jojom Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου Καλησπέρα και από εμένα, Σε μονοκατοικία που μένω με την οικογένεια του αδερφού μου θέλουμε να διαχωρίσουμε το ισόγειο το οποίο έτσι και αλλιώς είναι σαν αυτόνομη κατοικία με κουζίνα μπάνιο δωμάτια δικά του και ξεχωριστή είσοδο (και δικό του ηλ. πίνακα). Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπει μετρητής στον ηλ.πίνακα για παρακολούθηση της κατανάλωσης και εαν είναι δυνατόν να κρατάει αρχείο (είδα σε άλλο θέμα πως έχουν προταθεί κάποιοι μετρητές ράγας, αν κάποιος έχει εμπειρία χρήσης θα με βοηθούσε). Δεύτερον , οσον αφορά την θέρμανση που υπάρχει και είναι με φυσικό αέριο με ηλέκτροβάνες, αν υπάρχει κάποιος τρόπος να μπεί ένας μετρητής εκεί όπως συμβαίνει πχ σε πολυκατοικιες που υπολογίζεται σε δεύτερο χρόνο απο εταιρείες κοινοχρήστων. Δεκτή οποιαδήποτε άλλη παρατήρηση σε σχέση με παράμετρο που μπορεί να μου διαφεύγει. Να δώσω εξτρά πληροφορίες, Είμαστε οι ιδιοκτήτες. Ναι ξέρω για τον επίσημο τρόπο διαχωρισμού με μηχανικό, κάποια στιγμή εκεί θα πάμε αλλά θέλαμε μία πιο προσωρινή λύση γιατί τρέχουν πολλά και διάφορα. Οι σχέσεις με τον αδερφό είναι και ελπίζω να παραμείνουν αριστες
mariosnik_ Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου Το πρόβλημα που έχετε είναι μόνο ότι τα δύο διαμερίσματα έχουν κοινό μετρητή ρεύματος και ΕΥΔΑΠ;
jojom Δημοσ. 11 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 30 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Το πρόβλημα που έχετε είναι μόνο ότι τα δύο διαμερίσματα έχουν κοινό μετρητή ρεύματος και ΕΥΔΑΠ; ρευμα / αέριο και νερό είναι κοινά. Ο διαχωρισμός θα γίνει κλείνοντας την εσωτερική σκάλα που είναι το μόνο σημείο που επικοινωνούν, με μία κατασκευή που θα περιλαμβάνει γυψοσανίδα και μονωτικό υλικό.
mariosnik_ Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου Οπότε το πρόβλημα σας δεν είναι μόνο αυτό, αλλά ότι επικοινωνουν και μεταξύ τους οι όροφοι. Δεν ξέρω εάν η γυψοσανιδα μπορεί να γίνει δεκτή από την πολεοδομία. Πρέπει να γίνει ο διαχωρισμός πρώτα πολεοδομικα στα σχέδια και στις μελέτες, μετά κοιτάτε και τον διαχωρισμό ρεύματος και νερού. Διότι η γυψοσανιδα είναι κάτι εύκολα αφαιρούμενο, πρέπει με κάποιον πιο μόνιμο τρόπο να γίνει. Ρώτα τον μηχανικό σίγουρα θα ξέρει. 2
jojom Δημοσ. 11 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 22 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Οπότε το πρόβλημα σας δεν είναι μόνο αυτό, αλλά ότι επικοινωνουν και μεταξύ τους οι όροφοι. Δεν ξέρω εάν η γυψοσανιδα μπορεί να γίνει δεκτή από την πολεοδομία. Πρέπει να γίνει ο διαχωρισμός πρώτα πολεοδομικα στα σχέδια και στις μελέτες, μετά κοιτάτε και τον διαχωρισμό ρεύματος και νερού. Διότι η γυψοσανιδα είναι κάτι εύκολα αφαιρούμενο, πρέπει με κάποιον πιο μόνιμο τρόπο να γίνει. Ρώτα τον μηχανικό σίγουρα θα ξέρει. Σε μηχανικό θα πάμε σίγουρα αργότερα, ήθελα να δω για κάτι πιο άμεσο / πρόχειρο τρόπο, κυρίως για τον διαμοιρασμό των λογαριασμών στην παρούσα φάση.
hp8 Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου 13 λεπτά πριν, jojom είπε Σε μηχανικό θα πάμε σίγουρα αργότερα, ήθελα να δω για κάτι πιο άμεσο / πρόχειρο τρόπο, κυρίως για τον διαμοιρασμό των λογαριασμών στην παρούσα φάση. Σε μηχανικό να πάτε χτες Τώρα για νερο και ρεύμα μπορείς να βάλεις ενδιάμεσο μετρητή
jojom Δημοσ. 11 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 12 λεπτά πριν, hp8 είπε Σε μηχανικό να πάτε χτες Τώρα για νερο και ρεύμα μπορείς να βάλεις ενδιάμεσο μετρητή Θα παω , δεν προσπαθώ να αποφύγω κάτι, έγιναν κάποια πράγματα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα (απώλεια γονιών) και ακόμα τρέχουμε με πολλά διαδικαστικά. Ενδεικτικό κόστος μηχανικού ; Βρίσκομαι βόρεια Ελλάδα εκτός αστικού ιστού
hp8 Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, jojom είπε Ενδεικτικό κόστος μηχανικού ; τοπογραφικό σχέδια και τεχνική πρόταση πριν 3 χρόνια μου πήγαν 600 € για 120τμ υγ: Εννοείται ότι υπάρχει άδεια οικοδομής και είναι όλα σωστά Επεξ/σία 11 Απριλίου από hp8
jojom Δημοσ. 11 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 10 λεπτά πριν, hp8 είπε υγ: Εννοείται ότι υπάρχει άδεια οικοδομής και είναι όλα σωστά Ναι , όλα είναι δηλωμένα με νομιμοποιήσεις των όποιων μικροαυθαιρεσιών. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
Sherlock_7 Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου Χωρίς μηχανικό δεν μπορείς να κάνεις διαχωρισμό. Πάρε το απόφαση και επικοινώνησε με κάποιον σοβαρό να σας λύσει το πρόβλημα διότι χρειάζεται να γίνουν νέες κατόψεις, ΠΕΑ, ΥΔΕ, ηλεκτρονικές ταυτότητες. Εχει δουλειά.
mariosnik_ Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, jojom είπε Θα παω , δεν προσπαθώ να αποφύγω κάτι, έγιναν κάποια πράγματα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα (απώλεια γονιών) και ακόμα τρέχουμε με πολλά διαδικαστικά. Ενδεικτικό κόστος μηχανικού ; Βρίσκομαι βόρεια Ελλάδα εκτός αστικού ιστού Το κόστος εξαρτάται από το πόσο πλήρης είναι ο φάκελος του ακινήτου σας. Αν είστε από κάτι παλιά ακίνητα με ελλιπείς η χαμένους φακέλους, κόστος πολύ πάνω από το 1000ρικο. Επίσης, επειδή γράφεις ότι εκκρεμούν κληρονομικα από ότι κατάλαβα, λύστε πρώτα αυτά και μετά όλα τα άλλα. Οπως γράφτηκε ήδη, για να σου κάνουν διαχωρισμό ΔΕΔΔΗΕ και πάροχος νερού, πρέπει να υπάρχουν δύο ανεξάρτητες κατοικίες. Δείτε ποια είναι η πιο συμφέρουσα λύση με τον μηχανικό. Επεξ/σία 11 Απριλίου από mariosnik_
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα