teot Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου (επεξεργασμένο) Λόγω προβλημάτων στην τροφοδοσία χαρτιού (που λύνονται προσωρινά με καθαρισμό στα ροδάκια αλλά επανέρχονται) και λόγω ότι οι τιμές των μελανιών όλο και ανεβαίνουν μου μπήκε η ιδέα να αντικαταστήσω το Canon MG5750 με κάποιον ink tank. Διαβάζοντας όμως χαρακτηριστικά, κριτικές, προβλήματα μου δημιουργήθηκαν προβληματισμοί και απορίες. Επειδή εκτός απο έγγραφα τυπώνω και αρκετές φωτογραφίες απο αυτά που διάβασα πρέπει να πάω σε Canon ….είναι σωστή η σκέψη μου, υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στην ποιότητα εκτύπωσης φωτογραφιών σε σχέση με τον Epson και μιλάω για Epson της τάξεως του L6260 και όχι για τα φωτογραφικά των 600 και 800 ευρώ; Επισης βλέπω ότι η Canon στα ink tank έχει καταργήσει την εκτύπωση διπλής όψης που το θεωρώ αδιανόητο για μηχανήματα της τάξεως των 300+ να μην υπάρχει εκτύπωση διπλής όψης και ένα τελευταίο.... επειδή σκαναρω και πολλές παλιες φωτογραφίες και με ενδιαφέρει, βλέπω οτι εχει μειωθεί η ανάλυση σάρωσης (κατι που το βλεπω και στην Epson και στην Canon) .... όταν βλέπω ότι το G640 της canon έχει ανάλυση 600x1200dpi και βάθος χρώματος 16bit/8bit σε σχέση με 1200 x 2400 dpi και βάθος 48 bit/24 bit του 5750 που έχω και δεν ηταν και κάποιο κορυφαίο μηχάνημα για την εποχή του. Επίσης διάβασα σε κριτικές για κεφαλές με πρόβλημα μετά απο κάποιο διάστημα χρήσης... υποτίθεται ότι θα πρέπει να έχει μια καλή διάρκεια απροβλημάτιστης λειτουργίας ώστε να γίνει απόσβεση του αυξημένου κόστους αγοράς και μειωμένου κόστους λειτουργίας ώστε να αξίζει η αγορά του σε σχέση με ένα κοινό inject. Ο MG5750 λειτουργεί από το 2016 απροβλημάτιστα στο κομμάτι της εκτύπωσης, με τα ροδάκια εμφανίστηκαν το τελευταίο 6μηνο κάποια προβλήματα. Όλα τα παραπάνω με προβληματίζουν και μου δημιουργούν απορίες για τα νέα πολυμηχανήματα Επεξ/σία 7 Απριλίου από teot
georgeole Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 6 ώρες πριν, teot είπε Λόγω προβλημάτων στην τροφοδοσία χαρτιού (που λύνονται προσωρινά με καθαρισμό στα ροδάκια αλλά επανέρχονται) και λόγω ότι οι τιμές των μελανιών όλο και ανεβαίνουν μου μπήκε η ιδέα να αντικαταστήσω το Canon MG5750 με κάποιον ink tank. Διαβάζοντας όμως χαρακτηριστικά, κριτικές, προβλήματα μου δημιουργήθηκαν προβληματισμοί και απορίες. Επειδή εκτός απο έγγραφα τυπώνω και αρκετές φωτογραφίες απο αυτά που διάβασα πρέπει να πάω σε Canon ….είναι σωστή η σκέψη μου, υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στην ποιότητα εκτύπωσης φωτογραφιών σε σχέση με τον Epson και μιλάω για Epson της τάξεως του L6260 και όχι για τα φωτογραφικά των 600 και 800 ευρώ; Επισης βλέπω ότι η Canon στα ink tank έχει καταργήσει την εκτύπωση διπλής όψης που το θεωρώ αδιανόητο για μηχανήματα της τάξεως των 300+ να μην υπάρχει εκτύπωση διπλής όψης και ένα τελευταίο.... επειδή σκαναρω και πολλές παλιες φωτογραφίες και με ενδιαφέρει, βλέπω οτι εχει μειωθεί η ανάλυση σάρωσης (κατι που το βλεπω και στην Epson και στην Canon) .... όταν βλέπω ότι το G640 της canon έχει ανάλυση 600x1200dpi και βάθος χρώματος 16bit/8bit σε σχέση με 1200 x 2400 dpi και βάθος 48 bit/24 bit του 5750 που έχω και δεν ηταν και κάποιο κορυφαίο μηχάνημα για την εποχή του. Επίσης διάβασα σε κριτικές για κεφαλές με πρόβλημα μετά απο κάποιο διάστημα χρήσης... υποτίθεται ότι θα πρέπει να έχει μια καλή διάρκεια απροβλημάτιστης λειτουργίας ώστε να γίνει απόσβεση του αυξημένου κόστους αγοράς και μειωμένου κόστους λειτουργίας ώστε να αξίζει η αγορά του σε σχέση με ένα κοινό inject. Ο MG5750 λειτουργεί από το 2016 απροβλημάτιστα στο κομμάτι της εκτύπωσης, με τα ροδάκια εμφανίστηκαν το τελευταίο 6μηνο κάποια προβλήματα. Όλα τα παραπάνω με προβληματίζουν και μου δημιουργούν απορίες για τα νέα πολυμηχανήματα Πολύ καλές ερωτήσεις, στις οποίες μόνο εσύ μπορείς να δώσεις τις απαντήσεις. Και ο λόγος είναι απλός: Εκτός του ότι εσύ είσαι αυτός που πληρώνει, εσύ επίσης είσαι που ξέρεις και τις ανάγκες/προτεραιότητές σου. Μερικές επισημάνσεις μπορούμε να κάνουμε μόνο: α) Αν χρειάζεσαι οπωσδήποτε τη διπλή όψη, δεν έχεις λόγο να πας σε ink tank, μόνο και μόνο για το κόστος των μελανιών. Αν όχι, κανένα θέμα, β) σε όλα τα μηχανήματα ισχύει το «κάθε πέρσι και καλύτερα», γ) η ποιότητα κατασκευής των ink tank είναι «τόσο-όσο», δ) όποιον ink tank και να διαλέξεις, πρέπει να έχει 3ετή εγγύηση για να έχεις κάπως πιο ήσυχο το κεφαλάκι και ε) χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω, απλώς γεγονότα παραθέτω, η αντιπροσωπεία της Epson είναι πιο αξιόπιστη. 1
teot Δημοσ. 7 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, georgeole είπε Πολύ καλές ερωτήσεις, στις οποίες μόνο εσύ μπορείς να δώσεις τις απαντήσεις. Και ο λόγος είναι απλός: Εκτός του ότι εσύ είσαι αυτός που πληρώνει, εσύ επίσης είσαι που ξέρεις και τις ανάγκες/προτεραιότητές σου. Μερικές επισημάνσεις μπορούμε να κάνουμε μόνο: α) Αν χρειάζεσαι οπωσδήποτε τη διπλή όψη, δεν έχεις λόγο να πας σε ink tank, μόνο και μόνο για το κόστος των μελανιών. Αν όχι, κανένα θέμα, β) σε όλα τα μηχανήματα ισχύει το «κάθε πέρσι και καλύτερα», γ) η ποιότητα κατασκευής των ink tank είναι «τόσο-όσο», δ) όποιον ink tank και να διαλέξεις, πρέπει να έχει 3ετή εγγύηση για να έχεις κάπως πιο ήσυχο το κεφαλάκι και ε) χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω, απλώς γεγονότα παραθέτω, η αντιπροσωπεία της Epson είναι πιο αξιόπιστη. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Η αλήθεια είναι ότι ενώ αρχικά μου δημιουργήθηκε μια πολύ καλή προδιάθεση να αλλάξω τον υπάρχοντα με κάποιον ink tank μετα το ψάξιμο/διάβασμα δεν μπορώ να πω ότι έχω την ίδια προδιάθεση..... α) Αν χρειάζομαι την εκτύπωση διπλής όψης δεν μπορώ να πώ ότι είναι κάτι που δεν μπορώ να ζήσω χωρις αυτό (αλλά είναι βολικό όταν την χρειάζομαι να υπάρχει) αλλά το θεωρώ ξεφτίλα να δίνεις 300..400 ευρώ για να το αγοράσεις και να μην σου παρέχεται μια διευόλυνση που την έχουν ακόμη και απλά inject των 50 ευρώ β) Αυτό είναι αλήθεια, ο 5350 που αγόρασα στην κόρη μου το 2013 έχει την διπλή ανάλυση και σε εκτύπωση και σε σάρωση απο τον 5750 που αγόρασα το 2016, για να μην πώ ότι στον 5750 όχι μονο δεν υπάρχει πια κλειστή μπροστινη κασσέτα χαρτιου αλλά εξαφάνισαν και την πίσω είσοδο χαρτιου και ας είναι της ίδιας σειράς 5... καλά για εισόδους USB και καρταναγνώστες που ειχαν πιο παλια μοντέλα της ίδιας σειράς ουτε καν το συζητάμε... γ) & δ) αυτό έχω καταλάβει απο αυτά που διάβασα ε) Μέχρι τώρα δεν είχα προβλήματα με τα canon, βέβαια δεν χρειάστηκε να έχω επαφή με την αντιπροσωπεία για να ξέρω περισσότερα γιατι σε κανένα απο τα μέχρι τωρα αγορασμένα δεν μου έβγαλε κάποιο πρόβλημ… αρκει να πω ότι ενας 5050 αγορασμένος το 2011 και ενας 5350 αγορασμένος το 2013 για τον γιό μου και την κόρη μου αντίστοιχα δουλευουν μέχρι σήμερα έχοντας αντιμετωπίσει και όλο τον όγκο των φοιτητικών εκτυπώσεων τους, αλλά και ο δικός μου 5750 δουλευει απο το 2016 σε αντικατάσταση ενός απλου εκτυπωτή παλι canon.... Τελικά (για να επανέλθω) μετα απο όλα αυτά αρχίζει να απομακρύνεται η σκέψη της αλλαγής.... Επαναφέρω και μια ερώτηση που έκανα για όποιον γνωρίζει.... Υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στην ποιότητα εκτύπωσης φωτογραφιών στους Canon τάξης του G640 σε σχέση με τον Epson και μιλάω για Epson της τάξεως του L6260 και όχι για τα φωτογραφικά των 600 και 800 ευρώ; Διόρθωση... MG5150 είναι και οχι 5050 Επεξ/σία 7 Απριλίου από teot
Λύση gatos74 Δημοσ. 7 Απριλίου Λύση Δημοσ. 7 Απριλίου 25 minutes ago, teot said: Υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στην ποιότητα εκτύπωσης φωτογραφιών στους Canon τάξης του G640 σε σχέση με τον Epson και μιλάω για Epson της τάξεως του L6260 και όχι για τα φωτογραφικά των 600 και 800 ευρώ; Yπάρχει...Ειδικά εάν βάλεις καλό χαρτί και εκτυπώσεις την ανάλογη <<καλή>> φωτογραφία. Δέν είναι όμως μόνο αυτό που βλέπεις με την πρώτη ματιά. Θα σου πώ τρείς βασικές διαφορές. Ο epson είναι τετραμέλανος και έχει μαύρο μόνο pigment. Aρα το μαύρο χρώμα για τις φωτογραφίες θα το συνθέσει από τα άλλα τρία Εκεί λοιπόν θα δείς αρκετές διαφορές στις τονικότητες σε σχέση με τον canon που έχει επιπλέον μαύρο,γκρί και κόκκινο χρώμα. Στον epson δέν υπάρχει πίσω θήκη που αυτό συνεπάγεται δυσκολότερη διαχείριση του φωτογραφικού χαρτιού.Πχ χαρτί matte 250 γραμμάρια θεωρώ ότι είναι αδύνατο να τυπώσεις. Τελευταίο και κυριότερο είναι ότι όταν τυπώνεις φωτογραφία θέλεις να κρατήσει και να μήν ξεθωριάσει σε ένα χρόνο.Με τον epson αυτό θα συμβεί γιατί τα μελάνια του δέν είναι φτιαγμένα για αντοχή στο χρόνο ενώ του canon είναι τύπου cromalife 100. Eλπίζω να σε κατατόπισα λίγο....μπορώ να σου πώ και άλλα. 1
teot Δημοσ. 8 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 8 ώρες πριν, gatos74 είπε Yπάρχει...Ειδικά εάν βάλεις καλό χαρτί και εκτυπώσεις την ανάλογη <<καλή>> φωτογραφία. Δέν είναι όμως μόνο αυτό που βλέπεις με την πρώτη ματιά. Θα σου πώ τρείς βασικές διαφορές. Ο epson είναι τετραμέλανος και έχει μαύρο μόνο pigment. Aρα το μαύρο χρώμα για τις φωτογραφίες θα το συνθέσει από τα άλλα τρία Εκεί λοιπόν θα δείς αρκετές διαφορές στις τονικότητες σε σχέση με τον canon που έχει επιπλέον μαύρο,γκρί και κόκκινο χρώμα. Στον epson δέν υπάρχει πίσω θήκη που αυτό συνεπάγεται δυσκολότερη διαχείριση του φωτογραφικού χαρτιού.Πχ χαρτί matte 250 γραμμάρια θεωρώ ότι είναι αδύνατο να τυπώσεις. Τελευταίο και κυριότερο είναι ότι όταν τυπώνεις φωτογραφία θέλεις να κρατήσει και να μήν ξεθωριάσει σε ένα χρόνο.Με τον epson αυτό θα συμβεί γιατί τα μελάνια του δέν είναι φτιαγμένα για αντοχή στο χρόνο ενώ του canon είναι τύπου cromalife 100. Eλπίζω να σε κατατόπισα λίγο....μπορώ να σου πώ και άλλα. Ευχαριστώ πολυ για την αναλυτική απάντηση ... και όλη την βοήθεια. 1
lector Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου Στις 7/4/2025 στις 4:26 ΜΜ, teot είπε α) Αν χρειάζομαι την εκτύπωση διπλής όψης δεν μπορώ να πώ ότι είναι κάτι που δεν μπορώ να ζήσω χωρις αυτό (αλλά είναι βολικό όταν την χρειάζομαι να υπάρχει) αλλά το θεωρώ ξεφτίλα να δίνεις 300..400 ευρώ για να το αγοράσεις και να μην σου παρέχεται μια διευόλυνση που την έχουν ακόμη και απλά inject των 50 ευρώ Που βρηκες inkjet των 50€ με αυτοματη διπλη οψη...;
teot Δημοσ. 10 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 50 λεπτά πριν, lector είπε Που βρηκες inkjet των 50€ με αυτοματη διπλη οψη...; https://www.skroutz.gr/c/119/printers/m/40_43_44/HP_or_Epson_or_Canon/f/6726_486057/ektyposi-diplis-opsis-polymichanima.html?order_by=pricevat&order_dir=asc
lector Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου Μαλιστα, φαινεται οι φτηνοι canon το υποστηριζουν, δεν το περιμενα. (οι hp λενε manual οποτε δεν ισχυει)
georgeole Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 4 ώρες πριν, lector είπε Μαλιστα, φαινεται οι φτηνοι canon το υποστηριζουν, δεν το περιμενα. (οι hp λενε manual οποτε δεν ισχυει) Τέλεια! Ας βάλει λοιπόν κάποιος να τυπώσει ο Canon διπλή όψη. Την ίδια ώρα θα βάλω κι εγώ πέτρες να βράσουν. Θα περιμένω να δω ποιο θα τελειώσει πρώτο!!!😂😀😂 ΥΓ Να' σαι καλά! Μ' έκανες και γέλασα! 2
teot Δημοσ. 10 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 20 ώρες πριν, lector είπε Μαλιστα, φαινεται οι φτηνοι canon το υποστηριζουν, δεν το περιμενα. (οι hp λενε manual οποτε δεν ισχυει) Tο Skroutz λεει οτι και τα ΗΡ κάνουν εκτύπωση διπλής όψης.... δεν εχω ψαξει την σελίδα του κατασκευαστή γιατι δεν με ενδιέφερουν.
lector Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 14 λεπτά πριν, teot είπε Tο Skroutz λεει οτι και τα ΗΡ κάνουν εκτύπωση διπλής όψης.... δεν εχω ψαξει την σελίδα του κατασκευαστή γιατι δεν με ενδιέφερουν. Ειναι κολπο του μαρκετινγκ... θα κοιτας να λεει αυτοματη διπλη οψη. Αν λεει χειροκινητη, ειναι σα να μην εχει (γυρνας μονος σου τα φυλλα απο την αναποδη).
teot Δημοσ. 10 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, lector είπε Ειναι κολπο του μαρκετινγκ... θα κοιτας να λεει αυτοματη διπλη οψη. Αν λεει χειροκινητη, ειναι σα να μην εχει (γυρνας μονος σου τα φυλλα απο την αναποδη). Ξέρω να διαβάζω τα χαρακτηριστικά.... Και ξαναγράφω... το Skroutz λεει οτι και τα δύο ΗΡ κάνουν εκτύπωση διπλής όψης (αυτόματη) .... δεν εχω ψαξει την σελίδα του κατασκευαστή γιατι δεν με ενδιέφερουν Επεξ/σία 11 Απριλίου από teot
lector Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου 2 ώρες πριν, teot είπε Ξέρω να διαβάζω τα χαρακτηριστικά.... Και ξαναγράφω... το Skroutz λεει οτι και τα δύο ΗΡ κάνουν εκτύπωση διπλής όψης (αυτόματη) .... δεν εχω ψαξει την σελίδα του κατασκευαστή γιατι δεν με ενδιέφερουν Το σκρουτζ λεει ψεματα. ΟΚ εσυ μπορει να μην ενδιαφερεσαι αλλα διαβαζουν κι αλλοι το φορουμ οποτε θα ηταν καλο να μην την πατησουν. 1 1
smpt Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου Πάντως και το site της cannon το ίδιο λέει. Τουλάχιστον για δύο εκτυπωτές του 50ρικου που κοίταξα. Τώρα αν και η cannon λέει ψέματα....
georgeole Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου 2 ώρες πριν, smpt είπε Τώρα αν και η cannon λέει ψέματα.... Όχι βέβαια! Απλώς ελέγχουμε πάντα και μέσω της εταιρείας τις πληροφορίες που δίνει το skroutz, για να μην τρέχουμε κατόπιν εορτής...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα