oldnew Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου 4 hours ago, Chocobo said: Πολλές φορές αυτό το προσωπικό ύφος είναι στην φαντασία καμένων οπαδών τους οι οποίοι θα σου πουν π.χ πως ο Tarantino δεν έχει γυρίσει ποτέ πατάτα....Πράγμα μη αληθές. Έχει αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις πως οι άνθρωποι αγαπούν μια ιδέα , μια εικόνα και ξεχνάνε να κρίνουν αντικειμενικά. Παραδείγματα εκεί έξω υπάρχουν με διάφορους καλλιτέχνες που προσποιήθηκαν τους εαυτούς τους μεταμφιεσμένοι και δέχτηκαν κριτική απο άτομα που δεν ήξεραν πως απέναντι έχουν τον αληθινό. Έχουμε επίσης πάλι κάποιο καλλιτέχνη να τραγουδά σε μετρό και πλατείες αγνώριστος και κανείς να μην ενδιαφέρεται ενώ παράλληλα έχουν αγοράσει εισιτήρια εκατοντάδων ευρώ. Γενικά έχει γεμίσει ο κόσμος με ψευτοκουλτουριάρηδες και γνώστες τέχνης που αν τους δείξεις μια πατάτα και τους πεις την σκηνοθέτησε ο Κιουμπρικ θα αρχίσουν να αναλύουν ιδέες που δεν υπάρχουν , πράγματα που ''ήθελε'' να πει ο σκηνοθέτης που επίσης δεν υπάρχουν και γενικά να σκαρφίζονται οτι λογής σαχλαμάρα τους έρθει. Νομίζω αυτό το παλίο βίντεο περιγράφει στο 100% το πόσο fake είναι η κοινωνία. Εφαρμόζεται σε κάθε τέχνη αυτό το βίντεο. Hide contents Αχαχα.. Πολυ καλο, δεν το ήξερα.. Αν και ειμουν σίγουρος οτι αυτό θα συνέβαινε, αν κάποιος δοκιμαζε να κανει την συγκεκριμένη πλάκα. Ειχε γίνει κάποτε μια μελέτη που ελεγε οτι στο ποσο πειστικό ακούγεται κατι, περίπου 33% παιζει ρολο ποιος το λεει, 33% ο τρόπος που τα λεει (ποσο έξυπνα είναι τα επιχειρήματα), και 33% τι λες. Οποτε αν πάρεις καποιον που θεωρείται γκουρου σε κατι και το τεκμηρίωσει έξυπνα, εχει 66% πιθανότητα να σε πισει για τη μεγαλύτερη κοτσάνα που θα λεει.. 1
Diavolos666 Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου (επεξεργασμένο) Βασικά όσοι λέτε ότι δεν θα πιάσει... πόσες ταινίες τρισδιάστατων κινουμένων σχεδίων έκαναν τεράστια επιτυχία χωρίς να είναι αληθοφανείς οι χαρακτήρες και χωρίς καν να είναι τέλεια η κίνησή τους? Αν δεν θέλετε να βλέπετε αληθοφανές AI μπορούν να κάνουν ταινίες σε στυλ animation, 3D gaming κτλ όπως στα cinematics. Στις περισσότερες ταινίες δράσεις σχεδόν τίποτα πλέον δεν είναι πραγματικό, όλα είναι τρισδιάστατα οπτικά εφέ. Προσωπικά δεν με νοιάζει αν ο χαρακτήρας είναι άνθρωπος ή τεχνητή νοημοσύνη γιατί σαν gamer ουκ ολίγες φορές έχω πωρωθεί με χαρακτήρες παιχνιδιών είτε από το lore τους είτε από εμφάνιση και ικανότητες είτε γενικά από όλη την ιστορία του παιχνιδιού. Φαντάσου να βάζεις ένα comic παλιό στην ΤΝ και να στο κάνει κινούμενο σχέδιο είτε με την ίδια retro τεχνοτροπία ή με νεότερη εμφάνιση που θα επιλέξεις εσύ. Να μου δοθεί η δυνατότητα να κάνω μία ταινία με τον Raziel από το Soul River όπου νικάει όλους τους άλλους και παίρνει ξανά τα φτερά του! Φαντάσου να κάνει de-woke σε ταινίες που θα ήθελες να δεις, να αλλάζεις τον "ινκλούσιβ" ηθοποιό που έβαλαν με κάποιον που θα ήθελες να δεις εσύ. Ήρθε η ώρα όλοι οι νεποτιστές ηθοποιοί και οι βολεμένοι σε θεσάρες να ξεκουβαλήσουν. Η ΤΝ είναι εδώ και θα μείνει. Επεξ/σία 3 Απριλίου από Diavolos666
Dr_Pepper Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου 11 ώρες πριν, BadIronTree είπε ήταν θέμα χρόνου σε 1-2 χρόνια θα κάνουν ταινίες ναι πρώτα "ταινίες" θα κάνουν σίγουρα Εγώ πιστεύω κάτι σαν αυτό θα κάνουν αλλά με περισσότερo ωμή .... δράση 1 1
oldnew Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου (επεξεργασμένο) 9 hours ago, Diavolos666 said: Βασικά όσοι λέτε ότι δεν θα πιάσει... πόσες ταινίες τρισδιάστατων κινουμένων σχεδίων έκαναν τεράστια επιτυχία χωρίς να είναι αληθοφανείς οι χαρακτήρες και χωρίς καν να είναι τέλεια η κίνησή τους? Αν δεν θέλετε να βλέπετε αληθοφανές AI μπορούν να κάνουν ταινίες σε στυλ animation, 3D gaming κτλ όπως στα cinematics. Στις περισσότερες ταινίες δράσεις σχεδόν τίποτα πλέον δεν είναι πραγματικό, όλα είναι τρισδιάστατα οπτικά εφέ. Προσωπικά δεν με νοιάζει αν ο χαρακτήρας είναι άνθρωπος ή τεχνητή νοημοσύνη γιατί σαν gamer ουκ ολίγες φορές έχω πωρωθεί με χαρακτήρες παιχνιδιών είτε από το lore τους είτε από εμφάνιση και ικανότητες είτε γενικά από όλη την ιστορία του παιχνιδιού. Φαντάσου να βάζεις ένα comic παλιό στην ΤΝ και να στο κάνει κινούμενο σχέδιο είτε με την ίδια retro τεχνοτροπία ή με νεότερη εμφάνιση που θα επιλέξεις εσύ. Να μου δοθεί η δυνατότητα να κάνω μία ταινία με τον Raziel από το Soul River όπου νικάει όλους τους άλλους και παίρνει ξανά τα φτερά του! Φαντάσου να κάνει de-woke σε ταινίες που θα ήθελες να δεις, να αλλάζεις τον "ινκλούσιβ" ηθοποιό που έβαλαν με κάποιον που θα ήθελες να δεις εσύ. Ήρθε η ώρα όλοι οι νεποτιστές ηθοποιοί και οι βολεμένοι σε θεσάρες να ξεκουβαλήσουν. Η ΤΝ είναι εδώ και θα μείνει. Αυτά όλα που περιγράφεις, κατά 99.99% ΔΕΝ θα μπορείς να τα κάνεις με ΑΙ ητε καθόλου, ητε κυρίως, να τα διαδωσεις να τα δούνε και άλλοι (πχ μεσω youtube) γιατί διέπονται με πνευματικά δικαιώματα. Έχουμε την εμπειρία απο τη μουσική με ΑΙ ήδη. Απαγορεύτηκε να κάνεις μουσική με στίχους απο τραγούδια γνωστά όπως και με φωνές τραγουδιστών γνωστών. Ενω στην αρχή μπορούσες, πλέον πάρθηκαν μετρα. Μονο με δικούς σου στίχους. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει πχ το Χόλιγουντ να δημιουργήσεις ηδη υπάρχουσα ταινία και να αλλάξεις πράγματα. Ή να χρησιμοποιήσεις γνωστούς ηθοποιούς ή χαρακτήρες απο gaming, κόμικ κλπ. Μόνο με δικη σου ιστορία και δικούς σου χαρακτήρες. Ακομα και να δημιουργήσεις το σούπερ αριστούργημα (το 99% που θα δημιουργηται θα είναι μετριότητες και θα είναι τεράστιος όγκος), θα χαθεί, και δεν θα γίνει καν γνωστό χωρίς εταιρία τύπου Χόλιγουντ απο πίσω. Εξαιρέσεις μπορεί να υπάρξουν φυσικά αλλά ο κανόνας είναι αυτός που περιγράφω. Ηδη οι ηθοποιοί έχουν πάρει τα μέτρα τους και δεν επιτρέπουν ούτε στο Χόλιγουντ να χρησιμοποιήσει την εικόνα τους χωρίς τεράστια ποσά.. Αυτά που βλέπεις τώρα είναι μικρα κομμάτια, trailer κλπ με ΑΙ από τη γνωστές ταινίες, οχι ολόκληρες παραλλαγές και παίζεται αν θα επιτραπεί για πολύ ακόμα και αυτο. Θα πιάσει πχ στο YouTube. Θα δημιουργεις κατάλληλο υλικό εκεί, πρωτότυπο. Οχι ταινίες όμως. Δεν κινδυνεύουν τα στούντιο παραγωγής ταινιών. Επεξ/σία 3 Απριλίου από oldnew
Geralt_Haute_Bellegarde Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου ε, καλά δε θα φτιάχνουν "ταινίες" για τους άλλους, για τους εαυτούς τους θα τις φτιάχνουν 😁
Diavolos666 Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου (επεξεργασμένο) 7 hours ago, oldnew said: Αυτά όλα που περιγράφεις, κατά 99.99% ΔΕΝ θα μπορείς να τα κάνεις με ΑΙ ητε καθόλου, ητε κυρίως, να τα διαδωσεις να τα δούνε και άλλοι (πχ μεσω youtube) γιατί διέπονται με πνευματικά δικαιώματα. Έχουμε την εμπειρία απο τη μουσική με ΑΙ ήδη. Απαγορεύτηκε να κάνεις μουσική με στίχους απο τραγούδια γνωστά όπως και με φωνές τραγουδιστών γνωστών. Ενω στην αρχή μπορούσες, πλέον πάρθηκαν μετρα. Μονο με δικούς σου στίχους. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει πχ το Χόλιγουντ να δημιουργήσεις ηδη υπάρχουσα ταινία και να αλλάξεις πράγματα. Ή να χρησιμοποιήσεις γνωστούς ηθοποιούς ή χαρακτήρες απο gaming, κόμικ κλπ. Μόνο με δικη σου ιστορία και δικούς σου χαρακτήρες. Ακομα και να δημιουργήσεις το σούπερ αριστούργημα (το 99% που θα δημιουργηται θα είναι μετριότητες και θα είναι τεράστιος όγκος), θα χαθεί, και δεν θα γίνει καν γνωστό χωρίς εταιρία τύπου Χόλιγουντ απο πίσω. Εξαιρέσεις μπορεί να υπάρξουν φυσικά αλλά ο κανόνας είναι αυτός που περιγράφω. Ηδη οι ηθοποιοί έχουν πάρει τα μέτρα τους και δεν επιτρέπουν ούτε στο Χόλιγουντ να χρησιμοποιήσει την εικόνα τους χωρίς τεράστια ποσά.. Αυτά που βλέπεις τώρα είναι μικρα κομμάτια, trailer κλπ με ΑΙ από τη γνωστές ταινίες, οχι ολόκληρες παραλλαγές και παίζεται αν θα επιτραπεί για πολύ ακόμα και αυτο. Θα πιάσει πχ στο YouTube. Θα δημιουργεις κατάλληλο υλικό εκεί, πρωτότυπο. Οχι ταινίες όμως. Δεν κινδυνεύουν τα στούντιο παραγωγής ταινιών. Δεν θα τα κάνω για δημοσίευση, για εμένα θα τα κάνω, για παράδειγμα έχω ήδη κάνει παιδαγωγικά βιβλία για τα ανίψια μου με chatgpt και δημιουργία εικόνων και τα εκτύπωσα με τον εκτυπωτή μου. Έκανα τετράδια ζωγραφικής για τα παιδιά κάτι γνωστών μου αλλά και τετράδια για το σχολείο τους με εξώφυλλα δικά μου και βιβλιοδεσία στο σπίτι (έχω από όλα, μηχανήματα για μεταλλικό σπιράλ, μηχάνημα πλαστικοποίησης για εξώφυλλα, καλό εκτυπωτή με πάμφθηνα μελάνια κτλ). Πριν λίγους μήνες κάναμε συζήτηση ότι δεν υπήρχε συνοχή στις εικόνες και τώρα όχι μόνο υπάρχει αλλά βάζεις και εικόνες από τα ίδια τα παιδιά και δημιουργείς ιστορίες με τα πρόσωπά τους και όλα αυτά με μηδαμινό κόστος. Φαντάσου σε λίγο καιρό απλά να μπορούμε να κάνουμε και βίντεο με συνοχή, με μία απλή συνδρομή στο chatgpt και να κάνει παπάδες. Που σε λίγο καιρό θα γίνεται, πριν μερικά χρόνια έβγαζε εικόνες με 10 δάχτυλα και δύο κεφάλια και σήμερα κάνει ήδη βίντεο με συνοχή χαρακτήρων. Για ιδιοχρησία είναι ότι πρέπει. Επίσης μπορείς απλά να δώσεις σε άλλους αυτό που έκανες με άλλο όνομα, όχι εμπορικά αλλά πειρατικά άνετα. Επεξ/σία 3 Απριλίου από Diavolos666 1
zazoum Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου On 02/04/2025 at 12:46, Geralt_Haute_Bellegarde said: Με λίγα λόγια είναι θέμα χρόνου ο περισσότερος κόσμος να φτιάχνει τις δικές του τσόντες! Έχουμε να δούμε.... θεμα χρονου???? και γω πώς εχω χεστει στα φραγκα απο τοτε που βγηκε το cogvideox??? Η runway ειναι για πεταμα. Ειναι λογοκριμενη. ολο το θρεντ ειναι ακυρο. Πηρα και βραβειο πρωτοεμφανιζομενου σκηνοθετη Seoul. On 01/04/2025 at 22:55, Crash24 said: Η startup τεχνητής νοημοσύνης Runway ανακοίνωσε το νέο της μοντέλο AI βίντεο, το Gen-4, το οποίο μπορεί να διατηρήσει συνέπεια στις σκηνές και τους χαρακτήρες σε πολλαπλά πλάνα. Η startup τεχνητής νοημοσύνης Runway ανακοίνωσε το νέο της μοντέλο AI βίντεο, το Gen-4, το οποίο μπορεί να διατηρήσει συνέπεια στις σκηνές και τους χαρακτήρες σε πολλαπλά πλάνα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα βίντεο που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα στη διατήρηση συνεπούς αφήγησης, αλλά η Runway ισχυρίζεται στο X ότι το νέο μοντέλο θα προσφέρει στους χρήστες περισσότερη "συνέχεια και έλεγχο" κατά την αφήγηση ιστοριών. Το νέο μοντέλο σύνθεσης βίντεο Gen-4 διατίθεται ήδη σε επί πληρωμή και εταιρικούς χρήστες. Επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν χαρακτήρες και αντικείμενα σε διαφορετικά πλάνα χρησιμοποιώντας μόνο μία εικόνα αναφοράς. Οι χρήστες περιγράφουν τη σύνθεση που επιθυμούν, και στη συνέχεια το μοντέλο παράγει συνεπή αποτελέσματα από διαφορετικές γωνίες. Ως παράδειγμα των δυνατοτήτων του νέου μοντέλου, η startup δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει μια γυναίκα να διατηρεί την εμφάνισή της σε διαφορετικά πλάνα και πλαίσια, καθώς και σε ποικιλία συνθηκών φωτισμού. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Gen-4 είναι σχεδιασμένο να προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο στους δημιουργούς, επιτρέποντάς τους να αφηγηθούν πιο περίπλοκες ιστορίες με συνοχή. Αυτό θα μπορούσε να κάνει την τεχνολογία παραγωγής βίντεο με AI πιο προσιτή και χρήσιμη για επαγγελματίες δημιουργούς που αναζητούν αποτελεσματικά εργαλεία για την υλοποίηση των οραμάτων τους. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΑ ΑΥΤΑ, consistency/prediction/precision, γινονται εδω και 2 χρονια στο πολυμεσικο-ΑΙ με τα LoRAs. Ολα οσα αναφερετε σε αυτο το θρεντ τα εκανα πριν λιγο γιαστι θελω να συμμετεχω και σε κατηγορια documentary στα φεστιβαλ. Τωρα παω για υπνο. Και το σινεμα δεν ειναι μονο το Χολυγουντ. Τι κουλτουριαρηδες και Κιουμπρικ λετε, δεν ξερω. Δηλαδη αμα δει κανεις Μακαβεγιεφ, θα ναι ΟΥΦΟ????
oldnew Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου 5 hours ago, Diavolos666 said: Δεν θα τα κάνω για δημοσίευση, για εμένα θα τα κάνω, για παράδειγμα έχω ήδη κάνει παιδαγωγικά βιβλία για τα ανίψια μου με chatgpt και δημιουργία εικόνων και τα εκτύπωσα με τον εκτυπωτή μου. Έκανα τετράδια ζωγραφικής για τα παιδιά κάτι γνωστών μου αλλά και τετράδια για το σχολείο τους με εξώφυλλα δικά μου και βιβλιοδεσία στο σπίτι (έχω από όλα, μηχανήματα για μεταλλικό σπιράλ, μηχάνημα πλαστικοποίησης για εξώφυλλα, καλό εκτυπωτή με πάμφθηνα μελάνια κτλ). Πριν λίγους μήνες κάναμε συζήτηση ότι δεν υπήρχε συνοχή στις εικόνες και τώρα όχι μόνο υπάρχει αλλά βάζεις και εικόνες από τα ίδια τα παιδιά και δημιουργείς ιστορίες με τα πρόσωπά τους και όλα αυτά με μηδαμινό κόστος. Φαντάσου σε λίγο καιρό απλά να μπορούμε να κάνουμε και βίντεο με συνοχή, με μία απλή συνδρομή στο chatgpt και να κάνει παπάδες. Που σε λίγο καιρό θα γίνεται, πριν μερικά χρόνια έβγαζε εικόνες με 10 δάχτυλα και δύο κεφάλια και σήμερα κάνει ήδη βίντεο με συνοχή χαρακτήρων. Για ιδιοχρησία είναι ότι πρέπει. Επίσης μπορείς απλά να δώσεις σε άλλους αυτό που έκανες με άλλο όνομα, όχι εμπορικά αλλά πειρατικά άνετα. Ναι,συμφωνω. Και εγω εχω κανει διάφορα. Θα είναι game changer σε πολλά πράγματα. Ειδικά στο youtube. Απλά εγω εξήγησα οτι δε θα είναι ανταγωνιστικο απέναντι σε εμπορικές ταινιες, ακόμα και οταν τελειοποίηθει πλήρως..
Arkin Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου Δεν θα με χαλαγε πχ να εβλεπα μια ταινια παλια η καινουργια και να εβαζα εγω οποιον ηθοποιο ηθελα στη θεση χαρακτηρων. Μετα ομως τη υποκριτικη θα παιρναμε? Η ΑΙ θα εδινε το υποβαθρο υποκριτικης ενος μεγαλου ηθοποιου? Πχ θελω να δω το Inception με τον Pacino η το Uncharted με αλλο χαρακτηρα απο τον Holland. Περιεργα μονοπατια και αν δεν βαλουν χερι τι εχουμε να δουμε ακομα δεν θα το περιμενει κανεις. Δεν μου αρεσει προσωπικα η τοση εντονη χρηση της ΑΙ παντου.
Diavolos666 Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου 1 hour ago, oldnew said: Ναι,συμφωνω. Και εγω εχω κανει διάφορα. Θα είναι game changer σε πολλά πράγματα. Ειδικά στο youtube. Απλά εγω εξήγησα οτι δε θα είναι ανταγωνιστικο απέναντι σε εμπορικές ταινιες, ακόμα και οταν τελειοποίηθει πλήρως.. Σε ανταγωνιστικές εταιρίες ίσως γίνει για νέο content. Κάποιος μπορεί να ρίξει πολύ δουλειά για να το κάνει καλό. Όπως και να χει η πρώτη μαζική χρήση θα είναι για τσόντες 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα