eidikos33 Δημοσ. 7 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου Θα τον ενημερωσω 6 μήνες νωρίτερα τότε και βλέπουμε.
Luciddream Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, eidikos33 said: Θα τον ενημερωσω 6 μήνες νωρίτερα τότε και βλέπουμε. Αν τελειώνει το συμβόλαιο σε μετά απο 6 μήνες ζήτα την αύξηση απο τώρα και εξήγησε του τους λόγους, και φτιάξτε καινούριο συμβόλαιο. Αν δεν δεχτεί σημαίνει ότι σε 6 μήνες θα φύγει να πάει αλλού. Αν το δεχτεί υπογράφεις καινούριο συμβόλαιο και βάζεις τους όρους που θέλεις. π.χ 50 ευρώ κάθε 6 μήνες μέχρι να φτάσει στο ποσό που θες εσύ. Επεξ/σία 7 Απριλίου από Luciddream
hp8 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 17 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Αύξηση αλλά αν δεν θέλει να δώσει αυτός έστω 50 ευρώ δεν μπορώ να τον κρατήσω με τόσο χαμηλό ενοίκιο ήδη το είχα χαμηλό τόσα χρόνια εγώ θα του κοινοποιούσα ένα μαιλ - μήνυμα - συστημένο γραμμα - εξώδικο 4-5 μήνες νωρίτερα της λήξης προκειμένου να υπάρχει και έγγραφη ενημέρωση ότι δεν θα του ανανεώσω το μισθωτήριο και θα κοιτούσα για άλλον μισθωτή https://www.ioannischiou.gr/ekswsh-express-kai-ofeilomena-misthwmata-neos-nomos-kai-diadikasia/
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 15 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Θα τον ενημερωσω 6 μήνες νωρίτερα τότε και βλέπουμε. Αν δώσει παραπάνω τότε είναι οκ να φυτευει δέντρα και να παρκάρει το παπάκι της κόρης του; 8 11
christos4 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου Είσαι αρκετά μπερδεμένος και μάλλον έχεις μετανιώσει ότι έχει νοικιάσει ένα σπίτι σε μια φυσιολογική προς χαμηλή τιμή αντί να εκμεταλλευτείς τις συγκυρίες της εποχής και να ζητάς υπέρογκα πόσα.. Την μια σε ενοχλεί το ενοίκιο, την άλλη η αυλή, την άλλη θες ιδιοκατοικιση και την άλλη περισσότερα λεφτά. Ενημέρωσε τον ενοικιαστή σου από τώρα για την αύξηση που θες να κάνεις, και αν δεν του αρέσει θα ψάξει να βρει άλλο σπίτι. Είναι δύσκολη η αγορά, οπότε όσο περισσότερο χρόνο του δώσεις τόσο πιο πιθανό είναι να βρει κάτι μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του και να μην ταλαιπωρηθείς ούτε εσύ ούτε αυτός. Μπορεί να βρει και νωρίτερα και να σου αδειάσει τη γωνιά μια ώρα αρχιτερα. Στα της αυλης, φρόντισε να μπουν οι όροι που θες στο επόμενο ενοικιαστηριο (αν δεν πας για ιδιοκατοικιση) 6
eidikos33 Δημοσ. 7 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου στο συμβολαιο αναφερονται μονο τα τετραγωνικα της οικιας που ενοικιαζει, η αυλη προστεθηκε αργοτερα και ειναι ξεχωριστα δηλωμενο στην εφορια ως οικοπεδο και αγορασμενο μετεπειτα. Αν θεωρεις εσυ φυσιολογικη τιμητα 300 ευρω μια μονοκατοικια 67 τμ εσυ στην θεση μου θα το ενοικιαζες μηπως λιγοτερο? Το μονο θετικο ειναι οτι δεν ζηταει αν χαλασει κατι, αλλα πρεπει να ειναι τελειως χαζος καποιος να ζητησει να του αλλαξεις κατι οταν του το ενοικιαζεις τοσο φθηνα και τον αφηνεις τοσο καιρο να κανει οτι θελει.. 1
rastagreece Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 13 λεπτά πριν, eidikos33 είπε στο συμβολαιο αναφερονται μονο τα τετραγωνικα της οικιας που ενοικιαζει, η αυλη προστεθηκε αργοτερα και ειναι ξεχωριστα δηλωμενο στην εφορια ως οικοπεδο και αγορασμενο μετεπειτα. Αν θεωρεις εσυ φυσιολογικη τιμητα 300 ευρω μια μονοκατοικια 67 τμ εσυ στην θεση μου θα το ενοικιαζες μηπως λιγοτερο? Το μονο θετικο ειναι οτι δεν ζηταει αν χαλασει κατι, αλλα πρεπει να ειναι τελειως χαζος καποιος να ζητησει να του αλλαξεις κατι οταν του το ενοικιαζεις τοσο φθηνα και τον αφηνεις τοσο καιρο να κανει οτι θελει.. Φιλε μου συνεχεια κοπανας την μονοκατοικια. Δεν λες ομως αλλα χαρακτηριστικα της οικιας. .π.χ. ειναι ανακαινισμενο η ακομα με ξυλινα πατζουρια? εχεις ηλιακο,εχει καλο μπανιο, κουζινα ανακαινισμενη η του 1970 με μαρμαρινο νεροχυτη ακομη. Το οτι ειναι μονοκατοικια δεν λεει κατι αλλα σε τι κατασταση ειναι. 3 ώρες πριν, Luciddream είπε Αν τελειώνει το συμβόλαιο σε μετά απο 6 μήνες ζήτα την αύξηση απο τώρα και εξήγησε του τους λόγους, και φτιάξτε καινούριο συμβόλαιο. Αν δεν δεχτεί σημαίνει ότι σε 6 μήνες θα φύγει να πάει αλλού. Αν το δεχτεί υπογράφεις καινούριο συμβόλαιο και βάζεις τους όρους που θέλεις. π.χ 50 ευρώ κάθε 6 μήνες μέχρι να φτάσει στο ποσό που θες εσύ. Φιλε μου κανενας δεν θα δεχτει καθε 6 μηνες να ανεβαινει το ενοικιο 50 ευρω. ΔΕΝ βγαινει ετσι η αυξηση του ενοικιου αλλα με ενα ποσοτστο του τιμαριθμου της προηγουμενης χρονιας. 1
nikopoup Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου Αν αποφασίσεις να του στείλεις κάτι ας είναι εξώδικο. Το πλέον επίσημο χαρτί για τέτοιες δουλειές. Μην λυπηθείς το όποιο έξοδο έχει γιατί δεν ξεμπλέκεις εύκολα μετά.
eidikos33 Δημοσ. 7 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 30 λεπτά πριν, rastagreece είπε Φιλε μου συνεχεια κοπανας την μονοκατοικια. Δεν λες ομως αλλα χαρακτηριστικα της οικιας. .π.χ. ειναι ανακαινισμενο η ακομα με ξυλινα πατζουρια? εχεις ηλιακο,εχει καλο μπανιο, κουζινα ανακαινισμενη η του 1970 με μαρμαρινο νεροχυτη ακομη. Το οτι ειναι μονοκατοικια δεν λεει κατι αλλα σε τι κατασταση ειναι. Φιλε μου κανενας δεν θα δεχτει καθε 6 μηνες να ανεβαινει το ενοικιο 50 ευρω. ΔΕΝ βγαινει ετσι η αυξηση του ενοικιου αλλα με ενα ποσοτστο του τιμαριθμου της προηγουμενης χρονιας. εχει παραθυρα αλουμινιου και καινουργια κουζινα οχι μαρμαρινο νεροχυτη ηλιακο οχι δεν εχει, εχει μονο κλιματισμο για θερμανση/ψηξη.
mariosnik_ Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 5 ώρες πριν, eidikos33 είπε Δηλαδή αν λήξει το συμβόλαιο και δεν θέλω να τον κρατήσω με το ζόρι θα πρέπει να δηλωσω στην ααδε νέο συμβόλαιο? Δεν δηλώνεις τίποτα στην ΑΑΔΕ. Επικοινωνείς με τον/ην δικηγόρο σου να σου πει τι πρέπει να κάνεις άμα δεν φεύγει από το ακίνητο ενώ το συμβόλαιο έχει λήξει. Αν παραμείνει μέσα για κάποιο διάστημα μέχρι να φύγει και συνεχίσει να σου καταβάλλει το ενοίκιο, τότε θα το δηλώσεις και αυτό στην εφορία όταν είναι να γίνει η φορολογική δήλωση. 1 ώρα πριν, eidikos33 είπε Το μονο θετικο ειναι οτι δεν ζηταει αν χαλασει κατι, αλλα πρεπει να ειναι τελειως χαζος καποιος να ζητησει να του αλλαξεις κατι οταν του το ενοικιαζεις τοσο φθηνα και τον αφηνεις τοσο καιρο να κανει οτι θελει.. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα καλό, διότι μπορεί τις βλάβες να μην τις επισκευάζει γνωρίζοντας ότι θα φύγει μετά. Μπαίνεις μέσα στο σπίτι καμία επίσκεψη να το ελέγξεις; Ενδέχεται να φύγει και να το βρεις με πολλές ζημιές που θα πρέπει να επισκευάσεις μετά. Οσο για την τιμή της μονοκατοικίας, ναι είναι αρκετά φθηνή άμα μιλάμε για Αττική, ακομα και σε κακή κατάσταση να είναι. 1
eidikos33 Δημοσ. 7 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 50 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Δεν δηλώνεις τίποτα στην ΑΑΔΕ. Επικοινωνείς με τον/ην δικηγόρο σου να σου πει τι πρέπει να κάνεις άμα δεν φεύγει από το ακίνητο ενώ το συμβόλαιο έχει λήξει. Αν παραμείνει μέσα για κάποιο διάστημα μέχρι να φύγει και συνεχίσει να σου καταβάλλει το ενοίκιο, τότε θα το δηλώσεις και αυτό στην εφορία όταν είναι να γίνει η φορολογική δήλωση. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα καλό, διότι μπορεί τις βλάβες να μην τις επισκευάζει γνωρίζοντας ότι θα φύγει μετά. Μπαίνεις μέσα στο σπίτι καμία επίσκεψη να το ελέγξεις; Ενδέχεται να φύγει και να το βρεις με πολλές ζημιές που θα πρέπει να επισκευάσεις μετά. Οσο για την τιμή της μονοκατοικίας, ναι είναι αρκετά φθηνή άμα μιλάμε για Αττική, ακομα και σε κακή κατάσταση να είναι. Σε κακη κατασταση δεν ειναι, αλλα οχι νομιζω οτι φτιαχνει οτι προβλημα προκυπτει απο οσο βλεπω οταν ανοιγει παραθυρα πορτες κλπ. Δηλαδη ειναι νοικοκυρης.
hydra7 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου Αφού, όπως ανέφερες, τον θεωρείς άνθρωπο νοικοκύρη, και ειλικρινά κι εγώ δυσκολεύομαι να φανταστώ κάποιον με κακό χαρακτήρα να φυτεύει δέντρα, ίσως θα ήταν καλό να συζητήσεις άμεσα και απευθείας μαζί του ποια θα μπορούσε να είναι η μέγιστη αύξηση του ενοικίου που θα ήταν διατεθειμένος να δεχτεί, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να διαμένει στο ακίνητο. Σε περίπτωση που διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχει περιθώριο συμφωνίας, θα ήταν σωστό να τον ενημερώσεις άμεσα πως δεν προτίθεσαι να ανανεώσεις τη μίσθωση, ανεξάρτητα από το πόσος χρόνος απομένει μέχρι τη λήξη του ισχύοντος συμβολαίου. Για λόγους τυπικότητας αλλά και διασφάλισης, καλό θα ήταν η απόφασή σου να του κοινοποιηθεί και εγγράφως, τόσο μέσω email όσο και με SMS. Έχεις κάποια συγκεκριμένη πρόταση ως προς το ύψος του ενοικίου που θα σε κάλυπτε και θα μπορούσε να οδηγήσει στη διατήρηση της μίσθωσης; 5
christos4 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 3 hours ago, eidikos33 said: στο συμβολαιο αναφερονται μονο τα τετραγωνικα της οικιας που ενοικιαζει, η αυλη προστεθηκε αργοτερα και ειναι ξεχωριστα δηλωμενο στην εφορια ως οικοπεδο και αγορασμενο μετεπειτα. Αν θεωρεις εσυ φυσιολογικη τιμητα 300 ευρω μια μονοκατοικια 67 τμ εσυ στην θεση μου θα το ενοικιαζες μηπως λιγοτερο? Το μονο θετικο ειναι οτι δεν ζηταει αν χαλασει κατι, αλλα πρεπει να ειναι τελειως χαζος καποιος να ζητησει να του αλλαξεις κατι οταν του το ενοικιαζεις τοσο φθηνα και τον αφηνεις τοσο καιρο να κανει οτι θελει.. Σου είπα φυσιολογική προς χαμηλή τιμή. Αλλά δεν έχω κανένα στοιχείο για το σπίτι, όπως το πότε χτίστηκε, τι χώρους έχει, σε ποια περιοχή είναι κλπ κλπ κλπ για να μπορώ να σου δώσω μια τιμή που θα έκρινα εγώ σωστή. Αλλά αν με ρωτάς, σε μια εποχή που ο καθαρός βασικός μισθός είναι κάτω από 800 ευρώ, ναι τα 300 ευρώ ενοίκιο για 67 τμ είναι μια χαρά φυσιολογική και ανθρώπινη τιμή. Και φαντάζομαι το ίδιο θα πίστευες και εσύ όταν το έκλεισες το συμβολαιο (ή όποιος το έκλεισε, αν εσύ απλά κληρονόμησες τον ενοικιαστή). Οντας ο ίδιος ενοικιαστής και όχι ιδιοκτήτης, και έχοντας δει την αγορά και τα παράλογα χρήματα που ζητάνε (και έχοντας πληρώσει χρήματα για σπίτια που δεν τα άξιζαν), έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι αν ποτέ νοικιάσω εγώ σπίτι σε άλλον, δε θα πάω με βάση το πως κινείται η αγορά.. Όπως και να 'χει, εφόσον είσαι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και της αυλής, είναι δικια σου απόφαση το σε ποιον θα το νοικιάσεις και πόσα λεφτά ζητάς. Για την αυλή/οικόπεδο που δεν έχει μπει στο συμβόλαιο, αν φύτεψε δέντρα ή κάνει χρήση χωρίς την άδεια σου, απλά πες του να μην φυτεύει και ότι θες το οικόπεδο για δική σου χρήση, οπότε να μην το χρησιμοποιεί. Φαντάζομαι θα το σεβαστεί. Ενημερώνεις τον ενοικιαστή σου όσο το δυνατόν νωρίτερα για το ενοίκιο που θες μόλις λήξει το τρέχον συμβόλαιο. Είναι κάτι που θα βολέψει και τους δύο σας, καθώς αν δεν θέλει την αύξηση που θα του πεις, θα μπορέσει να βγει στην αγορά με άνεση χρόνου και να φύγει. Από τη συζήτηση που θα κάνεις μαζί του θα δεις και τις προθέσεις του και αν χρειάζεται να μιλήσεις και εσύ με δικηγόρο κλπ 4
Babis_allos Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου Πραγματικά τα χεις μπλέξει απο δώ τα χεις μπλέξει απο εκεί, κανείς δεν καταλαβαίνει τελικά τι σου φταίει, και 'επιτίθεσαι' και σε κόσμο που λέει το ενοίκιο ως φυσιολογικό προς χαμηλό χωρίς να ξέρουμε τίποτα από το σπίτι πέρα από το ότι είναι μονοκατοικία 70τ.μ. Αποφάσισε τι θες να κάνεις και ενημέρωσε τον. Η πρόταση του να βάζει + 50ευρώ κάθε 6 μήνες στο ενοίκιο είναι απλά κωμική. Βάζεις ένα αρχικό ενοίκιο και να θές γράφεις στο συμβόλαιο ότι το ενοίκιο θα προσαρμόζεται πχ με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή κάθε χρόνο, ή κάτι αντίστοιχο (πχ ΔΤΚ+1% ή κάποιο άλλο δείκτη). Αυτό θεωρητικά σημαίνει ότι το ενοίκιο μπορεί ακόμη και να μειωθεί. Αυτά περί εξωδίκων δεν τα καταλαβαίνω. Δεν υπάρχει κάποια διαφορά αναμεσά τους αυτή τη στιγμή. Νέο συμβόλαιο θα διαπραγματευτούν. Θέλετε να το κάνετε μέσω δικηγόρων κάντε το, αλλά να στείλεις δικαστικό επιμελητή να του παραδώσει εξώδικο για ποιό πράγμα...; Για να λυθεί ποιά διαφορά; Ότι ξύπνησες σήμερα και μετάνιωσες που το νοικιάζεις 300 ευρώ; 2
bill987 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 1 ώρα πριν, hydra7 είπε Αφού, όπως ανέφερες, τον θεωρείς άνθρωπο νοικοκύρη, και ειλικρινά κι εγώ δυσκολεύομαι να φανταστώ κάποιον με κακό χαρακτήρα να φυτεύει δέντρα, ίσως θα ήταν καλό να συζητήσεις άμεσα και απευθείας μαζί του ποια θα μπορούσε να είναι η μέγιστη αύξηση του ενοικίου που θα ήταν διατεθειμένος να δεχτεί, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να διαμένει στο ακίνητο. Σε περίπτωση που διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχει περιθώριο συμφωνίας, θα ήταν σωστό να τον ενημερώσεις άμεσα πως δεν προτίθεσαι να ανανεώσεις τη μίσθωση, ανεξάρτητα από το πόσος χρόνος απομένει μέχρι τη λήξη του ισχύοντος συμβολαίου. Για λόγους τυπικότητας αλλά και διασφάλισης, καλό θα ήταν η απόφασή σου να του κοινοποιηθεί και εγγράφως, τόσο μέσω email όσο και με SMS. Έχεις κάποια συγκεκριμένη πρόταση ως προς το ύψος του ενοικίου που θα σε κάλυπτε και θα μπορούσε να οδηγήσει στη διατήρηση της μίσθωσης; Αυτό ακριβώς και τίποτε άλλο! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα