Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπως αναφέρει και ο τίτλος, θα είναι λίγο παλιό.

Λάβετε υπ' όψιν οτι δεν έχω καμία επαφή με Mac OS παραμόνο με Iphone.

Το λειτουργικό που έχουν αυτά που κοιτάω είναι απο 10.0 εως 12.0 περίπου.

Τί σημάινει αυτό στην χρήση? 

Απο εφαρμογές είναι όλες με πληρωμή ή υπάρχουν και άλλοι τρόποι?

Air με Pro ίδιου έτους τί διαφορά εχει? γιατί σε hardware δεν βλέπω τρομερές διαφορές στα χαρτιά?

Ευχαριστώ εκ των προταίρων για όποια βοήθεια ή διευκρίνηση.

Συγχωρέστε την ασχετοσύνη μου

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dinos1973 είπε

Κοιταζει μονο αυστηρα για early 2015 pro. 

οκ , απλά βοήθησε με λίγο να καταλάβω και γιατί αν έχεις χρόνο 

20 λεπτά πριν, micos000 είπε

Υπάρχουν τα πάντα.

Δηλαδή είναι δωρεάν αρκετες εφαρμογές στο apple store ή κατεβάζεις απο κάπου και τα βάζεις δωρεάν παρ'ότι είναι με πληρωμή. Τα μόνα που με ενδιαφέρουν ουσιαστικά είναι Word Excel Photoshop CorelDraw.

Αν εχεις χρόνο εξήγησέ μου λιγο γιατι όπως ανέφερα δεν έχω ιδέα απο Mac

ευχαριστώ

Δημοσ.
18 minutes ago, Nostalgic_Joe said:

οκ , απλά βοήθησε με λίγο να καταλάβω και γιατί αν έχεις χρόνο 

Δηλαδή είναι δωρεάν αρκετες εφαρμογές στο apple store ή κατεβάζεις απο κάπου και τα βάζεις δωρεάν παρ'ότι είναι με πληρωμή. Τα μόνα που με ενδιαφέρουν ουσιαστικά είναι Word Excel Photoshop CorelDraw.

Αν εχεις χρόνο εξήγησέ μου λιγο γιατι όπως ανέφερα δεν έχω ιδέα απο Mac

ευχαριστώ

Οτι ποιο παλαιοτερο θα εχεις θεμα με τις εφαρμογες, του 2015 εχει μεινει στο Monterey το οποιο ειναι μια χαρα. 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Οτι ποιο παλαιοτερο θα εχεις θεμα με τις εφαρμογες, του 2015 εχει μεινει στο Monterey το οποιο ειναι μια χαρα. 

Τώρα καταλαβαίνω αλλά και αυτό θα είναι το επόμενο σε σειρά που δεν θα υποστηρίζει τις εφαρμογές οταν βγεί νεότερο

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Nostalgic_Joe είπε

Δηλαδή είναι δωρεάν αρκετες εφαρμογές στο apple store

Φυσικά και έχει δωρεάν εφαρμογές στο store.

49 λεπτά πριν, Nostalgic_Joe είπε

Τα μόνα που με ενδιαφέρουν ουσιαστικά είναι Word Excel Photoshop CorelDraw.

Αυτά δεν είναι δωρεάν.

49 λεπτά πριν, Nostalgic_Joe είπε

ή κατεβάζεις απο κάπου και τα βάζεις δωρεάν παρ'ότι είναι με πληρωμή

Ισχύει ότι και με τα windows pc για τις "δωρεάν" εμπορικές εφαρμογές. δεν αλλάζει κάτι, εκτός ίσως από τον τρόπο εγκατάστασης. Αυτό όμως θα πρέπει να το βρεις μόνος σου ψάχνοντας και διαβάζοντας κατά γράμμα τα readme των εφαρμογών πριν την εγκατάσταση.

8 λεπτά πριν, Nostalgic_Joe είπε

Τώρα καταλαβαίνω αλλά και αυτό θα είναι το επόμενο σε σειρά που δεν θα υποστηρίζει τις εφαρμογές οταν βγεί νεότερο

Λογικό δεν είναι; Το ότι δεν θα ενημερώνει όμως εφαρμογές δε σημαίνει κάτι για σένα από τη στιγμή που αυτά που θέλεις ΔΕΝ είναι εφαρμογές τις apple και επειδή ΔΕΝ θα τις αγοράσεις ΔΕΝ θα έχεις επίσημη υποστήριξη έτσι κι αλλιώς.

Και για να απαντήσουμε στην αρχική σου ερώτηση...

Αναφορά σε κείμενο

Σκέφτομαι να αγοράσω μεταχειρισμένο MacBook(2008-2015)

Έτσι όπως σε βλέπω, μην το κάνεις εκτός αν έχεις από κοντά κάποιον να σε βοηθάει.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 14/4/2025 στις 3:39 ΜΜ, micos000 είπε

Λογικό δεν είναι; Το ότι δεν θα ενημερώνει όμως εφαρμογές δε σημαίνει κάτι για σένα από τη στιγμή που αυτά που θέλεις ΔΕΝ είναι εφαρμογές τις apple και επειδή ΔΕΝ θα τις αγοράσεις ΔΕΝ θα έχεις επίσημη υποστήριξη έτσι κι αλλιώς.

Δεν είμαι και σίγουρος αλλά νομίζω όμως οτι δεν θα έχει μόνο πρόβλημα με το θέμα υποστήριξης. Ακόμα και εφαρμογές που δεν έιναι apple , δεν θα μπορεί καν να τις περάσει σε πολύ παλιό λειτουργικό. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, killer76 είπε

Ακόμα και εφαρμογές που δεν έιναι apple , δεν θα μπορεί καν να τις περάσει σε πολύ παλιό λειτουργικό. 

Δε θα διαφωνήσω. Θα είναι σαν να θέλεις να περάσεις το photoshop 2025 σε windows xp και με το hardware εκείνης της εποχής.

Όταν όμως πας σε τέτοιες λύσεις (παλιό hardware και os) δεν έχεις και απαίτηση να δουλεύεις με τις τελευταίες εκδόσεις των προγραμμάτων. Θα ψάξεις να βρεις ποιες εκδόσεις υποστηρίζονται και μένεις με αυτές. π.χ. το photoshop 2025 θέλει macos 12 και πάνω και στο 12 δεν δουλεύει το camera raw ενώ το office 365 απαιτεί μία από τις τρεις τελευταίες major εκδόσεις και όταν βγαίνει η επόμενη major τότε αφαιρείται η τρίτη από την υποστήριξη.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 14/4/2025 στις 12:44 ΜΜ, Nostalgic_Joe είπε

Λάβετε υπ' όψιν οτι δεν έχω καμία επαφή με Mac OS

Γνωρίζεις ότι κάποιες λειτουργίες του Mac Os είναι διαφορετικές από τα Windows;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Chloe2 είπε

Γνωρίζεις ότι κάποιες λειτουργίες του Mac Os είναι διαφορετικές από τα Windows;

Μάλλον για αυτές τις διαφορετικές λειτουργίες ,θέλει να πάρει ένα φτηνό Mac. 

Στο θέμα μας τώρα, συνιστώ στον τοπικ σταρτερ να επικεντρωθεί σε μηχανήματα του 2012 και μετά με πάνω από 8gb ram. 
Όσο για το Mac OS , υπάρχει το open core.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, atheatos είπε

Μάλλον για αυτές τις διαφορετικές λειτουργίες

Είναι λίγο παλιό το παρακάτω λινκ αλλά "φωτίζει" τις διαφορές των Windows με τα Mac Os, αναγκαίο για όποια/οποιον δεν έχει καμία επαφή με Mac Os:
https://www.pcsteps.gr/24264-διαφορές-windows-με-mac-os-γενικά-χρήση/

Επεξ/σία από Chloe2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Chloe2 είπε

Είναι λίγο παλιό το παρακάτω λινκ αλλά "φωτίζει" τις διαφορές των Windows με τα Mac Os, αναγκαίο για όποια/οποιον δεν έχει καμία επαφή με Mac Os:
https://www.pcsteps.gr/24264-διαφορές-windows-με-mac-os-γενικά-χρήση/

To link που εβαλες, ξεκιναει να λέει για την ιστορία της γέννησης του windows και για το Mac OS απλά πάει κατευθείαν στην Unix έκδοση Mac OS X που βγήκε μετά το 2000. ….Τι υπήρχε και πως λεγόταν το λειτουργικό πριν το Mac OS το ξεχνάει…..

Τέλος πάντων το θέμα μας, είναι ότι μπορεί κάποιος με οχι παρά πολλά λεφτά ,να έχει το Mac OS στα χέρια του και να παιξει ,βλέποντας τις διάφορες live και όχι μέσο link….

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, atheatos είπε

βλέποντας τις διάφορες live και όχι μέσο link….

Έχεις δίκιο. Το ιδανικότερο είναι κάποιος συγγενής,φίλη, φίλος, κλπ να του δείξει live τις διαφορές π.χ  ότι το κουμπί [Enter] δεν ανοίγει τα αρχεία αλλά τα μετονομάζει, κλπ. Εάν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα μπορεί να διαβάσει το  δεύτερο μισό του άρθρου του link που είναι αρκετά ενδιαφέρον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...