Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετω την κοινοτητα.

Προβλημα

Χρονια κατοχος εως 24 + σταθερο απεριοριστα παντου + μια εξτρα Voip γραμμη. σε χωριο εξω απο Θεσσαλονικη με Nova.Κανενα θεμα ολα αψογα.Πριν κανενα τετραμηνο αρχισαν τα θεματα μου.Συνεχεις αποσυνδεσεις,πτωση ταχυτητας και πλεον δεν ειναι εφικτο τιποτα ιδιως οταν βρεχει.Μιλωντας με το τεχνικο τμημα απειρες φορες με ειπαν οτι αυτο ειναι , χειροτερο θα γινει καλυτερο ΔΕΝ προκειται.Θελω να κρατησω το σταθερο νουμερο λογω ηλικιωμενης μητερας.

Λυση 1

Μιας και στην περιοχη με δικτυο με καλυπτουν μονο Nova & Cosmote πηγα Cosmote και με προτεινε το ιδιο εως 24 αλλα με συνδυασμο με το Home speed booster με επιπλεον κοστος φυσικα.Στα + κραταω το νουμερο μου στα ουδετερα και να εχω θεματα θα με καλυπτει οπως με ειπαν το Booster.(Θεωρητικα ? )

Λυση 2

Βαζω 5G 100αρι. Ετσι οπως ειδε με εξωτερικη κεραια που θα με κανουν την εγκατασταση ΑΛΛΑ δεν θα εχω πλεον το σταθερο μου.Υπαρχει ομως οπως μιλησα με καποια ατομα να κανω φορητοτητα στο σταθερο σε μια Voip εταιρεια και να το λειτουργω μεσω του 5g.Kαι εδω ερχεται η ερωτηση.Ειναι εφικτο? Το εχει κανει καποιος και δουλευει?

Starlink προς το παρον δεν μπορω οικονομικα,και η Nova δεν με καλυπτει? Δεν θελει? Δεν εχω βγαλει ακρη ακομα δεν με δινει ουτε 4G και φυσικα ουτε 5.

Δημοσ.

Η starlink έβγαλε πακέτο στα 29 ευρώ:  Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα Residential Lite, οι ταχύτητες θα κυμαίνονται από 50-100 Mbps, σε σύγκριση με τις ταχύτητες 150-250 Mbps που προσφέρει το κανονικό πρόγραμμα "Residential" και το οποίο έχει κόστος 40€. Σε άλλα κόστη, υπάρχει η εφάπαξ αγορά του δορυφορικού πιάτου της εταιρείας, με την έκδοση Mini Kit να έχει κόστος 299€.

Υπολογίζεις πόσο σου βγαίνει η cosmote 5g και πόσο σου κοστίζει μία voip συνδρομή σε εταιρεία που θα μεταφέρεις το σταθερό σου και επιλέγεις.

Στη  starlink απόνόσο εχω διαβάσει μπορείς να έχεις voip τηλέφωνο

Δημοσ.
On 02/04/2025 at 20:47, 2cpu said:

Χαιρετω την κοινοτητα.

Προβλημα

Χρονια κατοχος εως 24 + σταθερο απεριοριστα παντου + μια εξτρα Voip γραμμη. σε χωριο εξω απο Θεσσαλονικη με Nova.Κανενα θεμα ολα αψογα.Πριν κανενα τετραμηνο αρχισαν τα θεματα μου.Συνεχεις αποσυνδεσεις,πτωση ταχυτητας και πλεον δεν ειναι εφικτο τιποτα ιδιως οταν βρεχει.Μιλωντας με το τεχνικο τμημα απειρες φορες με ειπαν οτι αυτο ειναι , χειροτερο θα γινει καλυτερο ΔΕΝ προκειται.Θελω να κρατησω το σταθερο νουμερο λογω ηλικιωμενης μητερας.

Λυση 1

Μιας και στην περιοχη με δικτυο με καλυπτουν μονο Nova & Cosmote πηγα Cosmote και με προτεινε το ιδιο εως 24 αλλα με συνδυασμο με το Home speed booster με επιπλεον κοστος φυσικα.Στα + κραταω το νουμερο μου στα ουδετερα και να εχω θεματα θα με καλυπτει οπως με ειπαν το Booster.(Θεωρητικα ? )

Λυση 2

Βαζω 5G 100αρι. Ετσι οπως ειδε με εξωτερικη κεραια που θα με κανουν την εγκατασταση ΑΛΛΑ δεν θα εχω πλεον το σταθερο μου.Υπαρχει ομως οπως μιλησα με καποια ατομα να κανω φορητοτητα στο σταθερο σε μια Voip εταιρεια και να το λειτουργω μεσω του 5g.Kαι εδω ερχεται η ερωτηση.Ειναι εφικτο? Το εχει κανει καποιος και δουλευει?

Starlink προς το παρον δεν μπορω οικονομικα,και η Nova δεν με καλυπτει? Δεν θελει? Δεν εχω βγαλει ακρη ακομα δεν με δινει ουτε 4G και φυσικα ουτε 5.

ναι μπορεις να σηκωσεις ενα νουμερο σε voip αρκει να το βαλεις σε καποιο  voip adapter εκτος αν δινει fxs το 5g router.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Λύση
Δημοσ.

Εντελει μετα κοπων και βασανων ενας τσακαλος υπαλληλος στο καταστημα Περαιας με εδωσε την λυση που εψαχνα.Συνδεθηκα εντελει στο 5G Home Internet κρατωντας φυσικα το νουμερο που ηθελα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 18/04/2025 at 16:14, 2cpu said:

Εντελει μετα κοπων και βασανων ενας τσακαλος υπαλληλος στο καταστημα Περαιας με εδωσε την λυση που εψαχνα.Συνδεθηκα εντελει στο 5G Home Internet κρατωντας φυσικα το νουμερο που ηθελα.

στα περισσοτερα 5g μπορεις να κρατησεις και το τηλεφωνικο σου νουμερο που το σεταρουν σε fxs.

και στα 4g επισης. nova εβαλες ή cosmote?

Επεξ/σία από poulinos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε οσα ρωτησα στις 3 μεγαλες "αδερφες"  μονο η Nova εδινε και στα 2 (4g & 5g) φορητοτητα του ηδη υπαρχον νουμερου. Βασικα καμια αλλη εκτος απο αυτην δεν εδινε  "φωνη" αλλα μονο ιντερνετ.Για αυτο τον λογο και επεμενα με Nova.Τωρα αν υπαρχουν αλλες εταιριες δεν ξερω ουτε ρωτησα να σε πω την αληθεια.Εντελει εβαλα Nova ηδη ειμαι απο το Μεγαλο Σαββατο μιας και με στειλαν το ρουτερ (ZTE MC888) και με το που συνδεθηκε στο δικτυο κοπηκε με την μια το dsl και το τηλεφωνο.Πλεον εχω μια κολωνα με το καλωδιο που με δινει τιποτα :P .Aυτο μπορω να ζητησω να ξηλωθει και να φυγει? Αν ναι στην Nova η Cosmote  το ζηταω? Γιατι δεν βλεπω να γυριζω εκει και αν ερθει οπτικη εννοειτε θα παω εκει με την μια.

Επεξ/σία από 2cpu
Δημοσ.

στον οτε πρεπει να το ζητησεις.σε αυτον ανηκουν τα καλωδια. αρκει να δινει μονο σε εσενα.μπορεις να πεις οτι θα γινει ανακαινιση προσοψης οποτε να το τραβηξουν πισω.

3 minutes ago, 2cpu said:

Σε οσα ρωτησα στις 3 μεγαλες "αδερφες"  μονο η Nova εδινε και στα 2 (4g & 5g) φορητοτητα του ηδη υπαρχον νουμερου.Για αυτο τον λογο και επεμενα με Nova.Τωρα αν υπαρχουν αλλες εταιριες δεν ξερω ουτε ρωτησα να σε πω την αληθεια.Εντελει εβαλα Nova ηδη ειμαι απο το Μεγαλο Σαββατο μιας και με στειλαν το ρουτερ (ZTE MC888) και με το που συνδεθηκε στο δικτυο κοπηκε με την μια το dsl και το τηλεφωνο.Πλεον εχω μια κολωνα με το καλωδιο που με δινει τιποτα :P .Aυτο μπορω να ζητησω να ξηλωθει και να φυγει? Αν ναι στην Nova η Cosmote  το ζηταω? Γιατι δεν βλεπω να γυριζω εκει και αν ερθει οπτικη εννοειτε θα παω εκει με την μια.

• Like 1
Δημοσ.

αν βλεπω σωστη το καλωδιο εναερια περναει το δρομο και καταληγει στην κολωνα που ειναι στο τοιχακι? και απο εκει εσυ εχεις καλωδιο που παει μεχρι μεσα το σπιτι σου? ή συνεχιζει του οτε πιο μεσα?

8 minutes ago, 2cpu said:

Μπορει να γινει σε αυτη την περιπτωση? (η δεξια ειναι ο ΟΤΕ)

_Viber_2025-04-21_18-12-45-096.jpg.a1694d0b1e6c89821dc0591fa95f71a7.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι σωστα.Εναερια στο σπιτακι(εκει ειναι και η χελωνα της ΔΕΗ και ειναι χωρος με πορτα) κατεβαινει και υπογεια ερχεται μεσα στο σπιτι.Οταν ηρθαμε στο σπιτι ο οτε μας ειχε ζητησει να βαλουμε μονο στην κολωνα στο σπιτακι δηλαδη στην ουσια μας το εφερε μεχρι εκει.Εκει τερματιζει δηλαδη το δικο του και απο το σπιτακι και μεσα το καναμε εμεις.

Επεξ/σία από 2cpu
Δημοσ.

αφου ειναι εξω απο το σπιτι λογικα δεν σε ενοχλει το εναεριο.παιζει και η ινα να ερθει ετσι.συν οτι εχεις backup  τον χαλκο αν γινει τπτ τουλαχιστον μεχρι να ερθει η ινα. σιγουρα μπορεις να το ζητησεις απο τον οτε σε φαση πυι θα κανεις αλλαγες εκει εξω

2 minutes ago, 2cpu said:

Ναι σωστα.Εναερια στο σπιτακι(εκει ειναι και η χελωνα της ΔΕΗ και ειναι χωρος με πορτα) κατεβαινει και υπογεια ερχεται μεσα στο σπιτι.Οταν ηρθαμε στο σπιτι ο οτε μας ειχε ζητησει να βαλουμε μονο στην κολωνα στο σπιτακι δηλαδη στην ουσια μας το εφερε μεχρι εκει.Απο το σπιτακι και μεσα το καναμε εμεις.

• Like 1
Δημοσ.

Η ινα τουλαχιστον στο διπλα χωριο που εβαλε ο ΟΤΕ μεχρι και στα χωραφια την βαζει υπογεια.Δηλαδη οπου αφησαν / βαλανε βγαινει απο την ακρη του δρομο υπογεια ενα καλωδιο και απο εκει μεχρι το σπιτι το παει ο ιδιοκτητης και σε μονοκατοικιες αλλα και πολυκατοικιες ερχεται υπογειως και ανεβαινει .

Δημοσ.

εδω που εχω δει στην περιοχη που μενω τι κανει ο οτε.

οταν ειναι πολυκατοικια την φερνει κανονικα υπογεια και μετα φευγει απο την πυλωτη για να μπει μεσα κτλ.

εκει που ηταν μονοκατοικιες και υπηρχαν boxakia βλεπω οτι ο οτε εχει βγαλει ακριβως διπλα στον σιδερενιο σωληνα που περναει ο χαλκος , ενα νεο σωληνα που βγαινει η οπτικη.οπως μπαινει το box του χαλκου πανω στην κολωνα καπου εκει λιγο πανω λιγο κατω μπαινει το box της οπτικης.και μετα οπως δινει εναερια τον χαλκο για να φτασει εκει που πρεπει δινει και την οπτικη ινα. μακαρι να στην φερει υπογεια κατευθειαν. τωρα ισως να εχει να κανει και με τον παροχο που φερνει την ινα.γιατι ο οτε εχει τις κολωνες του οτε που ειναι δικες του.αν φερει οπτικη η nova ή η vodafone δεν μπορουν να πανε στις κολωνες του οτε.δυστυχως δεν εχω παραπανω info.εδω στην περιοχη μου το οπτικο δικτυο εχει ο οτε οποτε αυτο ειδα οτι εχουν κανει.

4 hours ago, 2cpu said:

Η ινα τουλαχιστον στο διπλα χωριο που εβαλε ο ΟΤΕ μεχρι και στα χωραφια την βαζει υπογεια.Δηλαδη οπου αφησαν / βαλανε βγαινει απο την ακρη του δρομο υπογεια ενα καλωδιο και απο εκει μεχρι το σπιτι το παει ο ιδιοκτητης και σε μονοκατοικιες αλλα και πολυκατοικιες ερχεται υπογειως και ανεβαινει .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...