korakios Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου 17 λεπτά πριν, kkatzos είπε 3090Ti έχω. Δεν "υποστηρίζει" καθόλου FG. τότε για το συγκεκριμένο παιχνίδι που δεν έχει καν upscaler , κοιτάς την εφαρμογή Loosless Scaling https://store.steampowered.com/app/993090/Lossless_Scaling/ Στα αρνητικά οτι έχει χαμηλότερη ποιότητα και τρώει αρκετά fps , αλλά έχεις δυνατή κάρτα οπότε δε θα καταλάβεις κάτι. Στα θετικά , έχει και δυναμικό FG που σημαίνει μπορείς να παίζεις στα όρια του refresh rate του monitor συνέχεια . (αρκεί να μην είναι πολλά πχ Χ4+ γιατί θα έχεις πολλά artifacts )
korakios Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 1. έχει παρατηρήσει κανείς διαφορά αν αποεπιλέξει το "use fsr inputs" όταν χρησιμοποιεί inputs απο XeSS , DLSS ? (άσχετο στο stellar blade , καλύτερα να μη χρησιμοποιείτε dlss inputs μιας και το fsr παίζει χειρότερα έτσι , μου έκανε εντύπωση γιατί συνήθως συμβαίνει το ανάποδο) 2. Το optifg έχει καταλάβει κανένας τι κάνει ? Δλδ τελικά είναι σαν να επιλέγεις FG μέσω driver ?
Alex21121988 Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου Γενικώς θέλει λίγο διάβασμα και ψάξιμο. Υπάρχει compatibility list για τα games, και φυσικά το καθένα αναλόγως στο τι θέλουμε να κάνουμε force, έχει μια διαφορετική προσέγγιση. Σε ένα game το δούλεψα το συγκεκριμένο tool, εξαρχής μου θύμησε πολύ το REframework που πάνω κάτω κάνει το ίδιο, με την διαφορά ότι θέλει περισσότερο ψάξιμο, είναι λιγότερο plug and play. Anw, το OptiScaler το δούλεψα στο The Callisto Protocol για να κάνω force DLSS. Το game έχει built in μόνο FSR. Έγινε εύκολα, γρήγορα, χωρίς πρόβλημα. Πήγα να κάνω το ίδιο με τα RE Village και RE4 Remake, και σε κανενα δεν κατάφερα να το λειτουργήσω το OptiScaler. Εκεί φαίνεται να θέλει και το REframework συνδυαστικά για να λειτουργήσει το DLSS. *Αν μπλέκεται παραπάνω από ένα tweaking tool εγώ προσωπικά δεν συνεχίζω την διαδικασία, κάποια στιγμή το σιχαίνεσαι όλο αυτό. Tώρα για FG, δεν το έχω δοκιμάσει, αν και για να είμαι ειλικρινής, στην περίπτωση μου, σε games που δεν έχουν FG, απλώς ανοίγω Smooth Motion. Αν δεν κάνω λάθος και οι AMD users έχετε κάτι ανάλογο στο Αdrenaline. Και στις περιπτώσεις που το Smooth Motion δεν τα πάει καλά με το game, (μου έτυχε να crashαρει game, δεν το δεχόταν) εκεί πας στο Lossless Scaling και ανοίγεις το δικό του FG. I know, μαζεύονται πολλα tweaking tools εδώ και εκεί, αλλά αν πάρεις το ''κολλάει'', γενικώς αποκτήσεις εξοικείωση, μετά με 2-3 δοκιμές μπορείς να πετύχεις τον σκοπό σου σχεδόν σε κάθε game.
ultraex2003 Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου για οποιον εχει rog aly και steam deck επισης o οδηγος δουλευει και σε 7χχχχ καρτες δοκιμασμενο σε 7900 xt και για xess 2 με ingame fsr frame generation 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα