Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, kaliakman said:

Ποια η γνώμη σου για την σύμβαση που έχει το ελληνικό δημόσιο με την ιδιωτική εταιρεία που φτιάχνει τα διαβατήρια αυτήν την στιγμή;

Δεν έχω άποψη. Όμως όσα περισσότερα προσωπικά δεδομένα σε ψηφιακή μορφή έχει στα χέρια της μία εταιρεία όπως η Veridos τόσο πιο αυστηροί πρέπει να είναι οι κανόνες και περισσότερος ο έλεγχος. Εδώ ζήσαμε πρόσφατα, με τον GDPR να θέτει τα πιο αυστηρά πλαίσια, διαρροή των email των ομογενών από το υπουργείο Εσωτερικών.

Spoiler

19894566_1095428327259995_8724552961686967144_n.jpg.c8a7205813fba3836af25de35e2a3a57.jpg

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 minutes ago, jimsomebody said:

Δεν μας βολεύει όλους όμως, ας αφήσουν και όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει χαρτιά .

Επίσης όπως και με ηλεκτρονικές πληρωμές NFC κτλπ, είμαι ο μόνος που του έχει τύχει να μουλαρωσει το κινητό και να μην ανοίγει? Και καλά αν έχεις κάποια κάρτα μαζί σου πληρώνεις και συνεχίζεις αλλά αν δεν (που πολλοί πλέον τις αφήνουν σπίτι). Φαντάσου στο αεροδρόμιο σε ξένη χώρα...

Γενικά τα εισιτήρια/μετακινήσεις αλλά και πληρωμές δεν θα έπρεπε να "κλειδωθούν" μεσω οποιασδήποτε συσκευής. Να δώσουν όσες επιλογές παραπάνω θέλουν, δεκτό και απαραίτητο, αλλά να το καθιστάς μονόδρομο είναι πρόβλημα.

Επεξ/σία από ektordesign
Δημοσ.
2 hours ago, ektordesign said:

Το μόνο πρόβλημα σε αυτό είναι πως εαν δεν έχεις smarphone, δεν θα μπορείς να πετάξεις..? 

Καποτε αν δεν ειχες διαβατηριο δεν μπορουσες να πεταξεις.

• Confused 3
Επισκέπτης
Δημοσ.
8 minutes ago, Hetfield said:

Καποτε αν δεν ειχες διαβατηριο δεν μπορουσες να πεταξεις.

Μπορείς να πετάξεις σε χώρα εκτός ΕΕ χωρίς διαβατήριο? Ακυρο παράδειγμα. Το οτι άλλαξε status η Ευρώπη για να διευκολύνει εσωτερικές μετακινήσεις και όχι μόνο δεν έχει σχέση με το παρόν θέμα όπου όποιος δεν έχει ή δεν θέλει smartphone δεν θα μπορεί να μετακινείται λες και είναι κάποιου είδους outcast.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, jimsomebody είπε

Δεν μας βολεύει όλους όμως, ας αφήσουν και όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει χαρτιά.

Επίσης όπως και με ηλεκτρονικές πληρωμές NFC κτλπ, είμαι ο μόνος που του έχει τύχει να μουλαρωσει το κινητό και να μην ανοίγει? Και καλά αν έχεις κάποια κάρτα μαζί σου πληρώνεις και συνεχίζεις αλλά αν δεν (που πολλοί πλέον τις αφήνουν σπίτι). Φαντάσου στο αεροδρόμιο σε ξένη χώρα...

2 ώρες πριν, gorge18 είπε

Εμενα παντως με "τρομαζει" να ειναι ολα στο κινητο. Οχι περι φακελώματος κλπ. Αυτο δε με ενοχλει καθολου. Ας με φακελώσουν δεν κρυβω κατι και οτι με κανει να θελω λιγοτερο χρονο για να κανω την δουλεια μου, το δεχομαι!

Το κινητο με "τρομαζει" απο την αποψη οτι ειναι συσκευη και οι συσκευες ειναι φτιαγμενες για να χαλανε και απο την στιγμη που εκει εχουμε τα παντα δεν ξερω αλλα παντα δεν μου παει καλα για το ποτε θα πεσει, αρχισει bootloop και ουτε και εγω ξερω τι..

Για ένα μεγάλο διάστημα θα υπάρχουν λογικά και εναλλακτικές, δηλάδή θα συνυπάρχει και ο παλιός τρόπος ταυτοποίησης.
Κίνα να δείτε τι γίνεται, αν δεν έχεις κινητό δεν γίνεται να ζήσεις, έχουν μια εφαρμογή το WeChat που κάνει τα πάντα.

Αν δεν έχεις smartphone τον ήπιες.

Όσον αφορά μουλαρώματα, bootloop κτλ. αν ταξιδεύετε συχνά και γενικά δεν θέλετε κολλήματα,
να κάνετε restart και τέτοια, πάρτε ένα iPhone, έστω και πενταετίας να βρείτε την υγειά σας.

Επεξ/σία από razimar
  • Like 1
Δημοσ.

Έχασα το διαβατήριο σε χώρα εκτός Ευρώπης, πολύ μακριά, μου έπεσε από τσέπη φόρμας με το boarding pass μαζί και έλεγα τι σκ@τ@ τόσα χρόνια δεν το έχουν κάνει και αυτό ψηφιακό να τελειώνουμε. Μετά κόπων και βασάνων το πήρα πάλι πίσω βέβαια όταν βρέθηκε αλλά αρχικά με είχε κόψει όχι απλά κρύος ιδρώτας...και κάτι παραπάνω....

Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω τα στοιχεία μου στις παρικμασμένες ελίτ της δύσης!

• Thanks 1
  • Haha 5
Δημοσ.

Πόσο κουράζετε με το φακέλωμα. Λες και τώρα δεν ξέρουν πως είσαι ή πως μοιάζεις!

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει ήδη στην Αμερική αυτό, τουλάχιστον σε κάποια αεροδρόμια. Στο JFK σε πτήση προς Ευρώπη μας σκάναραν τη μούρη και άνοιγε το gate για να περάσεις στο αεροπλάνο. Ούτε boarding pass (που είχα εννοείται στο κινητό)  χρησιμοποίησα ούτε διαβατήριο. Βέβαια εκεί φακελώνεσαι με το που πατάς το πόδι σου...

Σκανάρισμα διαβατηρίου και προσώπου έχει και κατά την είσοδο/έξοδο από Σένγκεν (και στο Βενιζέλο αν θυμάμαι καλά).

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, heavyrain είπε

Επίσης πέρασα και εγώ τον έλεγχο διαβατηρίων χωρίς να πάω σε κισέ . Σκαναρα το διαβατήριο και μετά μια κάμερα μου έκανε αναγνώριση προσώπου για ταυτοποίηση με το διαβατήριο.

Λειτουργεί εδώ και 2 χρόνια στο αεροδρόμιο στα Τίρανα στην Αλβανία

Δημοσ.

καλο που ολα πλεον γινονται πιο ευκολα και γρηγορα,αν και δεν μου αρεσει να μου πιανουν το μηλαρακι μου συνεχεια για οτιδηποτε.μια στα εισιτηρια των γηπεδων ,μια στο αεροδρομιο,μια στο μετρο ..το πιο καλο ειναι οτι αν χασεις ενα εγγραφο ,θα το εχεις και στο κινητο.πια ιδιωτικοτητα  ρε παιδια.μολις σερφαρετε αμεσως ξερουν ολες τις προτιμησεις σας εδω και χρονια.

Δημοσ.

Εξάρτηση με κακη εννοια απο τεχνολογια. Επιβολη.

Αν καποιος δεν εχει κινητο επειδη χαθηκε, κλαπηκε, δεν θελει να εχει, δεν μπορει να εχει κλπ τι θα γινει;

Ομοιως αφορα και το κρατος (οπως και τον οποιοδηποτε) που ζητα λογαριασμο ρευματος και αριθμο κινητου συν ηλεκτρονικη διευθυνση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, JcD είπε

Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω τα στοιχεία μου στις παρικμασμένες ελίτ της δύσης!

Κάτσε εκεί που είσαι.Καλά είσαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...