Babis_allos Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Εμένα πρόσφατα μου δημιουργήθηκε η εξής απορία. Οι τιμές ακινήτων αυξάνονται. Οι αγοραστές τα αγοράζουν προσδοκώντας ότι αυτό θα συνεχίσει να γίνεται στο μέλλον. Απ' την άλλη, οι Έλληνες πλέον δεν κάνουν παιδιά ή τα κάνουν σε μεγάλη ηλικία και οι περισσότεροι κάνουν μόνο ένα. Αυτό χειροτερεύει συνεχώς και ο πληθυσμός της Ελλάδας αναμένεται να μειωθεί στις επόμενες δεκαετίες δραστικά. Αν ο πληθυσμός πέσει πχ 30-40%, ποιός θα τ' αγοράσει όλα αυτά τα σπίτια στην Αθήνα για να ανέβουν οι τιμές τους; Αναμένω ότι σε βάθος χρόνου θα βιώσουμε μια μεγάλη κρίση στα ακίνητα στην Ελλάδα γι' αυτό ακριβώς το λόγο. Η προσφορά θα είναι πολύ μεγαλύτερη απ τη ζήτηση αν η Αθήνα χτίζεται για Χ εκατομμύρια Έλληνες και θα καταλήξει με 0.6*Χ.
tigergreg Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Ποιος θα τα παρει? Μα οι ισραηλινοι βεβαιως...στην περιοχη αμπελοκηποι/γκυζη εχουν αγοραστει πανω απο 50 δυαρια απο ισραηλινους την τελευταια διετια. Κοντινο μου προσωπο το πουλησε 85,000 σε δευτερο οροφο μεσα σε 2 μερες... Ακριδα σε χωραφι λεμε... Στα 2 γειτονικα μου τετραγωνα χτιστηκαν 4 πολυκατοικιες σε 2 χρονια... Ουτε πινακιδα πωλησης δεν προλαβε να βαλει ο εργολαβος παρα μονο για 2 θεσεις παρκιν προς 25,000 η μια....
mariosnik_ Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Babis_allos είπε Εμένα πρόσφατα μου δημιουργήθηκε η εξής απορία. Οι τιμές ακινήτων αυξάνονται. Οι αγοραστές τα αγοράζουν προσδοκώντας ότι αυτό θα συνεχίσει να γίνεται στο μέλλον. Απ' την άλλη, οι Έλληνες πλέον δεν κάνουν παιδιά ή τα κάνουν σε μεγάλη ηλικία και οι περισσότεροι κάνουν μόνο ένα. Αυτό χειροτερεύει συνεχώς και ο πληθυσμός της Ελλάδας αναμένεται να μειωθεί στις επόμενες δεκαετίες δραστικά. Αν ο πληθυσμός πέσει πχ 30-40%, ποιός θα τ' αγοράσει όλα αυτά τα σπίτια στην Αθήνα για να ανέβουν οι τιμές τους; Αναμένω ότι σε βάθος χρόνου θα βιώσουμε μια μεγάλη κρίση στα ακίνητα στην Ελλάδα γι' αυτό ακριβώς το λόγο. Η προσφορά θα είναι πολύ μεγαλύτερη απ τη ζήτηση αν η Αθήνα χτίζεται για Χ εκατομμύρια Έλληνες και θα καταλήξει με 0.6*Χ. Όσο συμβαίνουν αυτά που σωστά λες. Την ίδια στιγμή πεθαίνουν ιδιοκτήτες και τα σπίτια μένουν στα αζήτητα, κληρονόμοι λείπουν εξωτερικό, άλλοι τσακωνονται, έχουν φύγει σε επαρχίες, σπίτια ερρειπια που δεν νοικιαζονται, άλλοι δεν έχουν και παιδιά. Αυξάνονται απλά τα κλειστά ακίνητα και η ζήτηση περιορίζεται στα υπόλοιπα. Στα υπόλοιπα τώρα, υπάρχουν μετανάστες που έρχονται και καλύπτονται τα ενοίκια από κονδύλια του ΟΗΕ, τουρισμός και aiebnb στο full. Επίσης, παρόλο που δεν κάνει παιδιά ο κόσμος, μειώνονται οι ηλικίες αυτών που θέλουν να φύγουν από τους γονείς. Έτσι λοιπόν υπάρχει μείωση διαθέσιμων, χωρίς μείωση της ζήτησης. Τώρα στο κατα πόσο δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα όλο αυτό, λογικό ερώτημα βέβαια, το ακούω χρόνια όμως και η αλήθεια είναι ότι από το 2017 και μετά ποτέ δεν ήρθε. Edit: Θα περάσουν πολλές δεκαετίες ακόμα για να δούμε μείωση πληθυσμου 30-40%. Το πιο πιθανό μέχρι τότε είναι να συμβεί κάτι άλλο και να αρχίσει να αυξάνεται ο πληθυσμός, είτε από μετανάστες, είτε από τα παιδιά τους. Επίσης αυξάνεται και το προσδοκιμο ζωής, οι δικές μας γενιές θα έχουν προσδοκιμο τα 100 και παραπανω έτη. 30 λεπτά πριν, tigergreg είπε Ποιος θα τα παρει? Μα οι ισραηλινοι βεβαιως...στην περιοχη αμπελοκηποι/γκυζη εχουν αγοραστει πανω απο 50 δυαρια απο ισραηλινους την τελευταια διετια. Κοντινο μου προσωπο το πουλησε 85,000 σε δευτερο οροφο μεσα σε 2 μερες... Ακριδα σε χωραφι λεμε... Στα 2 γειτονικα μου τετραγωνα χτιστηκαν 4 πολυκατοικιες σε 2 χρονια... Ουτε πινακιδα πωλησης δεν προλαβε να βαλει ο εργολαβος παρα μονο για 2 θεσεις παρκιν προς 25,000 η μια.... Και εδώ παραδίπλα μου πήρανε ισραηλινοί ένα διατηρητέο ερείπιο και το ανακαινιζουν για ξενοδοχείο, χάρηκα καθώς το κτίριο αυτό υποβάθμιζε όλο το τετράγωνο στην κατάσταση που ήταν, υπάρχουν και άλλα πολλά τέτοια. Κόστος ανακαίνισης πάνω από εκατομμύριο. Επεξ/σία 9 Απριλίου από mariosnik_
JakeKaufman Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 12 hours ago, Babis_allos said: Εμένα πρόσφατα μου δημιουργήθηκε η εξής απορία. Οι τιμές ακινήτων αυξάνονται. Οι αγοραστές τα αγοράζουν προσδοκώντας ότι αυτό θα συνεχίσει να γίνεται στο μέλλον. Απ' την άλλη, οι Έλληνες πλέον δεν κάνουν παιδιά ή τα κάνουν σε μεγάλη ηλικία και οι περισσότεροι κάνουν μόνο ένα. Αυτό χειροτερεύει συνεχώς και ο πληθυσμός της Ελλάδας αναμένεται να μειωθεί στις επόμενες δεκαετίες δραστικά. Αν ο πληθυσμός πέσει πχ 30-40%, ποιός θα τ' αγοράσει όλα αυτά τα σπίτια στην Αθήνα για να ανέβουν οι τιμές τους; Αναμένω ότι σε βάθος χρόνου θα βιώσουμε μια μεγάλη κρίση στα ακίνητα στην Ελλάδα γι' αυτό ακριβώς το λόγο. Η προσφορά θα είναι πολύ μεγαλύτερη απ τη ζήτηση αν η Αθήνα χτίζεται για Χ εκατομμύρια Έλληνες και θα καταλήξει με 0.6*Χ. Μέχρι να πέσει ο πληθυσμός στο 60% θα έχουν πέσει και τα σπίτια 😀
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα