kabamaru21 Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου (επεξεργασμένο) Ενδιαφέρομαι πλεον να εκτυπώσω πολλες απο τις φωτογραφίες που εχω τραβήξει με τις μηχανές. Δεν θελω να αγοράσω εκτυπωτή. διαφορα μαγαζιά που εχω κατά καιρούς ζητήσει να μου εκτυπώσουν καποιες, ηταν μέτριο το αποτέλεσμα. Ψαχνουμε ρυθμίσεις στις μηχανες κανουμε edit τα χρωματα κανουμε απο δω κάνουμε απο εκει, ε θελω να βγει και ωραια στην εκτύπωση. Παρακαλώ μοιραστείτε αν γνωρίζετε καποιο μαγαζι στην αττικη που να εχει άρτια αποτελέσματα. Για στανταρ 4χ6 μεγεθος ψαχνω οχι κατι extreme. Επεξ/σία 1 Απριλίου από kabamaru21
m4is Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου Καλημέρα, το "άρτια αποτελέσματα" είναι υποκειμενικό. Επίσης η οθόνη στην οποία βλέπεις τις φωτογραφίες, ερμηνεύει διαφορετικά τα χρώματα σε σχέση με τον εκάστοτε εκτυπωτή. Για τους παραπάνω λόγους πήρα εκτυπωτή και εκτυπώνω τις φωτογραφίες μέχρι να πετύχω το αποτέλεσμα που θέλω, και πλεον είμαι ευχαριστημένος.
kabamaru21 Δημοσ. 1 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου Κατανοώ οτι αλλο οθόνη και αλλο εκτύπωση, απλώς ψαχνω καποιο μαγαζι που εχει ας πουμε καλο εξοπλισμό και βγαίνει ωραιο αποτέλεσμα.
m4is Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου "Ωραίο αποτέλεσμα" είναι τα έντονα και ζωντανά χρώματα ή τα ξεθωριασμένα; Για κάποιους τα ζωηρά χρώματα είναι τα επιθυμητά. Στο στυλ μου τα ξεθωριασμένα χρώματα θεωρώ ότι αναδεικνύουν τις φωτογραφίες μου. Άρα ο φωτογράφος που θα εκτυπώσει τις φωτογραφίες θα πρέπει να τις εκτυπώσει με ζωηρά ή με ξεθωριασμένα χρώματα;
kabamaru21 Δημοσ. 1 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου (επεξεργασμένο) Δεν μπορω να στο περιγράψω γιατι καθε φωτογραφία καθε θεμα ειναι διαφορετικη Για παράδειγμα θα ηθελα αποτελεσμα παρόμοιο με τα αλμπουμ βάφτισης/γάμου που τις βρίσκω σωστές εκτυπώσεις για πορτρέτα κτλ. Αλλα όπου απευθύνομαι σε κάτι συνοικιακά μου τραβανε μια εκτύπωση απο τον εκτυπωτή του μαγαζιού και μου λενε έτοιμος! 😆 Επεξ/σία 1 Απριλίου από kabamaru21
m4is Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου 1 λεπτό πριν, kabamaru21 είπε Δεν μπορω να στο περιγράψω γιατι καθε φωτογραφία καθε θεμα ειναι διαφορετικη [...] Αυτό είναι το point μου. Δεν υπάρχει ένα κοινώς αποδεκτό "άρτιο" ή "ωραίο" αποτέλεσμα, οπότε και ο άνθρωπος που εκτυπώνει συνήθως κρίνει βάσει της δικής του αισθητικής. Τα μαγαζιά ψηφιακών εκτυπώσεων, έχω καταλήξει ότι δεν είναι κατάλληλα για εκτύπωση φωτογραφιών, χρειάζεται φωτογραφείο.
gatos74 Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Καλημέρα, Στα μικρά μαγαζιά συνήθως δουλεύουν με εκτυπωτές θερμικής εξάχνωσης. Στις ρυθμίσεις τους λογικά είναι επιλεγμένος χρωματικός χώρος ο sRGB Εάν οι φωτογραφίες σου είναι σε adobe RGB ή pro photo RGB τότε έχεις χρωματικές αποκλήσεις.
Rush13 Δημοσ. 20 Απριλίου Δημοσ. 20 Απριλίου Πρώτα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι εσύ βλέπεις σωστά στην οθόνη σου για να έχεις απαιτήσεις να πάρεις παρόμοιο αποτέλεσμα με αυτό που βλέπεις . Στον τομέα εκτύπωσης τώρα Τα παλιά φωτογραφεία έχουν χημικούς εκτυπωτές mini lab , ίδιου τύπου μηχανήματα έχουν και τα εργαστήρια που τυπώνουν άλμπουμ . Αυτά είναι κάτι τεράστια γκρι συνήθως μάρκας ή Noritsu ή Fuji Στην εκτύπωση όμως παίζουν πολλά ρόλο , όπως συντήρηση , ποιότητα χημικών , ποιότητα χαρτιού , σωστές ρυθμίσεις του μηχανήματος κτλπ . Τα εργαστήρια δεν τυπώνουν για ερασιτέχνες οπότε θα πρέπει να βρεις ένα παλιό μερακλίδικο φωτογταφος που τυπώνει . Τα νέα φωτογραφεία δεν ασχολούνται με εκτυπώσεις καθώς δν υπάρχει κέρδος ποια 1
Thechosennone Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου (επεξεργασμένο) https://www.photolabathens.com/ ότι εχω δώσει εδω είναι άψογο, κυρίως μεγάλες εκτυπώσεις εκθεσιακού χαρακτήρα. Τον πρώτο καιρό πήγαινα από κοντα με τον σκληρό μου για να δω την προεπισκόπηση της εκτύπωσης, τώρα με καλιμπραρισμένη οθονη απλα τα στέλνω μεσω internet. Επεξ/σία 24 Απριλίου από Thechosennone 2
Chloe2 Δημοσ. Σάββατο στις 10:46 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:46 μμ (επεξεργασμένο) Μπορείς να πας σε επιχειρήσεις εκτυπώσεων & γραφικών τεχνών και να τους ζητήσεις ευγενικά να σου δείξουν δείγμα δουλειάς τους. Εάν σου αρέσει το αποτέλεσμα και συμφωνήσετε στην τιμή συνεργάζεστε. Επεξ/σία Σάββατο στις 10:47 μμ από Chloe2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα