jimse Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου 43 λεπτά πριν, pcos είπε χαρα που θα κανουν οι ερασιτεχνες αστρονομοι Αυτό είχα στο μυαλό μου και εγώ. Ήδη γίνονται παράπονα ακόμα και από αστεροσκοπεία, ήδη για να πάρεις μια καλή φώτο πρέπει να φύγεις πολύ μακριά από πόλη, τώρα με αυτό όπου και να πας δεν θα έχεις πουθενά το σκοτάδι που χρειάζεσαι.
NiKoSmile Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου 29 λεπτά πριν, jimse είπε Αυτό είχα στο μυαλό μου και εγώ. Ήδη γίνονται παράπονα ακόμα και από αστεροσκοπεία, ήδη για να πάρεις μια καλή φώτο πρέπει να φύγεις πολύ μακριά από πόλη, τώρα με αυτό όπου και να πας δεν θα έχεις πουθενά το σκοτάδι που χρειάζεσαι. Καλά όλα αυτά με το σκοτάδι και τους δορυφόρους, αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο… Τα αστεροσκοπεία τσιμπάνε επιχορηγήσεις εδώ και 200 χρόνια και τι κάνουν; Δυο συνέδρια, τρεις διατριβές και μερικά πανέμορφα powerpoints με νεφελώματα. Πώς να συγκινηθεί ο απλός πολίτης που θέλει απλά να μην του κολλάει το Wi-Fi στο εξοχικό; Δηλαδή, αν είναι να διαλέξουμε ανάμεσα σε "σκοτεινό ουρανό για λίγους" και "ιντερνετ για όλους", μάντεψε ποιος θα κερδίσει… !
cr77 Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου ΑΠΑΤΟ! (16 σχόλια και δεν το είχε γράψει κανείς; Το forum είναι σε πτωτική πορεία) 6
fast8 Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου 9 ώρες πριν, pcos είπε χαρα που θα κανουν οι ερασιτεχνες αστρονομοι 8 ώρες πριν, jimse είπε Αυτό είχα στο μυαλό μου και εγώ. Ήδη γίνονται παράπονα ακόμα και από αστεροσκοπεία, ήδη για να πάρεις μια καλή φώτο πρέπει να φύγεις πολύ μακριά από πόλη, τώρα με αυτό όπου και να πας δεν θα έχεις πουθενά το σκοτάδι που χρειάζεσαι. Το πρόβλημα είναι πως για να κάνεις αστροφωτογραφία θα πρέπει να διαλέξεις το αντικείμενο που θέλεις να παρατηρήσεις και να έχεις στραμένο τον εξοπλισμό σου εκεί για αρκετά λεπτά ίσως και ώρες. Δηλαδή το τηλεσκόπιο έχει μηχανισμό που "κλειδώνει" και το αντικείμενο και το ακολουθεί στον νυχτερινό ουρανό. Οπότε αν περνάνε συνεχώς χιλιάδες δορυφόροι και μάλιστα κάποιοι πολύ φωτεινοί, η φωτογραφία θα έχει κάποια "θολούρα" ή για να είμαστε περισσότεροι ακριβής, λιγότερη λεπτομέρεια απο αυτή που θα μπορούσες να καταγράψεις. 1
d4mage Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου Στις 6/4/2025 στις 12:35 ΠΜ, freegr είπε Παρότι οι εταιρίες τους τώρα με τους δασμούς έχασαν εκατομμύρια ή δις βρήκαν την λύση απέναντι στον μάσκ. Να ελπίσουμε ότι το εγχείρημα της Amazon θα είναι φθηνότερο κι άρα ανταγωνιστικό Μα και το Starlkink είναι ανταγωνιστικό, λίγο η μείωση του κόστους στον εξοπλισμό του, λίγο οι χαμηλότερες τιμές στα πακέτα του ίντερνετ... ελπίζουμε να σοβαρευτεί ο ΟΤΕ που θα σοβαρευτεί κάποια στιγμή διότι δεν υπάρχει εξοχική κατοικία, ενοικιάζομενα δωμάτια που να μην έχουν βρει λύση ίντερνετ και ποια είναι αυτή; Ο musk.
james01gr Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου Έαν γνωρίζει κάποιος. Από ποιον παίρνουν άδεια οι εταιρείες αυτές για να γεμίσουν με δορυφόρους όλο το διάστημα;
Alani13 Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 6/4/2025 στις 8:44 ΠΜ, billdanos είπε Προφανώς και πρέπει να υπάρχουν πολλοί ανταγωνιστές στο χώρο μιας και όπως είδαμε πρόσφατα, αν ένας ψυχακιας δεν ξυπνήσει καλά ή πάρει τίποτα ληγμένο, μπορεί για πλάκα να κόψει την πρόσβαση σε μια ολόκληρη χώρα γιατί …έτσι. Βασικά αν το δεις με τις Fiber, πριν 2-3 μήνες για να πάρεις fiber ήθελες 35-40 ευρώ minimum. Τώρα οι τιμές ξεκινάνε από 25 ευρώ λόγο ότι το starlink χαμήλωσε τιμές στην ελλάδα και έβαλε ανταγωνιστικότερα πακέτα όπου ξεκινάνε από 20 ευρώ. Οπότε δίκιο έχεις, αλλά δες πρώτα γιατί θες ανταγωνισμό. Επεξ/σία 8 Απριλίου από Alani13
aypnia Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου 16 ώρες πριν, Alani13 είπε Βασικά αν το δεις με τις Fiber, πριν 2-3 μήνες για να πάρεις fiber ήθελες 35-40 ευρώ minimum. Τώρα οι τιμές ξεκινάνε από 25 ευρώ λόγο ότι το starlink χαμήλωσε τιμές στην ελλάδα και έβαλε ανταγωνιστικότερα πακέτα όπου ξεκινάνε από 20 ευρώ. Οπότε δίκιο έχεις, αλλά δες πρώτα γιατί θες ανταγωνισμό. Οι τιμές των Fiber δεν έχουν σχέση με το StarLink. Οι χαμηλότερες τιμές τους ήταν πριν το Σεπτέμβριο. Βγήκε το voucher και ανέβασαν τις τιμές για να φάνε το voucher. Και τώρα τις κατέβασαν λίγο αλλά και πάλι είναι λίγο πιο πάνω από ότι ήταν πριν το voucher. Η φετινή διακύμανση των τιμών τους έχει να κάνει με το voucher, όχι με το StarLink. Δεν θεωρούν καν ανταγωνιστή τους το StarLink. 1
Alani13 Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, aypnia είπε Οι τιμές των Fiber δεν έχουν σχέση με το StarLink. Οι χαμηλότερες τιμές τους ήταν πριν το Σεπτέμβριο. Βγήκε το voucher και ανέβασαν τις τιμές για να φάνε το voucher. Και τώρα τις κατέβασαν λίγο αλλά και πάλι είναι λίγο πιο πάνω από ότι ήταν πριν το voucher. Η φετινή διακύμανση των τιμών τους έχει να κάνει με το voucher, όχι με το StarLink. Δεν θεωρούν καν ανταγωνιστή τους το StarLink. Συμφωνώ. Αυτό είναι ping με Αμερική από Αθήνα. 40 ευρώ δεν τα λες λίγα αλλά όταν 01.00 το βράδυ παίζω με αμερικάνους games, οι server είναι τίγκα κόσμο, δεν περιμένω waitqueues και ο server νομίζεις ότι είναι στο δίπλα δωμάτιο.. από 18 μέχρι 27ms τα pings ingame με τo headshot να πηγαίνει σύννεφο, συμπαιρένω ότι εμένα μου κάνει. Όταν το συγκρίνω με την 500Mbps της cosmote που δίνει 120-130ms στον ίδιο server... απλά κλαίς τα λεφτά σου και το fiber που έβαλες για να έχεις καλύτερο ping στην... Αθήνα. 🤣 Όπου 1 το βράδυ βαράς μήγες στα waiting queues ή απλά παίζεις με τους 5-10 ίδιους και ίδιους μέχρι να βαρεθείς. 🤣 σσ. Η cosmote είναι 5-6 τετράγωνα μακρυά μου σε φιλικό μου σπίτι. Δεν έχω δύο συνδέσεις. Απλά χαίρομαι που πήγα στο καλύτερο παγκόσμιο ping και όχι τοπικό. Επεξ/σία 9 Απριλίου από Alani13 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Απριλίου Super Moderators Δημοσ. 9 Απριλίου Ωραίο cherry picking. Αν θες για upload κι όχι για latency με ΗΠΑ τι γίνεται? 😛
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα