Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, d4mage είπε

Μην τρελαίνεσαι ο καθένας ότι γουστάρει, εγώ προσωπικά (προσωπικές γνώμες λέμε εδώ μέσα) δεν θα έδινα λεφτά για Μ1 με βάση ένα laptop που θα ήθελα να κρατήσω κάποια χρόνια.

Σε ότι αφορά τα βασικά στα οποία αναφέρθηκα δεν εννοούσα το σερφάρισμα, netflix, youtube κλπ. Αυτά τα κάνεις και με μηχάνημα των 100,00€ άλλωστε mac παίρνεις για συγκεκριμένους λόγους. Εάν "για τα βασικά" πρέπει να πληρώσεις 600,00€ τότε οκ, περί ορέξεως...

Αυτά.

Ειρωνικό γιατί να είναι;

Βασική ανάγκη για εσένα μπορεί να είναι το να κάνεις μια πληρωμή με e-banking, να ακούσεις μουσική ή να δεις μια ταινία, αντίθετα βασική ανάγκη μπορεί να είναι ένα edit video ή κάποιο πρόγραμμα με χρήση επαγγελματικού σκοπού. Ο καθένας έχει κάποια κριτήρια.

Εσένα μπορεί να σου φτάνουν 8GB RAM, εμένα όχι, αυτό τι σημαίνει; Πως είμαι λάθος επειδή κρίνω με βάση τις δικές μου ανάγκες;

Λίγο σοβαρευτείτε εδώ μέσα ορισμένοι.

Οι βασικές ανάγκες είναι καθολικές για την πλειοψηφία των χρηστών και δεν πάνε με την ιδιαιτερότητα του κάθε χρήστη. Είναι τελείως διαφορετικό να πει κάποιος ότι για 600€ βρίσκει κάποιος καλύτερο μηχάνημα (που δεν βρίσκει) και τελείως διαφορετικό να λέει ότι δεν καλύπτει ο Μ1 τις βασικές ανάγκες.Αυτό δεν είναι θέμα υποκειμενικότητας. Είναι θέμα τεχνολογικής άγνοιας.

Ο M1 είναι aged όχι outdated. Eχει neural engine, κάνεις 4K video editing σε Final Cut Pro, Music production με Logic Pro, Light έως μεσαίο dev work (π.χ. Xcode, Docker, IntelliJ, VS Code), Render με V-RAY…

Δεν θα κάνεις βαρύ rendering σε Blender ή After Effects, ούτε high-end game development με Unreal Engine ή εφαρμογές με πολλαπλά VM ή containers

Όλα αυτά με τα 8gb

Και δεν έχουμε αναφέρει θέματα όπως ποιότητα κατασκευής, οθόνη, ηχεία, κτλ...

Ελπίζω να σε κάλυψα και να σοβαρεύτηκα.

• Like 9
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, jeopepex είπε

Οι βασικές ανάγκες είναι καθολικές για την πλειοψηφία των χρηστών και δεν πάνε με την ιδιαιτερότητα του κάθε χρήστη. Είναι τελείως διαφορετικό να πει κάποιος ότι για 600€ βρίσκει κάποιος καλύτερο μηχάνημα (που δεν βρίσκει) και τελείως διαφορετικό να λέει ότι δεν καλύπτει ο Μ1 τις βασικές ανάγκες.Αυτό δεν είναι θέμα υποκειμενικότητας. Είναι θέμα τεχνολογικής άγνοιας.

Ο M1 είναι aged όχι outdated. Eχει neural engine, κάνεις 4K video editing σε Final Cut Pro, Music production με Logic Pro, Light έως μεσαίο dev work (π.χ. Xcode, Docker, IntelliJ, VS Code), Render με V-RAY…

Δεν θα κάνεις βαρύ rendering σε Blender ή After Effects, ούτε high-end game development με Unreal Engine ή εφαρμογές με πολλαπλά VM ή containers

Όλα αυτά με τα 8gb

Και δεν έχουμε αναφέρει θέματα όπως ποιότητα κατασκευής, οθόνη, ηχεία, κτλ...

Ελπίζω να σε κάλυψα και να σοβαρεύτηκα.

Όλα αυτά τα κάνεις με τον M1 και είσαι ευχαριστημένος με το να πας και να το αγοράσεις τώρα (άλλο να το είχες); Μια χαρά, γιατί όμως τρελαίνεσαι δεν μπορώ να καταλάβω και βγάζεις την χολή σου; Σώνει και καλά πρέπει να πείσεις πως αξίζει να επενδύσεις τώρα σε macbook air M1 όταν ήδη κυκλοφορεί ο M4.

Το λες και μόνος σου "Δεν θα κάνεις βαρύ rendering σε Blender ή After Effects, ούτε high-end game development με Unreal Engine ή εφαρμογές με πολλαπλά VM ή containers"

Όλα αυτά τώρα, σε 2 χρόνια θα βγαίνεις και θα κράζεις τoν M1 που θα γονατίζει και δεν θα φταις εσύ που πήγες και πήρες 7ετίας μηχάνημα, θα φταίει το laptop.

Όχι δεν σοβαρεύτηκες, όταν μου λες για τεχνολογική άγνοια ενώ την ίδια στιγμή θεωρείς κλεψιά το να αγοράσεις αυτό το macbook.

8 ώρες πριν, Σπυρος Ζιαβρος είπε

Παντως και για edit video στο resolve ακομα πολυ καλα με κραταει το 8αρι m1 air.Και εχει φαει και πολυ ξυλο.Οταν λεμε βασικα συνηθως ο κοσμος καταλαβαινει αυτα που κανει η μαζα..το video edit δεν ειναι τυπικη χρηση του υπολογιστη με βαση τον μεσο χρηστη.

Μα το γνωρίζω πως μπορείς να κάνεις ελαφρύ edit δεν αμφιβάλλω σε αυτό. Λέω μόνο πως πλέον δεν αξίζει. Δεν θα το κρατήσεις κάποια χρόνια;

Το macbooκ air γενικότερα δεν είναι υπολογιστής για τον μέσο χρήστη, πόσο μάλλον το Pro.

Το μεγαλύτερο ποσοστό αγοράζει macbook για να λέει πως έχει macbook και καταλήγουμε στο μικρότερο ποσοστό των ανθρώπων που εκτός από το να είναι στο οικοσύστημα της Apple, επενδύει με λογική και αν όχι όλοι τους να βγάζουν χρήματα από αυτό, χρησιμοποιούν σε πολύ μεγάλο ποσοστό τις δυνατότες του εκάστοτε μοντέλου.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα επέλεγαν ποτέ M1.

Για να καταλάβεις πως το εννοώ, σήμερα περιμένω το iPhone 16 και αναβαθμίζω μετά από iPhone 11, ούτε καν 11 κάποιους μήνες τώρα είμαι με εφεδρικό για ώρα ανάγκης SE 2020.

Προσωπικά, ότι iPhone και να είχα θα έκανα ακριβώς τα ίδια πράγματα. Πήρα το 16 οχι γιατί δεν θα μπορώ να κάνω τα ίδια με το 15,14,13 άλλα γιατί το τηλέφωνο σκοπεύω να το κρατήσω κάποια χρόνια, το 11 έσπασε, γονάτισε η μπαταρία δεν άξιζε επισκευή ακόμη και OEM ανταλλακτικών.

Το περασμένο Σάββατο έκανα παραγγελία το 14άρι με την αποφορολόγηση μου έβγαινε 515,32€ και 2 μέρες το σκεφτόμουν, 10 τηλέφωνα με πήρανε από το iStorm για την κατάθεση. Χθες αγόρασα το 16, σκέφτηκα την μπαταρία, τα επόμενα τουλάχιστον 3 χρόνια και έδωσα 185,48€ παραπάνω για να πάρω το πιο πρόσφατο.

Όταν αγοράζεις το πιο πρόσφατο σηκώνει να κάνεις αλλαγή 5 χρόνια μετά, όταν αγοράζεις όμως ένα τηλέφωνο 2 γενιές πίσω τα 5 χρόνια αποτελούν πρόβλημα, πόσο μάλλον στο laptop.

Δημοσ.

Αυτό που θέλω να προσθέσω είναι ότι το 4Κ Video Editing δεν είναι "βασική χρήση".

Δουλεύω σε κατάστημα τεχνολογίας και εμπορευόμαστε υπολογιστές, ο ορισμός της βασικής χρήσης είναι αυτός που μου δίνουν συνήθως οι δικηγόροι, δηλαδή επεξεργασία κειμένων, mail, surfing, ανοιχτές πολλές καρτέλες. Σε αυτά , εννοείται, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, το 4Κ Video Editing είναι bonus που σχεδόν κανένας από αυτούς τους υποψήφιους πελάτες δεν το εκμεταλλεύεται.

Αν το συνδυάσεις με το βάρος-μέγεθος-design, τότε για αυτούς που μου ζητούν "βασική χρήση", είναι πολύ καλή επιλογή (στην κατηγορία τιμής 800€, πόσο μάλλον στα 600€ της προσφοράς που έληξε).

Προσωπικά έχω το Air Μ2 με τα 8gb RAM για "βασική χρήση", που στη δική μου περίπτωση είναι να έχω μπόλικα tabs στο Safari ανοιχτά, Spotify, Stream iPTV, mails, Word εγγραφα για επεξεργασία, όλα ταυτόχρονα και δε μου έχει κολλήσει ακόμα πουθενά. Αν θελήσω να επεξεργαστώ video, το να κλείσω άλλο πρόγραμμα για να διευκολύνω την υπόθεση, δεν το θεωρώ πρόβλημα, το μηχάνημα το αγόρασα πέρισυ έχοντας αυτόν τον πιθανό συμβιβασμό κατά νου.

Μάλλον πρέπει να κλείσουμε το offtopic το οποίο εξελίσσεται σε vs!

• Like 1
Δημοσ.
On 15/04/2025 at 16:38, Zus said:

Παρέλαβα πριν από λίγο. Τα μπουρδούκλωσαν. Στην πρώτη παραγγελία που ακυρώθηκε είχα βάλει διεύθυνση αποστολής.

Στη δεύτερη που τελικά παρελήφθη έβαλα παραλαβή από Box Now με χρέωση +2€.

Τελικά έστειλαν τη δεύτερη παραγγελία στη διεύθυνση που είχα δηλώσει στην πρώτη.

Χαλάλι τα +2€ και τα τσάμπα νεύρα.

Παρελαβα και εγω σημερα τελικα

Καλοριζικα να ειναι!

Δημοσ.
Στις 15/4/2025 στις 9:54 ΜΜ, d4mage είπε

Μην τρελαίνεσαι ο καθένας ότι γουστάρει, εγώ προσωπικά (προσωπικές γνώμες λέμε εδώ μέσα) δεν θα έδινα λεφτά για Μ1 με βάση ένα laptop που θα ήθελα να κρατήσω κάποια χρόνια.

Σε ότι αφορά τα βασικά στα οποία αναφέρθηκα δεν εννοούσα το σερφάρισμα, netflix, youtube κλπ. Αυτά τα κάνεις και με μηχάνημα των 100,00€ άλλωστε mac παίρνεις για συγκεκριμένους λόγους. Εάν "για τα βασικά" πρέπει να πληρώσεις 600,00€ τότε οκ, περί ορέξεως...

Αυτά.

Ειρωνικό γιατί να είναι;

Βασική ανάγκη για εσένα μπορεί να είναι το να κάνεις μια πληρωμή με e-banking, να ακούσεις μουσική ή να δεις μια ταινία, αντίθετα βασική ανάγκη μπορεί να είναι ένα edit video ή κάποιο πρόγραμμα με χρήση επαγγελματικού σκοπού. Ο καθένας έχει κάποια κριτήρια.

Εσένα μπορεί να σου φτάνουν 8GB RAM, εμένα όχι, αυτό τι σημαίνει; Πως είμαι λάθος επειδή κρίνω με βάση τις δικές μου ανάγκες;

Λίγο σοβαρευτείτε εδώ μέσα ορισμένοι.

Για το τι είναι τα βασικά στο είπαν και άλλοι εδώ μέσα, οπότε δεν θα αναφερθώ πάλι. Για το ότι δεν διάβασες τι έγραψα θα πω. Έγραψα ξεκάθαρα ότι δεν είναι έξυπνη κίνηση για μένα να επενδύσει κάποιος σήμερα 600 ευρώ σε air M1. Αλλά τα βασικά τα κάνει πένα. Εχω 4 χρόνια το mini και δεν κάνει κιχ όντας άνετο. Αν δεν κάνει για τις δικές σου ανάγκες τότε λες αυτό, όχι δεν κάνει για τα βασικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 11/4/2025 προχώρησα σε παραγγελία MacBook Pro M3 χρώματος Midnight μέσω του site της iStorm. Λίγες ώρες μετά, επικοινώνησαν τηλεφωνικά για να μου πουν ότι το συγκεκριμένο χρώμα δεν είναι διαθέσιμο, αλλά προσφέρθηκε το Starlight ως εναλλακτική , κάτι που αποδέχθηκα.

Τους ενημέρωσα ότι θα προχωρήσω σε τραπεζική πληρωμή την επόμενη εργάσιμη, όπως και έγινε στις 14/4 στις 08:00 π.μ. Ωστόσο, το τηλεφωνικό τους κέντρο εκείνη τη μέρα ήταν εκτός λειτουργίας για ώρες. Όταν τελικά κατάφερα να επικοινωνήσω, επιβεβαιώθηκε ότι η πληρωμή ελήφθη και πως η αποστολή θα γινόταν άμεσα.

Δεν έλαβα ποτέ tracking number ή οποιαδήποτε επιβεβαίωση αποστολής. Επικοινώνησα ξανά στις 15/4, με παρόμοια προβλήματα στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση, και ενημερώθηκα ότι "το προϊόν έχει σταλεί" και θα λάβω ενημέρωση στο email. Δεν έλαβα τίποτα.

Χθες (16/4), μου είπαν ότι «μόλις το παρέλαβε η ACS» και θα λάβω αριθμό αποστολής μέχρι το απόγευμα. Και πάλι τίποτα.

Σήμερα (17/4), επισκέφθηκα κατάστημα της ACS για να ρωτήσω αν υπάρχει καταχωρημένη αποστολή στο όνομά μου, στο email ή στο τηλέφωνό μου, δεν υπήρχε καμία.

Το μόνο που έχει αποσταλεί είναι το τιμολόγιο, από τις 15/4, χωρίς να έχει προηγηθεί ή ακολουθηθεί καμία πραγματική αποστολή του προϊόντος.

Η εμπειρία μου με την iStorm μέχρι στιγμής ήταν απογοητευτική, με συνεχείς καθυστερήσεις, ανεπαρκή λάθος ενημέρωση, ανύπαρκτη υποστήριξη πελατών και μη διασταυρωμένες πληροφορίες από διαφορετικούς υπαλλήλους.

Ελπίζω να δοθεί επιτέλους λύση και να λάβω το προϊόν για το οποίο έχω ήδη πληρώσει εδώ και μέρες.

Επεξ/σία από papadakispaul1
  • Sad 1
Δημοσ.

Δεν τολμώ να πω ότι αγόρασα το MacBook air M4 και απλα κανω browsing και chatting, θα με φάνε με τα "βασικα" 😬😬😬

🤣

• Haha 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παραλαβή Apple Watch SE 2 / 40 mm στα 169€, κομπλέ.

Καλορίζικα όσοι παρέλαβαν και Καλό Πάσχα.

Επεξ/σία από outlaw star
  • Like 1
Δημοσ.

Παρέλαβα σήμερα από Istorm το MacBook Air M3 15αρι,ερχομαι από MacBook pro με touchbar του 2020 και οφειω να πω ότι είναι μέρα με την νύχτα.Με αποφορολογηση το πήρα σε εξαιρετική τιμή 886 ευρώ με αποφορολογηση το οποίο είναι ευκαιρία θεωρώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...