Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

γνωρίζετε κάποια εκκλησία των Νοτίων Προαστίων ή της ευρύτερης περιοχής, που να δέχεται οι νονοί που θα βαπτίσουν το παιδί να έχουν κάνει σύμφωνο συμβίωσης ή πολιτικό γάμο, αντί θρησκευτικού;

Σας παρακαλώ να μην ξεφύγει η συζήτηση, γιατί όποιο αντίστοιχο thread έχω βρει καταλήγει πάντα αλλού.

Αν έχετε βαπτίσει το παιδί σας ή ήσασταν νονοί ή ξέρετε σίγουρα κάποιον που να το έχει κάνει, θα εκτιμούσα ιδιαίτερα το όνομα και την περιοχή της εκκλησίας.

Ευχαριστώ πολύ!

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
3 hours ago, antokak said:

Καλησπέρα σας,

γνωρίζετε κάποια εκκλησία των Νοτίων Προαστίων ή της ευρύτερης περιοχής, που να δέχεται οι νονοί που θα βαπτίσουν το παιδί να έχουν κάνει σύμφωνο συμβίωσης ή πολιτικό γάμο, αντί θρησκευτικού;

Σας παρακαλώ να μην ξεφύγει η συζήτηση, γιατί όποιο αντίστοιχο thread έχω βρει καταλήγει πάντα αλλού.

Αν έχετε βαπτίσει το παιδί σας ή ήσασταν νονοί ή ξέρετε σίγουρα κάποιον που να το έχει κάνει, θα εκτιμούσα ιδιαίτερα το όνομα και την περιοχή της εκκλησίας.

Ευχαριστώ πολύ!

Δεν ασχολείται κανένας παπάς με το τι γάμο έχετε κάνει.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, antokak είπε

Νονος του γιου μου ηταν ζευγαρι ανυπαντρο. Δεν δεχθηκε κανεις, να γινουν νονοι χωρις θρησκευτικο γαμο, και τελικά το βρισκω και απολυτα σωστο. Πως θα γινεις νονος αν δεν πιστευεις? Αν πιστευεις, γιατι να μην κανεις θρησκευτικο γαμο ? Οπως ειπε και ενας γαματος παπας επανω στο ψαξιμο...."δεν θελει μεγαλεια ο γαμος. Να παει η κοπελα να φορεσει ενα ασπρο φορεμα που σιγουρα θα εχει, και σας περιμενω να σας παντρεψω!"

• Like 3
  • Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

Νονος του γιου μου ηταν ζευγαρι ανυπαντρο. Δεν δεχθηκε κανεις, να γινουν νονοι χωρις θρησκευτικο γαμο, και τελικά το βρισκω και απολυτα σωστο. Πως θα γινεις νονος αν δεν πιστευεις? Αν πιστευεις, γιατι να μην κανεις θρησκευτικο γαμο ? Οπως ειπε και ενας γαματος παπας επανω στο ψαξιμο...."δεν θελει μεγαλεια ο γαμος. Να παει η κοπελα να φορεσει ενα ασπρο φορεμα που σιγουρα θα εχει, και σας περιμενω να σας παντρεψω!"

Καλημέρα Ιράν. 

Μπορεί το ζευγάρι απλά να μην θέλει. Είναι πολύ απλό. 

• Like 5
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.

Γιατί πρέπει να αναφέρουν αν είναι ή δεν είναι παντρεμένοι;

Αν ερωτηθούν ας πουν απλά ψέματα, ανεπαίσθητη αμαρτία σε σχέση με το σύμφωνο συμβίωσης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, Sherlock_7 είπε

Μπορεί το ζευγάρι απλά να μην θέλει. Είναι πολύ απλό. 

Καλα κανει και δικαιωμα τους αλλα η εκκλησια θελει κατι που ειναι και δικο της δικαιωμα.Δεν καταλαβαινω προ τι η κοντρα.Απο την αλλη σιγουρα θα βρεθει παπάς που δεν θα δωσει σημασία,λιγο ψαξιμο θελει.

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Vstromrider said:

14ο αιωνα? well done.  το αν δεν παντρευτεις  δεν σημαινει οτι μπορει να μην πιστευεις. αλλο δρν εχουν παντρευτει αλλο παντρευτηκαν αλλα με πολιτικο. αλλα ακομα και αν παντρευτηκαν με πολιτικο για χ ψ λογο δεν σημαινει οτι δεν πιστευουν.

21 minutes ago, filipprin said:

Καλα κανει και δικαιωμα τους αλλα η εκκλησια θελει κατι που ειναι και δικο της δικαιωμα.Δεν καταλαβαινω προ τι η κοντρα.Απο την αλλη σιγουρα θα βρεθει παπάς που δεν θα δωσει σημασία,λιγο ψαξιμο θελει.

εχει θεσπιστει καπου? ειναι γραμμενο καπου? ή απλα ο καθε ενας παππας κανει οτι θελει?

2025 και θρησκειες.

kim πατα το το γαμ*****

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, poulinos είπε

εχει θεσπιστει καπου? ειναι γραμμενο καπου? ή απλα ο καθε ενας παππας κανει οτι θελει?

Η εκκλησια ειναι μαγαζι με πολυ ξεκάθαρους κανονες και φυσικα δεν δεχεται το συμφωνο συμβιωσης.Οποιο συμφωνει  μπαινει οποιος δεν συμφωνει παει αλλου.Η λογικη του θα επιβαλλω τούς δικούς μου κανονες με το ετσι θελω στο δικο σου μαγαζι εδω δεν περναει καθώς το συγκεκριμενο μαγαζι ειναι μεγαλο και δυνατο και δεν μασαει.Ετσι απλα......

Δεν συμπαθω τούς παπαδες αλλα η λογικη του τα ισοπεδώνουμε ολα δεν μπορει να συνεχιστει..

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 2
  • Confused 1
  • Haha 1
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...