Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! 

Για να πάρω το πτυχίο μου πρέπει να συμπληρώσω το βιβλίο πρακτικής αλλά λόγω βλακείας και βαρεμάρας δεν το έκανα όσο ήμουν στην πρακτική οπότε δεν έχω ιδέα τώρα τι να γράψω. Πόστο σε σερβις ήταν οπότε δεν μπορώ να πω πως έχω κάτι να γράψω στις παρατηρήσεις κάθε μέρας. "Σήμερα καθάρισα τραπέζια και σέρβιρα κόσμο" επί 100 φορές; Τι φάση;

Άσε που έχει περάσει και καιρός από τότε (2 χρόνια) και δεν ξέρω καν πως να βρω υπεύθυνο από την επιχείρηση στην οποία δούλεψα για να μου υπογράψει κιόλας το βιβλίο. Αν υπάρχει καμιά ιδέα και γι' αυτό ρίξτε την. 

Όσον αφορά τα ένσημα, απλά πληροφοριακή είναι η ερώτηση. Μέσα στο σύστημα εμφανίζεται ως επωνυμία εργοδότη η σχολή μου και όχι η επιχείρηση. Εν τέλει ποιος πληρώνει τα ένσημα στην πρακτική όταν αφορά ιδιωτικό ΙΕΚ και πρακτική σε ιδιωτική επιχείρηση; Ο πραγματικός εργοδότης (επιχείρηση) ή υπάρχει κάποια συμφωνία με το ΙΚΑ και τους εκπαιδευτικούς φορείς σχετικά με τις πρακτικές;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αν έχουν περάσει 2 χρόνια από την στιγμή που αποφοίτησες το 4ο εξάμηνο, ίσως δεν μπορείς να το καταθέσεις. Η πρακτική πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο χρόνια. Δεν θυμάμαι αν μέσα σε δύο χρόνια πρέπει να κατατεθεί στο υπουργείο. Αν ισχύει το τελευταίο, θα πρέπει να επαναλάβεις το 4ο εξάμηνο για να κάνεις εκ νέου πρακτική ή να βρεις 120 ένσημα στο αντικείμενο και να πάρεις απαλλαγή από πρακτική.

Τα ένσημα πρακτικής είναι ειδικά ένσημα. Έχουν κόστος γύρω στα 15  € τον μήνα. Συνήθως τα πληρώνει ο εργοδότης.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 20/4/2025 στις 10:18 ΜΜ, firewalker είπε

Αν έχουν περάσει 2 χρόνια από την στιγμή που αποφοίτησες το 4ο εξάμηνο, ίσως δεν μπορείς να το καταθέσεις. Η πρακτική πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο χρόνια. Δεν θυμάμαι αν μέσα σε δύο χρόνια πρέπει να κατατεθεί στο υπουργείο. Αν ισχύει το τελευταίο, θα πρέπει να επαναλάβεις το 4ο εξάμηνο για να κάνεις εκ νέου πρακτική ή να βρεις 120 ένσημα στο αντικείμενο και να πάρεις απαλλαγή από πρακτική.

Τα ένσημα πρακτικής είναι ειδικά ένσημα. Έχουν κόστος γύρω στα 15  € τον μήνα. Συνήθως τα πληρώνει ο εργοδότης.

Έχουν κλείσει σίγουρα 2 χρόνια από τότε που τέλειωσα το τελευταίο εξάμηνο αλλά απ' τη σχολή δεν μου είπαν κάτι, απλά ότι πρέπει να στείλω συμπληρωμένο το βιβλίο πρακτικής. Ίσως παίζει ρόλο το ότι η σχολή είναι ιδιωτική; Αν δουλέψω τώρα πάνω στο αντικείμενο και μαζέψω 120 ένσημα, μπορώ και πάλι να ζητήσω απαλλαγή από την πρακτική; Νόμιζα ότι αυτό θα είχε πιο "σφιχτά" χρονικά όρια. 

Ευχαριστώ πολύ για την υπόλοιπη ενημέρωση! 

Δημοσ.

Σίγουρα θα πρέπει να κάνεις μία επικοινωνία με το γραφείο που διαχειρίζεται τις πρακτικές στην σχολή που τελείωσες.

Τα 120 ένσημα δίνουν απαλλαγή από πρακτική άσκηση χωρίς να υπάρχει κάποιος χρονικός περιορισμός από την στιγμή που τελείωσες το 4ο εξάμηνο. Μπορεί να είναι και αναδρομικά ένσημα. Αν εσύ για παράδειγμα έχεις 120 συναφή ένσημα με την ειδικότητα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις. Τυπικά χρειάζεται μία εκτύπωση του ατομικού λογαριασμού ασφάλισης από e-efka και βεβαίωση από τον εργοδότη. Αυτά τα στέλνει η σχολή στο υπουργείο και εκεί αποφασίζουν για την έγκριση ή όχι της απαλλαγής. Λεπτομέρειες θα σου πουν από γραφείο που διαχειρίζεται τις πρακτικές στην σχολή που τελείωσες.

Δεν έχει καμία σημασία που είναι ιδιωτική η σχολή που τελείωσες.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, firewalker είπε

Σίγουρα θα πρέπει να κάνεις μία επικοινωνία με το γραφείο που διαχειρίζεται τις πρακτικές στην σχολή που τελείωσες.

Τα 120 ένσημα δίνουν απαλλαγή από πρακτική άσκηση χωρίς να υπάρχει κάποιος χρονικός περιορισμός από την στιγμή που τελείωσες το 4ο εξάμηνο. Μπορεί να είναι και αναδρομικά ένσημα. Αν εσύ για παράδειγμα έχεις 120 συναφή ένσημα με την ειδικότητα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις. Τυπικά χρειάζεται μία εκτύπωση του ατομικού λογαριασμού ασφάλισης από e-efka και βεβαίωση από τον εργοδότη. Αυτά τα στέλνει η σχολή στο υπουργείο και εκεί αποφασίζουν για την έγκριση ή όχι της απαλλαγής. Λεπτομέρειες θα σου πουν από γραφείο που διαχειρίζεται τις πρακτικές στην σχολή που τελείωσες.

Δεν έχει καμία σημασία που είναι ιδιωτική η σχολή που τελείωσες.

Ωραία, θα πάρω τηλ να ρωτήσω τι παίζει και σε αυτή την περίπτωση. Σίγουρα πάντως η κυρία με την οποία μίλησα την πρώτη φορά (πριν γράψω το αρχικό ποστ εννοώ) με ρώτησε αν τα ένσημα που έχω είναι κανονικής δουλειάς ή πρακτικής. Γνώριζε πλήρως την προσωπική κατάσταση μου άρα είμαι αισιόδοξη. Σ' ευχαριστώ και πάλι!

ΥΓ. Αν έχω καλά νέα θα επιστρέψω να δώσω το φως μου και σε κανέναν άλλο ομοιοπαθή. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...