txcellas Δημοσ. 20 Απριλίου Δημοσ. 20 Απριλίου Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Μια ερώτηση, έχω κάνει αίτηση για δάνειο με σταθερό επιτόκιο σε όλη τη διάρκεια του δανείου και μέσα στη βδομάδα θα έχω την προεγκριση. Διάβασα ότι έπεσαν τα επιτόκια στα κυμαινόμενα και αναρωτιόμουν αν επηρεάζουν και τα σταθερά.
panostza Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου 1. προς OP Ναι, θα πάρεις το επιτόκιο που θα υφίσταται όταν πάρεις την οριστική σου έγκριση για το δάνειο. Στην προ-έγκριση είναι προσωρινό. Αν υπάρξουν αλλαγές προς τα πάνω ή προς τα κάτω θα υπάρχει αλλαγή. 2.προς την 1η απάντηση Όταν οριστικοποιηθεί το σταθερό επιτόκιο, δηλαδή μετά την υπογραφή της σύμβασης προφανώς και δεν επηρεάζεται, για αυτό και λέγεται σταθερό. Αλλά ο OP βρίσκεται σε άλλη φάση.
fitsoulas2024 Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 20/4/2025 στις 8:54 ΠΜ, txcellas είπε Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Μια ερώτηση, έχω κάνει αίτηση για δάνειο με σταθερό επιτόκιο σε όλη τη διάρκεια του δανείου και μέσα στη βδομάδα θα έχω την προεγκριση. Διάβασα ότι έπεσαν τα επιτόκια στα κυμαινόμενα και αναρωτιόμουν αν επηρεάζουν και τα σταθερά. Για στεγαστικο μιλας? πόσο επιτόκιο? Προφανως και δε πεφτουν τα σταθερα, αλλιως δε θα λεγονταν σταθερα. Αυτο που πεφτει τα τελευταια χρονια ειναι η αξια του ευρω, πραγμα που συμφερει ενα δανειο με σταθερο επιτοκιο. Επεξ/σία 21 Απριλίου από fitsoulas2024
Ukforthemoment Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου Το επιτόκιο κλειδώνει όταν υπογραφεί το δάνειο.Αν μέχρι τότε έχουν πέσει και τα σταθερά τότε θα έχεις μικρότερο επιτόκιο απο ότι είναι τώτα.Απο εκεί και μετά όμως δεν αλλάζει.
txcellas Δημοσ. 21 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 5 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Το επιτόκιο κλειδώνει όταν υπογραφεί το δάνειο.Αν μέχρι τότε έχουν πέσει και τα σταθερά τότε θα έχεις μικρότερο επιτόκιο απο ότι είναι τώτα.Απο εκεί και μετά όμως δεν αλλάζει. Αυτό ακριβώς θέλω να μάθω. Είμαστε πριν την υπογραφή του δανείου και πριν την προεγκριση για σταθερό στεγαστικό για όλα τα χρονια. Μου είπανε ένα επιτοκιο αλλά αυτό δεν θα πρέπει να αναπροσαρμοστει στα νέα δεδομενα; Ζητάω πολλα;
Ukforthemoment Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου 3 λεπτά πριν, txcellas είπε Αυτό ακριβώς θέλω να μάθω. Είμαστε πριν την υπογραφή του δανείου και πριν την προεγκριση για σταθερό στεγαστικό για όλα τα χρονια. Μου είπανε ένα επιτοκιο αλλά αυτό δεν θα πρέπει να αναπροσαρμοστει στα νέα δεδομενα; Ζητάω πολλα; Στην διακριτική του ευχέρεια είναι.Σου προσφέρουν κάτι,δεν σου αρέσει ;Κοίτα αλλού.Δεν νομίζω να τους υποχρεώνει κανείς να το αναπροσαρμόσουν ,προς τα κάτω φυσικά.Αν ήταν για προς τα πάνω.........
Gataros Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου 1 ώρα πριν, txcellas είπε Αυτό ακριβώς θέλω να μάθω. Είμαστε πριν την υπογραφή του δανείου και πριν την προεγκριση για σταθερό στεγαστικό για όλα τα χρονια. Μου είπανε ένα επιτοκιο αλλά αυτό δεν θα πρέπει να αναπροσαρμοστει στα νέα δεδομενα; Ζητάω πολλα; Όχι δεν αναπροσαρμόζεται το επιτόκιο άμεσα, μιας και αυτό που αλλάζει είναι το μακροχρόνιο επιτόκιο δανεισμού, ενώ οι πελάτες δανείζονται με το βραχυχρόνιο επιτόκιο δανεισμού. Για να περάσει η επίπτωση της αλλαγής του μακροχρόνιου επιτοκίου στο βραχυχρόνιο, ανάλογα με την στρατηγική και το business model κάθε τράπεζας, μπορεί να χρειάζεται πάνω από 2 μήνες από τη στιγμή της ανακοίνωσης της μείωσης (στο μακρυχρόνιο -αυτό που ανακοινώνει η ECB). Εξαιρέσεις υπάρχουν, αλλά πρόκειται για πιο σπάνιες επιπτώσεις, όπου τα επιτόκια μπορεί να κατρακυλήσουν συνεχόμενα για κανένα 6μηνο, εκεί αντιδρούν πιο άμεσα.
txcellas Δημοσ. 21 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου Θα κάνω μια ερώτηση και βλέπουμε. Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα