Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, basilis_k6 said:

και με τα σιδερα 1000 την ημερα τον πυργο του αιφελ θα κανει?

2 hours ago, gorge18 said:

Με τα σιδερα ή χωρις;

4 hours ago, zio10 said:

Εννοείς 100€ ;

4 hours ago, Ukforthemoment said:

Καράβι έφτιαχνες;

Απλη κατασκευή σαν πέργκολα μεταλλική 30 τμ. Χωρίς σκεπή και σίδερα δικά μου. Γενικά επειδή πάνε με υλικά επί 2,3 κτλ τα υλικά από συγγενή είχαν 1000 αλλά δεν είχα αναφέρει ποτέ τιμή. Γενικά δεν άρεσε σε κανέναν αυτό. Μου λέγανε εμείς δε δουλεύουμε με μεροκάματο. Ο πιο φτηνός από καμιά 15ρια που ρώτησα που έχει μεγάλο εργαστήριο και κανει πολλα στη περιοχή ήθελε 1000€ και ο πιο ακριβός 5000€ με υλικά. Όμως επειδή έτρεχε και δε προλάβαινε με καθυστέρησε 5 μήνες γιατί είχε μπλέξει και μετα τιποτα. Οπότε πήρα αναγκαστικά έναν που δε μου άρεσε καθώς και τα έκοβε με τροχό λαθος και είναι χάλια οι κολλήσεις. 

Τώρα για μεροκάματο έχω βρει αρκετούς και με έχουν βοηθήσει.

Ομως σε μάστορες ειναι πιο δύσκολα. Πχ που έχουν φαγωθεί να βάψουμε αβαφα γαλβανιζέ κάγκελα πάει 2000€ εργασία γύρω στα 20€/τμ η πρώτη προσφορα. Με μεροκάματο αν βρεις κάποιον λογικά είναι φτηνότερο εκτός αν πάει πολύ αργά ή κανει κακή δουλειά. Μπορεί να φταίει η περιοχή πιστεύω 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε

Απλη κατασκευή σαν πέργκολα μεταλλική 30 τμ

Τους βαρεθηκα! Παρε ηλεκτροκολληση, μια απλη inverter helix με 70-80-90€, μια ηλεκτρονικη μασκα, εναν τροχο γωνιακο ρευματος, παρε σιδερα και κανε προπονηση.

Μετα πηγαινε αγορασε 5 κιλα προβατινα, και φωναξε 2 κολλητους. Θα κοστισει λιγοτερο, Θα το κανεις καλυτερο απο τον μεσο μάστορα, και θα φατε και προβατινα.

• Like 5
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

Τους βαρεθηκα! Παρε ηλεκτροκολληση, μια απλη inverter helix με 70-80-90€, μια ηλεκτρονικη μασκα, εναν τροχο γωνιακο ρευματος, παρε σιδερα και κανε προπονηση.

Μετα πηγαινε αγορασε 5 κιλα προβατινα, και φωναξε 2 κολλητους. Θα κοστισει λιγοτερο, Θα το κανεις καλυτερο απο τον μεσο μάστορα, και θα φατε και προβατινα.

+1000000000000

H μονη ρεαλιστικη απαντηση.

• Like 1
Δημοσ.

Πριν πολλά χρόνια, πολλά περισσότερα από όσα θα ήθελα, είχαμε φτιάξει με τον παππού μου μια πέργκολα, καλαμωτή την έλεγε εκείνος γιατί έβαλε καλάμια από πάνω να κάνει σκιά. 

Τα έκοψε τα σίδερα μόνος του και έκανε και τις συγκολλήσεις, μου είχε πάρει και μια μάσκα εμένα παιδάκι που ήμουν και έβλεπα από απόσταση. Είχε και ένα φραπέ από το πλαστικό ποτηράκι του περιπτέρου, γιατί δεν του άρεσε ο ελληνικός ενώ δούλευε, ήθελε φραπεδιά και ας ήταν και χάλια.

Α ρε παππού, ευχαριστώ για τις εμπειρίες!! 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 minutes ago, Vstromrider said:

26 minutes ago, dbrillis said:

+1000000000000

H μονη ρεαλιστικη απαντηση.

Έχω από όλα αλλά χρόνο δεν έχω πλέον. Επίσης θέλει και χέρια δε θα μπορουσα να τα σηκώσω όλα τα σοδερα χωρίς βοήθεια. Τώρα όταν μπορέσω καποια στιγμη θα τα κολλήσω καλύτερα να μη μας πέσει στο κεφάλι. 

Επίσης πχ αντί να δώσουμε 2000 για εργασία βαψιμο σε κάγκελα μόνο μάντρας, θα το έκανα αλλά δεν υπάρχει χρόνος. Αυτες οι δουλειές θέλουν να έχεις έστω 2 ώρες συνεχόμενα χωρίς να πρέπει να σταματήσεις να κάνεις κάτι άλλο. Μόνο προετοιμασία και μάζεμα θέλει χρόνο αρκετο

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
Δημοσ.
9 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Έχω από όλα αλλά χρόνο δεν έχω πλέον

Αν ο χρονος σου κοστιζει κατω απο 1000€ μεροκαματο, θα τον βρεις. Αν κοστιζει περισσοτερο, τοτε θα πληρωσεις το 1000αρικο.

Δημοσ.

Παιδιά μου ζητησε 150 για 3-4 ώρες δουλεια. Μόνος του θα την κάνει χωρίς βοηθό. Συν 20 ευρώ υλικά. Έχουμε ξεφύγει 

Δημοσ.
3 minutes ago, qonqo said:

Παιδιά μου ζητησε 150 για 3-4 ώρες δουλεια. Μόνος του θα την κάνει χωρίς βοηθό. Συν 20 ευρώ υλικά. Έχουμε ξεφύγει 

εισαι σε καποιο χωριο/επαρχια; αν ναι απλως χωνεψε το

αν εισαι σε μεγαλη πολη νομιζω σε ψιλοκλεβει και θα ρωταγα και αλλου αν μπορεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

εισαι σε καποιο χωριο/επαρχια; αν ναι απλως χωνεψε το

αν εισαι σε μεγαλη πολη νομιζω σε ψιλοκλεβει και θα ρωταγα και αλλου αν μπορεις

Σε μικρο χωριό. Γιατί όμως; Υπάρχουν κι άλλοι. Κι αυτός από αλλού θα έρθει. 

Δημοσ.

επειδη το εχω κανει σε μια μικρη πολη:

ειχε μονο 2 διαφορετικα συνεργεια. Ο ενας π.χ μου ειπε 150 ευρ.

Παω και βρισκω τον αλλο και τι μου λεει; 150 ευρ

Οταν πηγα να ρωτησω απο αλλη πολη μου ελεγαν για μεταφορικα (πηγαινελα)...οποτε εβγαινε το ιδιο

αστα ειναι να μη μπλεξεις

Δημοσ.

Έτσι είναι άμα είσαι επαρχία, δεν υπάρχουν επιλογές, έχουν στήσει καρτέλ παντού. 

Οσον αφορά τα ποστ που γράφτηκαν με τον σιδερα. Ναι, υπάρχουν κατηγορίες επαγγελματιών που λένε τις αμοιβές τους με βάση το είδος της δουλειάς και όχι τις ώρες. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Τους βολεύει σε διάφορα πράγματα και δεν θα το αλλάξουν. Έχει να κάνει με το ότι κάθε δουλειά απαιτεί διαφορετικό χρόνο οπότε δεν μπορείς να κάνεις πάντα σωστή εκτίμηση για προσφορά προς τον πελάτη, κι αν δεν γίνει μια σωστή προσφορά μετά δημιουργούνται αλλα θέματα. 

Μπορεί να τύχει πχ να του πεις του πελάτη ότι εγω θέλω 50 ευρώ την ώρα, μπορεί να πάρει 5 ώρες η δουλειά, αλλά αντί για 5 ώρες να πάρει 7, μετά θα σου πει ο πελάτης ότι άργησες εσύ να τελειώσεις, δεν έχω παραπάνω, έλα αυριο να σου δώσω τα υπόλοιπα, οπότε πολλοί επαγγελματίες σου λένε εγώ θέλω τόσα μια κι έξω για την τάδε δουλειά που μου λες. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...