Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου παραθέσει τα απαραίτητα εξαρτήματα συναρμολογημένου Η/Υ για 3D Modeling (όχι για Gaming!) για ερασιτεχνική δουλειά (ή, εάν υπάρχει ήδη συζήτηση γι᾿ αυτό, να μου παραθέσει το σχετικό link);

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

3d modeling τι είδους και σε τι πρόγραμμα;

Καλό θα ήταν να αναπτύσσουμε τα ζητούμενα ώστε να μπορεί κάποιος να μας εξυπηρετήσει.

Βοηθητικό πολύ να αντιγράψεις τη φόρμα και να την συμπληρώσεις.

Λεπτομέρειες όπως budget, ποιο πρόγραμμα, τι χρήση, συναρμολόγηση ή όχι κλπ είναι βοηθητικές για να μην πω απαραίτητες για να δώσει κάποιος ολοκληρωμένη απάντηση.

• Like 1
Δημοσ.

Κοίταξε, ενδεικτικά θα μπορούσα να αναφέρω τα κλασικά προγράμματα τύπου Blender, 3D Studio Max, Maya, Cinema 4D.

To budget να μην υπερβαίνει, ας πούμε, τα 2000€.

Οθόνη υπάρχει. Συναρμολόγηση σε δεύτερο χρόνο. Αυτό που πρωταρχικά ενδιαφέρει είναι τα σχετικά με τις απαιτήσεις εξαρτήματα και φυσικά οι συμφερότερες τιμές καθότι φαίνεται να παρουσιάζονται σημαντικές αποκλείσεις στις τιμές από εταιρία σε εταιρία.

Επαναλαμβάνω όμως ότι το παρόν θέμα δε σχετίζεται με Gaming.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, egio13 είπε

για ερασιτεχνική δουλειά

11 λεπτά πριν, egio13 είπε

Blender, 3D Studio Max, Maya, Cinema 4D

Φτιάχνεις 3d scenes και τις κάνεις rendered για εσένα, για κάποια εταιρεία,ή για κάποια σχολή που είσαι?Ρωτάω γιατί είναι αρκετά βαριά τα προγράμματα που αναφέρεις,ειδικά 3dmax και maya.

Επεξ/σία από spi79
Δημοσ.

Τίποτα από αυτά (προς το παρόν τουλάχιστο).

Απλώς με ενδιαφέρει το PC να είναι σε θέση να «σηκώνει» τέτοια προγράμματα με άνεση. Εάν πιστεύεις ότι τα 3dmax και Maya είναι πολύ βαριά, μπορούμε να αρκεστούμε στα άλλα. Πάντως προσβλέπω σε Ryzen 7 ή 9, Nvme Δίσκο και οπωσδήποτε σε 64GB Ram.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, egio13 είπε

. Πάντως προσβλέπω σε Ryzen 7 ή 9, Nvme Δίσκο και οπωσδήποτε σε 64GB Ram.

Σίγουρα το minimum είναι κάπως έτσι..

Δημοσ.
22 hours ago, spi79 said:

Σίγουρα το minimum είναι κάπως έτσι..

Και γω αυτό θα έλεγα, το θέμα είναι η κάρτα γραφικών που πρέπει να είναι Nvidia.

Θα έλεγα να ξεκινήσεις με κάποια που να έχει min 16gb vram.

Α)Οπότε κοίτα για 4070ti super/5070ti

Β)η μπορείς να πάρεις κάποια μεταχειρισμένη/φθηνη (πάλι Nvidia π.χ 3060/4060) και βλέπεις πως πάει και εάν το πιάσεις σοβαρά το θεμα τα χώνεις για 4090/5080/5090.

Γ)Μπορείς να περιμένεις να δεις και τι θα κάνει η 5060ti με τα 16gb που είναι να βγει αλλά πιστεύω πως δεν θα είναι φτηνή(υπολογίζω διαισθητικα στο 500αρη+, τουλαχιστων στην αρχή)

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, @topos είπε

Οπότε κοίτα για 4070ti super

Αν μπορέσουμε να τη χωρέσουμε σε 2000ε budget θα ήταν ιδανικά..Με λίγο ψάξιμο, θα  γίνεται..

Δημοσ.
20 minutes ago, spi79 said:

Αν μπορέσουμε να τη χωρέσουμε σε 2000ε budget θα ήταν ιδανικά..Με λίγο ψάξιμο, θα  γίνεται..

Πάντως από την στιγμή που δεν είσαι σίγουρος ότι θα το πας για να βγάζεις χρήματα από αυτό -σχετικα- αμμεσα εγώ δεν ξέρω εάν είναι καλή ιδέα(εκτός εάν ψάχνεις δικαιολογία για gamming :-) ) να βάλεις πολλά χρήματα σε κάρτα γραφικών.

Υ.γ Και εγώ έλεγα πως θα ξεκινήσω photogrammetry όταν έστησα το pc μου αλλά ~15 μήνες μετά δεν έχω μπει ακόμα στην διαδικασία (και μάλλον δεν θα μπω).

Spoiler

Οκ, το χρησιμοποιώ βέβαια για photo editing και montage(προέκυψε στην πορεία) οπότε δεν είναι ότι δεν το δουλεύω.Αλλα αρχικά είχα άλλες βλέψεις

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, @topos είπε

Πάντως από την στιγμή που δεν είσαι σίγουρος ότι θα το πας για να βγάζεις χρήματα από αυτό -σχετικα- αμμεσα εγώ δεν ξέρω εάν είναι καλή ιδέα

Το ρώτησα το παλικάρι αλλά δε κατάλαβα,για να είμαι ειλικρινής ..

Επεξ/σία από spi79
Δημοσ.

Με δεδομένο τα 64GB Ram, τον Nvme SSD, τον Ryzen 9 επεξεργαστή (υδρόψυκτο κατά προτίμηση) και, ας πούμε, 4060ti κάρτα γραφικών Nvidia, θα μπορούσε κάποιος να συμπληρώσει/προτείνει με τον πλέον κατάλληλο και συμβατό τρόπο τα υπόλοιπα κομμάτια του συναρμολογημένου PC;

Σας ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...