1comment Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου Τι να σου πω. Προσωπικά δεν θα έσκαγα ποτέ λεφτά για κάτι που μπορώ να κάνω δωρεάν. Η ααδε στο youtube έχει ανεβάσει βιντεακια για το πώς κόβονται τιμολογια κλπ. Είναι απλή η διαδικασία, εκτός αν κόβεις δεκάδες κάθε μέρα και θες να το κάνεις γρήγορα. Εκεί όντως θες πάροχο. Είναι 2-3 λεπτά υπόθεση μέσω ααδε. 1
elio_1 Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου Η ελληνική κοινότητα του dolibarr έχει δημιουργήσει σύνδεση με το υπουργείο για δημιουργία παραστατικών. Δεν είναι για συναλλαγές με το δημόσιο, αλλά για ιδιώτες. περισσότερα: https://www.dolibarr-gr.tmp.dolicloud.gr/foroum/modules-plugins.html 1
taslikos Δημοσ. 15 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 57 λεπτά πριν, 1comment είπε Τι να σου πω. Προσωπικά δεν θα έσκαγα ποτέ λεφτά για κάτι που μπορώ να κάνω δωρεάν. Η ααδε στο youtube έχει ανεβάσει βιντεακια για το πώς κόβονται τιμολογια κλπ. Είναι απλή η διαδικασία, εκτός αν κόβεις δεκάδες κάθε μέρα και θες να το κάνεις γρήγορα. Εκεί όντως θες πάροχο. Είναι 2-3 λεπτά υπόθεση μέσω ααδε. μωρέ και εγώ συμφωνώ αλλά στην αρχή δεν υπήρχαν τα κρατικά και δεν ήταν τόσο εύκολα σε early stages. έτσι τρέξαμε όλοι σε παροχους που από τότε.. συντηρούμε
1comment Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου 3 λεπτά πριν, taslikos είπε μωρέ και εγώ συμφωνώ αλλά στην αρχή δεν υπήρχαν τα κρατικά και δεν ήταν τόσο εύκολα σε early stages. έτσι τρέξαμε όλοι σε παροχους που από τότε.. συντηρούμε Από την αρχή υπήρχε το κρατικό. Πριν να γίνει υποχρεωτικό το ηλεκ. τιμολόγιο. Απλά λίγοι το έψαξαν γιατί οι λογιστές είπαν σε όλους "πήγαινε σε πάροχο". Και στον πατέρα μου αυτό είπε για 60 τιμολόγια το χρόνο. Γιατί αν σου πει δες για της ααδε, μετά θα τον πρήζεις κάθε μέρα πώς κάνω χαρακτηρισμό, πώς κάνω αυτό. Έχουν τα δίκια τους κι αυτοί. 1
stcp Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου 3 ώρες πριν, 1comment είπε Από την αρχή υπήρχε το κρατικό. Πριν να γίνει υποχρεωτικό το ηλεκ. τιμολόγιο. Απλά λίγοι το έψαξαν γιατί οι λογιστές είπαν σε όλους "πήγαινε σε πάροχο". Και στον πατέρα μου αυτό είπε για 60 τιμολόγια το χρόνο. Γιατί αν σου πει δες για της ααδε, μετά θα τον πρήζεις κάθε μέρα πώς κάνω χαρακτηρισμό, πώς κάνω αυτό. Έχουν τα δίκια τους κι αυτοί. Ακριβώς! Κόβω τιμολόγια από το ΑΑΔΕ, από την 1η μέρα που έγινε υποχρεωτικό. Το θέμα που υπάρχει είναι με τα B2G. Και ελπίζω να λυθεί σύντομα. 1
1comment Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου 28 λεπτά πριν, stcp είπε Ακριβώς! Κόβω τιμολόγια από το ΑΑΔΕ, από την 1η μέρα που έγινε υποχρεωτικό. Το θέμα που υπάρχει είναι με τα B2G. Και ελπίζω να λυθεί σύντομα. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί εξαίρεσαν το τιμολόγιο της ααδε για το δημόσιο. Σαν να θέλουν να χαρίσουν επιπλέον πελάτες στους παρόχους... Πολύ περίεργο. 1
Uberalles_gr Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου Όσοι έχουν POS, δεν πρέπει να έχουν πάροχο, για να μπορεί να πάρει υπογραφή πρώτα και μετά να μιλήσει με το POS;
taslikos Δημοσ. 15 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2 ώρες πριν, 1comment είπε Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί εξαίρεσαν το τιμολόγιο της ααδε για το δημόσιο. Σαν να θέλουν να χαρίσουν επιπλέον πελάτες στους παρόχους... Πολύ περίεργο. κάποιος έγραψε παραπάνω πως γίνεται για λόγους διαφάνειας 2 ώρες πριν, Uberalles_gr είπε Όσοι έχουν POS, δεν πρέπει να έχουν πάροχο, για να μπορεί να πάρει υπογραφή πρώτα και μετά να μιλήσει με το POS; νομίζω εκεί θες φορολογικό μηχανισμό εκτός αν έχεις ταμειακή που το περνάς από εκεί. η ταμειακή σε ρωτάει αριθμό τιμολογίου και δίνει το σήμα στο POS
vasilllis Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου Καπου εχετε μπερδευτει Αλλο το προγραμμα για να εκδιδεις τιμολογια και αλλο αυτα τα τιμολογια να περνανε μεσα απο παροχο. Θεωρω οτι δινεις παρα πολλα για τιμολογια(δεν ξερω και τι δυνατοτητες θελεις).αλλα πλεον εχουν 200-300€ ετησια. Μπορεις να εχεις οσα προγραμματα επιθυμεις δεν ελεγχεται απο κανεναν δεν απαγορευεται απο κανεναν.Μοναδικη προσοχη η αριθμηση. Τα Β2G δεν ηταν υποχρεωτικα μεχρι τελος 24, ποιος ειπε οτι ειναι παρανομο.Απο καποιο σημειο και μετα,οταν με το καλο τα φτιαξουν,για να εκδωθει και για να πληρωθεις θα θελει αριθμο συμβασης . 1
taslikos Δημοσ. 15 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου Μόλις τώρα, vasilllis είπε Καπου εχετε μπερδευτει Αλλο το προγραμμα για να εκδιδεις τιμολογια και αλλο αυτα τα τιμολογια να περνανε μεσα απο παροχο. Θεωρω οτι δινεις παρα πολλα για τιμολογια(δεν ξερω και τι δυνατοτητες θελεις).αλλα πλεον εχουν 200-300€ ετησια. Μπορεις να εχεις οσα προγραμματα επιθυμεις δεν ελεγχεται απο κανεναν δεν απαγορευεται απο κανεναν.Μοναδικη προσοχη η αριθμηση. Τα Β2G δεν ηταν υποχρεωτικα μεχρι τελος 24, ποιος ειπε οτι ειναι παρανομο.Απο καποιο σημειο και μετα,οταν με το καλο τα φτιαξουν,για να εκδωθει και για να πληρωθεις θα θελει αριθμο συμβασης . Αρα επιτρέπεται δηλαδή. Είσαι ο μόνος που μας το λέει πρώτος σε ευχαριστούμε πολύ 1
kostas314 Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου (επεξεργασμένο) Η ΑΑΔΕ ειναι ανεξαρτητη αρχη. Δεν ειναι κρατικη εταιρεία. Κακώς τέθηκε το ζητημα διαφάνειας. Επεξ/σία 15 Απριλίου από kostas314 1
taslikos Δημοσ. 15 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου Εγώ πάντως σκέφτομαι να κρατήσω το υπάρχον του παρόχου για τα τιμολόγια προς επιχειρήσεις είτε είναι ΤΔΑ είτε Τιμ Πώλησης, και να πάω στο κρατικό για τα δελτία λιανικής. Ετσι και αλλιώς έχω ταμειακή για λιανική. Ουσιαστικά το μοναδικό μου πρόβλημα είναι τα δελτία επειδή πρέπει πλέον να ανεβαίνουν mydata και ο πάροχος ζητάει 600€. αφού επιτρέπεται και με αφήνει η πλατφόρμα κομπλέ. τα τιμολόγια προς επιχειρήσεις βολεύουν από τον πάροχο γιατί κρατάει και καρτέλα το πρόγραμμα του παρόχου. πως το βλέπετε ένα τέτοιο σενάριο; Δεν κόβω και πολλά παραστατικά λόγω κλάδου. Νομίζω κάποια στιγμή ίσως είμαι έτοιμος για πλήρη μετάβαση στο κρατικό (ίσως όταν λύσω και το θέμα καρτέλας πελατών - υπόλοιπα)
Fotis_Greece Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου (επεξεργασμένο) Πρωτον, μπορειτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα απο ενα προγραμμα τιμολογιερας ακομα και εαν σε καποιο εχεις συνδεσει παροχο. Εχω παράδειγμα εταιρείας που εχει δυο ERP το ενα με πάροχο το αλλο με συνδεση API ΑΑΔΕ ΠΡΟΣΟΧΗ: Οταν επιλεξατε τιμολογηση μεσω παροχου, εαν εχετε κανει επιλογη την αποκλειστική εκδοση μεσω παροχου για λιανική και χονδρικη (για να εκμεταλλευτείτε τα φορο bonus) τοτε ειναι ευνόητο οτι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλλη τιμολογιερα. Για συναλλαγές με δημοσιο, δεν χρειάζεται B2G πακέτο παροχου για ποσα μεχρι 2000€ οποτε δεν τίθεται θεμα. Εαν εχετε συμβασεις για παραπάνω θελετε B2G με το αναλογο κοστος Επεξ/σία 15 Απριλίου από Fotis_Greece 1
cinemusic Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου Ουτε που θα το φανταζόμουν οτι για συναλλαγές με το δημόσιο δεν μπορούμε να κάνουμε χρήση του e-τιμολογιο. Απιθανο. Ευτυχώς στα 15 χρονια λειτουργίας μου μολις 4 φορες χρειάστηκε να εκδωσω τιμολόγιο στο δημόσιο και αυτο με το παλιο χειρόγραφο σύστημα. Παντως το σπρώξιμο απο ολους τους λογιστές προς τους παροχους έβγαζε ματι. Πρόσφατα ακουσα πως θελουν να σταματήσουν την λειτουργια του e-timologio ωστε να γινει υποχρεωτική η χρήση του παροχου. Ελπιζω να ειναι μονο φήμη. 1
1comment Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου 9 ώρες πριν, cinemusic είπε Πρόσφατα ακουσα πως θελουν να σταματήσουν την λειτουργια του e-timologio ωστε να γινει υποχρεωτική η χρήση του παροχου. Ελπιζω να ειναι μονο φήμη. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Δεν μπορεί να υποχρεωθούν όλοι να πληρώνουν πάροχο. Άσε που όχι μόνο δεν υπάρχει τέτοια βλέψη, αλλά έβγαλαν και mobile app. Επίσης μέσω του e-timologio υπάρχει και επιλογή για δελτίο αποστολής που θα είναι υποχρεωτικό για όλους σε λίγο καιρό. Μήπως θα πρέπει να βάλεις πάροχο και για τα δελτία αποστολής; Θα υπάρξουν πολλές αντιδράσεις, το αποκλείω. Οι λογιστές έχουν άγνοια του e-timologio. Δεν ξέρουν ούτε πώς λειτουργεί, δεν μπορούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των πελατών τους γι αυτό τους λένε πηγαίνετε σε πάροχο, πάρτε και υποστήριξη για να τους παίρνετε τηλ και να σας λύνουν απορίες. Πιστεύω ότι το 50% όσων χρησιμοποιούν πάροχο δεν γνωρίζουν την ύπαρξη του e-timologio αλλά και να το γνώριζαν, ίσως δυσκολεύονταν στη χρήση γιατί πρέπει να κάνεις και χαρακτηρισμούς. Θέλει λίγο διάβασμα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα