Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πόσος είναι ο ελάχιστος χρόνος που μπορεί να ενημερώσει ο ιδιοκτήτης το ενοικιαστή πριν την λήξη του συμβολαίου για αύξηση; Δηλαδή να μην το αναφέρει τελευταία εβδομάδα πριν την λήξη και επικαλεστεί ο ενοικιαστής ότι χρειάζεται κάποιο διάστημα για να μετακομίσει αν δεν δεχτεί την αύξηση που θα του αναφέρει ο ιδιοκτήτης;

Ευχαριστώ 

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Moderators
Δημοσ.

Όσο το νωρίτερο, τόσο το καλύτερο. Ένα τρίμηνο πριν τη λήξη θεωρείται εύλογο διάστημα, αλλά με τα δεδομένα της αγοράς και το πόσο θα καθυστερήσει να βρει σπίτι ο ενοικιαστής, εγώ θα πρότεινα εξάμηνο καλύτερα. Επίσημη γραπτή ενημέρωση, ιδανικά με εξώδικο.

Ωστόσο να ξέρεις ότι ο νόμος είναι σε γενικές γραμμές υπέρ του μισθωτή, αν πουλήσει τρελίτσα μπορεί να παραμείνει μέσα στο ακίνητο και να πληρώνει το παλιό συμφωνηθέν μίσθωμα μέχρι να γίνει το όποιο δικαστήριο.

• Thanks 1
Δημοσ.

Και με την ιδιοκατοικηση τι παίζει; Δεν μπορεί να την επικαλεστεί ο ιδιοκτήτης? Συγκεκριμένα έχουμε μια αυλή και ο ενοικιαστης κάνει κατάχρηση φυτεύει δέντρα και παρκάρει μηχανάκια της κόρης του που μένει σε άλλο σπίτι κλπ κλπ 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, eidikos33 είπε

Πόσος είναι ο ελάχιστος χρόνος που μπορεί να ενημερώσει ο ιδιοκτήτης το ενοικιαστή πριν την λήξη του συμβολαίου για αύξηση;

11 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Και με την ιδιοκατοικηση τι παίζει; Δεν μπορεί να την επικαλεστεί ο ιδιοκτήτης? Συγκεκριμένα έχουμε μια αυλή και ο ενοικιαστης κάνει κατάχρηση φυτεύει δέντρα και παρκάρει μηχανάκια της κόρης του που μένει σε άλλο σπίτι κλπ κλπ 

Ξεκαθάρισε τι θέλεις να κάνεις Αύξηση η να τον διώξεις όταν λήξει το μισθωτήριο που θα πρέπει να έχετε 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, Malthador said:

Όσο το νωρίτερο, τόσο το καλύτερο. Ένα τρίμηνο πριν τη λήξη θεωρείται εύλογο διάστημα, αλλά με τα δεδομένα της αγοράς και το πόσο θα καθυστερήσει να βρει σπίτι ο ενοικιαστής, εγώ θα πρότεινα εξάμηνο καλύτερα. Επίσημη γραπτή ενημέρωση, ιδανικά με εξώδικο.

Ωστόσο να ξέρεις ότι ο νόμος είναι σε γενικές γραμμές υπέρ του μισθωτή, αν πουλήσει τρελίτσα μπορεί να παραμείνει μέσα στο ακίνητο και να πληρώνει το παλιό συμφωνηθέν μίσθωμα μέχρι να γίνει το όποιο δικαστήριο.

Καμια σχεση με εξωση τον βγαζεις σε εναν μηνα!

Δημοσ.

Δηλαδή αν λήξει το συμβόλαιο και δεν θέλω να τον κρατήσω με το ζόρι θα πρέπει να δηλωσω στην ααδε νέο συμβόλαιο?

• Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, Dinos1973 said:

Καμια σχεση με εξωση τον βγαζεις σε εναν μηνα!

Με διαταγή απόδοσης μισθίου τον βγάζεις σε έναν μήνα, όχι με έξωση. Η διαταγή απόδοσης μισθίου απαιτεί δυστροπία, που δεν ισχύει στην περίπτωση του ΟP. Η έξωση από την άλλη απαιτεί δικαστική απόφαση, η οποία μπορεί να πάρει αρκετούς μήνες για να εκδοθεί. Οπότε μπορεί ο μισθωτής να πληρώνει κανονικά το παλιό ενοίκιο και να περιμένει να εκδοθεί η απόφαση όταν και όποτε.

26 minutes ago, eidikos33 said:

Δεν ενδιαφέρει κανέναν γιατί θέλεις να βγάλεις έξω τον μισθωτή αφού λήξει το συμφωνητικό, είναι δικαίωμά σου. Δεν χρειάζεται να επικαλεστείς κάποιο λόγο. Όμως αν δεν φύγει από μόνος του, μπορεί να συνεχίσει να σε πληρώνει μέχρι να βγάλεις δικαστική απόφαση.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή αν εγώ σαν ιδιοκτήτης θέλω να μείνω στο ακίνητο και να φύγει ενοικιαστής δεν μπορώ να το κάνω; Η αν το μεταβιβάσω στην κόρη μου και αυτή μείνει μέσα πχ?

Επεξ/σία από eidikos33
  • Moderators
Δημοσ.
27 minutes ago, eidikos33 said:

Δηλαδή αν εγώ σαν ιδιοκτήτης θέλω να μείνω στο ακίνητο και να φύγει ενοικιαστής δεν μπορώ να το κάνω; Η αν το μεταβιβάσω στην κόρη μου και αυτή μείνει μέσα πχ?

Βρε συ, ότι θες μπορείς να κάνεις. Το θέμα δεν είναι τι μπορείς να κάνεις, το θέμα είναι τι μπορείς να επιβάλεις. Για να του επιβάλεις κάτι θα πρέπει είτε να έχεις δικαστική απόφαση για να στείλεις επιμελητή μαζί με αστυνομία για να σε εγκαταστήσουν στο ακίνητο, είτε να του στείλεις μπράβους. Αν είχες μπράβους όμως δεν θα ρωτούσες εδώ, οπότε πάμε στο άλλο σενάριο, μιλάς με δικηγόρο και στέλνεις εξώδικο για να ενημερώσεις σχετικά με την πρόθεσή σου να μην ανανεώσεις το μισθωτήριο, εάν δεν αλλάξει το μίσθωμα.

Τα υπόλοιπα είναι σε επόμενη πίστα.

• Thanks 2
Δημοσ.

Μήπως καλύτερα να του αναφέρω πρώτα γραπτώς με μνμ στο κινητό και βλέπουμε? Το εξώδικο να γίνει σε επόμενη φάση αν δω ότι δεν έχει σκοπό να δώσει παραπάνω. Αν δεν πληρώσει ένα ενοίκιο μπορώ να τον βγάλω έξω, γιατί αν στείλω εξώδικο δεν ξέρω πως θα αντιδράσει αυτός μετά 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, eidikos33 είπε

Μήπως καλύτερα να του αναφέρω πρώτα γραπτώς με μνμ στο κινητό και βλέπουμε? Το εξώδικο να γίνει σε επόμενη φάση αν δω ότι δεν έχει σκοπό να δώσει παραπάνω. Αν δεν πληρώσει ένα ενοίκιο μπορώ να τον βγάλω έξω, γιατί αν στείλω εξώδικο δεν ξέρω πως θα αντιδράσει αυτός μετά 

τελικά τι θέλεις Να του κάνεις αύξηση να τον διώξεις η να κάνεις ιδιοκατοίκηση 

• Like 1
Δημοσ.

Σε ολες τις συναλλαγες μας προσπαθουμε να ειμαστε ευθεις,σαφεις και ευγενικοι.

Αν αυτο που θες ειναι αυξηση, ενημερωσε τον σαφως ASAP (γιατι ειναι δικαιο να εχει χρονο μπροστα του) και ρωτα τον τι σκοπευει να κανει, πες του οτι θα ηθελες μια απαντηση σε ευλογο χρονικο διαστημα.

Δεν ξεκιναμε κατευθειαν με εξωδικο γιατι βαζουμε τον αλλο να τρεχει σε δικηγορους και εκει μπορει να μπλεξει το πραγμα

• Like 4
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, hp8 είπε

τελικά τι θέλεις Να του κάνεις αύξηση να τον διώξεις η να κάνεις ιδιοκατοίκηση 

Αύξηση αλλά αν δεν θέλει να δώσει αυτός έστω 50 ευρώ δεν μπορώ να τον κρατήσω με τόσο χαμηλό ενοίκιο ήδη το είχα χαμηλό τόσα χρόνια 

Δημοσ.

Δεν υπάρχει η έννοια της ιδιοκατοίκησης, αυτό από όσο θυμάμαι έχει να κάνει με τον πρώτο χρόνο του ενοικίου και όχι σε κατοικίες αλλά σε μαγαζιά που θες να τα κάνεις κατοικία. Από την στιγμή που τελειώνει το συμβόλαιο κάνεις ότι θέλεις εσύ αρκεί να μην υπογράψεις καινούριο συμβόλαιο γιατί μετά δεν θα φεύγει με τίποτα.

Τώρα το ότι περιμένεις την τελευταία στιγμή να του το πεις είναι δικό σου πρόβλημα, δεν φταίει ο ενοικιαστής. Εγώ όταν ήθελα να μείνω σε αυτό που νοικιάζαμε τον ενημέρωσα 6 μήνες πριν ότι δεν θα ανανεώσουμε. Και πάλι όταν ήρθε η ώρα ο ενοικιαστής δεν ήταν έτοιμος ήθελε να κάτσει και άλλο. Τον πίεσα πάλι λίγο και έφυγε.

Ξέρω και άλλες δύο περιπτώσεις σχετικά με άυξηση που το αναφέρει στο συμβόλαιο για αύξηση κάθε 6μηνο ή κάθε χρόνο. Θα μπορούσες δηλαδή από τώρα να φτιάξεις συμβόλαιο που να γράφει ότι κάθε 6 μήνες θα ανεβαίνει το ενοίκιο Χ ποσό. Αυτό το έχουν κάνει σε γνωστή μου σε περιοχή που φτιάχνεται μετρό τώρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...