NickCarol Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου Γεια σας, Θέλω να ρυθμίσω ένα τηλεφωνικό κέντρο που θα συνδέει το κεντρικό μου κατάστημα με δύο αποθήκες σε διαφορετικές τοποθεσίες, ώστε να υπάρχει ενδοεπικοινωνία μεταξύ τους και σωστή διαχείριση των εξωτερικών κλήσεων. Προς το παρόν, έχω τρεις συνδέσεις Cosmote. Οι βασικές ανάγκες μου: Όλοι οι χώροι να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους εσωτερικά. Η Αποθήκη 1 να χρησιμοποιεί την ίδια εξωτερική γραμμή με το κεντρικό κατάστημα (οι εξερχόμενες να εμφανίζονται με το νούμερο του καταστήματος). Η Αποθήκη 2 να έχει τη δική της εξωτερική γραμμή (να βγάζει το δικό της κεφαλικό στις εξερχόμενες). Το κατάστημα να μπορεί να πραγματοποιεί κλήσεις μέσω των εξωτερικών γραμμών των αποθηκών, χωρίς να αλλάζει το εμφανιζόμενο νούμερο, γιατί στο κεντρικό κατάστημα μπορεί να υπάρχουν περισσότερες ταυτόχρονες κλήσεις από ότι στις αποθήκες. Έχω ψάξει λίγο και βλέπω ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω SIP trunking, αλλά δεν έχω καταλάβει αν αυτό πρέπει να γίνει τοπικά και να συνδεθεί το τηλεφωνικό κέντρο με τα τρία router μέσω καλωδίου, ή αν υπάρχει άλλος τρόπος υλοποίησης (cloud;) χωρίς να χρειαστεί να τραβηχτούν καλώδια από κάθε αποθήκη προς το τηλεφωνικό κέντρο του κεντρικού. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα καθώς η δεύτερη αποθήκη είναι σε χώρο εκτός πόλης ενώ η πρώτη αποθήκη είναι στις ίδιες εγκαταστάσεις με το κεντρικό. Αν το σενάριό μου είναι εφικτό, έχω δει τα τηλεφωνικά κέντρα Grandstream, συγκεκριμένα το UCM6302, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι η σωστή επιλογή ή αν είναι υπερβολικό για τις ανάγκες μου (ή αν δεν ταιριάζει καθόλου). Γενικά, θα ήθελα να το παλέψω να το στήσω μόνος μου όσο μπορώ και για αυτό το ψάχνω και σαν hobby, μιας και γνωρίζω βασικά πράγματα από δίκτυα. Πιστεύετε ότι αυτή η λειτουργικότητα μπορεί να επιτευχθεί; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
kaklikos Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου Οι δυο αποθηκες και το κεντρικο εχουν επικοινωνια ανα μεταξυ τους φυσικα ; Ειναι στο ιδιο δικτυο ή υπαρχουν τρεις γραμμες ιντερνετ; Δηλ καθε site εχει δικο του ρουτερ; Σε αυτην την περιπτωση εχεις vpn μεταξυ των 3 σημειων η καποιο portforwarding? Θα πρεπει να κανεις register και τις 3 γραμμες πανω στο τηλεφωνικο σου κεντρο. Και μετα να ρυθμισεις τον καθε extension να βγαινει απο συγκεκριμενο sip ή με καποιο συγκεκριμενο προθεμα μπροστα να βγαινει απο καποιο συγκεκριμενο νουμερο. Δηλ πατωντας το 9μπροστα απο καποιο νουμερο να βγαινει απο την μια γραμμη ή πατωντας το 8 και μετα το νουμερο να βγαινει απο την αλλη γραμμη.
NickCarol Δημοσ. 11 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου Αυτή την στιγμή επικοινωνία και εσωτερικά τηλ κτλπ έχει μονο το κεντρικό, οι αποθήκες έχουν μια απλή voip συσκευή η κάθε μια. Έχω τρεις γραμμές ιντερνετ σωστά και καθε εγκατάσταση έχει δικό της router και δεν έχω κάποιο vpn ούτε port forward κάνω.Από ότι καταλαβαίνω είναι εφικτό να κάνω register επάνω στο τηλεφωνική κέντρο του κεντρικού την μια αποθήκη, αλλά με την άλλη αποθήκη που είναι σε σημείο που δεν μπορεί να γίνει μέσω καλωδίου υπάρχει λύση; Ωραία η λύση με το πρόθεμα που μου προτείνεις θα την υλοποιήσω έτσι. Για τα grandstream γενικά έχεις κάποια εμπειρία ή γνώμη; 1
Λύση kaklikos Δημοσ. 11 Απριλίου Λύση Δημοσ. 11 Απριλίου Η αληθεια ειναι πως περισσοτερο παιζω με Yeastar. Με grandstream τηλεφωνικο κεντρο οχι αλλα με συσκευες ναι. Στο λοιπον. Δεν θα μπορεσεις να σηκωσεις την τηλεφωνια απο τις δυο αποθηκες στο τηλεφωνικο κεντρο που βρισκεται στο κεντρικο. Και αυτο γιατι το registration θα πρεπει να βγει απο την ιδια IP που θα σου εχει ο παροχος. Ενα σεναριο ειναι να παρεις στις 2 αποθηκες ενα SIP Gateway ειτε με BRI ή PSTN αναλογα την γραμμη σου ωστε να σηκωσεις το registration απο κει και μετα ειτε με portforwarding ειτε με VPN να στειλεις αυτα τα register στο τηλεφωνικο κεντρο του κεντρικου εφοσον υπαρχει Public IP ή καποιο ddns. Δευτερo σεναριο μεταφερεις τα νουμερακια σου στην modulus και σηκωνεις χωρις προβλημα τα registration απευθειας πανω στο τηλεφωνικο σου κεντρο. Παλι θα χρειαστεις Port forward / VPN ωστε να ριξεις τις συσκευες σου πανω στο τηλεφωνικο σου κεντρο. Αν υπαρχει οπτικη αναμεσα στα site κανε ενα δικτυο με μικροκυματικα ενα δικτυο ολα τα σαιτ και ακυρωνεις τα 2 κοσμοτε εντελως τηλεφωνια, ιντερνετ και μεταφερεις τα νουμερα παλι στη modulus.
NickCarol Δημοσ. 12 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου Οκ, οπότε θέλω 3 registrations. Παράλληλα, μέσω DDNS/VPN, θα καταχωρήσω και τις δύο που θα λειτουργούν μέσω SIP Gateway στο τηλεφωνικό κέντρο. Σε ευχαριστώ πολύ! Έχω δύο ακόμα ερωτήσεις: Η χρήση VPN μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις στην επικοινωνία; Δεδομένου ότι θα χρησιμοποιώ DDNS / Public IP, υπάρχει περίπτωση να χρειαστώ επιπλέον firewall για μεγαλύτερη ασφάλεια; Θα εξετάσω επίσης τη λύση της Modulus, καθώς αντιλαμβάνομαι ότι το σενάριό μου είναι απαιτητικό και πιστεύω ότι μπορεί να μου λύσει πολλά προβλήματα μακροπρόθεσμα.
kaklikos Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου Η χρηση vpn σε οσα εχουμε στησει οχι δεν ειχαμε προβληματα καθυστερησης στην επικοινωνια. Οσον αφορα το firewall παλι δεν πιστευω να υπαρξει προβλημα. Θα δεις τις πορτες που χρειαζεται για να περασει η τηλεφωνια και θα ανοιξεις αυτες. Για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο ανοιξε αλλη πορτα και να κανεινredirect στην πορτα που θελεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα