Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Πριν από μια εβδομάδα περίπου τράκαρε ο πατέρας στο εξής σημείο:

https://maps.app.goo.gl/rCA783sS1ZTai2cn9

Κατέβαινε την Αιτωλίας, σταμάτησε στο ΣΤΟΠ για να ελέγξει και ενώ έβγαινε σιγά σιγά για να στρίψει αριστερά στην Εθνικής Αντιστάσεως έπεσε άλλο όχημα επάνω του ερχόμενο από τα αριστερά του (το οποίο ξεκάθαρα πήγαινε με πολύ παραπάνω από το όριο ταχύτητας). Οι ασφαλιστικές έβγαλαν υπαιτιότητα στον πατέρα μου, καθώς θεωρείται ότι παραβίασε το ΣΤΟΠ και δεν υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το άλλο όχημα.

Δεν είναι εκεί το θέμα μου όμως, είναι στην ευθύνη του δήμου ή όποιου άλλου φορέα έχει τοποθετήσει την σηματοδότηση. Το ΣΤΟΠ στην διασταύρωση είναι ξεκάθαρα τοποθετημένα λάθος. Τα οχήματα που σταματούν για να ελέγξουν πριν την πινακίδα δεν έχουν ορατότητα από τα αριστερά τους και καθημερινά γίνονται τρακαρίσματα στο συγκεκριμένο σημείο (έχουν σκοτωθεί και άτομα απ' ότι έχω μάθει). Όση ώρα περιμέναμε να έρθουν η Τροχαία και η φροντίδα ατυχήματος, παρατήρησα ότι όλα τα οχήματα που έρχονταν από την Αιτωλίας έβγαιναν μέχρι την μέση της διασταύρωσης για να μπορέσουν να ελέγξουν. Θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί φανάρι εδώ και χρόνια στο συγκεκριμένο σημείο για να ρυθμίζεται η κίνηση.

Σκέφτομαι να κινηθούμε νομικά κατά του δήμου, τόσο για να αποζημιωθούμε, όσο και για να κινηθεί διαδικασία προκειμένου να αλλάξει η σηματοδότηση στο σημείο.

Ωστόσο, είναι ευθύνη του δήμου η έλλειψη ορθής σηματοδότησης ή κάποια άλλης υπηρεσίας;

• Like 1
  • Confused 1
  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σε αυτό το σημείο κάθε μέρα τρακάρει κάποιος. Έχω δει αρκετά τρακαρίσματα με τα μάτια μου και άλλες πόσες φορές την τροχαία εκεί. Τώρα τουλάχιστον με τα μεγάλα στοπ και τα μικρότερα όρια ταχύτητας είναι λίγο καλύτερα. Παλαιότερα ήταν το σημείο κανονικά παγίδα θανάτου.

20 λεπτά πριν, Malthador είπε

Ωστόσο, είναι ευθύνη του δήμου η έλλειψη ορθής σηματοδότησης ή κάποια άλλης υπηρεσίας;

Είναι και ευθύνη δήμου.

25 λεπτά πριν, Malthador είπε

Σκέφτομαι να κινηθούμε νομικά κατά του δήμου, τόσο για να αποζημιωθούμε, όσο και για να κινηθεί διαδικασία προκειμένου να αλλάξει η σηματοδότηση στο σημείο.

Αν αποφασίσεις να προχωρήσεις, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς έναν δικηγόρο.

• Like 3
Δημοσ.

Βλέπω ότι υπάρχουν δύο στοπ ή είναι artifact του street view?

Όχι, δύο είναι, για να φαίνονται καλύτερα λόγω του επικίνδυνου σημείου. Και μάλιστα το δεύτερο είναι τοποθετημένο σχεδόν πάνω στον δρόμο, πιο πέρα δεν θα μπορούσε να μπει.

Με βάση αυτό τι αξιώσεις ακριβώς έχεις και που νομίζεις ότι έχετε αδικηθεί? Αυτό το ρωτάω καθώς όπως λες το στοπ είναι τοποθετημένο λάθος και τα αμάξια δεν έχουν ορατότητα προς τα αριστερά.

Όπως και να ήταν τα στοπ στην συγκεκριμένη αλλά και σε κάθε διασταύρωση δεν παίζει κανέναν ουσιαστικό ρόλο καθώς τα αμάξια το βλέπουν, και μετά πάνε σιγά σιγά όσο χρειάζεται ώστε να βρουν ορατότητα Δεν παίζει ρόλο η ακριβής του τοποθέτηση. Δέκα γιγαντοστόπ να υπήρχαν με εκτυφλωτικά λεντάκια αλά Λας Βέγκας δεν θα άλλαζε τίποτα, η συμπεριφορά των οδηγών θα ήταν η ίδια.

Τώρα για το αν το φανάρι είναι καταλληλότερο για την περίπτωση αυτή (που ίσως και να είναι) και θες να μηνύσεις τον δήμο, ειδικός με εμπειρία σε αυτά τα θέματα δεν είμαι αλλά κάτι μου λέει ότι θα πάρεις το μακρύτερο με συνοπτικές διαδικασίες καθώς δεν μιλάμε για κάποια ξεκάθαρη αμέλεια του δήμου όπως πχ για μια πινακίδα που έπεσε και δεν την έφτιαξαν, ή για χαλασμένα φανάρια που δεν αποκατέστησαν. Είναι μια απόφαση για την κυκλοφοριακή σήμανση που έστω και τυπικά έχει περάσει από κάποιες μελέτες για να εφαρμοστεί, και παραμένει εφαρμοσμένη.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
6 hours ago, NikosKallithea said:

Είχε στοπ εκεί τελειώνει το θέμα σου.

Ναι, έχει λήξει αυτό, είμαστε στην επόμενη πίστα, έχουν γίνει αποδοχές ευθύνης.

6 hours ago, Κάβουρας said:

Αν αποφασίσεις να προχωρήσεις, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς έναν δικηγόρο.

Ναι, προφανώς, απλά κάνω μια έρευνα πρώτα να δω κατά ποιου πρέπει να στραφώ και αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι σε περίπτωση που.

4 hours ago, cthulhucarbide said:

Βλέπω ότι υπάρχουν δύο στοπ ή είναι artifact του street view?

Όχι, δύο είναι, για να φαίνονται καλύτερα λόγω του επικίνδυνου σημείου. Και μάλιστα το δεύτερο είναι τοποθετημένο σχεδόν πάνω στον δρόμο, πιο πέρα δεν θα μπορούσε να μπει.

Με βάση αυτό τι αξιώσεις ακριβώς έχεις και που νομίζεις ότι έχετε αδικηθεί? Αυτό το ρωτάω καθώς όπως λες το στοπ είναι τοποθετημένο λάθος και τα αμάξια δεν έχουν ορατότητα προς τα αριστερά.

Για να καταλάβεις ακριβώς το πρόβλημα, πρέπει να το δεις από την μεριά της Εθνικής Αντιστάσεως:

image.png.16163b9d7ca9f7490c99c29690ea8e7b.png

Δες που είναι το δεύτερο ΣΤΟΠ. Όποιος σταματάει πριν από αυτό, δεν βλέπει την τύφλα του, καθώς ο ένας δρόμος με τον άλλον σχηματίζουν γωνία περίπου 45 μοιρών. Επιπλέον, όπως βλέπεις η Εθνική Αντιστάσεως κάνει διχάλα σε εκείνο το σημείο, μπορεί ο οδηγός που κινείται με προτεραιότητα είτε να συνεχίσει ευθεία, είτε να κινηθεί λοξώς δεξιά: στην φωτογραφία ο οδηγός του λευκού οχήματος έχει κόψει τον πλάγιο δρόμο στη μέση προκειμένου να ελέγξει, δεν έχει άλλη επιλογή, καθώς αν σταματούσε πριν το ΣΤΟΠ δεν θα είχε ορατότητα για να ελέγξει. Τέλος, ο δρόμος με την προτεραιότητα έχει όριο 30 χλμ στο σημείο του, ενώ κανένας δεν κινείται με τόσο, τα οχήματα στο σημείο κινούνται με 50 χλμ/ώρα στην καλύτερη περίπτωση, ενώ αν ο δρόμος είναι άδειος μπορεί να φτάνουν και 70-80 χλμ/ώρα.

Είναι σημείο στο οποίο έπρεπε ξεκάθαρα να υπάρχει φανάρι, γίνονται καθημερινά 2-3 συγκρούσεις. Όσοι κάθονται για καφέ εκεί είναι για κάνουν χάζι τις μανούρες μεταξύ των οδηγών.

Για να κατανοήσεις το μέγεθος του προβλήματος, μόλις χθες έπεσε μια μηχανή πάνω σε αυτοκίνητο φίλου μου - έφταιγε η μηχανή αυτή την φορά που κατέβαινε την Αιτωλίας. Δηλαδή μόνο εγώ γνωρίζω δύο περιστατικά στο συγκεκριμένο σημείο σε διάστημα 10 ημερών.

5 hours ago, cthulhucarbide said:

Τώρα για το αν το φανάρι είναι καταλληλότερο για την περίπτωση αυτή (που ίσως και να είναι) και θες να μηνύσεις τον δήμο, ειδικός με εμπειρία σε αυτά τα θέματα δεν είμαι αλλά κάτι μου λέει ότι θα πάρεις το μακρύτερο με συνοπτικές διαδικασίες καθώς δεν μιλάμε για κάποια ξεκάθαρη αμέλεια του δήμου όπως πχ για μια πινακίδα που έπεσε και δεν την έφτιαξαν, ή για χαλασμένα φανάρια που δεν αποκατέστησαν. Είναι μια απόφαση για την κυκλοφοριακή σήμανση που έστω και τυπικά έχει περάσει από κάποιες μελέτες για να εφαρμοστεί, και παραμένει εφαρμοσμένη.

Με έχουν ενημερώσει πως έχουν γίνει επανειλλημένα παράπονα στον Δήμο. Αν αυτά υπάρχουν γραπτώς, τότε είναι μια καλή βάση που αποδεικνύει ότι ο δήμος γνώριζε, αλλά δεν έκανε κάτι.

Δημοσ.

Και φαναρι να βαλει, μαλλον θα μπει πορτοκαλι, θα πρεπει παλι να προσέχουν. 

Αν βαλουν κανονικο κατι λεει. Αλλα σε μια χωρα που δεν εχουμε καταλαβει ακομα ποιος εχει προτεραιότητα στο κυκλικο κομβο, μην ψαχνεις και πολλα. 

• Like 6
Δημοσ.
7 hours ago, Malthador said:

Κατέβαινε την Αιτωλίας, σταμάτησε στο ΣΤΟΠ για να ελέγξει και ενώ έβγαινε σιγά σιγά για να στρίψει αριστερά στην Εθνικής Αντιστάσεως έπεσε άλλο όχημα επάνω του ερχόμενο από τα αριστέρα του(το οποίο ξεκάθαρα πήγαινε με πολύ παραπάνω από το όριο ταχύτητας). Οι ασφαλιστικές έβγαλαν υπαιτιότητα στον πατέρα μου, καθώς θεωρείται ότι παραβίασε το ΣΤΟΠ και δεν υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το άλλο όχημα.

Δεν είναι εκεί το θέμα μου όμως, είναι στην ευθύνη του δήμου ή όποιου άλλου φορέα έχει τοποθετήσει την σηματοδότηση. Το ΣΤΟΠ στην διασταύρωση είναι ξεκάθαρα τοποθετημένα λάθος. Τα οχήματα που σταματούν για να ελέγξουν πριν την πινακίδα δεν έχουν ορατότητα από τα αριστερά τους και καθημερινά γίνονται τρακαρίσματα στο συγκεκριμένο σημείο (έχουν σκοτωθεί και άτομα απ' ότι έχω μάθει). Όση ώρα περιμέναμε να έρθουν η Τροχαία και η φροντίδα ατυχήματος, παρατήρησα ότι όλα τα οχήματα που έρχονταν από την Αιτωλίας έβγαιναν μέχρι την μέση της διασταύρωσης για να μπορέσουν να ελέγξουν. Θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί φανάρι εδώ και χρόνια στο συγκεκριμένο σημείο για να ρυθμίζεται η κίνηση.

οπως σου εγραψαν/ειπαν και λαθος εχει ο πατερας σου αλλα και καρμανιολα ειναι εκεινη η περιοχη (εχει παρα πολλες παραλληλες διασταυρωσεις ο Γερακας). Εφοσον υπηρχε σηματοδοτηση οσο και να χτυπιεσαι δε μπορεις να κανεις κατι. Για να μπει φαναρι, η διαδικασια αποτι θυμαμαι ειναι:

αιτουσαι στο δημο (μερικοι δημοι το επιτρεπου ονλαιν αλλιως πας δημο και συμπληρωνεις φορμα)

Παει δημοτικο συμβουλιο για συζητηση.

Αν εγκριθει, ο δημος κανει αιτημα τροχαια για γνωμοδοτηση.

Η τροχαια συνηθως ζηταει εγκριση συγκοινωνιολογου

εφοσον ολα ΟΚ ανατιθεται σε εργολαβο

μετα γινεται συνδεση με συστημα τροχαιας ή τοπικο κυκλωμα.

(εχω δει φαναρι αν θυμαμαι μαραθωνα που ειχε περασει ολα τα σταδια που ανεφερα και ηταν νεκρο για κανα χρονο μεχρι να συνδεθει/ηλεκτροδοτηθει!)

• Sad 1
Δημοσ.
8 hours ago, Malthador said:

Κατέβαινε την Αιτωλίας, σταμάτησε στο ΣΤΟΠ για να ελέγξει και ενώ έβγαινε σιγά σιγά για να στρίψει αριστερά στην Εθνικής Αντιστάσεως έπεσε άλλο όχημα επάνω του ερχόμενο από τα αριστέρα του(το οποίο ξεκάθαρα πήγαινε με πολύ παραπάνω από το όριο ταχύτητας). Οι ασφαλιστικές έβγαλαν υπαιτιότητα στον πατέρα μου, καθώς θεωρείται ότι παραβίασε το ΣΤΟΠ και δεν υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το άλλο όχημα.

Μια χαρα stop υπαρχουν, και δεν υπαρχουν αυτοκινητα η κατι αλλο να μπλοκαρει τον δρομο και να μην βλεπει καποιος! καθαρα ευθηνη σε αυτον που εχει το στοπ! 

• Like 4
Δημοσ.

διαβαστε τον κοκ,ετσι ειναι το στοπ σε πολλα τετοια σημεια,οι ανθρωποι απλα παιρνουν λαθος αποφασεις.Ακομη και φαναρι να μπει παλι θα τρακαρουν εκει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά, ο άνθρωπος δεν λέει οτι δεν φταίει. Αυτό που λέει, και έχει δίκιο, είναι οτι το σημείο είναι πάρα πολύ επικινδυνο αν αποφασίσεις να το διασχίσεις.

Στην φωτογραφία, το λευκό αυτοκίνητο, κλείνει τον δρόμο, μην έχοντας άλλη επιλογή μιας και η γωνία του δρόμου είναι τέτοια που δεν έχεις ορατότητα.

Ξεκάθαρα πρέπει να μπει φανάρι, ή κάποια νησίδα μικρός κόμβος.

Edit: Βάζω και φωτό με χάρτη για να καταλάβετε το πρόβλημα σε περίπτωση που έχετε πορεία όπως το κόκκινο βέλος

image.png.d6d1544564320b3d9597c5504d2a414c.png

Επεξ/σία από UncleKim
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 minutes ago, UncleKim said:

Ρε παιδιά, ο άνθρωπος δεν λέει οτι δεν φταίει. Αυτό που λέει, και έχει δίκιο, είναι οτι το σημείο είναι πάρα πολύ επικινδυνο αν αποφασίσεις να το διασχίσεις.

Στην φωτογραφία, το λευκό αυτοκίνητο, κλείνει τον δρόμο, μην έχοντας άλλη επιλογή μιας και η γωνία του δρόμου είναι τέτοια που δεν έχεις ορατότητα.

Edit: Βάζω και φωτό με χάρτη για να καταλάβετε το πρόβλημα σε περίπτωση που έχετε πορεία όπως το κόκκινο βέλος

Και γιατι θα πρεπει να περασεις οταν δεν εχεις ορατητα επιδει σε κλεινουν; τοσο δυσκολο ειναι να περιμενεις::::

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dinos1973 είπε

Και γιατι θα πρεπει να περασεις οταν δεν εχεις ορατητα επιδει σε κλεινουν; τοσο δυσκολο ειναι να περιμενεις::::

Δες την φωτό μου με το βέλος.

Αν έρχεσαι από Αιτωλίας προς Μιαούλη (όπως το άσπρο αυτοκίνητο), προκειμένο να μπορέσεις να διασχίσεις με ασφάλεια την Εθν.Αντιστ. (ορατότητα), θα πρέπει να βρεθείς εκεί που βρέθηκε το λευκό αυτοκίνητο. Αν κινείσαι όπως το κόκκινο βέλος, θα πέσεις πάνω στο λευκό αυτοκίνητο (θεωρητικά) μιας και δεν μπορούσε να μείνει πιο πίσω στο στενό.

• Like 2
Δημοσ.
58 minutes ago, UncleKim said:

ο βασιλειος μεντογιαννης γιατι ειναι στη μεση του κομβου; :)

• Haha 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

ο βασιλειος μεντογιαννης γιατι ειναι στη μεση του κομβου; :)

Πάντα μες την μέση κ αυτός, έλεος  :) :) :) δεν τον ξέρω τον άνθρωπο μην παρεξηγηθώ

Δημοσ.

Το μόνο θέμα που έχεις για να στηριχτείς είναι η ταχύτητα του άλλου. Προφανώς ο δρόμος είναι φαρδύς, πολλοί τρέχουν κτλ. Γνώμη μου εκτός από το στοπ δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο στο σημείο αυτό. Μια χαρά χωρος υπαρχει για όλα, είναι πολύ φαρδύ το σημείο και όποιος βγαίνει από εκεί δεν έχει εμπόδιο πχ δέντρο ή μαντρα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...