Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Έχω ένα mikrotik hAP ax lite LTE6 του οποίου το wireless οριακά δε με καλύπτει (έχω έναν 3d printer της Bambu σε ένα δωμάτιο στην άλλη άκρη του σπιτιού, και οριακά χάνει το σήμα αρκετές φορές. Α ναι, δεν έχει και 5GHz)
Θέλω να αγοράσω ένα καινούριο AP, με σκοπό τη μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη στο σπίτι. Είμαι ανάμεσα σε mikrotik wAP ax/cap ax, και unifi 7 lite, που είναι περίπου στα ίδια λεφτά. Τι θα μου προτείνατε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/4/2025 στις 11:32 ΠΜ, foniki_melitzana είπε

Καλησπέρα! Έχω ένα mikrotik hAP ax lite LTE6 του οποίου το wireless οριακά δε με καλύπτει (έχω έναν 3d printer της Bambu σε ένα δωμάτιο στην άλλη άκρη του σπιτιού, και οριακά χάνει το σήμα αρκετές φορές. Α ναι, δεν έχει και 5GHz)
Θέλω να αγοράσω ένα καινούριο AP, με σκοπό τη μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη στο σπίτι. Είμαι ανάμεσα σε mikrotik wAP ax/cap ax, και unifi 7 lite, που είναι περίπου στα ίδια λεφτά. Τι θα μου προτείνατε;

Για τι απόσταση μιλάμε και πόσοι τοίχοι παρεμβάλλονται?. Δεν είναι καλή ιδέα να επεκτεινεις το υπάρχον δίκτυο αλλά να στήσεις άλλο με μεγαλύτερες ταχύτητες. Ιδανικό θα ήταν mesh network με 2 μονάδες , μια συνδεδεμένη ενσυρματα στο ήδη υπάρχουν ρουτερ και η άλλη κάπου που να έχει καλό σήμα για να κάνει extend την πρώτη.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.

περίπου 8μ παρεμβάλονται 3 τοίχοι υπό γωνία αν μας λέει κάτι αυτό :P

το καινούριο AP προφανώς ήθελα να το χρησιμοποιήσω προς αντικατάσταση του AP του router

Mesh με ασύρματο backbone δε με πολυψήνει να πω την αλήθεια. Αν κάνω ανακαίνιση και περάσω utp σε όλα τα δωμάτια, να βάλω 3πλό mesh να τα καλύπτω όλα 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, foniki_melitzana είπε

περίπου 8μ παρεμβάλονται 3 τοίχοι υπό γωνία αν μας λέει κάτι αυτό :P

το καινούριο AP προφανώς ήθελα να το χρησιμοποιήσω προς αντικατάσταση του AP του router

Mesh με ασύρματο backbone δε με πολυψήνει να πω την αλήθεια. Αν κάνω ανακαίνιση και περάσω utp σε όλα τα δωμάτια, να βάλω 3πλό mesh να τα καλύπτω όλα 

Μπορεις να παρεις απο τωρα το 3πλο mesh και να τα συνδεσεις αρχικα ασυρματα κ οταν με το καλο κανεις την ανακαινιση, τα συνδεεις με καλωδιο μεταξυ τους. Το να παρεις εξοπλισμο κ να πρεπει να τον ξαναλλαξεις, το θεωρω πεταμενα λεφτα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειδή η απόσταση και οι παρεμβολές δεν είναι μεγάλες μπορείς να πάρεις ένα καλό ap και να κανείς την δουλειά σου. Μιας και κάποια στιγμή θα χρειαστείς mesh μπορείς από τώρα να πάρεις την μια μονάδα ( απο τις 2 ή 3 που θες για αργότερα ) και να την κανείς ap.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...