Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, safridia είπε

Δεν ειναι θεμα τσιπιας αλλα θεμα προστασιας του περιβαλλοντος.
Οκ καταλαβαινω θα μου γραψεις διαφορα αλλα οντως μερικοι ενδιαφερονται για αυτο που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
Εαν μπορεις την σακουλα για τις ντοματες να τις χρησιμοποιησεις για το καλακαθι στην τουαλετα ειναι πιο μεγαλη αγκια να μην το κανεις αλλα να αγορασεις τις ειδικες σακουλες μην τυχον πει τιποτα η κοινωνια;

Τις σακουλες τις δενουν για να βοηθησουν τον πελατη να μην σκορπισουν τα πραγματα, δεν το κανουν ολοι οι ταμιες, μερικοι ειναι χειροτεροι απο ΔΥ σε αποσυνθεση

Οι σακούλες αυτές δεν είναι βιοδιασπώμενες; 

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αυτο που το εχουμε βαφτισει βιοδιασπωμενο, αλλα ξεχναμε οτι απαιτουν ενεργεια/υλικα για παραγωγη, καυσιμα για μεταφορα κτλ. Ναι οκ, λιωνουν πιο συντομα απο το πλαστικο. Και?

• Confused 2
Δημοσ.
9 minutes ago, SabotazNic said:

Αυτο που το εχουμε βαφτισει βιοδιασπωμενο, αλλα ξεχναμε οτι απαιτουν ενεργεια/υλικα για παραγωγη, καυσιμα για μεταφορα κτλ. Ναι οκ, λιωνουν πιο συντομα απο το πλαστικο. Και?

Είναι σαν τα πλαστικά καλαμάκια μιας χρήσης που επανήλθαν ως "πολλαπλών" χρήσεων.

Δεν έχει νόημα να το ξέρετε εσύ, αυτός που το προμηθεύει και αυτός που το νομοθετεί. Αρκεί να κοροϊδεύεστε μεταξύ σας. 

Αν και στις βιοδιασπώμενες, ο αρχικός στόχος ήταν να μην καταλήγουν -κυρίως- σε θάλασσες και προκαλούν πνιγμούς. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Νομίζω πως πραγματικά βιοδιασπώμενες σακούλες δεν υπάρχουν.

Είναι κάτι πλαστικά που με τα χρόνια αποσυνθέτονται και θρυμματίζονται αλλά απλά γίνονται μικρά κομμάτια για να μην τα βλέπεις και τελικά άμα καταλήξουν στην φύση πάλι ρυπαίνουν. Και αυτά κάποιοι εξπέρ του μάρκετινγκ τα πλάσαραν σαν οικολογικά και μπερδευότανε ο κόσμος.

Οπότε τελικά άμα η σακούλα μοιάζει με πλαστικό, είναι όντως πλαστικό.

Με μια μικρή επιφύλαξη άμα έχω χάσει επεισόδια

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Είναι κάτι πλαστικά που με τα χρόνια αποσυνθέτονται και θρυμματίζονται αλλά απλά γίνονται μικρά κομμάτια για να μην τα βλέπεις και τελικά άμα καταλήξουν στην φύση πάλι ρυπαίνουν. Και αυτά κάποιοι εξπέρ του μάρκετινγκ τα πλάσαραν σαν οικολογικά και μπερδευότανε ο κόσμος.

Βλέπω ότι ειναι φτιαγμένες απο άμυλο και όχι πλαστικό.

https://e-gardenshop.gr/product/eco-bio-bags-10-30lt/

• Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Βλέπω ότι ειναι φτιαγμένες απο άμυλο και όχι πλαστικό.

https://e-gardenshop.gr/product/eco-bio-bags-10-30lt/

My bad. Μακάρι να είναι όντως έτσι, πλήρως βιοδιασπώμενες. Κρατάω μια πισινή γιατί δύσκολα μπορείς να είσαι σίγουρος όταν μέχρι και στα χάρτινα καλαμάκια βρήκαν επικίνδυνα χημικά.

Αν και νόμιζα ότι μιλάγαμε για τις σακούλες μαναβικής του ΣΜ, είναι σαν αυτές του λινκ?

Μόλις κοίταξα μια σακούλα που είχα. Λέει όντως ότι είναι φιλική και κομποστοποιήσιμη. Δεν το είχα κοιτάξει ποτέ. Μακάρι να είναι έτσι και να χρησιμοποιούνται και περαιτέρω

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Μόλις κοίταξα μια σακούλα που είχα. Λέει όντως ότι είναι φιλική και κομποστοποιήσιμη. Δεν το είχα κοιτάξει ποτέ. Μακάρι να είναι έτσι και να χρησιμοποιούνται και περαιτέρω

Καλο αυτο,αλλα δε θα το ρισκαρα να το ριξω στο κομποστ μου.
Κριμα να μου χαλασει την ποιοτητα επειδη μπορει να γραφει μουφες..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνα βιντεακι για το λύσιμο υπάρχει;

Τουλάχιστον να μάθουμε και κάτι από το το θέμα αυτό.

Επεξ/σία από smpt
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, smpt είπε

Κάνα βιντεακι για το λύσιμο υπάρχει;

Τουλάχιστον να μάθουμε και κάτι από το το θέμα αυτό.

Θα σου εκανα ενα homemade,αλλα δεν εχω το μπρατσο για το κινητο.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 13/4/2025 στις 11:53 ΜΜ, cthulhucarbide είπε

Όλα τα υλικά έχουν κάποιον χρόνο βιοδιασπασης. Ο χρόνος αυτός είναι το σημείο εκείνο στο οποίο το υλικό αρχίζει να διασπάται και πρέπει διασπαστεί σε τόσο πολλά Ν σωματιδια και μικροσωματιδια σε μέγεθος και βαθμό τέτοιον που να είναι απορροφησιμο από την φύση. 

Δηλαδή, όσο πιο σύντομα διασπάται το σώμα, τόσο πιο σύντομα θα απορροφηθεί και θα θεωρείται πως δεν υπάρχει πια. Αυτά όλα βέβαια ήταν θεωρήσεις πριν δεκαετίες. Πλέον έχουν γίνει τόσο πολλά τα μικροπλαστικα, που δεν αρκεί απλά το υλικό να έχει υψηλό ρυθμό βιοδιασπασης, αλλα πρεπει και το είδος του υλικου του να είναι ευκολότερα απορροφησιμο από την φύση, διότι με την παρουσία τόσο υψηλών συγκεντρωσεων μικροπλαστικων σε ολα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, το να έχει διασπαστεί ένα σώμα σε άπειρα μικροσωματιδια από μόνο του όχι μόνο δεν προσφέρει αλλά επιβαρύνει κιόλας. 

Πλέον πρέπει σε κάθε υλικό να υπάρχουν από πίσω έρευνες που να αποδεικνύουν ότι πχ αν διασπαστεί το τάδε υλικό μέσα στην θάλασσα, το πλαγκτόν και άλλοι μικροοργανισμοι θα το χρησιμοποιήσουν ως τροφή και θα το αποδομήσουν. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/4/2025 στις 2:39 ΜΜ, 1comment είπε

Ότι άνοιξε θέμα για αυτό το λόγο με ξεπερνάει! Μακάρι να ήταν τέτοια τα προβλήματα!

Εμένα με ξεπερνάει το φτάσαμε στις 4 σελίδες που μιλάμε για σακούλες και ακόμα η συζήτηση κρατάει ένα επίπεδο και είναι κόσμια. :D 

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
  • Haha 4
Δημοσ.
5 ώρες πριν, dpolal είπε

Εμένα με ξεπερνάει το φτάσαμε στις 4 σελίδες που μιλάμε για σακούλες και ακόμα η συζήτηση κρατάει ένα επίπεδο και είναι κόσμια. :D 

Αλλαζει ευκολα αυτο.

• Haha 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...