Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ειναι απλα οτι σκαναρει, αλλα το usage στον σκληρο δισκο ειναι στο 100% για 5-10 λεπτα και δε μπορω ουτε εναν φακελο να ανοιξω. Για ποιο λογο γινεται αυτο; Εχω δει κατι οδηγους στο youtube, εβαλα και στο task να μην κανει scan εαν ο υπολογιστης δεν ειναι idle για καποια λεπτα, αλλα χωρις αποτελεσμα. Υπαρχει κατι που μπορει να γινει;

Δημοσ.

Αυτά τα κόλπα έχω να τα δω από εποχή μηχανικών δίσκων. Με ssd δεν το έχω αντιμετωπίσει ξανά. Ποια windows και ποιον δίσκο έχεις; Μήπως έχεις μεγάλα εκτελέσιμα ή ζιπαρισμένα αρχεία; Αν το αφήσεις π.χ. μια μέρα να κάνει ότι θέλει, σταματάει μετά;

Δημοσ.
15 hours ago, micos000 said:

Αυτά τα κόλπα έχω να τα δω από εποχή μηχανικών δίσκων. Με ssd δεν το έχω αντιμετωπίσει ξανά. Ποια windows και ποιον δίσκο έχεις; Μήπως έχεις μεγάλα εκτελέσιμα ή ζιπαρισμένα αρχεία; Αν το αφήσεις π.χ. μια μέρα να κάνει ότι θέλει, σταματάει μετά;

Τι εννοεις να το αφησω μια μερα να κανει ο,τι θελει; Δεν εχω επιλογη να ακυρωσω το σκαναρισμα ετσι κι αλλιως. Ουτε καταλαβαινω οτι γινεται, απλα κολλαει ο υπολογιστης και το resource manager δειχνει 100% ssd usage. Οταν ηρεμουν τα πραγματα, πηγαινω στο windows defender και λεει οτι πριν λιγο ολοκληρωθηκε το σκαναρισμα.

Δημοσ.
Στις 1/4/2025 στις 8:44 ΜΜ, Witcher1st είπε

usage στον σκληρο δισκο ειναι στο 100% για 5-10 λεπτα και δε μπορω ουτε εναν φακελο να ανοιξω.

Κατα 99% εχεις hdd ο οποιος τα εφαγε τα ψωμια του.

Δημοσ.
22 minutes ago, imblish said:

Κατα 99% εχεις hdd ο οποιος τα εφαγε τα ψωμια του.

SSD εχω. 2 SSD, 2 HDD. Windows 11.

Παλι εκανε scan σημερα, χωρις να το καταλαβω, γιατι απλα ανοιξα τον υπολογιστη και εφυγα για δουλειες.

image.png.93b7eb945d98aaefbaf69c515022b390.png

Αλλα τον ανοιξα στις 6.50, και εκανε σκαν μετα απο 10 λεπτα. Ενω στο task scheduler εβαλα το παρακατω :

image.png.7d6fb245323a172ad5af102c4f045fcf.png

Πρεπει να αλλαξω και κατι αλλο;

Δημοσ.

για βγαλε ενα screenshot απο την διαχειρηση εργασιων -> επιδοσεις οταν το κανει 

επισης δες και τις επιλογες μεσα απο το ιδιο το defender

Δημοσ.
Στις 1/4/2025 στις 8:44 ΜΜ, Witcher1st είπε

το usage στον σκληρο δισκο ειναι στο 100%

Σε ποιον δίσκο δίνει τόσο ψηλό usage; στον HDD ή στο SSD;

Αν δεν είναι στον βασικό δίσκο συστήματος θα έλεγα να αποσυνδέσεις για λίγο τους άλλους δίσκους και να δεις αν αλλάξει κάτι.

Στα triggers τι έχεις βάλει;

Δημοσ.

θελει fast scan μονο για καθε μερα

θα κανει scan μονο αν περνας καινουργια data download copy κλπ

δεν κανουμε scan ολο τον δισκο καθε μερα

Δημοσ.
23 hours ago, Aris_ said:

θελει fast scan μονο για καθε μερα

θα κανει scan μονο αν περνας καινουργια data download copy κλπ

δεν κανουμε scan ολο τον δισκο καθε μερα

Εγω δεν κανω κατι, μονο του το κανει. Δεν βλεπω επιλογη μεσα απο το windows defender.

Εχω παραγγειλει καινουριο SSD, θα ερθει αυριο να δουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, Aris_ said:

image.png.c3c1e96e11ddb316ae18f6a33ad10f5d.png

Ναι αυτο ειναι το scan που κανεις εκεινη τη στιγμη, το τι scan κανει στο task scheduler αυτοματα, δε το γνωριζω.. Αλλο το ενα, αλλο το αλλο.

Επεξ/σία από Witcher1st
Δημοσ.

Μη κοιτάς καθόλου στο Defender δεν είναι από εκεί η συμπεριφορά αυτή, δες στο χρονοδιάγραμμα εργασιών που έβαλες και πες μας τι λέει το trigger όπως ερωτήθηκες προηγουμένως και δεν απάντησες!

Επίσης τι είδους σάρωση θα εκτελεί type 1 ή type 2  - γρήγορη ή πλήρη

Α! και ποιος έκανε αυτό το χρονοδιάγραμμα...

Δημοσ.

Όταν σου λέει HDD 100% μπες στην καρτέλα επιδόσεις όπως σου είπε @micos000 και δες ποιος δίσκος είναι εκείνος που φτάνει στο 100%. Το πιο πιθανό να είναι HDD που έχει φάει τα ψωμιά του.

Δημοσ.

On 09/04/2025 at 00:01, manolis940 said:

Όταν σου λέει HDD 100% μπες στην καρτέλα επιδόσεις όπως σου είπε @micos000 και δες ποιος δίσκος είναι εκείνος που φτάνει στο 100%. Το πιο πιθανό να είναι HDD που έχει φάει τα ψωμιά του.

Ο ssd το κανει. Εχω κανει φορματ πλεον, θα δω εαν το ξανακανει.

On 08/04/2025 at 10:11, nicewise said:

Μη κοιτάς καθόλου στο Defender δεν είναι από εκεί η συμπεριφορά αυτή, δες στο χρονοδιάγραμμα εργασιών που έβαλες και πες μας τι λέει το trigger όπως ερωτήθηκες προηγουμένως και δεν απάντησες!

Επίσης τι είδους σάρωση θα εκτελεί type 1 ή type 2  - γρήγορη ή πλήρη

Α! και ποιος έκανε αυτό το χρονοδιάγραμμα...

Το χρονοδιαγραμμα ετοιμο ηταν, δεν το εφτιαξα εγω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...