Dinos1973 Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου 3 hours ago, agrimi_pontios said: Το μεγαλύτερο κομμάτι της επιχείρησης που παράλληλα αποδέχομαι χρήματα αλλά δεν μπορώ να τα δηλώσω πάνω μου είναι οι γονείς. Σε εφτά χρόνια βγαίνει σύνταξη για να πάρω πάνω μου την επιχείρηση. Δεν κλέβω απλα παίρνω από τον λογαριασμό. Εγώ το έθεσα με βάση τις υποθηκες. Δηλ τους επιτρέπω να κατασχεσουν 200000 ευρώ προσωπική περιουσία + το νέο σπίτι πάμε σε πάνω από 300000 ευρώ και θα πουν όχι? Αυτό σκέφτηκα. Κάποιες επιχείρησης είναι πιο πολύπλοκες. Κι εγώ πριν ασχοληθώ δεν ήξερα τιποτα. Ευχαριστώ πάντος. Ακόμα όμως και όλη η επιχείρηση να ήταν πάνω μου μπορεί φέτος να έδειχνα 20000 και του χρόνου μείον. Οπότε επίδομα πάλι θα επερνα τουλάχιστον του ενοικίου όχι των παιδιών. Τεσπα. Ευχαριστώ πάντος. Επιχειρηματίες με κρατικά επιδόματα……τι πληρώνουν οι φόροι μου θεέ μου! 1 1 1
stel106 Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου 15 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Επιχειρηματίες με κρατικά επιδόματα……τι πληρώνουν οι φόροι μου θεέ μου! https://www.iefimerida.gr/news/430039/apisteyto-meta-skandalo-gia-epidoma-enoikioy-i-rania-antonopoyloy-dioristike-ston-oosa εδω υπουργοι παιρνουν θα κολλησουν οι επιχειρηματιες?
Nasosdem Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 12/4/2025 στις 7:31 ΠΜ, agrimi_pontios είπε Το μεγαλύτερο κομμάτι της επιχείρησης που παράλληλα αποδέχομαι χρήματα αλλά δεν μπορώ να τα δηλώσω πάνω μου είναι οι γονείς. Σε εφτά χρόνια βγαίνει σύνταξη για να πάρω πάνω μου την επιχείρηση. Δεν κλέβω απλα παίρνω από τον λογαριασμό. Εγώ το έθεσα με βάση τις υποθηκες. Δηλ τους επιτρέπω να κατασχεσουν 200000 ευρώ προσωπική περιουσία + το νέο σπίτι πάμε σε πάνω από 300000 ευρώ και θα πουν όχι? Αυτό σκέφτηκα. Κάποιες επιχείρησης είναι πιο πολύπλοκες. Κι εγώ πριν ασχοληθώ δεν ήξερα τιποτα. Ευχαριστώ πάντος. Ακόμα όμως και όλη η επιχείρηση να ήταν πάνω μου μπορεί φέτος να έδειχνα 20000 και του χρόνου μείον. Οπότε επίδομα πάλι θα επερνα τουλάχιστον του ενοικίου όχι των παιδιών. Τεσπα. Ευχαριστώ πάντος. Γιατί πιστεύεις ότι είναι "τυράκι" το τι μπορούν να κατασχέσουν; Την τράπεζα την ενδιαφέρει να μπορείς να της δώσεις πίσω τα χρήματα που σου δάνεισε, με τον τόκο. Όχι τι περιουσία έχεις και τι μπορεί να κατασχέσει αν δεν πληρώσεις, γι'αυτό το ονομάζει "εξασφάλιση" και υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια. Αυτό δεν είναι "τυράκι" για την τράπεζα, υπήρχαν και υπάρχουν άπειρα κόκκινα στεγαστικά, έχουν γίνει αρκετές ανακεφαλαιοποιήσεις, το σχέδιο Ηρακλής και ακόμα περισσότερα κατασχεμένα ακίνητα τα οποία απλά σαπίζουν.... Οπότε, την ενδιαφέρει ΜΟΝΟ το αν μπορείς ή όχι να πληρώνεις την δόση τώρα και μακροπρόθεσμα. Για να μην σχολιάσω το ότι "παίρνω χρήματα από επιχείρηση και δεν μπορώ να τα δηλώσω λόγω γονιών" -> πρακτικά συνιστά κλοπή ή μαύρο χρήμα, από την στιγμή που δεν πληρώνονται φόροι και εισφορές πάνω σε αυτά που παίρνεις. Αν θες δάνειο, είτε να τα δηλώνουν σαν εισόδημα σου (με φόρους και εισφορές), είτε να πάρεις μερίδιο της επιχείρησης από τώρα και να έχεις πάλι εισόδημα αλλά σαν μέρισμα για χαμηλότερο φόρο. Είναι ξεκάθαρο σε όλους μας ότι δηλώνεις χαμηλό εισόδημα για τα επιδόματα. Θες δάνειο -> πρέπει να δηλώσεις εισοδήματα -> πρέπει να αποδεχτείς ότι επιδόματα τέλος. Επεξ/σία 13 Απριλίου από Nasosdem
zio10 Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου (επεξεργασμένο) Εκκαθαριστικό και μισθοδοσία θέλουν. Σε υπαλλήλους το πιο σημαντικό είναι η τρέχουσα μισθοδοσία. Μετράει επίσης και η παλαιότερη συμπεριφορά σου σε δάνεια, κάρτες κτλ. Σε ελεύθερους επαγγελματίες δεν ξέρω τι ακριβώς ελέγχουν, λογικά θα μετράνε πιο πολύ τα εκκαθαριστικά. Ο έλεγχος πάντως δεν είναι πολύ σχολαστικός, αν πχ ο εργοδότης σου σου κάνει έστω μια εικονική αύξηση για 2-3 μήνες θα τη δεχτούν ως πραγματικό μισθό. Επεξ/σία 13 Απριλίου από zio10
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα