε τα γαλλικά του και του έδωσα μια τελευταία ευκαιρία να μου στείλει κάτι valid. Είχα πάρει ακόμα 4 από αυτόν και ζήτησα για όλα refund. Τα 3 είναι ήδη καθ’ οδόν. Update: Ο keyspremium μου έστειλε νέο κλειδί που δουλεύει .... βέβαια δεν ξέρω για πόσο ... Αν παρουσιαστεί πρόβλημα πολύ απλά θα ζητήσω refund. Γενικά, είχα αγοράσει 9 κλειδία (δεν ήταν όλα για εμένα για αυτούς που γελάγανε ειρωνικά πριν μερικές σελίδες) και έλαβα full refund (μπήκαν ήδη τα λεφτά στο λογαριασμό μου) για τα 8 που ζήτησα. Τέλος καλό όλα καλά .... και τελικά δεν πέθανε και η κατσικά του γείτονα 😉 Επεξ/σία 12 Μαϊου από ALBA13 5
letom Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου 5 minutes ago, ALBA13 said: Update: Ο keyspremium μου έστειλε νέο κλειδί που δουλεύει .... βέβαια δεν ξέρω για πόσο ... Το νέο κλειδί είναι κι αυτό της μορφής xxxxxREVxxxx?
dream21 Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου (επεξεργασμένο) εβαλα surfshark για 2 μηνες με 0.4€ παιζει μια χαρα το MAX απο το APPLETV και μετα θα παω για proton ετησιο στα 42€ Επεξ/σία 12 Μαϊου από dream21
ALBA13 Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου 3 λεπτά πριν, letom είπε Το νέο κλειδί είναι κι αυτό της μορφής xxxxxREVxxxx? Ναι ... NVSREV....... Για αυτό και κρατάω πολύ μικρό καλάθι. Απλά επειδή η διαδικασία ήταν πολύ εύκολη, γρήγορη και αξιόπιστη, είπα να πάρω το ρίσκο.
xenos3 Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου On 09/05/2025 at 15:08, Loonarfoot said: για τον Digital_imperium αφήστε αρνητική κριτική και απαντάει. εγώ δέχτηκα να πάρω νέους κωδικούς. και βλέπουμε. Ομοίως, μου είπε για νέο κωδικό και ότι δεν φταίει κλπ. Από τη μία το σκέφτομαι γι15ε, από την άλλη δεν παίζει σε tv tcl... Aν λήξει πάλι ο κωδικός δεν μπορώ να ζητήσω refund; Σε γνωστό που του έδωσαν νέο ο κωδικός, ο νέος δεν περιέχει ...REV...
Mhlogiatros Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου Ολοι θα τη φατε - φαμε απλα ειναι θεμα χρονου . Vendor: Keyspremium ηταν ο πωλητης και σε μενα
agnostos99 Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου Χωρίς να θέλω να δώσω ψεύτικη ελπίδα, στο παρελθόν δεν έχουν ληξει και καθόλου οπότε μπορεί για κάποιους να είναι λαχείο και να τους κρατήσει πολύ. Εγώ προσωπικά από την πρώτη στιγμή έβαλα ένα πήχη αν κρατήσει πχ τουλάχιστο μερικούς μήνες κερδισμένος είμαι μιας και έχει περι τα 30-40 ευρώ το χρόνο. Αν λήξει σε κανενα μηνα δίμηνο από τώρα πάλι πιστευω θα έχουμε επιλογή για refund. Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας αλλά δεν είναι και το κόστος απαγορευτικό για το ανάλογο ρίσκο. 1
w2o4ts Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου 12 ώρες πριν, sakisgri είπε Μπορεί δεν ξέρω. Αλλά το ότι τα ram based δεν κρατάνε logs, ναι οκ αλλά δεν νομίζω να κάνουν επανεκκινήσεις κάθε λίγο και λιγάκι για να σβήνει η μνήμη με τα logs. Αν γινόταν αυτό θα είχαμε και πολλά leaks αφού όταν θα σβήνει το server θα φαίνεται η κανονική IP μας. Πιο πιθανό να δουλεύουν χιλιάδες ώρες πριν γίνει κάποια επανεκκίνηση. Εδώ η Proton γράφει γιατί δεν χρησιμοποιεί μόνο Ram based servers. https://protonvpn.com/blog/ram-only-servers?srsltid=AfmBOorEzA0KaXiiyM9szbdww_5t7GKdoGTaE8FDt0Z-Fe3jIrfKQOqI Επίσης εδώ ένας τύπος τα εξηγεί πολύ ωραία (η πρώτη απάντηση) https://www.reddit.com/r/ProtonVPN/comments/vhymbo/would_you_guys_agree_that_ram_based_servers_are/ Θα κάνω copy paste μόνο ένα κομμάτι από αυτά που γράφει 😂, μεταφρασμένο: Δεν υπάρχει VPN που να έχει έναν τύπο να στέκεται δίπλα στο κουμπί λειτουργίας, και αυτό να είναι σαν UBER PROTECTION... μετά οι αστυνομικοί κάνουν έφοδο στο VPN, και αυτός ο τύπος διακόπτει την τροφοδοσία και, ΜΠΑΜ όλοι είναι πλέον πλήρως προστατευμένοι. Και οι αστυνομικοί λένε κάπως... "ωχ όχι, έκλεισαν την τροφοδοσία, υποθέτω ότι το VPN RAM μας νίκησε ξανά" χαχα συγγνώμη, απλά όχι. Δυστυχώς το συμπέρασμα για μένα ειδικά από το άρθρο αυτού του Douglas Crawford της Proton είναι ότι αν οι αρχές τους ζητήσουν να παράσχουν logs και λοιπές πληροφορίες με την αιτιολογία της εγκληματικής δραστηριότητας, και μιας και τέτοια δραστηριότητα αντίκειται στους κανονισμούς χρήσης της υπηρεσίας (βολικό...), η Proton θα την προσφέρει. Και είτε έχει no logs policy, είτε RAM based servers ή ό,τι άλλο, θα αρχίσει να καταγράφει κίνηση από τη στιγμή που θα δεχθεί το αίτημα, που σημαίνει ότι όλα τα άλλα αντίμετρα πάνε περίπατο (και το no logs). Το καλό στην περίπτωση για την οποία οι περισσότεροι εδώ θέλουμε το vpn βέβαια είναι ότι αυτό θα συμβεί για κανέναν τρομοκράτη ή μεγαλο-εγκληματία, και όχι (ελπίζουμε) για το Μήτσο που ήθελε να κατεβάσει και να δει τη... "Δυναστεία"! Παραμένει ένα σεβαστό μελανό σημείο όμως, και ένα κακό προηγούμενο, και κάτι τέτοιο δίνει σαφές προβάδισμα στο Nord, που με έδρα στον Παναμά (ελπίζουμε ότι) θα είναι πιο δύσκολο να δεχθεί πιέσεις να δώσει records... (και -ιδίως μετά την πρόσφατη "δοκιμή" μου του Nord, και στοιχείων όπως η απουσία port forwarding- δεν είμαι μεγάλος fan του Nord, ετοιμαζόμουν μάλιστα να παραγγείλω Proton...)
manolis940 Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου 25 λεπτά πριν, w2o4ts είπε Δυστυχώς το συμπέρασμα για μένα ειδικά από το άρθρο αυτού του Douglas Crawford της Proton είναι ότι αν οι αρχές τους ζητήσουν να παράσχουν logs και λοιπές πληροφορίες με την αιτιολογία της εγκληματικής δραστηριότητας, και μιας και τέτοια δραστηριότητα αντίκειται στους κανονισμούς χρήσης της υπηρεσίας (βολικό...), η Proton θα την προσφέρει. Και είτε έχει no logs policy, είτε RAM based servers ή ό,τι άλλο, θα αρχίσει να καταγράφει κίνηση από τη στιγμή που θα δεχθεί το αίτημα, που σημαίνει ότι όλα τα άλλα αντίμετρα πάνε περίπατο (και το no logs). Το καλό στην περίπτωση για την οποία οι περισσότεροι εδώ θέλουμε το vpn βέβαια είναι ότι αυτό θα συμβεί για κανέναν τρομοκράτη ή μεγαλο-εγκληματία, και όχι (ελπίζουμε) για το Μήτσο που ήθελε να κατεβάσει και να δει τη... "Δυναστεία"! Παραμένει ένα σεβαστό μελανό σημείο όμως, και ένα κακό προηγούμενο, και κάτι τέτοιο δίνει σαφές προβάδισμα στο Nord, που με έδρα στον Παναμά (ελπίζουμε ότι) θα είναι πιο δύσκολο να δεχθεί πιέσεις να δώσει records... (και -ιδίως μετά την πρόσφατη "δοκιμή" μου του Nord, και στοιχείων όπως η απουσία port forwarding- δεν είμαι μεγάλος fan του Nord, ετοιμαζόμουν μάλιστα να παραγγείλω Proton...) Δεν είναι κάθε παράβαση έγκλημα και κάτι τέτοιο δεν είναι η πειρατεία. 1
w2o4ts Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου Σε αυτό ελπίζουμε! Και βεβαίως αν η Proton -και η κάθε αντίστοιχη- αρχίσει να δίνει αρχεία για ψύλλου πήδημα, μπορεί επίσης αμέσως μετά να το... κλείσει το μαγαζί - δε θα τους μείνει πελάτης ούτε για δείγμα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί (ξανά) στα παραπάνω ότι και αυτό που συνέβη αφορούσε το Proton Mail και όχι το VPN... 4
Snip Δημοσ. 12 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 12 Μαϊου 5 ώρες πριν, xenos3 είπε Ομοίως, μου είπε για νέο κωδικό και ότι δεν φταίει κλπ. Από τη μία το σκέφτομαι γι15ε, από την άλλη δεν παίζει σε tv tcl... Aν λήξει πάλι ο κωδικός δεν μπορώ να ζητήσω refund; Σε γνωστό που του έδωσαν νέο ο κωδικός, ο νέος δεν περιέχει ...REV... Πάντως τώρα που κοίταξα, ο Digital_imperium δεν υπάρχει πλέον στο site, τουλάχιστον όσον αφορά προϊόντα προς πώληση. Πολύ φοβάμαι ότι τα χάσαμε τα λεφτά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις