Feor Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου Καλημέρα και καλη ανάσταση, μια απλή ερώτηση, μπορώ να βάλω σε ταφ legrand ένα μικρό Ψυγείακι και έναν καταψύκτη 140 λίτρα; δεν έχω άλλη λύση πολύ μικρό το σπίτι,θα έχω θέμα υπερθέρμανσης του ταφ κλπ;
poulinos Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 4 minutes ago, Feor said: Καλημέρα και καλη ανάσταση, μια απλή ερώτηση, μπορώ να βάλω σε ταφ legrand ένα μικρό Ψυγείακι και έναν καταψύκτη 140 λίτρα; δεν έχω άλλη λύση πολύ μικρό το σπίτι,θα έχω θέμα υπερθέρμανσης του ταφ κλπ; το ταφ, πολυπριζα ειναι μεχρι 3000 - 3500 watt συνηθως. 16amps
xsterg Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου περισσοτερο με προβληματιζει η συνεχομενη λειτουργια των συσκευων αρα η μακροχρονια καταπονηση των φτηνων πολυμπριζων παρα το μεγιστο ρευμα. θα συνιστουσα η ποιοτικο πολυμπριζο η δυο πριζες η πριζα που απο μια σουκο βγαζει δυο και μπαινει κανονικα στο κουτι του τοιχου. το καλυτερο ειναι πριζα σουκο που βγαζει δυο απο τον τοιχο. θελει ομως ηλεκτρολογο ΕΑΝ δεν ξερεις.
nickol-us Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου Ποιο ψυγειάκι, ποιο καταψύκτη και ποιο ταφ; Όταν δώσεις και τα τρία στοιχεία θα σου πουν τι γίνεται ακριβώς. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ένα ψυγείο κι ένας καταψύκτης δεν είναι ικανά να ζορίσουν ένα ποιοτικό ταφ. Μιλάμε για συσκευές με πολύ χαμηλές καταναλώσεις. Πρόβλημα συνήθως παρουσιάζεται από κακής κατασκευής ταφ, όπου λόγω κακής επαφής των πόλων, δημιουργούνται σπινθηρισμοί, ζέστη κοκ.
poulinos Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 1 hour ago, xsterg said: περισσοτερο με προβληματιζει η συνεχομενη λειτουργια των συσκευων αρα η μακροχρονια καταπονηση των φτηνων πολυμπριζων παρα το μεγιστο ρευμα. θα συνιστουσα η ποιοτικο πολυμπριζο η δυο πριζες η πριζα που απο μια σουκο βγαζει δυο και μπαινει κανονικα στο κουτι του τοιχου. το καλυτερο ειναι πριζα σουκο που βγαζει δυο απο τον τοιχο. θελει ομως ηλεκτρολογο ΕΑΝ δεν ξερεις. για αυτο μαλλον εγραψε legrand. απορω καν αν και τα δυο μαζι θα φτασουν τα 500 watt. 46 minutes ago, nickol-us said: Πρόβλημα συνήθως παρουσιάζεται από κακής κατασκευής ταφ, όπου λόγω κακής επαφής των πόλων, δημιουργούνται σπινθηρισμοί, ζέστη κοκ. λαικη φαση.1 ευρω το ταφ.εγγυηση china town 1
Feor Δημοσ. 18 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου Καταψύκτης : tesla RH1501 Ψυγείο: Gorenje RB39EPW4 Ταφ legrand https://www.skroutz.gr/s/27322599/Legrand-Taf-3-THeseon-694520.html?from=featured&product_id=197571232&sponsored=listing Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις
poulinos Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 1 hour ago, Feor said: Καταψύκτης : tesla RH1501 Ψυγείο: Gorenje RB39EPW4 Ταφ legrand https://www.skroutz.gr/s/27322599/Legrand-Taf-3-THeseon-694520.html?from=featured&product_id=197571232&sponsored=listing Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις 75 watt το gorenje οσο ειδα. το τεσλα δεν το βρισκω. το ταφ ειναι 16a.κοινως 3300 watt 1
nickol-us Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου (επεξεργασμένο) Έχω το ίδιο ταφ, καθόλου φτηνιαρικο, τα φις φαίνεται ότι πατούν σταθερά, έχω συνδεδεμένα πάνω πολύ μεγαλύτερες καταναλώσεις (καφετιέρα, βραστήρα). Οι συσκευές που δίνεις έχουν αστείες καταναλώσεις (απέναντι στις αντοχές του ταφ) ενώ πρακτικά δεν θα3 α βάζεις/βγάζεις όλη την ώρα για νά δημιουργήσεις πρόβλημα. Προχωρά άφοβα... Επεξ/σία 18 Απριλίου από nickol-us 1
Vstromrider Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 11 ώρες πριν, Feor είπε Καλημέρα και καλη ανάσταση, μια απλή ερώτηση, μπορώ να βάλω σε ταφ legrand ένα μικρό Ψυγείακι και έναν καταψύκτη 140 λίτρα; δεν έχω άλλη λύση πολύ μικρό το σπίτι,θα έχω θέμα υπερθέρμανσης του ταφ κλπ; 10 ψυγειακια και 10 καταψυκτες. Ειναι αστειες οι καταναλωσεις τετοιων συσκευων. Βασικα ολων των συσκευων πια, εκτος απο αυτες που εχουν μεσα αντισταση. Δηλαδη .. τοστιερες, ψηστιερες, σωματα καλοριφερ λαδιου και παλι υπο συζητηση. Τον τελευταιο μηνα ζω σε σπιτι, χωρις να κοβω τιποτα απο καταναλωσεις, με θερμοσιφωνο, φουρνο, ματια, 4 κλιματιστικα. Το σπιτι παιρνει απο ενα 5χ2.5 καλωδιο προσωρινα. Φωτια δεν εχει παρει προς το παρον.
poulinos Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου On 18/04/2025 at 22:14, Vstromrider said: Τον τελευταιο μηνα ζω σε σπιτι, χωρις να κοβω τιποτα απο καταναλωσεις, με θερμοσιφωνο, φουρνο, ματια, 4 κλιματιστικα. Το σπιτι παιρνει απο ενα 5χ2.5 καλωδιο προσωρινα. Φωτια δεν εχει παρει προς το παρον. μην το πας και στα ορια.
nickol-us Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 18/4/2025 στις 10:14 ΜΜ, Vstromrider είπε Φωτια δεν εχει παρει προς το παρον. To ερώτημα είναι με τι ασφαλίζεται αυτό το 5x2.5 Αν ασφαλίζεται σωστά τότε δεν έχεις πρόβλημα. 3 φάσεις από 16Α μια χαρά καταναλώσεις σηκώνει, το πρόβλημα είναι αν βάλεις κάποια μεγάλη μονοφασική κατανάλωση, όπως πχ του θερμοσίφωνα ή πολλά μάτια στην κουζίνα ταυτόχρονα (μονοφασικά συνδεδεμένη). Όπως και αν έχει, το οτι δεν έχει πάρει φωτιά προς το παρόν, δεν σημαίνει οτι θα συνεχίσει επ'άπειρον και στο μέλλον. Προσέχουμε για να έχουμε... Επεξ/σία 21 Απριλίου από nickol-us
poulinos Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου 20 minutes ago, nickol-us said: To ερώτημα είναι με τι ασφαλίζεται αυτό το 5x2.5 Αν ασφαλίζεται σωστά τότε δεν έχεις πρόβλημα. 3 φάσεις από 16Α μια χαρά καταναλώσεις σηκώνει, το πρόβλημα είναι αν βάλεις κάποια μεγάλη μονοφασική κατανάλωση, όπως πχ του θερμοσίφωνα ή πολλά μάτια στην κουζίνα ταυτόχρονα (μονοφασικά συνδεδεμένη). Όπως και αν έχει, το οτι δεν έχει πάρει φωτιά προς το παρόν, δεν σημαίνει οτι θα συνεχίσει επ'άπειρον και στο μέλλον. Προσέχουμε για να έχουμε... και να μην παρει φωτια το βασικο ειναι να μην το φτανει να ζεστενεται γιατι ουτε αυτο ειναι καλο. 1
mariosnik_ Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου Η μοναδική ένσταση που θα είχα είναι τα ρεύματα εκκίνησης των μοτέρ αυτών των 2 συσκευών και κατά πόσο μπορούν να επηρεάσουν πχ την λειτουργία της ασφάλειας. Αν πχ είναι μέσα στην κουζίνα, και με κάποιο οριακό φορτίο μπορει το ρεύμα εκκίνησης να ρίξει την ασφάλεια, αλλά κατά τα λοιπά δεν έχεις πρόβλημα.
Vstromrider Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, nickol-us είπε To ερώτημα είναι με τι ασφαλίζεται αυτό το 5x2.5 Αν ασφαλίζεται σωστά τότε δεν έχεις πρόβλημα. 3 φάσεις από 16Α μια χαρά καταναλώσεις σηκώνει, το πρόβλημα είναι αν βάλεις κάποια μεγάλη μονοφασική κατανάλωση, όπως πχ του θερμοσίφωνα ή πολλά μάτια στην κουζίνα ταυτόχρονα (μονοφασικά συνδεδεμένη). Όπως και αν έχει, το οτι δεν έχει πάρει φωτιά προς το παρόν, δεν σημαίνει οτι θα συνεχίσει επ'άπειρον και στο μέλλον. Προσέχουμε για να έχουμε... σε 3 χ 16αρες ασφαλειες ασφαλιζεται. Οι καταναλωσεις ειναι σωστα μοιρασμενες μεσα στο σπιτι, και πραγματικα δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα. Δεν ειναι για παντα. Ειναι μεχρι να παρω χελωνα της ΔΕΗ. Και ειναι και ενα τεστ αν θα βαλω την 3χ25 την μικρη παροχη ή την κλασσικη την 3χ37 αν δεν κανω λαθος. Οποτε θα παω στην μικρη και βλεπουμε... Επεξ/σία 22 Απριλίου από Vstromrider 1
poulinos Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 3 minutes ago, Vstromrider said: σε 3 χ 16αρες ασφαλειες ασφαλιζεται. Οι καταναλωσεις ειναι σωστα μοιρασμενες μεσα στο σπιτι, και πραγματικα δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα