Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρετε πόσα παιδιά καταπίνουν lego; Δεν είδα κανένα να κάνει σταυροφορία να καταργηθούν τα lego με την ίδια μανία που (αρκετοί) σταυροφόροι του πλαστικού χρήματος ψάχνουν για επιχειρήματα κατά των μετρητών. Τώρα τα -αόρατα- συμφέροντα πίσω από αυτό ας τα σκεφθεί οποιοσδήποτε (προμηθειες τραπεζών, πλήρης ηλεκτρονική παρακολούθηση πολιτών, μείωση δημοκρατικών ελευθεριών κλπ. Εννοείται ότι υπάρχουν και πλεονεκτήματα στο πλαστικό χρήμα (μείωση κλοπών, ληστειών, μείωση φοροδιαφυγής) αλλά και το φυσικό χρήμα έχει τη θέση του και κυρίως προασπίζει τις ελευθερίες μας και τις επιλογές μας. Μια μέση λύση αρκεί.

• Like 5
  • Thanks 1
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μήπως δεν είναι λόγω των ανέπαφων συναλλαγών αλλά λόγω ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα και πλέον ούτε κέρματα ? 😀 στο Ηνωμένο Βασίλειο τα pound store καταστήματα που αγοράζεις διάφορα προϊόντα με 1 λίρα κάνουν θραύση ενώ οι ανέπαφες συναλλαγές είναι σε χαμηλότερα επίπεδα απο άλλες χώρες π.χ Δανία , Νορβηγία.

31% of children in the UK are living in poverty

4.5 million children were living in poverty in the UK in 2023-24

End Child Poverty - Campaigning for an end to child poverty

Επεξ/σία από ethereum
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, polaki είπε

Κάτσε, όντως δουλεύει αυτό; 😅😅😅😅

Με σχεδον 2 δεκαετίες κάμπριο κεφάλι, Ω ναι...

Επεξ/σία από Apaleytos80
  • Haha 1
Δημοσ.

Οντως ισχυει κατι τετοιο? Μου φαινεται πολυ μεγαλο το νουμερο να καταπινουν τοσα παιδια μονο στην Αγγλια κερματα το χρονο. Εμεις παιζαμε μικροι αυτα τι τα κανουν τα κερματα? Γιατι κερμα σε 3-7 χρονων παιδι δεν πρεπει να δινετε ποτε και απο 8 και μετα πιστευω εχει το μυαλο τι ειναι το κερμα. 

18 λεπτά πριν, Zengar Zombolt είπε

Τι αλλο θα σκαρφιστουν οι αλητες για να μας κανουν να μην χρησιμοποιούμε μετρητά.....

Καλα μετρητα δεν χρησιμοποιουμε εδω και κοντα 10 χρονια. Και εχω σωθει προσωπικα εχω βγαλει πολλους μπελαδες απο το κεφαλι μου στην καθημερινοτητα μου. 

• Like 1
Δημοσ.

Πώς είναι απρόσμενο αυτό;

Υπάρχει κάποιος που θα περίμενε να καταπίνουν τα παιδιά περισσότερα κέρματα, όταν δεν κυκλοφορούν κέρματα στην αγορά;

• Like 2
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Είπαμε πρωταπριλία σήμερα, έχω και εγώ μία έρευνα που αποδεικνύει ότι τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου προκαλούν ατυχήματα με την ίδια συχνότητα που τα ατυχήματα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου προκαλούν παιδιά.

ΓΑΜΑΤΗ είδηση!!! το φαντάζομαι και σε δελτίο ειδήσεων παρουσίαση με τον Εισαγγελάτο!!!! 

Η είδηση οκ πρωταπριλιάτικο αστείο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επισης-

Απρόσμενο όφελος από την αφραγκια: λιγότερα παιδιά αρα και παιδια που τελικα  καταπίνουν κέρματα!!

Επεξ/σία από Alxd1974
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 5
Δημοσ.

Λιγότερα παιδιά καταπίνουν κέρματα; Προφανώς λόγω πληθωρισμού, τα τωρινά παιδιά αναγκάζονται να καταπίνουν χαρτονομίσματα.

Δημοσ.
2 hours ago, Zergoulini said:

Οτι νανε! 

Επισης, τεράστιο όφελος απο τα κινητα τηλέφωνα! Τα παιδιά πλέον δεν τυλίγουν τα καλωδια γύρω από το λαιμό τους!

image.jpeg.00e071e59377708d7727c837011c0a81.jpeg

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.

Μάλιστα ήδη τράπεζες προσφέρουν ως τραπεζικό προϊόν προπληρωμένη κάρτα για παιδιά στους γονείς ώστε να έχουν το χαρτζιλίκι τους 

Δημοσ.
2 hours ago, kalmik said:

Ξέρετε πόσα παιδιά καταπίνουν lego; Δεν είδα κανένα να κάνει σταυροφορία να καταργηθούν τα lego με την ίδια μανία που (αρκετοί) σταυροφόροι του πλαστικού χρήματος ψάχνουν για επιχειρήματα κατά των μετρητών. Τώρα τα -αόρατα- συμφέροντα πίσω από αυτό ας τα σκεφθεί οποιοσδήποτε (προμηθειες τραπεζών, πλήρης ηλεκτρονική παρακολούθηση πολιτών, μείωση δημοκρατικών ελευθεριών κλπ. Εννοείται ότι υπάρχουν και πλεονεκτήματα στο πλαστικό χρήμα (μείωση κλοπών, ληστειών, μείωση φοροδιαφυγής) αλλά και το φυσικό χρήμα έχει τη θέση του και κυρίως προασπίζει τις ελευθερίες μας και τις επιλογές μας. Μια μέση λύση αρκεί.

Έρευνα στην λεγκοχωρα έδειξαν ότι με τα ψηφιακά αρχεία τα παιδιά παίζουν με τα Lego χωρίς να τα καταπίνουν και χωρίς να μολύνουν το περιβάλλον με κουτια και cds

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γι' αυτό και δεν θα νιώσουν ποτέ την πραγματική αξία του χρήματος. Αν δεν πιάσεις το χαρτονόμισμα στο χέρι δεν μπορείς να αισθανθείς την ίδια αγοραστική δύναμη με την ανέπαφη συναλλαγή (πόσο μάλλον να εκτιμήσεις τις αξίες γύρω σου αντικειμενικά). Ακούγεται υλιστικό αλλά τα μετρητά έχουν μία άλλη μορφή γοητείας, προσδίδουν κύρος/γόητρο, και ενδείκνυται για σωστή οικονομική διαχείριση. Το πλαστικό/αύλο χρήμα δεν εκτιμάται και φεύγει χωρίς πολύ σκέψη. Ακόμα το χαρτζιλίκι του παππού δεν έχει την ίδια αίσθηση αν το λάβεις σε prepaid κάρτα αντί για το χέρι.! Κρίμα γιατί η υπερβολική απλοποίηση στις συναλλαγές έκανε τις ζωές μας flat & αντίστοιχα ο υπερβολικός έλεγχος των οικονομικών μας μέσω της ψηφιοποίησης είναι πραγματικά κενός ενδιαφέροντος. Όποιος θέλει πραγματικά να οργανώσει τα έξοδα του, μπορεί να το κάνει και με ένα Excelάκι ακόμα και αν χρησιμοποιεί μετρητά. 

Επεξ/σία από ramarg
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...