mariosnik_ Δημοσ. 19 Απριλίου Δημοσ. 19 Απριλίου (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Diavolos666 είπε Δηλαδή τι ακριβώς έκανε, προέβαλε τις δικές της διαφημίσεις στο δικό της οικοσύστημα? Διαφημιστικές εταιρείες υπάρχουν πολλές όπως και μηχανές αναζήτησης. Για παράδειγμα θα μπορούσε κάποιος να κάνει μήνυση στην Mercedes που πουλάει μόνο δικά της αμάξια στις αντιπροσωπείες της? Καθόλου δεν μου αρέσει σαν εταιρεία αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς ζητούν, να μην είναι τόσο καλό το οικοσύστημά της ώστε να χρησιμοποιεί ο κόσμος και άλλα οικοσυστήματα ή να την υποχρεώσει να κάνει κοινόβια την εταιρεία της ώστε αν μπορούν να διεισδύσουν και άλλες εταιρείες στο οικοσύστημά της και να μην της ανήκει τίποτα γιατί πρέπει να υπάρχουν όλοι εκεί μέσα? Εύλογες οι απορίες σου. Δεν ξέρω ούτε εγώ τι ζητάνε από την google και τι θέλουν να κάνουν τώρα. Από την πρώτη παράγραφο του κειμένου της είδησης αυτής καταλαβαίνω ότι απέδειξαν πως η Google εδραιώθηκε στην αγορά δύο συγκεκριμένων αντικειμένων σχετικά με τις διαφημίσεις με μη ανταγωνιστικό τρόπο. Τώρα τι απέδειξαν και τι σημαίνει αυτός ο μη ανταγωνιστικός τρόπος που θα πρέπει να εξαλειφθεί ώστε να θεωρείται ανταγωνιστικός.... Δεν γνωρίζω περαιτέρω. Ούτε εγώ γουστάρω πολύ μεγάλες εταιρείες που δεν υπάρχουν άλλες στον ανταγωνισμό. Όπως φαίνεται άμα γίνεις εταιρεία όπως η Google, αντιμετωπίζεις και τέτοια θέματα με τους νόμους και το κράτος. Επεξ/σία 19 Απριλίου από mariosnik_ 1
Diavolos666 Δημοσ. 19 Απριλίου Δημοσ. 19 Απριλίου 8 hours ago, AtiX said: Μια στιγμούλα, το Android δεν είναι δικό της, το αναπτύσσει μεν, αλλά δικό της ώστε να επιβάλει το Google services δεν είναι… ...γιατί στο android η google βάζει διαφημίσεις? Τα Xiaomi που είναι γεμάτα διαφημίσεις η google την υποχρεώνει ή επιλέγει τι θα μπει?
AtiX Δημοσ. 19 Απριλίου Δημοσ. 19 Απριλίου (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε ...γιατί στο android η google βάζει διαφημίσεις? Τα Xiaomi που είναι γεμάτα διαφημίσεις η google την υποχρεώνει ή επιλέγει τι θα μπει? Και όμως ότι διαφήμιση βλέπεις σε ένα Android κινητό με Google services πχ μέσω chrome ή στο Facebook ή στο TikTok και όπου η εφαρμογή χρησιμοποιεί τα Google services, πηγαίνει στην Google… οι διαφημίσεις της Xiaomi έκτος που είναι επιπλέον είναι μόνο μέσα στις εφαρμογές της όπου ανάλογα το api που χρησιμοποιεί είτε μοιράζεται τα κέρδη με την Google είτε όλα μπαίνουν στη τσέπη της… με λίγα λόγια η Google έχει καταφέρει, ένα λειτουργικό που υποτίθεται είναι ανοιχτό, να έχει το 95% της διαφημιστικής μερίδας… Επεξ/σία 19 Απριλίου από AtiX 1
filip123go Δημοσ. 19 Απριλίου Δημοσ. 19 Απριλίου 4 hours ago, AtiX said: Και όμως ότι διαφήμιση βλέπεις σε ένα Android κινητό με Google services πχ μέσω chrome ή στο Facebook ή στο TikTok και όπου η εφαρμογή χρησιμοποιεί τα Google services, πηγαίνει στην Google… οι διαφημίσεις της Xiaomi έκτος που είναι επιπλέον είναι μόνο μέσα στις εφαρμογές της όπου ανάλογα το api που χρησιμοποιεί είτε μοιράζεται τα κέρδη με την Google είτε όλα μπαίνουν στη τσέπη της… με λίγα λόγια η Google έχει καταφέρει, ένα λειτουργικό που υποτίθεται είναι ανοιχτό, να έχει το 95% της διαφημιστικής μερίδας… Εχεμ.... Κανένας δεν υποχρεώνει τις εταιρείες να βάλουν google services... Μπορούν να αναπτύξουν δικούς χάρτες, email, και όλα υπόλοιπα αντίστοιχα. Και εγώ μπορώ να κατεβάσω το android και να κάνω ένα δικό μου λειτουργικό, βασισμένο σε αυτό. Καταλαβαίνω τι λες, και πως το εννοείς, αλλά δεν "υποχρεώνει" κανέναν η google να χρησιμοποιήσει τα google services. 2
AtiX Δημοσ. 19 Απριλίου Δημοσ. 19 Απριλίου 3 ώρες πριν, filip123go είπε Εχεμ.... Κανένας δεν υποχρεώνει τις εταιρείες να βάλουν google services... Μπορούν να αναπτύξουν δικούς χάρτες, email, και όλα υπόλοιπα αντίστοιχα. Και εγώ μπορώ να κατεβάσω το android και να κάνω ένα δικό μου λειτουργικό, βασισμένο σε αυτό. Καταλαβαίνω τι λες, και πως το εννοείς, αλλά δεν "υποχρεώνει" κανέναν η google να χρησιμοποιήσει τα google services. Δες τι έγινε στα windows mobile και στην huawei και θα καταλάβεις τι εστι google… κακά τα ψέματα εδώ και καμίας δεκαπενταετία η Google είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στις διαφημιστική πίτα όλου του ψηφιακού κόσμου…. 1
Lucifer Δημοσ. 19 Απριλίου Δημοσ. 19 Απριλίου 3 λεπτά πριν, AtiX είπε Δες τι έγινε στα windows με το ie/edge 1
Diavolos666 Δημοσ. 20 Απριλίου Δημοσ. 20 Απριλίου (επεξεργασμένο) On 19/04/2025 at 11:01, AtiX said: Και όμως ότι διαφήμιση βλέπεις σε ένα Android κινητό με Google services πχ μέσω chrome ή στο Facebook ή στο TikTok και όπου η εφαρμογή χρησιμοποιεί τα Google services, πηγαίνει στην Google… οι διαφημίσεις της Xiaomi έκτος που είναι επιπλέον είναι μόνο μέσα στις εφαρμογές της όπου ανάλογα το api που χρησιμοποιεί είτε μοιράζεται τα κέρδη με την Google είτε όλα μπαίνουν στη τσέπη της… με λίγα λόγια η Google έχει καταφέρει, ένα λειτουργικό που υποτίθεται είναι ανοιχτό, να έχει το 95% της διαφημιστικής μερίδας… Αυτό γίνεται όμως και γιατί η google αποτελεί one-stop-service, στα έχει όλα έτοιμα και ενώ μπορείς να κάνεις κι εσύ δικά σου δεν σε συμφέρει να ασχοληθείς. Είναι όλα όσα έχουν και τα συνδέεουν μεταξύ τους. Πρέπει να ανακαλύψει κανείς τον τροχό από την αρχή για να μην ανήκει στο οικοσύστημα της google. Δεν σε κρατάει δέσμιο αλλά "δεν θέλεις να φύγεις" κιόλας που λέει ο λόγος. Προφανώς έχουν χτίσει ολόκληρη αυτοκρατορία στο διαφημιστικό κομμάτι, έχουν και το youtube και το adsense μαζί και το android, google services, google store κτλ. Εγώ κολλάω στο αν είναι "μονοπώλιο", όπως ακριβώς κατηγορούν και την Apple η οποία είναι ίσως και πιο έμμονη με το να κρατάει το οικοσύστημά της κάτω από τα παντελόνια της κι όμως θεωρώ ότι δεν είναι καθεαυτό μονοπώλιο, απλά δημιουργεί το δικό της περιβάλλον και ασχολείται με αυτό. Ίσως το ένα και μοναδικό πραγματικό μονοπώλιο είναι τα windows και αυτό γιατί κανένας άλλος δεν έχει κάτσει να φτιάξει ένα λειτουργικό εύχρηστο προς τον χρήστη και να έχει και τόσο μεγάλη βιομηχανία προγραμμάτων βασισμένα σε αυτό το λειτουργικό. Για desktop pc που το έχεις φτιάξει εσύ ή βάζεις windows ή πας σε linux με όλα τα κακά στραβά. Το δε mac πλέον δεν ανήκει καν στην ίδια κατηγορία μιας και δεν μπορείς να στήσεις έναν υπολογιστή και απλά να βάλεις mac os πάνω, θέλει ειδικό hardware. Επεξ/σία 20 Απριλίου από Diavolos666 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα