Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 hours ago, oldnew said:

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Τα έχουν κάνει μπάχαλο. Πχ αν δεν βάλεις κλείδωμα στο κινητό δεν μπορείς να βαλεις δακτύλικο αποτύπωμα σε εφαρμογή ebanking. Ξέρεις πόσος κοσμος στο xda ψάχνει ακριβώς αυτό που περιγράφω και δεν μπορεί να το κάνει?. Το tasker, εφαρμογή αυτοματοποιησης καθημερινά κανει update γιατι έχουν διαλύσει καθε δυνατότητα του με τις συνεχείς προσθήκες ασφαλείας. 

Επαναλαμβάνω, καλο είναι να μπαινουν νεα συστήματα ασφαλείας, σύμφωνοι, κάποιοι τα θέλουν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος όμως να μη σου δίνουν δυνατότητα να μη τα χρησιμοποιήσεις αν δε θες. Ξερω, μιλαω για μειοψηφία αλλα οχι μικρη. 

Εχω κρατήσει αρκετές συσκευές android σε προηγούμενη έκδοση android γιατί απλούστατα στην επόμενη δεν δουλεύουν βασικά πράγματα. Πχ ταμπλετα με βασικη χρηση arcade emulators, σε καινούρια έκδοση android κρασαρει το σύμπαν. Μονη λύση να μείνει σε προηγούμενη έκδοση android. Ποιος ο λόγος να έχει την τελευταία τεχνολογία στην ασφάλεια οταν η χρήση είναι αυτη που περιγράφω? Αν δεν κάνεις update όμως χάνεις αλλά πραγματα. 

Προφανώς και χρειάζεσαι κωδικό για fingerprint unlock, τι θα γίνει στο κρύο, άμα (χτύπα ξύλο) πάθεις κάτι στο δάχτυλο κτλ; Ειδικά οι ebanking εφαρμογές έχουν κάθε δικαίωμα και λόγο να έχουν τέτοιες απαιτήσεις, αυτές χάνουν λεφτά και θα τρέχουν με σένα στο support αν σου κλέψουν λεφτά

Γενικά όποιος ασχολείται με το αντικείμενο ξέρει ένα δεδομένο: οι χρήστες είναι σε τεράστια πλειοψηφία φελλοί, ΔΕΝ μπορούν ή ΔΕΝ θέλουν να προστατευθούν μόνοι τους οπότε ναι, με το στανιό και υποχρεωτικά updates, μέτρα ασφαλείας κτλ, μόνο έτσι γίνεται. Εσύ μπορεί να μην είσαι αλλά τα μέτρα ασφαλίζουν την τεράστια πλειοψηφία που είναι

Για τους emulators δεν ξέρω ποιο core του retroarch σου κρασάρει αλλά ισχύει ότι και στα PC, δεν θα πας να βάλεις Windows 11 σε Core 2 Duo του 2006 ούτε Mac OS 15 σε Mac του 2006, όσο πιο παλιό είναι το hardware τόσο πιο δύσκολα τρέχει νεότερα λειτουργικά

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Hacker?pcs said:

Προφανώς και χρειάζεσαι κωδικό για fingerprint unlock, τι θα γίνει στο κρύο, άμα (χτύπα ξύλο) πάθεις κάτι στο δάχτυλο κτλ; Ειδικά οι ebanking εφαρμογές έχουν κάθε δικαίωμα και λόγο να έχουν τέτοιες απαιτήσεις, αυτές χάνουν λεφτά και θα τρέχουν με σένα στο support αν σου κλέψουν λεφτά

Γενικά όποιος ασχολείται με το αντικείμενο ξέρει ένα δεδομένο: οι χρήστες είναι σε τεράστια πλειοψηφία φελλοί, ΔΕΝ μπορούν ή ΔΕΝ θέλουν να προστατευθούν μόνοι τους οπότε ναι, με το στανιό και υποχρεωτικά updates, μέτρα ασφαλείας κτλ, μόνο έτσι γίνεται. Εσύ μπορεί να μην είσαι αλλά τα μέτρα ασφαλίζουν την τεράστια πλειοψηφία που είναι

Για τους emulators δεν ξέρω ποιο core του retroarch σου κρασάρει αλλά ισχύει ότι και στα PC, δεν θα πας να βάλεις Windows 11 σε Core 2 Duo του 2006 ούτε Mac OS 15 σε Mac του 2006, όσο πιο παλιό είναι το hardware τόσο πιο δύσκολα τρέχει νεότερα λειτουργικά

Ούτε καν καταλάβες τι γράφω παραπάνω. Δεν γράφω οτι θέλω  fingerprint χωρίς κωδικό οπότε αυτά που αναφέρεις είναι τελείως άσχετα. 

Ελληνικά γράφω : Μπορώ να εχω ξεκλείδωτο το κινητό και να κλειδώνω επιλεκτικά μονο οτι θελω? Με κωδικό και fingerprint και ότι θες? Οχι. Γινόταν κάποτε? Ναι γινόταν. Τωρα γιατί δε γίνεται? Άγνωστο. Δώστε επιλογές στον κόσμο. Αντι να βελτιώνεται κάτι συνεχώς χειρότερευει και μόνιμη καραμέλα η ασφάλεια του χρήστη. Αμα θες την απόλυτη ασφάλεια του χρήστη εις βάρος των δυνατοτήτων φτιάξε εξαρχής ios ν2 θεοκλειστο. 

Το συγκεκριμένο παράδειγμα όμως δεν είναι σημαντικό. Σημαντικό είναι ότι σε καθε update καταστρέφουν ενα σωρο εφαρμογές λογω αλλεπάλληλων αλλαγών ασφαλείας με αποτέλεσμα να διώχνουν ενα σωρο developerers. Σε λιγο το Android δε θα έχει διαφορά απο ios. Ακομα και το sideloading πανε να το καταργήσουν σε ενα λειτουργικό που ξεκίνησε ως target point αγοράς οτι είναι open source. Τα έχουμε ξαναπεί, μη τα ξαναλέμε. Οταν δεν το αγόραζε κανένας σου πρόβαλε το open source. Τωρα που έγινε μονοπώλιο πάει να γίνει θεοκλειστο κυρίως για να κονομανε άγρια. Οποιος κατάλαβαινει πολλά απο android γράφει ακριβώς ότι και εγώ. Ενα σωρο πράγματα που κάνω σήμερα με το κινητό αναγκάζομαι μετα καθε reboot ητε να το συνδέσω με υπολογιστή για να δώσω adb rights σε σε ενα σωρο εφαρμογές που διαφορετικα δε δουλεύουν πλέον ητε να κάνω άλλη διαδικασία ητε να ρουταρω. 

Οκ για τη σημαντική πλειοψηφία που απλα σερφαρει στο ίντερνετ και βλέπει facebook, αυτά είναι ιστορίες για αγρίους. Η ουσία είναι ότι το Android γίνεται όλο και χειρότερο. Σε λιγο κάνεις δε θα κοροϊδευει το ios γιατί δε θα έχουν καμία διαφορά, και οποίος νομίζει ότι όλο αυτό γίνεται για την ασφάλεια και όχι την κονόμα είναι απλά να μη πω τι. 

Εχω τσακωθεί με χρήστες ios άπειρες φορές εδω μεσα και αρχίζω να νιώθω πολυ μ@λ@κ@ς γιατί πλέον έχουν ασήμαντη διαφορά. 

I rest my case και οποίος καταλάβε καταλάβε, και δεν ξανα γράφω γιατί ταχω γράψει 100 φορες και βαριέμαι. 

Επεξ/σία από oldnew
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...