Tlykog Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, karamazov_th είπε Bro, μόλις έγραψα ότι το δοκίμασα για 2 μήνες, επίσης παλιότερα για περίπου 1μισο χρόνο είχα κι ένα Nokia Lumia με Windows Phone σε καμία περίπτωση δε διαβάζω μόνο μια εφημερίδα. Καλό το τσιτάτο αλλά απάντηση δεν είναι. Δεν υπάρχει λόγος να καταφεύγουμε σε ειρωνίες, δε ρωτάω ούτε υποτιμητικά ούτε το παίζω ανώτερος. Ρωτάω με γνήσια περιέργεια. Μου άρεσε πολύ το Face ID, και η κάμερα ειδικά σε κινηματογραφικό mode είναι εξαιρετική. Μου άρεσε και το πως διαχειρίζεται τα notifications σε εφαρμογές όπως π.χ. το eFood που σου δείχνει συνεχώς την εξέλιξη της παραγγελίας. Αλλά κυριολεκτικά δε βρήκα κάτι που να δικαιολογεί αυτή τη τιμή. Η μπαταρία του είναι τραγική και ήταν στο 87% της υγείας, η οθόνη με τα 60Hz εν έτη 2023 που βγήκε το iPhone 14 απαράδεκτη, οπότε ξαναρωτάω ειλικρινά, τι παρπάνω προσφέρει ένα iPhone 14 σε σχέση με το Pixel 6 π.χ. Καταρχήν, όπως αναφέρεις και εσύ, η προσοχή στην λεπτομέρεια (σωστή εφαρμογή του Face ID, που δεν ξεγελιέται από φωτογραφίες του προσώπου του χρήστη, η διαφορά της ποιότητας των ίδιων εφαρμογών κτλ) και άλλα πράγματα που δεν είδες σε 2 μόνο μήνες, πχ αναβαθμίσεις στην ώρα τους και για πολλά χρόνια (βρες μου σήμερα ένα android που να έχει πάρει έστω και αναβάθμιση ασφαλείας μετά από 8 χρόνια κυκλοφορίας, πχ το iphone 6S του 2015 πήρε την τελευταία αναβάθμιση το 09/2023), μεταξύ άλλων. Στα εξηγώ και παραπάνω: διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικές απαιτήσεις. Εμένα πχ δε με ενδιαφέρει να βάλω stremio στο κινητό μου, θέλω εφαρμογές που να δουλεύεουν σωστά, να τις πληρώνω και να μην τρέχουν στο παρασκήνιο συλλέγοντας προσωπικά δεδομένα. Το android δε μπορεί να είναι η πρώτη μου επιλογή, όχι γιατί δεν έχει τέτοιες εφαρμογές, αλλά γιατί το iOS έχει περισσότερες. Αυτό δε σημαίνει ότι το iOS είναι καλύτερο γενικά, απλά ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες μου. Τέλος, το βελτιστοποιημένο software και η απόδοση με το hardware των iphones σου δίνουν μια πολύ καλή εμπειρία χρήσης, κάτι που στο android δεν υπάρχει σε μεγάλο βάθμο, λόγω της πληθώρας hardware, αλλά και της διαφορετικής πολιτικής εσόδων των εταιρειών. Οι εταιρείες android βγάζουν κατά βάση από την πώληση hardware, άρα βάζουν τους χρήστες στη λογική των specs και της σύγκρισης, ώστε να απαξιώνουν τα παλιότερα μοντέλα, ενώ η Apple κερδίζει από όλο το οικοσύστημα και έχει στόχο να σε κρατήσει σε αυτό προσφέροντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Αυτός είναι και ο λόγος που πούλησες το iphone στην τιμή που το πήρες όπως ανέφερες. Επεξ/σία 9 Απριλίου από Tlykog 2
karamazov_th Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου 19 λεπτά πριν, AtiX είπε Μα δεν υπήρχε καμία ειρωνία στο ποστ μου και δεν καταλαβαίνω αυτή την άμυνα που “ανέβασες”… σου έγραψα με παράδειγμα τι συμβαίνει αν κάποιος διαβάζει κάτι για χρόνια, δηλαδή τη δύναμη της συνήθειας… λάθος μου που στο τέλος δεν έγραψα “για χρόνια” αλλά το θεώρησα περιττό… Αγόρασες iPhone και δεν σου άρεσε, δικαίωμα σου! Το να ρωτάς όμως γιατί άλλοι συνεχίζουν να το αγοράζουν και αν εσύ χάνεις κάτι, όταν εσένα ο κύριος λόγος είναι το οικονομικό, ή περιμένοντας με αυτά τα λεφτά να πάρεις κάτι που να σου δικαιολογήσει τα προσωπικά κριτήρια, δεν το καταλαβαίνω… δεν σε έκρινα γιατί δεν σου άρεσε, προσπάθησα να δικαιολογήσω γιατί δεν σου άρεσε… αν ισχύει ή όχι, το ξέρεις μόνο εσύ… Οκ ίσως ο γραπτός λόγος δεν μεταφέρει το ύφος σωστά, ίσως κι εγώ να μην εξήγησα σωστά. Αν η απάντηση είναι οτι πρόκειται για θέμα συνήθειας οκ κατανοητό. Ακούω αυτό που λέει κι ο @Tlykog σχετικά με την ασφάλεια και το πόσο καλύτερα δουλεύουν εφαρμογές που έχουν γραφτεί για ένα κλειστό λειτουργικό, και προφανώς είναι και υποκειμενικό το θέμα. Ακόμα όμως δε καταλαβαίνω την τιμολογιακή πολιτκή της Apple. Τεσπ, όπως το βλέπει ο καθένας 1
Nikolas7_7 Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου 15 ώρες πριν, dbrillis είπε Καταλαβαινω να κανουμε χαβαλε με μια φημη αλλα να κανουν χαβαλε και οι "Samsungακηδες" που λατρευαν την κυρτη οθονη και τωρα λατρευουν τα S25 Ultra που επιτελους εχουν και παλι επιπεδη οθονη... Τα πραγματα ειναι απλα, η Apple θα το κανει καλυτερα. Καλα το οτι ηταν κατι νεο και ωραιο η κυρτη, δε σημαινει οτι μετα απο 10 χρονια θα θελουμε τα ιδια. Τωρα που τα μπεζελ μαζευτηκαν δεν εχουμε λογο να θελουμε. Επισης μην ξεχναμε οτι μετα απο 20 χρονια καταφεραν και εβαλαν παυση στο βιντεο, τρομερο? μηπως και αυτο το κανει καλυτερα η apple? ελεος! και στο λεει ενας που ειχε Samsung με κυρτη οθονη και εχει iphone τωρα, αλλα τοτε το s6 edge ηταν τρομερο
Tlykog Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, karamazov_th είπε Οκ ίσως ο γραπτός λόγος δεν μεταφέρει το ύφος σωστά, ίσως κι εγώ να μην εξήγησα σωστά. Αν η απάντηση είναι οτι πρόκειται για θέμα συνήθειας οκ κατανοητό. Ακούω αυτό που λέει κι ο @Tlykog σχετικά με την ασφάλεια και το πόσο καλύτερα δουλεύουν εφαρμογές που έχουν γραφτεί για ένα κλειστό λειτουργικό, και προφανώς είναι και υποκειμενικό το θέμα. Ακόμα όμως δε καταλαβαίνω την τιμολογιακή πολιτκή της Apple. Τεσπ, όπως το βλέπει ο καθένας Η αλήθεια είναι ότι οι τιμές των κινητών – είτε μιλάμε για Apple, Samsung ή Google – δεν εξαρτώνται μόνο από το hardware, αλλά από μια σειρά παράγοντες που συχνά δεν είναι εμφανείς με την πρώτη ματιά. Η Apple, για παράδειγμα, επενδύει τρελά σε τρία πράγματα: α) Σε ολοκληρωμένα οικοσυστήματα (όπου το λογισμικό και το hardware δουλεύουν απρόσκοπτα μαζί). β) Αναπτύσσει δικούς της επεξεργαστές (A17 Pro, M1 κλπ.), που κοστίζουν δισεκατομμύρια σε R&D. γ) Σε μακροχρόνια υποστήριξη (ενημερώσεις για 7-8+ χρόνια), που σημαίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για τη συσκευή σου. και ένα ακόμη, που είναι αποτέλεσμα των παραπάνω: δ) τα iPhones διατηρούν αξία καλύτερα με τα χρόνια (π.χ. iPhone 5ετίας πουλάει ακόμα σε καλή τιμή vs Android της ίδιας εποχής). Αυτό μειώνει το πραγματικό κόστος κατοχής μακροπρόθεσμα. Η Samsung, από την άλλη, βασίζεται στο Android, αλλά προσθέτει δικές της τεχνολογικές καινοτομίες (π.χ. foldable οθόνες, φωτογραφικά συστήματα που ανταγωνίζονται DSLR). Οι τιμές των flagships της πλησιάζουν την Apple γιατί το κόστος ανάπτυξης αυτών των features είναι εξίσου υψηλό. Η Google, με τα Pixel, παίζει σε άλλο πεδίο: δεν πουλάει απλά ένα κινητό, αλλά μια εμπειρία AI(computational photography, Google Assistant κ.λπ.). Ο επεξεργαστής μπορεί να μην είναι τοπ της αγοράς, αλλά το λογισμικό είναι τόσο βελτιστοποιημένο που τα Pixel μπορούν να ανταγωνιστούν flagships άλλων εταιρειών. Αν και υπάρχουν περιπτώσεις που ο επεξεργατής τους δε θυμίζει high end... Στο τέλος της ημέρας, όμως, η αξία είναι υποκειμενική. Κάποιος μπορεί να δίνει 1.000€ σε iPhone γιατί εκτιμά την αξιοπιστία και το οικοσύστημα, άλλος να προτιμά το customization του Android, και άλλος να ψάχνει απλώς την καλύτερη φωτογραφική μηχανή σε smartphone. Δεν υπάρχει "σωστή" επιλογή – υπάρχει η επιλογή που ταιριάζει στις ανάγκες και τις προτιμήσεις του καθενός. Οπότε, ναι, οι τιμές μπορεί να φαίνονται υψηλές, αλλά αν σκεφτείς τι πληρώνεις πραγματικά (και πόσο κρατάει η συσκευή), ίσως βγάζουν περισσότερο νόημα. Ή όχι – όπως το βλέπει ο καθένας! 😊 Επεξ/σία 9 Απριλίου από Tlykog 4
ramarg Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου 17 ώρες πριν, ethereum είπε τα εικονίδια είναι καθαρή αντιγραφή του One UI 7 της Samsung ! είναι ολόιδιο εμφανισιακά , σαν να βλέπεις το Galaxy S25 , Πόσο ανάγκη έχετε να πιστέψετε ότι η Apple θα σας αντιγράψει κάποτε... Έχουμε έτοιμο τον σχεδιαστικό κώδικα από το VisionOS του Apple Vision Pro. Γιατί να αντιγράψουμε το χάος του android δεν καταλαβαίνω.. To ΟΝΕ UI αντιγράφει Apple και έχετε μπερδευτεί τρομερά.. Δεν ξέρετε αν αυτό που κρατάτε είναι Android ή iOS 😂 1
ethereum Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ramarg είπε Πόσο ανάγκη έχετε να πιστέψετε ότι η Apple θα σας αντιγράψει κάποτε... Έχουμε έτοιμο τον σχεδιαστικό κώδικα από το VisionOS του Apple Vision Pro. Γιατί να αντιγράψουμε το χάος του android δεν καταλαβαίνω.. To ΟΝΕ UI αντιγράφει Apple και έχετε μπερδευτεί τρομερά.. Δεν ξέρετε αν αυτό που κρατάτε είναι Android ή iOS 😂 δεν είμαι fanboy , χρησιμοποιώ και τα δύο λειτουργικά , για την Apple αν εμφανίσει το iOS 19 όπως το Vision Pro θα δείχνει σαν Google Pixel , αν τα κάνει όπως στα render που παρουσίασε θα δείχνει σαν Samsung , καλύτερα να τα αφήσει όπως είναι τώρα τα εικονίδια Επεξ/σία 9 Απριλίου από ethereum
ramarg Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, ethereum είπε δεν είμαι fanboy , χρησιμοποιώ και τα δύο λειτουργικά , για την Apple αν εμφανίσει το iOS 19 όπως το Vision Pro θα δείχνει σαν Google , αν τα κάνει όπως στα render που παρουσίασε θα δείχνει σαν Samsung , καλύτερα να τα αφήσει όπως είναι τα εικονίδια Βασικά καλύτερα να φέρνει αλλαγές με δυνατότητα επιλογής. Εγώ προσωπικά θέλω δυνατότητα να επιλέγω ανάμεσα στο κλασσικό και στο ανανεωμένο design. Η συζήτηση περί αντιγραφής αφορά τους άλλους όχι εμάς. Η Apple δεν ασχολείται μαζί τους. Επεξ/σία 9 Απριλίου από ramarg
SeaLion Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου 37 λεπτά πριν, ethereum είπε δεν είμαι fanboy , χρησιμοποιώ και τα δύο λειτουργικά , για την Apple αν εμφανίσει το iOS 19 όπως το Vision Pro θα δείχνει σαν Google Pixel , αν τα κάνει όπως στα render που παρουσίασε θα δείχνει σαν Samsung , καλύτερα να τα αφήσει όπως είναι τώρα τα εικονίδια Καλύτερα να μείνουν τα εικονίδια ως έχουν και για μένα σε σχήμα, όπως και να το κάνουμε, είναι... iconic. Aπλά να πούμε πως η Apple δεν έχει παρουσιάσει τίποτα. Δεν ξέρω από που παίρνουν τις πληροφορίες τους οι leakers, αλλά αυτά είναι τα ίδια εικονίδια με άλλες γωνίες και ένα απαίσιο shiny bezel. Στο iOS 7 είχε αλλάξει ριζικά το design language, όχι απλά κάποιο σχήμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα