agnostos13 Δημοσ. 19 Απριλίου Δημοσ. 19 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 13/4/2025 στις 2:11 ΜΜ, managercor είπε Σκέφτομαι να προβώ σε αγορά μεταχειρισμένο αυτοκινήτου diesel με χρήση κατά κύριο λόγο στην Αττική οδό, (70 χλμ ημερησίως) λόγω εργασίας. Φυσικά συζητάμε για μεταχειρισμένο και με ένα budget περίπου 15.000, με ενδιαφέρουν hatchback αμάξια χωρίς να έχω στοχεύσει κάτι συγκεκριμένο, θα ήθελα γνώμες στο αν αξίζει το πετρέλαιο για την χρήση που το θέλω ή να δω κάτι άλλο και από που να γίνει η αγορά και ο έλεγχός καθώς δεν έχω κάποιον μηχανικό εμπιστοσύνης Θεωρώ ιδανική περίπτωση το diesel αν δεν έχεις αδικαιολόγητες φοβίες όπως ο φίλος παραπάνω. Προσωπικά από θέμα αξιοπιστίας θα πήγαινα σε κάποιο μοντέλο με μοτέρ 1.5 dci της Renault ο οποίος έχει αποδειχτεί σκυλί εδώ και πάνω από 20 χρόνια που κυκλοφορεί (χαρακτηριστικό είναι οτί έχει μπει από Lada μέχρι Mercedes). Μόνο αρνητικό για κάποιους ο ιμάντας χρονισμού με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για το κόστος συντήρησης. Θα απέφευγα τα diesel της PSA με adblue. Επεξ/σία 19 Απριλίου από agnostos13
managercor Δημοσ. 19 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου Σας ευχαριστω για τις γνωμες σας, σχετικα με την αγορα τι να προτιμησω; Ιδιωτη ή μαντρα; Επισης καθως δεν εχω μηχανικο δικο μου τι θα προτεινατε ελεγχο σε ΚΤΕΟ η απο καποια αλλη εταιρια;
TechnoState Δημοσ. 19 Απριλίου Δημοσ. 19 Απριλίου Έχω PSA (1.5 Blue HDI) εδώ και πέντε χρόνια... μαζί με υπόλοιπα στο γκαράζ (βενζίνη group Vag και ηλεκτρικό) ....το συντηρώ με προτεινόμενα αλλά κ πιο ακριβά αναλώσιμα by the book (πχ Total ClearNox για adblue, Total Quartz Ineo X.C5 για λίπανση κλπ) 70K km με 5.8lt/100 κατα μ.ο. σε αυτά τα χιλιόμετρα και κανένα πρόβλημα....δεν το αλλάζω με τπτ! Να προτιμήσεις αυτό που σου γεμίζει περισσότερα κουτάκια και έχει πιο "καθαρό ιστορικό".
agnostos13 Δημοσ. 20 Απριλίου Δημοσ. 20 Απριλίου (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, managercor είπε Σας ευχαριστω για τις γνωμες σας, σχετικα με την αγορα τι να προτιμησω; Ιδιωτη ή μαντρα; Επισης καθως δεν εχω μηχανικο δικο μου τι θα προτεινατε ελεγχο σε ΚΤΕΟ η απο καποια αλλη εταιρια; Ιδιώτη κατά προτίμηση και καλό έλεγχο. Αν βρίσκεις μη εισαγωγής ακόμα καλύτερα! 17 ώρες πριν, TechnoState είπε Έχω PSA (1.5 Blue HDI) εδώ και πέντε χρόνια... μαζί με υπόλοιπα στο γκαράζ (βενζίνη group Vag και ηλεκτρικό) ....το συντηρώ με προτεινόμενα αλλά κ πιο ακριβά αναλώσιμα by the book (πχ Total ClearNox για adblue, Total Quartz Ineo X.C5 για λίπανση κλπ) 70K km με 5.8lt/100 κατα μ.ο. σε αυτά τα χιλιόμετρα και κανένα πρόβλημα....δεν το αλλάζω με τπτ! Να προτιμήσεις αυτό που σου γεμίζει περισσότερα κουτάκια και έχει πιο "καθαρό ιστορικό". Γνωρίζω 2 περιπτώσεις με προβλήματα μετά τα 100k, οπότε μου φτάνει για να τα βάλω στη προσωπική μου blacklist. Επεξ/σία 20 Απριλίου από agnostos13
sakks80 Δημοσ. 20 Απριλίου Δημοσ. 20 Απριλίου Δες κάτι σε Renault Mégane 4 1.5dci η αν βρεις 1.6 dci ακόμα καλύτερα χωρίς adblue. Πολύ καλά μοτέρ 2
Chloe2 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου Αρκετοί επαγγελματίες που κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα ετησίως επιλέγουν diesel ή υβριδικά ή με αέριο αμάξια. Άλλοι επιλέγουν αμάξια βενζίνης με χαμηλή κατανάλωση. Εάν υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης καλή επιλογή είναι και τα ηλεκτρικά αμάξια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα