Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Το BMW ειναι καλο αμαξι για αυτα που ψαχνεις φυσικα απο smart σε BMW ισως να φανει λιγο δυσκολο στην αρχη

Τι εννοείς οτι ίσως να φανεί δύσκολο;

Σε ποιόν τομέα;

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να πω την γνωμη μου , αν ειναι να δωσεις 14κ για μεταχειρισμενο χατσμπακ 5-8 ετων παρε καινουργιο c3 η σαντρερο με την διαφορα στο επιτοκιο της μαντρας με την αντιπρωσοπεια θα μειωθει ακομα περισσοτερο η διαφορα στην τιμη . Και εγω κοιτουσα πριν 2 χρονια για αμαξι πολης σχετικα καινουργιο για την συζηγο που να αξιζει τα λεφτα που θα εδινα και δεν βρηκα τιποτα και κατεληξα σε ενα του 2010 (fiesta) με τα μισα χρηματα και εκτος του οτι δεν εχει βγαλει τιποτα και να εβγαζε ειχα μπατζετ να το κανω καινουργιο

• Like 3
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, fotisdra είπε

Να πω την γνωμη μου , αν ειναι να δωσεις 14κ για μεταχειρισμενο χατσμπακ 5-8 ετων παρε καινουργιο c3 η σαντρερο με την διαφορα στο επιτοκιο της μαντρας με την αντιπρωσοπεια θα μειωθει ακομα περισσοτερο η διαφορα στην τιμη . Και εγω κοιτουσα πριν 2 χρονια για αμαξι πολης σχετικα καινουργιο για την συζηγο που να αξιζει τα λεφτα που θα εδινα και δεν βρηκα τιποτα και κατεληξα σε ενα του 2010 (fiesta) με τα μισα χρηματα και εκτος του οτι δεν εχει βγαλει τιποτα και να εβγαζε ειχα μπατζετ να το κανω καινουργιο

Καταλαβαινω τι λες. Γενικά στα μεταχειρισμένα ειναι δυσκολο να βρεις κατι τιμιο.

Το σκεφτήκαμε και για καινούργιο αλλά η τιμή αρχίζει και ξεφεύγει. Πλησιάζουμε στα 20.000 Και το χειρότερο είναι ότι θα είναι κάποιο βασικό μοντέλο που δεν θα έχει τίποτα έξτρα μέσα. Καινουριο μεν, τερμα βασικό ομως.

Ενώ πχ το συγκεκριμένο αυτοκίνητο BMW που εστειλα πριν σε λινκ, ενω ειναι του 2013 και εχει 12.000€ εχει πολλά περισσότερα απ’ ότι έχει ένα γυμνό αυτοκίνητο. Καταλαβαίνω ότι στο τέλος θα μου πάει γύρω στα 15.000-16.000€ μέχρι να το αποπληρώσω αλλά αν θα ειναι αξιοπιστο, θα αξιζει.

Οπότε προτιμώ την πιο πλούσια έκδοση και μεταχειρισμένη στα 15-16.000€ παρα να δωσω 20.000€ για καινουριο που θα ειναι "γυμνό" και στην πρωτη γρατσουνιά θα με πονεσει πολύ.

Δεν θέλω κάτι απλά για την πόλη θέλω κάτι που να μπορώ να κάνω κι ένα ταξίδι άνετα χωρις να ζοριζεται

• Haha 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, fotisdra είπε

ατσμπακ 5-8 ετων παρε καινουργιο c3 η σαντρερο

καμια σχεση με την μπεμπα

40 λεπτά πριν, Infamousinfamous είπε

Τι εννοείς οτι ίσως να φανεί δύσκολο;

οδηγηση λογω μεγεθους

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

καμια σχεση με την μπεμπα

οδηγηση λογω μεγεθους

Δεν θα έχει θέμα γιατί είμαστε σε χωριό αλλά φοβάμαι μην εχει θέμα με το αυτόματο. 

Έχω οδηγήσει το αυτοκίνητο της το smart αλλά δεν έχω οδηγήσει άλλο αυτόματα στη ζωή μου οπότε δεν ξέρω πώς συμπεριφέρονται τα υπόλοιπα αυτόματα.

Προσεύχομαι πως θα είναι πολύ καλύτερο από το smart. 

Τουλάχιστον όσον αφορά την αλλαγή της ταχύτητας στο αυτόματο σασμάν. Γιατί το smart κάθε φορά που αλλάζει ταχύτητα "κρεμάει" λίγο

Δημοσ.

Το Smart δεν εχει πραγματικο αυτοματο. Ειναι ρομποτικο χειροκινητο, η ντροπη των αυτοματων. Μου ειχαν δωσει παλαιοτερα στην εταιρια ενα 451, το πιο αθλιο αυτοκινητο που ειχα ποτε μου…

Τα Megane τα εχετε δει καθολου?? Σε πετρελαιο φοραει απο τους καλυτερους, ασπαστους κινητηρες (K9K)…

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, SaFiS είπε

Το Smart δεν εχει πραγματικο αυτοματο. Ειναι ρομποτικο χειροκινητο, η ντροπη των αυτοματων. Μου ειχαν δωσει παλαιοτερα στην εταιρια ενα 451, το πιο αθλιο αυτοκινητο που ειχα ποτε μου…

Τα Megane τα εχετε δει καθολου?? Σε πετρελαιο φοραει απο τους καλυτερους, ασπαστους κινητηρες (K9K)…

Για να είμαι ειλικρινής φοβάμαι τα πετρέλαια και τις ζημιές που μπορεί να βγάλουνε.

Έχω δει όμως αυτό εδώ το Megane σε βενζίνη, το οποίο θα το αγόραζα αύριο κιόλας αλλά ένας μου είπε πως έχει κατανάλωση 9 με 12 λίτρα τα 100χλμ και με έβαλε σε σκέψεις…

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/43265347-renault-megane

Τώρα καίω 7,7 λίτρα στα 100χλμ μεικτά. Αν αυτό το megane βενζίνη καίει ας πούμε 8 ή αντε και 8,5 λίτρα μεικτά, θα το έπαιρνα άμεσα αλλά 9 με 12 λίτρα μου φαίνονται πολλά γιατί δεν θα είναι 9 μεικτά αλλά λογικά 10 ή 10,5

Επεξ/σία από Infamousinfamous
Δημοσ.

με 20κ το χρονο παρε ηλεκτρικο και το δανειο ( που θα ειναι φυσικα πολυ μεγαλυτερο) θα στο πληρωνει απο τις βενζινες. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

με 20κ το χρονο παρε ηλεκτρικο και το δανειο ( που θα ειναι φυσικα πολυ μεγαλυτερο) θα στο πληρωνει απο τις βενζινες. 

Αν πάρουμε σαν παράδειγμα αυτο το Renault Megane, το δανειο στο συνολο θα βγει 19.000 με 20.000€ στο τέλος. Ίσως και λιγότερο.

Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά θεωρώ πως ένα ΚΑΛΟ ηλεκτρικό σίγουρα έχει πάνω από 25.000€ 

Επεξ/σία από Infamousinfamous
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η bmw ειναι τοπ επιλογη αλλα να ξερεις οτι θελει κανα 300-500 το χρονο στανταρ για συντηρηση σε συνεργειο που να ξερει bmw (μη διανοηθεις να πας στο συνεργειο της γειτονιας) ενω η καταναλωση παιζει απο 6 ως 9 για τις συνθηκες που γραφεις βενζινη ενω αν εχεις βαρυ ποδι θα ανεβει προφανως.

Αν θες πιο οικονομικο πηγαινε σε renault clio (απο 2019 και μετα) βενζινα μιας και εισαι στους γαλλους αντι για megane (φθηνοτερα ανταλλακτικα, χαμηλοτερη καταναλωση ενω σε χωρους δε θα δεις τρελες διαφορες). Οι κινητηρες ειναι σιγουρα καλυτεροι απο peugeot.

εναλλακτικα εγω προσωπικα θα πηγαινα για nissan micra

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 3
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Infamousinfamous είπε

Αν πάρουμε σαν παράδειγμα αυτο το Renault Megane, το δανειο στο συνολο θα βγει 19.000 με 20.000€ στο τέλος. Ίσως και λιγότερο.

Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά θεωρώ πως ένα ΚΑΛΟ ηλεκτρικό σίγουρα έχει πάνω από 25.000€ 

ενα i3 θα ηταν ιδανικο αλλα δεν εχω ιδεα τι λενε σαν αυτοκινητα. παντως και 25 να δωσεις για ενα kona η id3 με 20κ χλμ το χρονο θέλεις πανω απο 2.000 ευρω σε βενζινες. ηλεκτρικο ειναι για σενα παμ!

• Like 1
Δημοσ.

Προτείνετε ηλεκτρικά χωρίς να σκεφτείτε αν ο άλλος έχει να το φορτίσει είτε στο σπίτι του είτε σε δημόσιο φορτιστή. 

Απο εκεί και πέρα το συγκεκριμένο εκτός από τα θέματα αξιοπιστίας και το περίεργο τιμόνι έχει και το θέμα «όλα στην οθόνη» . Οδήγησε το πρώτα να δεις αν σου αρέσει, το πιο πιθανό να σου σπάσει τα νεύρα. Επίσης έγραψες θέλεις δύναμη 5 άτομα κλπ. 1200 κεκ τρικιλυνδρο κοιτάς έτσι; Δεν νομίζω να πληροί αυτό το κριτήριο. 

ΒMW ετοιμάσου για πολλές και ακριβές επισκευές. Ότι μπορεί να είναι από πλαστικό στο μηχανοστάσιο το έχουν φτιάξει από το φθηνότερο πλαστικό που υπάρχει. Μάντεψε ποιος θα πληρώνει να τα αλλάξει και κάθε πότε συχνά. Και οι τιμές πολλαπλάσιες από άλλα αυτοκίνητα. Ωραία καβάλα, ωραίο εσωτερικό, τα χειριστήρια στην οθόνη είναι ωραία αλλά όσο παλιώνει ζητάει πολλά. Να είσαι προετοιμασμένος, 

Γενικά σε μεταχειρισμένο κοιτα σε σε γιαπωνέζικο αλλά το πρόβλημα είναι ότι όσοι τα πουλάνε μεταχειρισμένα νομίζουν ότι πουλάνε καινούργιο και θα πρέπει να ψάξεις πάρα πολύ και ζήτημα αν θα βρεις. 

Αν το θέμα πρεστίζ δεν σε πειράζει ρίξε μία ματιά σε Hyundai και ΚΙΑ. Λιγότερο αξιοπιστα όσο τα γιαπωνέζικα αλλά πολύ μπροστά από Γερμανούς και Γάλλους με λογικές τιμές. 

Επίσης ρίξε μία ματιά σε τι μοντέλα παίζουν σε ταξί στην περιοχή σου. Μάλλον θα δεις πολλά SKODA. Δεν είναι τυχαίο έχουν πολλούς χώρους για 5 άτομα που θες, καλή κατανάλωση και αν χρειαστείς κάτι θα βρεις καλές τιμές σε εργασίες και ανταλλακτικά επειδή τα ξέρουν πολλοί λόγο τον ταξιτζήδων. Έχουν τα θέματα τους λόγο της μαμάς VAG αλλά παλεύονται.

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gakost είπε

Προτείνετε ηλεκτρικά χωρίς να σκεφτείτε αν ο άλλος έχει να το φορτίσει είτε στο σπίτι του είτε σε δημόσιο φορτιστή. 

λεει οτι μενει στη μεση του πουθενα. να εχει πολυκατοικίες στη μεση του πουθενα?

• Like 2
Δημοσ.
15 minutes ago, basilis_k6 said:

λεει οτι μενει στη μεση του πουθενα. να εχει πολυκατοικίες στη μεση του πουθενα?

Πολυκατοικίες δεν ξέρω αν έχει εκεί που μένει αλλά δεν ξέρω και αν έχει πάρκινγκ στο σπίτι του. Στην μέση του πουθενά δεν σημαίνει παρκάρω μέσα στο οικόπεδο μου δίπλα από την πρίζα.

Ξέρεις πόση ώρα θέλει να φορτίσει ένα ηλεκτρικό σε οικιακή παροχή ρεύματος παρεμπιπτόντως; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...