camel555 Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, θέλω βοήθεια για έναν καλό φίλο, να αγοράσει/φτιάξει pc. Θα το συνδέσει στην τηλεόρασή του. Ποσό που διαθέτουμε : 1200 ευρώ Χρήση υπολογιστή : Παιχνίδια, Call of duty warzone, κλπ Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: όχι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? όχι. Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Τηλεόραση ως μόνιτορ Samsung 120hz 42in. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Πάτρα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα? δεν υπάρχει πρόβλημα να είναι από διάφορα καταστήματα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο? κατά προτίμηση από κατάστημα αγοράς ή τεχνικό. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο. όχι Ευχαριστώ Επεξ/σία 16 Απριλίου από camel555
sattack Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Λογικά η TV ειναι 4Κ? Εγώ θα πρότεινα να κυνηγήσει να βρει μια κάρτα γραφικών απλή 9070 σε τιμή όσο το δυνατόν πιο κάτω από 700Ε, και να κάνει και μια μικρή υπέρβαση στο budget, ώστε να συμπληρώσει ένα οικονομικό ΑΜ5 σύστημα γύρω απο την 9070 για να μπορέσει να ευχαριστηθεί Gaming σε αυτήν την TV και από την 1η στιγμή τώρα και μετά και για πολλά χρόνια χωρίς αναβάθμιση. Αυτή τη στιγμή νομίζω υπάρχουν απλές 9070 στα 710Ε και στο eshop και στο amazon.de. Δηλαδή αυτή είναι η βασική τιμή αυτή τη στιγμή που τη βρίσκεις σχετικά εύκολα. Αλλά εμφανίζονται συνέχεια προσφορές σε χαμηλότερες τιμές. Και στο amazon.co.uk λένε. (Μάλιστα λένε ότι η 9070ΧΤ εμφανίστηκε στα 710Ε...) Ένα οικονομικο σύστημα ΑΜ5 με 7600 και μητρική Asrock B850 PRO-A ή PRO-RS ή κάποια παρόμοια (ή και κάποια ακόμα φθηνότερη, μιας και βλέπω έχουν πέσει λίγο οι τιμές τώρα), 32GB ddr5 6000 cl30, psu seasonic gold 850W, και εναν φθηνό NVMe, θα πάει πάνω κάτω 650Ε. Και νομίζω επειδή έπεσε το δολάριο σχετικά με το Ευρω, ίσως λίγο πέσουν οι τιμες. Σε κάθε περίπτωση, είτε τα πάρει αμέσως τώρα όπως είναι αυτές οι τιμές με περίπου 1350Ε, είτε κυνηγήσει λίγο τις τιμές, θα είναι πολύ καλύτερα από το να περιοριστεί απόλυτα στα 1200Ε με κάποια πολύ χειρότερη κάρτα γραφικών. 1
divnt Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου 19 λεπτά πριν, sattack είπε και μετά και για πολλά χρόνια χωρίς αναβάθμιση. Χωρίς αναβάθμιση στη κάρτα γραφικών εννοείς; Περίπου πόσα χρόνια μπορεί να βγάλει και να παίζει τα καινούργια παιχνίδια που θα βγαίνουν; 1
sattack Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου 37 λεπτά πριν, divnt είπε Χωρίς αναβάθμιση στη κάρτα γραφικών εννοείς; Περίπου πόσα χρόνια μπορεί να βγάλει και να παίζει τα καινούργια παιχνίδια που θα βγαίνουν; Καλα, τωρα μάντης δεν ειναι καποιος να πει με ακρίβεια πόσα χρόνια. Και βέβαια αναλογα αν ρίχνει τις ρυθμίσεις ή και την ανάλυση. Όμως το νόημα ειναι οτι πρόκειται για μια πολύ δυνατή κάρτα που μπορει με λίγη προσπάθεια να την χωρέσει κάποιος σε ενα budget σαν αυτο. Και μετα να μην αλλάξει ούτε καρτα ούτε μητρικη ούτε επεξεργαστή για πολυ καιρό. Πράγμα που σημαίνει οτι δεν θα εχει κανει κανέναν συμβιβασμό τωρα. Η εναλλακτική λύση για πιο φθηνα, αν δεν μπορει να τα καταφέρει με 9070, ειναι να ελπιζει οτι η 5060 Ti 16GB θα έρθει σε λογική τιμη και διαθεσιμότητα. Αλλά φυσικά ειναι σαφώς πολύ πιο κατω σε επιδοσεις. Αν δεν κάνω λάθος η 9070 είναι περίπου 50% πιο δυνατη. 1
sattack Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου (επεξεργασμένο) Προσφορά 650Ε η απλή 9070 στο eshop. Όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε. (Edit: δουλεύει τωρα το λινκ της προσφοράς?) Επεξ/σία 18 Απριλίου από sattack 3
bblaw20 Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου x3d CPU χρειαζεται σιγουρα για τα παιχνιδια που παιζει. 1
BrocasHelm Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου (επεξεργασμένο) Έστησα (στήνω βασικά) αντίστοιχο σύστημα για σύνδεση με 55άρα LG OLED τηλεόραση. Ryzen 5 7600 tray (174) + Arctic Freezer 36 (29) + Patriot Viper 32GB 6000 CL 30 (97) = 300 ευρώ -30 ευρώ από Klarna προσφορά μέσω Skroutz το προηγούμενο Σ/Κ Asrock B850 Livemixer 200ευρώ -30 ευρώ από Klarna προσφορά μέσω Skroutz το προηγούμενο Σ/Κ (είχα βάλει και κάτι παπούτσια για φίλη να συμπληρώσω τα 300 όριο) Case Be Quiet 500dx πήρα από αγγελία (σήμερα αργότερα θα μου έρθει) στα 70 ευρώ NVME 1TB είχα έναν Kingston που είχα πάρει στα 52 ευρώ EDIT: Ξέχασα PSU CORSAIR RM850 GOLD στα 96 ευρώ. Όλα τα παραπάνω μου βγήκαν 658 562 ευρώ. Πήρα και (περιμένω) την παραπάνω 9070 Powercolor στα 650, άρα όλο το σύστημα μου βγήκε στα 1308 1212 ευρώ. Επεξ/σία 18 Απριλίου από BrocasHelm 2
AntonisKo Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 4 ώρες πριν, bblaw20 είπε x3d CPU χρειαζεται σιγουρα για τα παιχνιδια που παιζει. Όχι απαραίτητα αν παίζει σε 4Κ. 2
bblaw20 Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 13 λεπτά πριν, AntonisKo είπε Όχι απαραίτητα αν παίζει σε 4Κ. Αυτο εξαρταται και απο τα παιχνιδια, αλλα καταλαβαινω τι εννοεις, τα ποιο παλια (Warzone) δεν εχουν τις ιδιες απαιτησεις σε CPU αλλα τωρα που το raytracing εδραιωνεται καμια φορα φαινετε και σε 4κ αναληση ειδικα σε καινουριες κυκλοφοριες η UE5. Εφοσον θα τα σκασει που θα τα σκασει ας παρει και μια CPU που θα του κρατησει λιγο παραπανω και μπορει ακομα και να την πουλησει αργοτερα. 1
sattack Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 1 ώρα πριν, BrocasHelm είπε Έστησα (στήνω βασικά) αντίστοιχο σύστημα για σύνδεση με 55άρα LG OLED τηλεόραση. Ryzen 5 7600 tray (174) + Arctic Freezer 36 (29) + Patriot Viper 32GB 6000 CL 30 (97) = 300 ευρώ -30 ευρώ από Klarna προσφορά μέσω Skroutz το προηγούμενο Σ/Κ Asrock B850 Livemixer 200ευρώ -30 ευρώ από Klarna προσφορά μέσω Skroutz το προηγούμενο Σ/Κ (είχα βάλει και κάτι παπούτσια για φίλη να συμπληρώσω τα 300 όριο) Case Be Quiet 500dx πήρα από αγγελία (σήμερα αργότερα θα μου έρθει) στα 70 ευρώ NVME 1TB είχα έναν Kingston που είχα πάρει στα 52 ευρώ EDIT: Ξέχασα PSU CORSAIR RM850 GOLD στα 96 ευρώ. Όλα τα παραπάνω μου βγήκαν 658 562 ευρώ. Πήρα και (περιμένω) την παραπάνω 9070 Powercolor στα 650, άρα όλο το σύστημα μου βγήκε στα 1308 1212 ευρώ. Πολύ ωραία. Με γεια! Αυτό ακριβως ειναι ενα σύστημα που προτείνα στο φίλο να παρει για να εκμεταλευτει το budget του στο maximum για να παίζει στην τηλεόραση του, βασισμένο στο ίδιο σκεπτικό. Η Asrock έχει πολλά παρόμοια μοντέλα μητρικών βασισμένα πάνω στην ίδια πλακέτα με το B850. Νομίζω pro-a, pro-rs, live mixer. Με και χωρις wifi, βγάζει έτσι 6 μοντέλα (και ίσως έχει κι άλλα!). Πάνω κάτω είναι τα ίδια, οπότε απο τις λεπτομέρειες και από την τελική τιμή διαλέγει κάποιος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα