Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω την παρακάτω συνδεσμολογία.

Στην σοφίτα υπάρχει router Ubiquiti EdgeRouter X που συνδέονται οι γραμμές ίντερνετ, υπάρχει και ένα Deco M4 που το έχω ρυθμίσει σαν main access point.

Στο ισόγειο που είναι 2 γκαρσονιέρες υπάρχουν 2 Deco M4, και στον 1ο όροφο άλλο 1 Deco M4.

Στο απέναντι σπίτι υπάρχει 1 Deco M4.

Όλα τα Deco M4 συνδέονται με καλώδιο ethernet και δημιουργούν ένα mesh δίκτυο, με το ίδιο wifi όνομα.

Προβλήματα:

Αρκετές φορές δεν βλέπω online όλα τα Deco M4, και γενικά όταν κινούμαι στον χώρο δεν αλλάζει η σύνδεση σε άλλο Deco M4.

Επίσης βλέπω πως κάποιες συσκευές συνδέονται σε μακρινό Deco M4 και όχι σε αυτό που είναι κοντά, άρα έχει αποσυνδέσεις.

Μπορείτε να με βοηθήσετε ώστε να γίνει καλύτερο το ασύρματο δίκτυο; Αν χρειαστεί αλλάζω και εξοπλισμό για τα access point.

image.png.931657d340bffdd611e2752583e8d7b7.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχην πρεπει το fast roaming να ειναι ενεργοποιημενο στις ρυθμισεις των deco. Το εχεις κανει αυτο?

Κατα δευτερον πρέπει και η ιδια η συσκευη να το υποστηριζει. Με τι συσκευες δοκιμαζεις και συνδεονται σε μακρινα deco? Λογικα με καινουρια κινητα τηλεφωνα δεν θα εχεις θεμα. Εχω δει παντως παλια tablet (2021) που ειναι αδυνατο να τα κανεις να παιξουν σωστα.

Το πιο μεγαλο σου θεμα ειναι ισως το τελευταιο. Οταν λες οτι δεν φαινονται τα deco τι εννοεις? Δεν φαινονται στο mobile app? Η χανεται το wifi τους εντελως?

Εχεις δοκιμασει τα καλωδια ethernet μονα τους? Παιζουν ολα μια χαρα μεταξυ τους?

Επεξ/σία από KostisKazan
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, KostisKazan said:

Καταρχην πρεπει το fast roaming να ειναι ενεργοποιημενο στις ρυθμισεις των deco. Το εχεις κανει αυτο?

Ήταν απενεργοποιημένο, όπως και το Beamforming. Τα ενεργοποίησα και τα 2.

Κατα δευτερον πρέπει και η ιδια η συσκευη να το υποστηριζει. Με τις συσκευες δοκιμαζεις και συνδεονται σε μακρινα deco? Λογικα με καινουρια κινητα τηλεφωνα δεν θα εχεις θεμα. Εχω δει παντως παλια tablet (2021) που ειναι αδυνατο να τα κανεις να παιξουν σωστα.

Οι συσκευές είναι νέες, το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχω με κάμερες tplink που είναι νέα μοντέλα.

Το πιο μεγαλο σου θεμα ειναι ισως το τελευταιο. Οταν λες οτι δεν φαινονται τα deco τι εννοεις? Δεν φαινονται στο mobile app? Η χανεται το wifi τους εντελως?

Φαίνονται offline στο mobile app, αλλά είναι online μπορώ να μπω στο web interface

Εχεις δοκιμασει τα καλωδια ethernet μονα τους? Παιζουν ολα μια χαρα μεταξυ τους?

τα καλώδια παίζουν μια χαρά

Επεξ/σία από snb
Δημοσ.

Αν οι καμερες ειναι για να μπαινουν σε σταθερο σημειο δεν νομιζω να υποστηριζουν fast roaming.

Πρέπει να διαβασεις τα τεχνικα χαρακτηριστικά τους και να δεις αν υποστηριζουν 802.11 k/v/r

Δημοσ.
3 ώρες πριν, KostisKazan είπε

Έχω ένα mecool  android tv, όταν είναι ενεργοποιημένο το fast roaming δεν συνδέεται με τίποτα το άτιμο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...