Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την κοινότητα!

Θα είμαι όσο το δυνατόν πιο σύντομος γίνεται.

Έχω στην επιχείρηση μου ένα πρόγραμμα τιμολόγησης από πάροχο (όχι το κρατικό). όμως με τόσες αλλαγές που γίνονται συνεχώς όλο ζητάνε χρήματα (οι πάροχοι) και έχει φτάσει ένα αρχικό πλάνο προγράμματος των 600ε να κοστίζει 2000 πλέον. Με την νεότερη αλλαγή της αυτόματης διαβίβασης ΔΑ στο mydata, μου ζητάνε πάλι ένα ωραιότατο κουστουμάκι των 500-600€. Έχω βαρεθεί να χαλάω χρήματα σε τέτοιες πρακτικες και σκέφτηκα να αρχίσω να χρησιμοποιώ το κρατικό timologio μόνο για την έκδοση των ΔΑ για αρχή (λοιπά παραστατικά από το υπάρχον πρόγραμμα) και σιγά σιγά να κάνω πλήρη μετάβαση στο timologio. 

Πήρα τον λογιστή μου και μου είπε πως δεν γνωρίζει αν είναι σωστό/νόμιμο να κόβεις τιμολόγια από 2 τιμολογιέρες.. Όσο και αν το έψαξα δεν βρήκα κάποιο conflict και νομίζω πως μπορώ κανονικά. Εξάλλου τα παραστατικά πάνε στον ίδιο τελικό προορισμό (mydata).

Κάποιος πιο γνώστης θα μπορούσε να με κατατοπίσει; Μήπως πρέπει να ξαναπιώ άλλο ένα πικρό ποτήρι και να δώσω τα 500-600€ και λογικά δεν θα έχουμε άλλες αλλαγές τα επόμενα χρόνια;

• Thanks 1
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

με δεδομενο οτι σε δημοσιες υπηρεσιες δεν μπορεις να κοψεις τιμολογιο απο το κρατικο συστημα καταλαβαινεις οτι δεν υπαρχει δρομος επιστροφης απο τον παροχο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mclein² είπε

με δεδομενο οτι σε δημοσιες υπηρεσιες δεν μπορεις να κοψεις τιμολογιο απο το κρατικο συστημα καταλαβαινεις οτι δεν υπαρχει δρομος επιστροφης απο τον παροχο.

οκ αν μείνουν και τα 2? και ανάλογα τις ανάγκες κόβω από την τιμολογιέρα που εξυπηρετεί την κάθε περίπτωση;

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, mclein² είπε

Αυτό είναι σίγουρο; Αν βάλεις δηλαδή ως παραλήπτη την εκάστοτε δημόσια υπηρεσία βαράει κάπου;

Γενικά είναι ένα σύστημα που το εμπλουτίζουν συνέχεια από όσο βλέπω: https://aade.gr/timologio

Το χρησιμοποιούσε γνωστός μου ιατρός όσο είχε βιβλία έπρεπε να κόβει τιμολόγια και δεν είχε κάποιο παράπονο. Εκτός από μια φορά που κόλλησε και έχασε 2-3 αριθμούς τιμολογίων αλλά μετά από ενημέρωση προς την ΑΑΔΕ απλά προχώρησε.

Δεν είμαι λογιστής αλλά καταλαβαίνω πως δεν μπορείς να κόψεις από 2 τιμολογιέρες γιατί θα μπλεχτεί η αρίθμηση, βέβαια δεν ξέρω τι γίνεται σε περιπτώσεις υποκαταστημάτων κλπ. Εκεί λογικά θα έχουν άλλη σειρά; Αυτό μάλλον θα πρέπει να το εξηγήσει ο λογιστής.

Δημοσ.

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ!

Μπραβο σου που ανοιξες το θεμα.

Με εχει απασχολησει κι εμενα.

Αυτα που ξερω ειναι τα εξης:

1. Εχει γινει ερωτηση στη Βουλη για το θεμα των υποχρεωτικων παροχων για B2G τιμολογια, κατι που μου επιβεβεβαιωσε η ΑΑΔΕ σε ερωτημα μου.

2. Υπαρχει βουληση απο την ΑΑΔΕ (συμφωνα με την ΑΑΔΕ) στο timologio να ενταχθει λειτουργικοτητα B2G στο αμεσο μελλον (εντος μηνων μου ειπαν).

3. Συμφωνα με το λογιστη μου οσο εχεις παροχο, πρεπει να κοβεις τα παντα με τον παροχο, δεν μπορεις να χρησιμοποιεις το timologio. Μπορεις αν διακοψεις τον παροχο. 

Κατεληξα να σταματησω να εξυπηρετω συμβαση με το Δημοσιο (οχι πολλα λεφτα) γιατι με το νταβατζιλικι δεν αξιζε. Αναμενω και ελπιζω κι εγω τα νεοτερα.

• Like 2
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε

Δεν είμαι λογιστής αλλά καταλαβαίνω πως δεν μπορείς να κόψεις από 2 τιμολογιέρες γιατί θα μπλεχτεί η αρίθμηση, βέβαια δεν ξέρω τι γίνεται σε περιπτώσεις υποκαταστημάτων

βάζεις άλλες σειρές αν θες και είσαι οκ με αρίθμηση. το κρατικό σε αφήνει πχ να το πεις ΔΑΛ-Κ άμα θες (δελτίο αποστολής λιανικής κρατικό πχ). υποκαταστήματα επίσης υποστηρίζει!! (ο λογιστής μου έλεγε ότι ΔΕΝ υποστηρίζει, και ο πάροχος που ρώτησα...) απλά στο υποκατάστημα πας σύμφωνα με την ΑΑΔΕ. πχ το 0 είναι η έδρα κλπ βάζεις νούμερα όπως τα έχει δηλωμένα..

• Thanks 1
Δημοσ.
22 minutes ago, m3ltd0wn said:

Αυτό είναι σίγουρο; Αν βάλεις δηλαδή ως παραλήπτη την εκάστοτε δημόσια υπηρεσία βαράει κάπου;

εγω ως κλειδαρας που ειχα καποιες εργασιες με δημοσια σχολεια με καλεσαν απο την ΑΑΔΕ και μου ειπαν οτι απαγορευεται να κοβω.

δεν εχει προστιμο ακομη / γιατι δεν ξερω / αλλα μου ειπαν οτι θα πρεπει να αρνηθω ευγενικα να κανω συναλλαγες μεχρι να βαλω παροχο.

ειναι θεμα διαφανειας μου εδωσε ως εξηγηση η κυρια που με καλεσε.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, stcp είπε

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ!

Μπραβο σου που ανοιξες το θεμα.

Με εχει απασχολησει κι εμενα.

Αυτα που ξερω ειναι τα εξης:

1. Εχει γινει ερωτηση στη Βουλη για το θεμα των υποχρεωτικων παροχων για B2G τιμολογια, κατι που μου επιβεβεβαιωσε η ΑΑΔΕ σε ερωτημα μου.

2. Υπαρχει βουληση απο την ΑΑΔΕ (συμφωνα με την ΑΑΔΕ) στο timologio να ενταχθει λειτουργικοτητα B2G στο αμεσο μελλον (εντος μηνων μου ειπαν).

3. Συμφωνα με το λογιστη μου οσο εχεις παροχο, πρεπει να κοβεις τα παντα με τον παροχο, δεν μπορεις να χρησιμοποιεις το timologio. Μπορεις αν διακοψεις τον παροχο. 

Κατεληξα να σταματησω να εξυπηρετω συμβαση με το Δημοσιο (οχι πολλα λεφτα) γιατι με το νταβατζιλικι δεν αξιζε. Αναμενω και ελπιζω κι εγω τα νεοτερα.

πολύ σωστά τα λες... πρόκειται περί νταβατζιλικι-ου.. νομίζω ότι είμαι μόνος μου τόσο καιρό (που γκρινιάζω).. 

Θα γελάσετε αλλά εγώ ρώτησα το chatGPT και είπε οτι γινεται να έχεις 2 τιμολογιέρες.. Μήπως να ρωτήσουμε την ΑΑΔΕ;

7 λεπτά πριν, mclein² είπε

εγω ως κλειδαρας που ειχα καποιες εργασιες με δημοσια σχολεια με καλεσαν απο την ΑΑΔΕ και μου ειπαν οτι απαγορευεται να κοβω.

δεν εχει προστιμο ακομη / γιατι δεν ξερω / αλλα μου ειπαν οτι θα πρεπει να αρνηθω ευγενικα να κανω συναλλαγες μεχρι να βαλω παροχο.

αυτό αφορά το b2g που απο ότι διαβάσαμε θα έρθει σε λίγο καιρό ως δυνατότητα και στο κρατικο.. 

Να θίξω κιόλας την "νέα" κρατική εφαρμογή σε κινητό mydata app που είναι πολύ φιλική προς τον χρήστη και δουλεύει και σε κινητό και tablet ενω τα προγράμματα που αγοράσαμε συνηθως τρέχουν μονο σε windows machines (αν έχεις Mac, εσύ φταις άρα πάρε και ένα καλό tower) ενώ όσα ειναι web/server hosted στα κινητα δεν εχουν app και μέσω browser δεν κανουν καθόλου καλό scale...

άρα αν σου χαλάσει το pc που host-αρεις το πρόγραμμα "κλεισε την επιχειρηση σου" μεχρι να σε βάλει ο εκάστοτε πάροχος στο προγραμμα του να στο ξαναπεράσει σε νεο pc με ένα πολύ non-convenient ποσό αφού τα προγράμματα και το κλειδι σου δεν ειναι στην κατοχή σου...

Επεξ/σία από taslikos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/4/2025 στις 11:29 ΠΜ, mclein² είπε

Υπάρχει. Να φύγει εντελώς από τον πάροχο. 

Στις 10/4/2025 στις 11:22 ΠΜ, taslikos είπε

Χαιρετώ την κοινότητα!

Θα είμαι όσο το δυνατόν πιο σύντομος γίνεται.

Έχω στην επιχείρηση μου ένα πρόγραμμα τιμολόγησης από πάροχο (όχι το κρατικό). όμως με τόσες αλλαγές που γίνονται συνεχώς όλο ζητάνε χρήματα (οι πάροχοι) και έχει φτάσει ένα αρχικό πλάνο προγράμματος των 600ε να κοστίζει 2000 πλέον. Με την νεότερη αλλαγή της αυτόματης διαβίβασης ΔΑ στο mydata, μου ζητάνε πάλι ένα ωραιότατο κουστουμάκι των 500-600€. Έχω βαρεθεί να χαλάω χρήματα σε τέτοιες πρακτικες και σκέφτηκα να αρχίσω να χρησιμοποιώ το κρατικό timologio μόνο για την έκδοση των ΔΑ για αρχή (λοιπά παραστατικά από το υπάρχον πρόγραμμα) και σιγά σιγά να κάνω πλήρη μετάβαση στο timologio. 

Πήρα τον λογιστή μου και μου είπε πως δεν γνωρίζει αν είναι σωστό/νόμιμο να κόβεις τιμολόγια από 2 τιμολογιέρες.. Όσο και αν το έψαξα δεν βρήκα κάποιο conflict και νομίζω πως μπορώ κανονικά. Εξάλλου τα παραστατικά πάνε στον ίδιο τελικό προορισμό (mydata).

Κάποιος πιο γνώστης θα μπορούσε να με κατατοπίσει; Μήπως πρέπει να ξαναπιώ άλλο ένα πικρό ποτήρι και να δώσω τα 500-600€ και λογικά δεν θα έχουμε άλλες αλλαγές τα επόμενα χρόνια;

Ο πατέρας μου που κόβει λίγα τιμολόγια το χρόνο δεν πήγε σε πάροχο. Του τα κόβω εγώ από της ααδε. Το οποίο είναι και εύκολο. Δεν ξέρω για ποιο λόγο όλοι πήγαν αμέσως σε πάροχο. Φταίνε και οι λογιστές που προέτρεψαν σε αυτό. Για μενα εξέτασε το να φύγεις εντελώς. Τώρα το τιμολογιο της ααδε κυκλοφόρησε και σε mobile app. 

2 ώρες πριν, taslikos είπε

κανένας δεν γνωρίζει αν επιτρέπεται να χρησιμοποιούμε 2 προγράμματα τιμολόγησης;

Γιατί δεν ρωτάς λογιστή; 

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, taslikos είπε

κανένας δεν γνωρίζει αν επιτρέπεται να χρησιμοποιούμε 2 προγράμματα τιμολόγησης;

Δεδομένου ότι στην ΑΑΔΕ δηλώνεις ότι χρησιμοποιείς πάροχο με ημερομηνία τάδε δεν επιτρέπεται. Επίσης έχεις κάποια πλεονεκτήματα με την χρήση του παρόχου 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/4/2025 στις 12:15 ΜΜ, mclein² είπε

Κάτι ανάλογο συνέβη με τον πάτερα μου που είχε συναλλαγές με το δήμο. Δεν τον κάλεσαν από ααδε. Του είπαν από το δημο ότι πρέπει να κόβει μόνο με πάροχο και επέλεξε να μην ξανασυνεργαστεί γιατί τα λεφτά ήταν λίγα και δεν άξιζε. 

Αν όμως έχεις ήδη κόψει τιμολόγια από της ααδε προς δημόσιο μετά την ημερομηνία που έγινε υποχρεωτικό μέσω παρόχου, αυτά θα πρέπει να τα ακυρώσεις βγάζοντας πιστωτικό. Αυτό τουλάχιστον είπαν στον πατέρα μου από το δημο. 

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, ss42ss είπε

Δεδομένου ότι στην ΑΑΔΕ δηλώνεις ότι χρησιμοποιείς πάροχο με ημερομηνία τάδε δεν επιτρέπεται. Επίσης έχεις κάποια πλεονεκτήματα με την χρήση του παρόχου 

πέρα από το να κόβεις για δημόσιο (για εμένα άχρηστο) υπάρχει κάποιο άλλο που να μην επισκιάζεται από τα υψηλά κόστη των παρόχων;

38 λεπτά πριν, 1comment είπε

Γιατί δεν ρωτάς λογιστή; Με βάση τη λογική πάντως το ένα δεν σχετίζεται με το άλλο. Της ααδε ενημερώνει άμεσα το mydata. Εφόσον μπορείς να κάνεις εγγραφή στο τιμολόγιο, γιατί να μην μπορείς να το χρησιμοποιήσεις; 

ρώτησα τον λογιστή και πήρα απάντηση: "δεν ξέρω-δεν νομίζω να επιτρέπεται- όλοι έχουν πάροχο"..

ναι εγγραφή στο timologio έκανα και μπαίνω στην πλατφόρμα κανονικά.. η εγγραφή έγινε μεταγενέστερα αφού ήδη έχω πάροχο εδώ και λίγα χρόνια

40 λεπτά πριν, 1comment είπε

Τώρα το τιμολογιο της ααδε κυκλοφόρησε και σε mobile app. 

ναι και είναι και πολύ εύχρηστο, καλύτερο και από αυτά των παρόχων..

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, taslikos είπε

πέρα από το να κόβεις για δημόσιο (για εμένα άχρηστο) υπάρχει κάποιο άλλο που να μην επισκιάζεται από τα υψηλά κόστη των παρόχων;

ρώτησα τον λογιστή και πήρα απάντηση: "δεν ξέρω-δεν νομίζω να επιτρέπεται- όλοι έχουν πάροχο"..

ναι εγγραφή στο timologio έκανα και μπαίνω στην πλατφόρμα κανονικά.. η εγγραφή έγινε μεταγενέστερα αφού ήδη έχω πάροχο εδώ και λίγα χρόνια

ναι και είναι και πολύ εύχρηστο, καλύτερο και από αυτά των παρόχων..

Μόλις τελειώσει η συνδρομή σου στον πάροχο φύγε. Εκτός αν σου περισσεύουν να τα σκας. Δεν βλέπω κανένα λόγο εφόσον δεν έχεις συναλλαγές με το δημόσιο. Μπορεί να έχει 2-3 κλικ παραπάνω κόπο της ααδε, αυτό είναι το μοναδικό μείον. Ας πούμε προϊόντα και υπηρεσίες τα προσθέτεις στην αντίστοιχη ενότητα πριν ξεκινήσεις το τιμολογιο. Δεν γίνεται να ανοίξεις τιμολόγιο και να τα γράψεις μέσα όπως στον πάροχο. Το μόνο αρνητικό. Και οι χαρακτηρισμοί των προϊόντων είναι μια έξτρα δουλειά αλλά όχι δύσκολο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, 1comment είπε

Μόλις τελειώσει η συνδρομή σου στον πάροχο φύγε. Εκτός αν σου περισσεύουν να τα σκας. Δεν βλέπω κανένα λόγο εφόσον δεν έχεις συναλλαγές με το δημόσιο. Μπορεί να έχει 2-3 κλικ παραπάνω κόπο της ααδε, αυτό είναι το μοναδικό μείον. Ας πούμε προϊόντα και υπηρεσίες τα προσθέτεις στην αντίστοιχη ενότητα πριν ξεκινήσεις το τιμολογιο. Δεν γίνεται να ανοίξεις τιμολόγιο και να τα γράψεις μέσα όπως στον πάροχο. Το μόνο αρνητικό. Και οι χαρακτηρισμοί των προϊόντων είναι μια έξτρα δουλειά αλλά όχι δύσκολο.

για εκεί το πάω. λυπάμαι τα 2000 που έσκασα για πλασματικές παραμετροποιήσεις (να φτιάξουν φόρμες εκτύπωσης με λογότυπα και λογαριασμούς τραπεζων) και υποστήριξη και κουραφέξαλα. ποια υποστήριξη; που όταν έσκασε το αυτόματο ανέβασμα δελτίων σου ζητάνε επιπλέον λεφτά με την δικαιολογία (το κράτος όλο κάτι βγάζει και με τα 300€ τον χρόνο που δίνετε δεν μπορούμε να σας καλύψουμε;)..

και να πούμε πως δεν τους έχω πάρει ούτε μια φορά τηλ να μου "θυμίσουν" πως κόβω το τάδε η κάτι άλλο. υποστήριξη πληρώνουμε μάλλον για να μας τα τρώνε.

δεν τους ακούμπησε ποτέ το κράτος όμως τους παρόχους, που παίρνουν τις επιδοτήσεις με το τσουβάλι και συνεχίζουν μετά να αρμέγουν.

Επεξ/σία από taslikos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...