Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, intelvsamd είπε

πραγματικό κόστος αυτού του κινητού εργοστασιακά δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 80 ευρώ το κομμάτι ίσως έβαλα και πολλά 

Προτιμότερα θα ήταν να το δίνανε δωρεάν φίλε μου ή ακόμα καλύτερα φτιάξε ένα εργοστάσιο και πούλα τα σε αυτή τη τιμή…

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AtiX είπε

Προτιμότερα θα ήταν να το δίνανε δωρεάν φίλε μου ή ακόμα καλύτερα φτιάξε ένα εργοστάσιο και πούλα τα σε αυτή τη τιμή…

Εγώ να τα πουλήσω σε αυτή την τιμή αφού υπάρχουν κορόιδα που τα σκάνε 2.500 για ένα κινητό τόσο θα τα έβαζα 

• Super Moderators
Δημοσ.
14 minutes ago, intelvsamd said:

πραγματικό κόστος αυτού του κινητού εργοστασιακά δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 80 ευρώ το κομμάτι ίσως έβαλα και πολλά 

Όταν λες εργοστασιακά εννοείς πχ πόσο κοστίζουν τα υλικά μόνο? 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Thresh είπε

Όταν λες εργοστασιακά εννοείς πχ πόσο κοστίζουν τα υλικά μόνο? 

μπορεί και λιγότερο ψαξτο και θα καταλάβεις 

• Haha 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, intelvsamd said:

μπορεί και λιγότερο ψαξτο και θα καταλάβεις 

Ναι και? Δεν κοστολογείται η γνώση/τεχνολογία/έρευνα/μηχανήματα κατασκευής κτλπ?

Αν πχ ένας AMD επεξεργαστής του 2025 θέλει 10 ευρώ σε υλικά (πυρίτιο κτλπ) για να φτιαχτεί κι ένας του 2000 θέλει 8 ευρώ, τους πουλάς τώρα με διαφορά λιανικής τιμής 2 ευρώ?

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, intelvsamd είπε

Εγώ να τα πουλήσω σε αυτή την τιμή αφού υπάρχουν κορόιδα που τα σκάνε 2.500 για ένα κινητό τόσο θα τα έβαζα 

Το πρόβλημα είναι ότι για το οποιοδήποτε προϊόν πληρώνεις “καπέλο” και με την λογική σου όλοι όσοι αγοράζουν προϊόντα είναι κορόιδα, ακόμα και εσύ…

οπότε ή κάποιο λάθος έχει το σκεπτικό σου ή όντως όλοι μας ήμαστε κορόιδα…

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.

αυτοί που έχουν ας πάρουν και με 10.000 ευρώ κινητά

Εγώ λυπάμαι αυτούς που κάνουν το σκ παξιμάδι για να πάρουν ένα iPhone 

και εγώ είχα το 11pro max plus πως λεγότανε με τα 512 gb και δεν μπορούσα να πάρω ένα αρχείο με Bluetooth 

καμία διαφορά με Android καμία απολύτως ότι έκανα με το iPhone το κάνω καλύτερα με το Android πλέον .

είχα πέσει και εγώ θύμα των 1500 ευρώ που έκανε τα 12 πλας νομίζω τότε .

και τι κατάλαβα τίποτα απολύτως μόνο για εφέ είναι στην ουσία 

2 λεπτά πριν, AtiX είπε

Το πρόβλημα είναι ότι για το οποιοδήποτε προϊόν πληρώνεις “καπέλο” και με την λογική σου όλοι όσοι αγοράζουν προϊόντα είναι κορόιδα, ακόμα και εσύ…

οπότε ή κάποιο λάθος έχει το σκεπτικό σου ή όντως όλοι μας ήμαστε κορόιδα…

κορόιδα φίλε σε ένα κινητό που μπορείς να βρεις σε μικρό κόστος να κάνεις την δουλειά σου και όχι να σκάσεις ένα κάρο λεφτά υπάρχει .

κορόιδα όλοι πιανομαστε στην ζωή μας έστω και μια φορά αλλά να δώσεις μια φορά 1000 ευρώ και μετά να πας να ξανά δώσεις 1.500 ευρώ για το ίδιο κινητό δύο φορές πάει πολύ .

μια φορά έκανα το λάθος και το κατάλαβα είχα iPhone και ένιωθα διάσημος αλλά στην ουσία ήμουν ένα θύμα από τα χιλιάδες 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, intelvsamd είπε

κορόιδα φίλε σε ένα κινητό που μπορείς να βρεις σε μικρό κόστος να κάνεις την δουλειά σου και όχι να σκάσεις ένα κάρο λεφτά υπάρχει .

κορόιδα όλοι πιανομαστε στην ζωή μας έστω και μια φορά αλλά να δώσεις μια φορά 1000 ευρώ και μετά να πας να ξανά δώσεις 1.500 ευρώ για το ίδιο κινητό δύο φορές πάει πολύ .

μια φορά έκανα το λάθος και το κατάλαβα είχα iPhone και ένιωθα διάσημος αλλά στην ουσία ήμουν ένα θύμα από τα χιλιάδες 

Το ότι εσύ έκανες λάθος επιλογές και πιάστηκες κορόιδο δεν κάνει όλους τους υπόλοιπους κορόιδα…

εγώ όπως και οι περισσότεροι, κάνουν απόσβεση μέσα σε δύο τρεις μήνες σε ότι εσύ θεωρείς υπερτιμολογημένα προϊόντα…

οπότε και δεν ξέρεις πως λειτουργεί η αγορά και κρίνεις ανθρώπους βάσει του δικού σου κοινωνικού επιπέδου…

δύο λάθη, χονδροειδέστατα, σε μια άποψη…

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει μία Αμερικάνικη εταιρία (όπως η Apple) να παράγει τα προϊόντα της στην Αμερική. Μάθανε να πουλάνε μόστρα με λογότυπο που είναι made in China και να τσεπώνουν δισεκατομμύρια φτιάχνοντάς τα σε χώρες με δουλεία και πουλώντας καπέλο και φίρμα στην δύση. Αν είναι made in China να μπουν στα 1$ shop τα προϊόντα της όπως και όλα τα άλλα κινέζικα.

Αν θέλουν να έχουν καλό βιοτικό επίπεδο και καλούς μισθούς τότε πρέπει να αγοράζουν προϊόντα μεταξύ τους οι Αμερικανοί πολίτες. Αλλιώς πάντα θα τους κατεβάζει το βιοτικό επίπεδο ο κάθε τριτοκοσμικός που θα πουλάει σε τιμές κλάσματος δίπλα στις Αμερικάνικες. Ή θα γίνει η Αμερική ασία για να γίνει ανταγωνιστική ή θα τους βάλει δασμούς ώστε τα προϊόντα της Ασίας να μην είναι ανταγωνιστικά δίπλα στο υψηλό κόστος βιοτικού επιπέδου της Αμερικής.

Αυτά για τους Αμερικάνους, αν θέλουν να στηρίζουν την χώρα τους ήρθε η ώρα να στηρίξουν εγχώρια προϊόντα. Δεν μπορούν να ζητάνε καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας και ταυτόχρονα να ανταγνωνίζονται την Ασία που έχει δούλους.

~~

Εμείς εδώ είμαστε Ελλάδα, φέρνουμε κατευθείαν από Κίνα και δεν μας αφορά τι δασμούς βάζει η Αμερική. Εμείς τους δασμούς τους έχουμε εδώ και δεκαετίες και τα προϊόντα που αλλού τα παίρνουν στο MSRP εμείς έχουμε ήδη καπέλο από ΕΕ και Ελλάδα κι ας έχουμε ένα κλάσμα των μισθών των υπολοίπων χωρών. Και να πω ότι το κάναμε για να τονώσουμε την δική μας αγορά... τίποτα από τεχνολογία δεν παράγουμε, εάν κάποιος αποφασίσει να κάνει κάτι παρόμοιο εδώ θα έχει και την ταρίφα και το τεράστιο φορολογικό μας σύστημα οπότε απέτυχε χτες κιόλας. Και ο Elon Musk είχε πει ότι θα έρθει να κάνει εδώ εργοστάσιο για την Tesla και όταν είδε τι θα χρωστάει στο δημόσιο έφυγε νύχτα.

~~

Μήπως να βλέπαμε κι εμείς τι φόρους πληρώνουμε για εγχώριες επιχειρήσεις μπας και τονώσουμε την δική μας παραγωγή? Στην Ελλάδα π.χ. παράγουμε το καλύτερο βαμβάκι στην Ευρώπη και το αγοράζει η Τουρκία σε τιμή 40 cent το κιλό, το μεταποιεί και μας το πουλάει σε νήμα, το νήμα το επεξεργάζεται και μας το πουλάει ως ύφασμα, και το ύφασμα το επεξεργάζεται και μας το πουλάει ως ρούχα.

Μείναμε εμείς να πληρώνουμε ταρίφες στην κάθε κυβερνησάρα και δεν έχουμε ούτε μία σοβαρή βιομηχανία ρούχων και φοράμε τούρκικα ρούχα με ελληνικό βαμβάκι.

Αν διαμαρτυρηθείτε ποτέ για τον μισθό και το κόστος διαβίωσης να κοιταχτείτε λίγο στον καθρέφτη για το ποιος φταίει. Ο Τραμπ θέλει να μειώσει την φορολογία στους πολίτες της Αμερικής (και τον κατηγορούν γι' αυτό οι αντίπαλοι) και ταυτόχρονα θέλει να φέρει πίσω στην Αμερική όλες τις επιχειρήσεις που τους έφαγε η ασία λόγω δουλείας.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, iNK είπε

Δεν είναι υπέροχο να βλέπεις τους ψηφοφόρους του Τραμπ να βγαίνουν και να διαμαρτύρονται και να σκέφτεσαι καλά να πάθετε. Έτσι, συνεχίστε να βγάζετε ηλίθιους ηγέτες και τα καλύτερα έρχονται. Εμείς θα ζήσουμε και χωρίς σιφόν, υπάρχει ο Κινέζος. 

Ξεκίνα να βλέπεις κοντύτερα καρδούλες και μαργαριτούλες...

Δημοσ.
4 hours ago, Ravager said:

Οι δασμοί είναι για εισαγωγές στην Αμερική. Όχι για εξαγωγές. θέλετε να μου πείτε οτι έρχονται τα τηλεφώνα από την Κίνα στην Αμερική και από εκεί Ευρώπη? Άπλα έχουμε βρει ενα ωραίο τρόπο να αυξήσουμε της τιμές και να λέμε οτι φταίει ο Τραμπ. 

Δεν έχει απολύτως κανένα νόημα πραγματικά, είμαι Ρωσία, προχθές πήρα ένα iPhone 16 να το δώσω σε διαγωνισμό δώρο και το πήρα κάπου 650 ευρώ, δείτε πόσο κάνει στην Ελλάδα στο σκρούτζ! Εχουμε κάπου 28.000 κυρώσεις ε!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας πάρουν την παραγωγή από Κίνα (ακόμα καλύτερα για εμάς). Και η ίδια η Apple δεν λέει εδώ και χρόνια ότι θέλει να μεταφέρει την παραγωγή των Mac εξ ολοκλήρου στην Αμερική... Απλά θα αναγκαστούν να το κάνουν για όλα τα προιόντα, πολύ νωρίτερα, και υπό την πίεση των δασμών / απώλειας εσόδων... Με δεδομένο τον πληθωρισμό δεν τους παίρνει να αυξήσουν τρομερά τις τιμές, οι τσέπες των καταναλωτών έχουν υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία από το γενικότερο κόστος ζωής. Οι αυξήσεις τιμών θα οδηγήσει τον κόσμο να κρατάει τις συσκευές του για χρόνια ή σε φθηνότερες επιλογές..

Επεξ/σία από ramarg
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ramarg είπε

Με δεδομένο τον πληθωρισμό δεν τους παίρνει να αυξήσουν τρομερά τις τιμές, οι τσέπες των καταναλωτών έχουν υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία από το γενικότερο κόστος ζωής. Οι αυξήσεις τιμών θα οδηγήσει τον κόσμο να κρατάει τις συσκευές του για χρόνια ή σε φθηνότερες επιλογές..

Αποκλείεται! Αφού εδώ μέσα ειπαν ότι δεν θα έχουν αυξήσεις οι ΗΠΑμερικάνοι γιατί είναι πατριωτάκια τους και όλη την χασούρα θα την φάνε οι Ευρωπαίοι που είναι πρόβατα. :lol:

Δημοσ.
5 hours ago, intelvsamd said:

Καταλαβαίνει φαντάζομαι ότι από το ένα σκεπτικό στο άλλο είναι ένα τσιγάρο δρόμος έτσι? Το να λες ότι είσαι θύμα και βάση αυτού να κοστολογείς κάτι τόσο φτηνά,  ε δε νομίζω να φταίει η Apple και η κάθε Apple σε αυτό

5 hours ago, intelvsamd said:

Δημοσ.

Ο "εχθρός" που πολεμάει ο Τραμπ μάλλον είναι εντός των τειχών. Και δεν είναι άλλος από τις "άπληστες" εταιρείες τεχνολογίας (Apple, Nvidia, Qualcomm, AMD, Broadcom) που τα θέλουν όλα δικά τους: να κατασκευάζουν σε τιμές Άπω Ανατολής και να πουλάνε σε τιμές Αμερικής..

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι κινεζικές εισαγωγές στις ΗΠΑ (μαζί με όλα τα προϊόντα τεχνολογίας) είναι πολύ μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες αμερικανικές εισαγωγές στην Κίνα, οι δασμοί του Τραμπάκουλα προς την Κίνα δεν έχουν ουσιαστικό στόχο την Κίνα αλλά τις - όχι και τόσο πρόθυμες - αμερικανικές/συμμαχικές εταιρείες που κατασκευάζουν τα προϊόντα τους ή αγοράζουν στρατηγικά εξαρτήματά τους εκεί.

Προσπαθεί έτσι να τις εξαναγκάσει (να συμμετέχουν στο σχέδιο σωτηρίας της Intel και) να μεταφέρουν πρακτικά όλη την γραμμή παραγωγής τους σε αμερικανικό έδαφος. Για τον σκοπό αυτό πιθανότατα θα τους προσφέρει αφειδώς ευνοϊκά - πλην τεράστια - δανεικά από αμερικανικές τράπεζες, καθιστώντας τις έτσι οικονομικά ευάλωτες (άρα και πιο "υπάκουες").

Το όλο project θα πασπαλιστεί με μπόλικο πατριωτισμό και εξαγγελίες για μεγαλεία και θέσεις εργασίας. Κι αν προλάβει/καταφέρει να το υλοποιήσει, τότε θα άρει σταδιακά τους δασμούς (προς την Κίνα τουλάχιστον..)

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...