agrimi_pontios Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου Καλησπέρα. Έχω την εξής απορία. Θέλω να πάρω ένα ακίνητο αξίας με μεταβίβαση 110000 ευρώ θέλω να πάρω 90000. Είμαι 43 και 40 η γυναίκα μου συν 3 παιδια. Δεν θέλω με πρόγραμμα σπίτι μου γιατί θέλω να το νοικιάσω απευθείας. Φορολογικό εισόδημα 8000. Ακίνητη περιουσία μετά από θανατο γονέα σε χωριό Θεσσαλονίκης μαζί με οικόπεδο Χαλκιδική σίγουρα 150000 ευρώ για υποθήκη. Το ακίνητο αγορας ενοικιάζεται αυτή τη στιγμή στην αδερφή της γυναίκας μου προς 350 μηνιαίος. Υπάρχει και εγγυητής με 15000 ευρώ εισόδημα ετήσιο. Μπορώ να δίνω 300 ευρώ το μήνα συν τα 350 ενοικιου. Δύο ερωτήσεις. 1) Υπάρχει περίπτωση να εγκριθω? 2)Θα χάσω το επίδομα ενοικίου εκεί που μένω? Γιατί δεν θέλω να αγοράσω στο χωριό που είναι η δουλειά μου γιατί όλα εκει είναι παλιά και ειναι στην ίδια τιμή λόγο θάλασσας με την πόλη. Στην πόλη και κάτι να πάει στραβά μπορώ να πουλησω
Dinos1973 Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου €8,000 εισόδημα ετήσιο ούτε τοκογλύφος δεν σε δανείζει! 7
NiKoSmile Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου Αρνητικά Στοιχεία: Χαμηλό Φορολογικό Εισόδημα: Το ετήσιο φορολογικό εισόδημα των 8.000 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια είναι αρκετά χαμηλό. Οι τράπεζες συνήθως εξετάζουν την ικανότητα του δανειολήπτη να καλύψει τις δόσεις του δανείου από το κύριο εισόδημά του. Υψηλό Ποσό Δανείου σε Σχέση με το Εισόδημα: Το ζητούμενο ποσό δανείου (90.000 ευρώ) είναι σημαντικά υψηλότερο σε σχέση με το ετήσιο εισόδημά σας. Οι τράπεζες συνήθως έχουν κριτήρια για το μέγιστο ύψος δανείου που μπορούν να εγκρίνουν βάσει του εισοδήματος του δανειολήπτη. Σκοπός Αγοράς (Επένδυση): Το γεγονός ότι δεν προορίζετε το ακίνητο για ιδιοκατοίκηση αλλά για ενοικίαση μπορεί να οδηγήσει σε πιο αυστηρά κριτήρια από τις τράπεζες, καθώς θεωρείται επενδυτική κίνηση με περισσότερο ρίσκο για εσάς. Πιθανότατα θα χάσετε το επίδομα ενοικίου μόλις αποκτήσετε την κυριότητα ενός άλλου ακινήτου, ακόμα κι αν δεν το χρησιμοποιείτε για ιδιοκατοίκηση.
Vstromrider Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου Δηλωσε και τιποτα λεβεντη. Με μαυρα δεν δινουν πια δανεια. Περασαν οι εποχες. 8
GREGORYMO Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Vstromrider είπε Δηλωσε και τιποτα λεβεντη. Με μαυρα δεν δινουν πια δανεια. Περασαν οι εποχες. Και πόσο να δηλώσει? Άντε να δηλώσει 8.250€ επειδή είσαι ΕΣΥ... Επεξ/σία 10 Απριλίου από GREGORYMO Συμπληρώμα
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου Θα πας εκεί κάτω που λέει «Ελέγχω αν μπορώ να πάρω δάνειο» θα συμπληρώσεις τα στοιχεία και θα σου βγάλει στο περίπου τι μπορείς να ζητήσεις ως δάνειο. Είναι αρκετά κοντά στην πραγματικότητα. Δοκιμασμένο από 2 δικές μου περιπτώσεις. https://www.alpha.gr/el/idiotes/daneia/stegastika/alpha-katoikia
JakeKaufman Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου Και επίδομα ενοικίου ο κύριος. Καταλάβατε κορόιδα που δηλώνετε τα πάντα; 8 1
Neptu Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 9 ώρες πριν, agrimi_pontios είπε Καλησπέρα. Έχω την εξής απορία. Θέλω να πάρω ένα ακίνητο αξίας με μεταβίβαση 110000 ευρώ θέλω να πάρω 90000. Είμαι 43 και 40 η γυναίκα μου συν 3 παιδια. Δεν θέλω με πρόγραμμα σπίτι μου γιατί θέλω να το νοικιάσω απευθείας. Φορολογικό εισόδημα 8000. Ακίνητη περιουσία μετά από θανατο γονέα σε χωριό Θεσσαλονίκης μαζί με οικόπεδο Χαλκιδική σίγουρα 150000 ευρώ για υποθήκη. Το ακίνητο αγορας ενοικιάζεται αυτή τη στιγμή στην αδερφή της γυναίκας μου προς 350 μηνιαίος. Υπάρχει και εγγυητής με 15000 ευρώ εισόδημα ετήσιο. Μπορώ να δίνω 300 ευρώ το μήνα συν τα 350 ενοικιου. Δύο ερωτήσεις. 1) Υπάρχει περίπτωση να εγκριθω? 2)Θα χάσω το επίδομα ενοικίου εκεί που μένω? Γιατί δεν θέλω να αγοράσω στο χωριό που είναι η δουλειά μου γιατί όλα εκει είναι παλιά και ειναι στην ίδια τιμή λόγο θάλασσας με την πόλη. Στην πόλη και κάτι να πάει στραβά μπορώ να πουλησω φίλε το τερμάτισες, υποκλίνομαι. Από τα πιο ωραία που έχω διαβάσει, έχεις βάλει τα γυαλιά σε όλους. Οικογένεια με 3 παιδιά, στο ενοίκιο και δηλώνεις 8000€? Με 8000€ δε ζει εργένης με δικό του σπίτι, πόσο μάλλον ολόκληρη οικογένεια σε ενοίκιο. Εσύ μπορεί να δίνεις και 1000€ επειδή έχεις μαύρα. Το θέμα είναι πως θα πεισθεί η τράπεζα. Προσωπικά πιστεύω ούτε καν θα μπουν στον κόπο να ελέγξουν την αίτηση σου. Αλλά τζάμπα είναι, δοκίμασε 1
SnakeMJK Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 90κ δάνειο, για 30 χρόνια, με τα τρέχοντα επιτόκια, βγαίνει μια δόση κοντά στα 436 € το μήνα. για να πάρεις έγκριση πρέπει αυτό το ποσό να είναι στη χειρότερη το 1/3 του μηνιαίου καθαρού εισοδήματος σου, άρα στην εφορία να είσαι πάνω από 16κ δηλωμένα.
panostza Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου (επεξεργασμένο) Τελείως χονδρικά οικογένεια με 3 παιδιά υπολογίζεται ότι χρειάζεται €1.000 το μήνα για διαβίωση. Βάλε και €4000 το χρόνο το ενοίκιο μιας και το θες για επένδυση. Στο σύνολο €16-20.000 τα έξοδα. Εσύ θα σου έδινες δάνειο; Επεξ/σία 11 Απριλίου από panostza
piiii Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου Σκληρός.... Εγώ με ίδια σύνθεση νοικοκυριού βγάζω τα 4πλάσια απο αυτά που ανέφερες ίσως και παραπάνω και πάλι νομίζω ότι ο μήνας βγαίνει κυριολεκτικά τσίμα τσίμα. Με δόση 450 ευρώ δανείου στεγαστικού πάνω απο το κεφάλι μου.
Neptu Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου Μη μπερδεύεστε. Δεν βγάζει τόσα, τόσα δηλώνει. Αλλά η τράπεζα βασίζεται στα επίσημα οπότε υπάρχει θέμα.
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου 1 ώρα πριν, Neptu είπε Μη μπερδεύεστε. Δεν βγάζει τόσα, τόσα δηλώνει. Αλλά η τράπεζα βασίζεται στα επίσημα οπότε υπάρχει θέμα. Δεν ρωτάνε πλέον αν υπάρχουν άλλες πηγές εισοδήματος;Απο αυτές που δεν φαίνονται στα χαρτιά;Κρίμα,έγιναν και αυτές νόμιμες.
fitsoulas2024 Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, SnakeMJK είπε 90κ δάνειο, για 30 χρόνια, με τα τρέχοντα επιτόκια, βγαίνει μια δόση κοντά στα 436 € το μήνα. 436€ το μηνα ειναι με επιτοκιο 4,1%. Εν τω μεταξυ διαβαζα χτες οτι με τη νεα Σ.Σ.Ε. ΟΤΟΕ-Τραπεζων το επιτοκιο στα στεγαστικα των υπαλληλων πεφτει στο 1,75%. Επεξ/σία 11 Απριλίου από fitsoulas2024
agrimi_pontios Δημοσ. 12 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου (επεξεργασμένο) Το μεγαλύτερο κομμάτι της επιχείρησης που παράλληλα αποδέχομαι χρήματα αλλά δεν μπορώ να τα δηλώσω πάνω μου είναι οι γονείς. Σε εφτά χρόνια βγαίνει σύνταξη για να πάρω πάνω μου την επιχείρηση. Δεν κλέβω απλα παίρνω από τον λογαριασμό. Εγώ το έθεσα με βάση τις υποθηκες. Δηλ τους επιτρέπω να κατασχεσουν 200000 ευρώ προσωπική περιουσία + το νέο σπίτι πάμε σε πάνω από 300000 ευρώ και θα πουν όχι? Αυτό σκέφτηκα. Κάποιες επιχείρησης είναι πιο πολύπλοκες. Κι εγώ πριν ασχοληθώ δεν ήξερα τιποτα. Ευχαριστώ πάντος. Ακόμα όμως και όλη η επιχείρηση να ήταν πάνω μου μπορεί φέτος να έδειχνα 20000 και του χρόνου μείον. Οπότε επίδομα πάλι θα επερνα τουλάχιστον του ενοικίου όχι των παιδιών. Τεσπα. Ευχαριστώ πάντος. Επεξ/σία 12 Απριλίου από agrimi_pontios
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα