Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Choulio είπε

Περιμένω να δω ποτέ θα καταλάβει και ο τελευταίος εκεί έξω ότι ο Τραμπ είναι ένας εγωπαθής ξερόλας που δεν έχει καμία ιδιαίτερη ιδέα από οικονομία και κυρίως χωρίς κανένα σχέδιο.

Αυτά επειδή τον ξέρεις απο πρώτο χέρι να φανταστώ και όχι επειδή επηρεάζεσαι απο τι βλέπεις απο τα "δημοκρατικά" ΜΜΑ(αποβλάκωσης) 

Γιατί ως γνωστόν έχει κάνει αρκετά εκατομμύρια (ναι οκ δεν γεννήθηκε στην ψάθα αλλά και πάλι αυγάτισε κατα πολύ είναι δισεκατομμυριούχος ενώ ξεκίνησε με 5 εκατομμύρια δάνειο απο τον πατέρα του (και κάπου στην μέση χρεοκόπησε κιόλας) 

το αντίστοιχο ειναι τα 5 χιλιάρικα να τα κάνεις 5 εκατομμύρια (1 δις = 1000 εκατομμύρια) 

Δεν ειναι τόσο απλό αυτό θέλω να πω υπάρχουν αρκετοί που γεννιούνται πλούσιοι και μένουν στα ίδια και κάμποσοι που γίνονται πιο φτωχοί ή και μπατίρηδες παρα την τεράστια περιουσία που κληρονόμησαν.  

Το γεγονός ότι έχει 5 + δις τώρα πάει να πει ότι κάτι ξέρει. 

Τέλος γενικά πετυχαίνει πχ ενα φεγγάρι ήταν στην τηλεόραση και εκει είχε μεγάλη πέραση. 

Όταν λοιπόν δεν μπορεί το CV να συγκριθεί ούτε στο 1% με το CV κάποιου νομίζω ειναι τουλάχιστον άστοχο να τον χαρακτηρίζεις με εκφράσεις τύπου "εγωπαθής ξερόλας που δεν έχει καμία ιδιαίτερη ιδέα" 

Γιατι αν ένας εγωπαθείς ξερόλας που δεν έχει καμία ιδιαίτερη ιδέα τα 5 εκατομμύρια τα κάνει 5 δις κάνει καριέρα στην TV και καταφέρνει 2 φορές να βγεί σε αμερικάνικες εκλογές (με όλη την ίντριγκα και διπλωματία που χρειάζεται στα παρασκήνια αλλά και την στρατηγική και χάρισμα που χρειάζεται στο προσκήνιο) 

Δεν υπάρχει πιο μεγάλη λίγκα οι εκλογές στην Ελλάδα ειναι Γ τοπικό σε σχέση με τις προεδρικές στις ΗΠΑ... 

Άρα λοιπον αν ένας εγωπαθής ξερόλας που δεν έχει ιδέα τα κάνει αυτά εσύ τι είσαι ; 

Θέλω να πω ανέβασες 1000 φορές τα όποια χρήματα σου δόθηκαν ; πέτυχες σε κάτι συγκρίσιμο με αυτά που πέτυχε αυτός ;

Πρόσεξε δεν θέλω να σε προσβάλω να βάλω τα πράματα σε μια προοπτική θέλω, αν δεν σέβεσαι κόσμο για τα επίτευγμα του (δεν σου λέω να είσαι γκρούπι του αλλά νταξ να ξέρεις τι λες να μην τον νομίζεις βλάκα επειδή βλέπεις τα αστεία memes με γκριμάτσες που σηκώνουν οι αντίπαλοι του ) γιατί αν δεν το κάνεις ουσιαστικά προσβάλεις τον εαυτό σου γιατί πολύ απλά υστερείς, αν ειναι ικανός τότε δικαίως υστερείς αν όμως ειναι βλάκας τι σημαίνει να υστερείς σε σύγκριση με έναν βλάκα; <--γιαυτό λέω προσβάλεις τον εαυτό σου βγάζοντας κάποια πράματα ως κρεμαστάρια αλλά αν δίνειςτα του καίσαρος στο καίσαρι τότε δεν προσβάλεις τον εαυτό σου γιατί ειναι λογικό να υστερείς σε σχέσει με τους "τοπ παίχτες" χωρίς να σημαίνει ότι είσαι ελειπης κτλ όπως στην πρώτη περίπτωση του να ήταν άχρηστοι και βλάκες... 

13 ώρες πριν, Choulio είπε

Πρακτικά αυτό που γράφουν πολλοί είναι ότι από τις χιλιάδες γενιές ανθρώπων που έζησαν σε αυτόν τον πλανήτη η γενιά του 80 μπορεί να ισχυριστεί ότι έζησε χειρότερα μόνο από την αμέσως προηγούμενη. Και εσύ μας γράφεις ένα ολόκληρο κατεβατό για να μας εξηγήσεις πρακτικά ποσό χάλια έζησε αυτή η γενιά. Βέβαια όλο αυτό το κατεβατό για το πόσο χάλια είναι η ζωή κάποιου της συγκεκριμένης γενιάς έχει νόημα μόνο αν το συγκρίνει κανείς με την αμέσως προηγουμένη γενιά. Γιατί αν πάμε πιο πίσω (πόλεμοι εμφύλιοι πείνα κλπ) με οποιαδήποτε άλλη γενιά κι αν τη συγκρίνεις το βιοτικό επίπεδο έχει ανεβεί πλέον τόσο εκκωφαντικά στην γενιά του 80 σε τέτοιο βαθμό που είναι αστεία η οποιαδήποτε σύγκριση.

Με τις 2 προηγούμενες  γενιές (X και μπούμερς δηλαδή 1946 έως 1981+- και για τις δυο μαζί) καθώς και με την γενιά πριν τον Α παγκόσμιο (1901-1927) αλλά και με τις πιο νέες γενιές κυρίως την Ζ  (όσοι γεννήθηκαν απο το 2000 και μετά) 

Και νομίζω ειναι λογικό δεν καταλαβαίνω που βρίσκεις το παράξενο με ποια γενιά να συγκρίνω; του Περικλή ; 

Όσο για την silent generation (αυτοί που ζήσανε τους 2 παγκόσμιους πολέμους) ε και τι πάει να πει αυτό; επειδή αυτοί ζήσανε 2 παγκόσμιους εμείς να λέμε ευχαριστώ και ας πάει πχ 300 ευρώ ο κατώτατος μιστός γιατί 300 ευρώ ειναι καλύτερα απο το μέτωπο; 

• Haha 1
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Αυτά επειδή τον ξέρεις απο πρώτο χέρι να φανταστώ και όχι επειδή επηρεάζεσαι απο τι βλέπεις απο τα "δημοκρατικά" ΜΜΑ(αποβλάκωσης) 

Γιατί ως γνωστόν έχει κάνει αρκετά εκατομμύρια (ναι οκ δεν γεννήθηκε στην ψάθα αλλά και πάλι αυγάτισε κατα πολύ είναι δισεκατομμυριούχος ενώ ξεκίνησε με 5 εκατομμύρια δάνειο απο τον πατέρα του (και κάπου στην μέση χρεοκόπησε κιόλας) 

το αντίστοιχο ειναι τα 5 χιλιάρικα να τα κάνεις 5 εκατομμύρια (1 δις = 1000 εκατομμύρια) 

Δεν ειναι τόσο απλό αυτό θέλω να πω υπάρχουν αρκετοί που γεννιούνται πλούσιοι και μένουν στα ίδια και κάμποσοι που γίνονται πιο φτωχοί ή και μπατίρηδες παρα την τεράστια περιουσία που κληρονόμησαν.  

Τέλος γενικά πετυχαίνει πχ ενα φεγγάρι ήταν στην τηλεόραση και εκει είχε μεγάλη πέραση. 

Όταν λοιπόν δεν μπορεί το CV να συγκριθεί ούτε στο 1% με το CV κάποιου νομίζω ειναι τουλάχιστον άστοχο να τον χαρακτηρίζεις με εκφράσεις τύπου "εγωπαθής ξερόλας που δεν έχει καμία ιδιαίτερη ιδέα" 

Γιατι αν ένας εγωπαθείς ξερόλας που δεν έχει καμία ιδιαίτερη ιδέα τα 5 εκατομμύρια τα κάνει 5 δις κάνει καριέρα στην TV και καταφέρνει 2 φορές να βγεί σε αμερικάνικες εκλογές (με όλη την ίντριγκα και διπλωματία που χρειάζεται στα παρασκήνια αλλά και την στρατηγική και χάρισμα που χρειάζεται στο προσκήνιο) 

Δεν υπάρχει πιο μεγάλη λίγκα οι εκλογές στην Ελλάδα ειναι Γ τοπικό σε σχέση με τις προεδρικές στις ΗΠΑ... 

Άρα λοιπον αν ένας εγωπαθής ξερόλας που δεν έχει ιδέα τα κάνει αυτά εσύ τι είσαι ; 

Θέλω να πω ανέβασες 1000 φορές τα όποια χρήματα σου δόθηκαν ; πέτυχες σε κάτι συγκρίσιμο με αυτά που πέτυχε αυτός ;

Πρόσεξε δεν θέλω να σε προσβάλω να βάλω τα πράματα σε μια προοπτική θέλω, αν δεν σέβεσαι κόσμο για τα επίτευγμα του (δεν σου λέω να είσαι γκρούπι του αλλά νταξ να ξέρεις τι λες να μην τον νομίζεις βλάκα επειδή βλέπεις τα αστεία memes με γκριμάτσες που σηκώνουν οι αντίπαλοι του ) γιατί αν δεν το κάνεις ουσιαστικά προσβάλεις τον εαυτό σου γιατί πολύ απλά υστερείς, αν ειναι ικανός τότε δικαίως υστερείς αν όμως ειναι βλάκας τι σημαίνει να υστερείς σε σύγκριση με έναν βλάκα; <--γιαυτό λέω προσβάλεις τον εαυτό σου βγάζοντας κάποια πράματα ως κρεμαστάρια αλλά αν δίνειςτα του καίσαρος στο καίσαρι τότε δεν προσβάλεις τον εαυτό σου γιατί ειναι λογικό να υστερείς σε σχέσει με τους "τοπ παίχτες" χωρίς να σημαίνει ότι είσαι ελειπης κτλ όπως στην πρώτη περίπτωση του να ήταν άχρηστοι και βλάκες... 

Με τις 2 προηγούμενες  γενιές (X και μπούμερς δηλαδή 1946 έως 1981+- και για τις δυο μαζί) καθώς και με την γενιά πριν τον Α παγκόσμιο (1901-1927) αλλά και με τις πιο νέες γενιές κυρίως την Ζ  (όσοι γεννήθηκαν απο το 2000 και μετά) 

Και νομίζω ειναι λογικό δεν καταλαβαίνω που βρίσκεις το παράξενο με ποια γενιά να συγκρίνω; του Περικλή ; 

Όσο για την silent generation (αυτοί που ζήσανε τους 2 παγκόσμιους πολέμους) ε και τι πάει να πει αυτό; επειδή αυτοί ζήσανε 2 παγκόσμιους εμείς να λέμε ευχαριστώ και ας πάει πχ 300 ευρώ ο κατώτατος μιστός γιατί 300 ευρώ ειναι καλύτερα απο το μέτωπο; 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνετε, ότι το να είναι ένας πλούσιος από επιχειρηματική δραστηριότητα δεν τον κάνει αυτομάτως πολιτικό, πόσο μάλλον καλό πολιτικό…

το κριτήριο για έναν καλό πολιτικό δεν είναι αν κάνει καλή διαχείρηση των χρημάτων ή αν το 1 το κάνει 10, αλλά αν οι πολίτες που εκπροσωπεί είναι ευτυχισμένοι και ζουν άνετα και χωρίς προβλήματα την ζωή τους…

Όλοι ξέρουμε ότι για να κάνει κάποιος μια επιτυχημένη εταιρία, θα πρέπει να πατήσει επί πτωμάτων, πτώματα που στην ουσία είναι οι ίδιοι του οι υπάλληλοι και οι αντίπαλες εταίρες που συναγωνίζεται… επίσης, όλοι ξέρουμε ότι για 1 επιτυχία υπάρχουν άλλες 2-5-10 αποτυχίες που για αυτές, αυτός, δεν πλήρωσε τίποτα και τις συνέπειες τις ξεπλήρωσαν οι υπάλληλοι του…

Οι χώρες δεν είναι εταιρίες και οι πολίτες δεν είναι υπάλληλοι…

Δυστυχώς για όσους τον πίστεψαν και συνεχίζουν να τον πιστεύουν, τίποτα από τα εκατοντάδες δεκάδες διατάγματα δεν ήταν προς το συμφέρον των ίδιων του των πολιτών… όλα ήταν παιδιάστικα, εκδικητικά, εκφοβιστικά και βλακώδης…

Μου αρέσει που κατηγορείς τους άλλους πως ξεγελιούνται από τα ΜΜΕ ενώ εσύ ο ίδιος δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα λαϊκιστή που όχι μόνο σε κοροϊδεύεις κατάμουτρα αλλά σε εκμεταλλεύεται ακόμα και ως οπαδό…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, Dr_Pepper said:

Έμπιστη φαίνεται η "ανάλυση" σου.

Λίγα λαθάκια έχεις μόνο.

Για παράδειγμα, λες ότι το ίνδαλμα σου δεν γεννήθηκε στην ψάθα.

Η πραγματικότητα: ήταν εκατομμυριούχος στα 8.

image.png.9d0a80fe97bc1b796dca6989adfb7aaa.png

https://en.wikipedia.org/wiki/Wealth_of_Donald_Trump

Λες ότι "αυγάτισε" τα λεφτά του με τις "ικανότητες" του.

Η αλήθεια είναι ότι χρεοκόπησε 6(!!!) φορές, από τις οποίες οι 4 αφορούσαν καζίνο(!!!!!!) σε μια εποχή μάλιστα που τα καζίνο πήγαιναν σφαίρα.

Η αλήθεια είναι ότι θέλει μεγάλο ταλέντο να χρεοκοπήσεις καζίνο. Σίγουρα ο Τραμπ το είχε.

Αλλά το πραγματικό του ταλέντο ήταν να παίρνει δάνεια, τα οποία κατα κανόνα σε κάποια φάση δεν εξυπηρετούσε με αποτέλεσμα στο τέλος να βαράει κανόνι και να "μεταβιβάζει" το χρέος στους όποιους προμηθευτές του.

https://www.nytimes.com/2016/06/12/nyregion/donald-trump-atlantic-city.html

Δεν είναι περίεργο λοιπόν ότι ο Τραμπ συμπεριφέρεται σαν μικρονοικό λαμόγιο σαν πρόεδρος, αφού έτσι συμπεριφερόταν μια ζωή και του έβγαινε.

Το ότι επιβιώνουν και επιβραβεύονται τέτοιοι φελλοί, που χωρίς τα χρήματα του μπαμπά δε θα μπορούσαν ούτε να ταΐσουν τον εαυτό τους, είναι πρόβλημα της κοινωνίας και του συστήματος και όχι "δεξιότητα".

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Όσα χρήματα και να έχει βγάλει ο τραμπ δεν παύει να είναι ένας καταγκιοζης. Δεν με ενδιαφέρει πόσα δις έχει βγάλει δεν μετράω την αξία των ανθρώπων με το χρήμα και απορώ πως βασίζεις ένα ολόκληρο επιχείρημα για έναν άνθρωπο με βάση την περιουσία του. Σημάδι της κατάντιας των καιρών μας. 

Όσο για την σύγκριση των γενεών: ας το πάρουμε πάλι από την αρχή. Έγραψε κάποιος ότι η γενιά του 80 είναι η πιο άτυχη. Απάντησαν πολλοί ότι αυτό δεν ισχύει. Από όλες τις χιλιάδες γενιές που πέρασαν από την γη η γενιά του 80 έχει περάσει καλύτερα από κάθε άλλη (εκτός από μια) με τεράστια, εκκωφαντική διαφορά από τις υπόλοιπες. Και έρχεσαι εσύ να αντικρούσεις αυτό το απλό επιχείρημα δηλαδή ότι «η γενιά του 80 δεν είναι η πιο άτυχη» επιχειρηματολογώντας μόνο σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη. Και τώρα μου λες με ποιον να το συγκρίνω με την γενιά του Περικλή. Όπως και να ‘χει δεν αρκεί η σύγκριση με την προηγούμενη γενιά για να βγάλεις το συμπέρασμα ότι είναι η πιο αδικημένη και άτυχη γενιά. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Choulio είπε

Όσα χρήματα και να έχει βγάλει ο τραμπ δεν παύει να είναι ένας καταγκιοζης. Δεν με ενδιαφέρει πόσα δις έχει βγάλει δεν μετράω την αξία των ανθρώπων με το χρήμα και απορώ πως βασίζεις ένα ολόκληρο επιχείρημα για έναν άνθρωπο με βάση την περιουσία του. Σημάδι της κατάντιας των καιρών μας. 

To χρήμα, την επιτυχία στην τηλεόραση (των ΗΠΑ που πληρώνανε για να βγεί όχι το αντίστροφο που κάνουν άλλοι πλούσιοι) , την επιτυχία του στην πολιτική όλα τα κάνεις κρεμαστάρια  (+ επίσης και το γεγονός ότι είχε 3 πολύ όμορφες γυναίκες :P  )

Και καραγκιόζη γιατι τον λες; γιατί δεν συμφωνείς με τις αποφάσεις που έχει πάρει στην διαχείριση των ΗΠΑ;  

Άρα με λίγα λόγια λες ότι εσύ ξέρεις καλύτερα άρα εκεί κολλάει το ότι δεν συγκρίνεστε για να μπορείς να τον ακυρώσεις με τέτοιο τρόπο που ξέρεις εσύ απο μπίζνες απο διαπλοκή απο διαχείριση κτλ στο επίπεδο του τραμπ; πόσες πολυεθνικές διαχειρίστηκες;  πόσους οικονομικούς πολέμους κέρδισες ;  σε πόσες εκλογές έχεις βγεί πρώτος ; έχεις βγει ποτέ πρώτος σε κάτι; 

και επαναλαμβάνω αυτά στα λέω για να αποκτήσεις προοπτική γιατί εισαι τέρμα αναιδής απέναντί ενός ανθρώπου που έχει τουλάχιστον αποδείξει την αξία του. 

Δεν λέω να μην έχεις το δικαίωμα της γνώμης σου αλλά άλλο το να διαφωνείς και άλλο να τον λες καραγκιόζη.

Το να λες τον trump καραγκιόζη είναι σαν να λες ότι ο Schwarzenegger είχε άσχημο σώμα (που απάντηση του σε αντίστοιχα σχόλια ήταν -γιατί όντως υπήρχαν άτομα που λέγανε κάτι τέτοια και μάλιστα μπροστά του -  " ε τότε είσαι τυχερός γιατί ποτέ δεν πρόκειται να αποκτήσεις ίδιο σώμα με εμένα" γιατί ουτε την γνώση έχουν ούτε την μέθοδο ούτε τις αντοχές και το ψυχικό σθένος να κάνουν όλα αυτά που πρέπει για να πετύχουν κάτι αντίστοιχο ) 

Πες πχ διαφωνώ στην επιλογή του να μπουν δασμοί για τον xy  λόγο, ή κάτι αντίστοιχο το να λες "ο trump ειναι βλάκας άσχετος (και άρα εσυ πολυ πιο σχετικός απο αυτόν για να μπορείς να τον κρίνεις ως άσχετο )  " έτσι γιατί δεν σαρέσει το στυλάκι ή φάτσα του (γιατί προφανώς και δεν ειναι βλάκας αν ήταν βλάκας δεν θα είχε κάνει τίποτα και μάλλον θα ζουσε και ελλάδα :P )  απλά προσβάλει εσένα πρώτα απόλα και το μονο που καταφέρνεις ειναι να παίρνεις τα "πέστα " άλλων αντίστοιχων "αλεπούδων που τα βγάζουν κρεμαστάρια"  που έχουν την ίδια εμπάθεια και αβάσιμη εμμονή. 

Αναφορά σε κείμενο

Από όλες τις χιλιάδες γενιές που πέρασαν από την γη η γενιά του 80 έχει περάσει καλύτερα από κάθε άλλη (εκτός από μια) με τεράστια, εκκωφαντική διαφορά από τις υπόλοιπες.

Ε τώρα εντάξει ναι ό,τι να ναι λογικό που λες και τα άλλα ....

Πες πως και γιατι τουλάχιστον..

1 ώρα πριν, Choulio είπε

. Και τώρα μου λες με ποιον να το συγκρίνω με την γενιά του Περικλή. Όπως και να ‘χει δεν αρκεί η σύγκριση με την προηγούμενη γενιά

Διαβάζεις αποσπασματικά ; 

8 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Εγώ βλέπω 4 γενιές να συγκρίνω, σχεδόν 100 χρόνια αθροιστικά δηλαδή.  Εσυ πως βγάζεις μια δεν ξέρω.

Και βασικά ειναι κοινώς αποδεκτό σε παγκόσμιο επίπεδο πχ 

https://www.prb.org/articles/are-millennials-the-unluckiest-generation/ 

https://www.news.com.au/finance/economy/australian-economy/why-young-aussies-are-generation-fed-and-doomed-to-have-it-worse-than-any-others-in-history/news-story/212a934feefa8b09e35cddfb33348f45

https://www.teenvogue.com/story/bernie-sanders-report-millennial-living-standards

https://time.com/3618322/census-millennials-poverty-unemployment/

δεν ειναι κάτι "που κάποιος είπε εδώ" όλοι λιγο πολύ το σκεφτήκανε και υπάρχουν άπειρα ποστ κτλ με άτομα να το συζητάνε αυτό  (και δει στην ελλάδα που ήταν χειρότερα για τους millennials είναι αυτό που απλά συμπλήρωσα εγώ )  οπότε πρέπει εσύ να πείς γιατι σου φαίνεται παράξενο. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...