Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα φωτα σας παιδια! Υπαρχει τροπος να καθαρισω το πανω μερος του φουρνου; Υπαρχει μια βιδα, αλλα απο την αλλη μερα δεν βγαινει. Μπορω να ριξω cif παντου στο πανω μερος, και στις πλακες θερμοτητας ή οπως αλλιως λεγονται;

Επισης εκει προς τον ανεμιστηρα ειναι παλι ζορικο μερος, θελει προσοχη μη πεσει υγρο μεσα.

Και τελος, τι ειναι η τρυπα που υπαρχει στο πανω μερος του φουρνου; Και γιατι οταν κλεινω τους βαθμους αλλα οχι τον φουρνο, εξακολουθει να ριχνει ( ή να τραβαει ) αερα;

IMG_20250420_174937.jpg

IMG_20250420_175015.jpg

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Τα φωτα σας παιδια! Υπαρχει τροπος να καθαρισω το πανω μερος του φουρνου; Υπαρχει μια βιδα, αλλα απο την αλλη μερα δεν βγαινει. Μπορω να ριξω cif παντου στο πανω μερος, και στις πλακες θερμοτητας ή οπως αλλιως λεγονται;

Επισης εκει προς τον ανεμιστηρα ειναι παλι ζορικο μερος, θελει προσοχη μη πεσει υγρο μεσα.

Και τελος, τι ειναι η τρυπα που υπαρχει στο πανω μερος του φουρνου; Και γιατι οταν κλεινω τους βαθμους αλλα οχι τον φουρνο, εξακολουθει να ριχνει ( ή να τραβαει ) αερα;

IMG_20250420_174937.jpg

IMG_20250420_175015.jpg

Εάν έχει ο φούρνος πυρόλυση να την βάλεις δεν θα μείνει τίποτα 

Εάν όχι είναι πολύ δύσκολο σημείο και θέλει πολύ τρίψιμο αλλά είναι δύσκολη η πρόσβαση 

Προτιμάμε πάντα ποιοτικούς φούρνος με πυρόλυση γλυτώνεις πάρα πολύ κόπο και χρόνο 

Δημοσ.

Βάλε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ώστε οι υδρατμοί να μαλακώσουν τις βρωμιές ώστε να τις καθαρίσεις πιο ευκολα.Δοκίμασε τα φορνετ κλπ 

Η τρύπα επάνω ειναι για να βγάζει τους υδρατμους όταν μαγειρευεις ,κάπου απο πίσω θα έχει την έξοδο .

Δημοσ.
33 minutes ago, tollisth said:

Εάν έχει ο φούρνος πυρόλυση να την βάλεις δεν θα μείνει τίποτα 

Εάν όχι είναι πολύ δύσκολο σημείο και θέλει πολύ τρίψιμο αλλά είναι δύσκολη η πρόσβαση 

Προτιμάμε πάντα ποιοτικούς φούρνος με πυρόλυση γλυτώνεις πάρα πολύ κόπο και χρόνο 

Δεν εχει τετοια λειτουργια self cleaning, ειναι παλιος φουρνος. Δεν ειναι δικος μου, ενοικιαστης ειμαι.

25 minutes ago, Ukforthemoment said:

Βάλε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ώστε οι υδρατμοί να μαλακώσουν τις βρωμιές ώστε να τις καθαρίσεις πιο ευκολα.Δοκίμασε τα φορνετ κλπ 

Η τρύπα επάνω ειναι για να βγάζει τους υδρατμους όταν μαγειρευεις ,κάπου απο πίσω θα έχει την έξοδο .

Θα το δοκιμασω αυτο, αν και δε ξερω εαν θα το κανω συντομα.  Μια ωρα ετριβα, πεθανα!

Btw, γιατι πολλες φορες εχει σκονες στο κατω μερος του φουρνου; Νομιζα οτι ηταν απο αυτη τη τρυπα στο επανω μερος, αλλα λες οτι ειναι για να τραβαει τον αερα. Μηπως τους πεταει ο ανεμιστηρας; Για να βρισκονται στο κατω μερος, σημαινει οτι πεφτουν και στο φαγητο οταν το μαγειρευω. Παιζει να πεφτουν απο πανω τα καμενα;

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Δεν εχει τετοια λειτουργια self cleaning, ειναι παλιος φουρνος. Δεν ειναι δικος μου, ενοικιαστης ειμαι.

Θα το δοκιμασω αυτο, αν και δε ξερω εαν θα το κανω συντομα.  Μια ωρα ετριβα, πεθανα!

Btw, γιατι πολλες φορες εχει σκονες στο κατω μερος του φουρνου; Νομιζα οτι ηταν απο αυτη τη τρυπα στο επανω μερος, αλλα λες οτι ειναι για να τραβαει τον αερα. Μηπως τους πεταει ο ανεμιστηρας; Για να βρισκονται στο κατω μερος, σημαινει οτι πεφτουν και στο φαγητο οταν το μαγειρευω. Παιζει να πεφτουν απο πανω τα καμενα;

Αν δεν μαλακώσουν δεν θα κάνεις δουλειά.

Ναι καιγονται και πέφτουν.Για να έχεις καμμένα εκεί ανάμεσα στις αντιστάσεις πάει να πει οτι βάζεις το ταψί πολύ ψηλά και πιτσιλάει .Θέλει πιο χαμηλά.

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, Ukforthemoment said:

Αν δεν μαλακώσουν δεν θα κάνεις δουλειά.

Ναι καιγονται και πέφτουν.Για να έχεις καμμένα εκεί ανάμεσα στις αντιστάσεις πάει να πει οτι βάζεις το ταψί πολύ ψηλά και πιτσιλάει .Θέλει πιο χαμηλά.

Είναι χρόνια έτσι από τους προηγούμενους. Εγώ δε βάζω αρκετό λάδι και συνήθως το έχω χαμηλά.

Κατσαρόλα με βραστό νερό και ανοικτό το φούρνο ή δεν χρειάζεται;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Είναι χρόνια έτσι από τους προηγούμενους. Εγώ δε βάζω αρκετό λάδι και συνήθως το έχω χαμηλά.

Kατσαρόλα με βραστό νερό μέσα στον φούρνο και κλειστή την πόρτα του   χωρίς να τον βάλεις σε λειτουργία,ισως καλύτερα να κλείσεις την ασφάλεια απο τον πίνακα..Ασε την κάμποσο ωστε να μαλακώσουν.Βγάζεις την κατσαρόλα και καθαρίζεις.

Βρες και μια σκληρή βουρτσα να τα τρίψεις ,πχ https://www.e-jumbo.gr/organosi-spitiou-kathariotita/kathariotita-frontida/gantia-kouzinas-panakia-sfoungaria/vourtsakia-piaton/vourtsaki-piaton-gkri-me-anthraki-cherouli-23cm_1706156/

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Kατσαρόλα με βραστό νερό μέσα στον φούρνο και κλειστή την πόρτα του   χωρίς να τον βάλεις σε λειτουργία,ισως καλύτερα να κλείσεις την ασφάλεια απο τον πίνακα..Ασε την κάμποσο ωστε να μαλακώσουν.Βγάζεις την κατσαρόλα και καθαρίζεις.

Ισα ισα, να ειναι σε λειτουργια για να συνεχισει βραζει το νερο. Δεν θα παθει τπτ.

Δημοσ.
16 hours ago, Witcher1st said:

14 hours ago, SabotazNic said:

Ισα ισα, να ειναι σε λειτουργια για να συνεχισει βραζει το νερο. Δεν θα παθει τπτ.

Κατσαρολάκι με βραστό νερό (500 ml) περίπου, στο οποίο θα προσθέσεις 3-4 κουταλιές σόδα φαγητού. Το αφήνεις όλη νύχτα με κλειστή την πόρτα και σβηστό τον φούρνο.

Μετά με ένα σφουγγάρι scotch brite, το πράσινο με την σκληρή πλευρά, τον καθαρίζεις χρησιμοποιώντας το νερό της κατσαρόλας.

Δοκιμασμένη μέθοδος σε νοικιαζόμενο σπίτι με την κουζίνα να είναι στο μαύρο χάλι.

ΠΡΙΝ

image.jpeg.28bcfdf4a796fcc1594b06c83f724e36.jpeg

ΜΕΤΑ

image.jpeg.fc46d26535c85258460dddb2d4437ef9.jpeg

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
58 minutes ago, SB_1957 said:

Κατσαρολάκι με βραστό νερό (500 ml) περίπου, στο οποίο θα προσθέσεις 3-4 κουταλιές σόδα φαγητού. Το αφήνεις όλη νύχτα με κλειστή την πόρτα και σβηστό τον φούρνο.

Μετά με ένα σφουγγάρι scotch brite, το πράσινο με την σκληρή πλευρά, τον καθαρίζεις χρησιμοποιώντας το νερό της κατσαρόλας.

Δοκιμασμένη μέθοδος σε νοικιαζόμενο σπίτι με την κουζίνα να είναι στο μαύρο χάλι.

ΠΡΙΝ

image.jpeg.28bcfdf4a796fcc1594b06c83f724e36.jpeg

ΜΕΤΑ

image.jpeg.fc46d26535c85258460dddb2d4437ef9.jpeg

Το επανω μερος ειναι και σε εσενα ζορικο;

Δημοσ.
41 minutes ago, Witcher1st said:

Το επανω μερος ειναι και σε εσενα ζορικο;

Ζόρικο επειδή είναι σε άβολη θέση και πρέπει να περνάς το σφουγγάρι ανάμεσα στις αντιστάσεις.

Ενώ τα πλαϊνά αφαιρείς τις μεταλλικές βάσεις και καθαρίζει εύκολα.

Τα τζάμια της πόρτας είχαν κλιπς που τα ξεκούμπωσα  για να τα καθαρίσω και ενδιάμεσα.

Δημοσ.
47 minutes ago, SB_1957 said:

Ζόρικο επειδή είναι σε άβολη θέση και πρέπει να περνάς το σφουγγάρι ανάμεσα στις αντιστάσεις.

Ενώ τα πλαϊνά αφαιρείς τις μεταλλικές βάσεις και καθαρίζει εύκολα.

Τα τζάμια της πόρτας είχαν κλιπς που τα ξεκούμπωσα  για να τα καθαρίσω και ενδιάμεσα.

Οι αντιστασεις παθαινουν τιποτα αν βραχουν κατα το καθαρισμα;

Δημοσ.
1 hour ago, Witcher1st said:

Οι αντιστασεις παθαινουν τιποτα αν βραχουν κατα το καθαρισμα;

Όχι. Αλλά όταν καθαρίζουμε τον φούρνο κατεβάζουμε την ασφάλεια.  Ειδικά σε νοικιασμένο σπίτι που δεν ξέρεις την κατάσταση των ηλεκτρολογικών του σπιτιού. 

Δημοσ.

Μην αναψεις το φουρνο αν βαλεις το κατσαρολακι μεσα και εχει πλαστικα χερουλια, θα λιώσουν.

Βραστο νερο, σοδα. Και αστο να μαλακωσουν.

Προσεχε μην πληγωσεις την επιστρωση της κουζινας, πας σιγα σιγα. Καλο θα ναι να κλεισεις την ασφαλεια της κουζινας, γιατι θα ακουμπας την αντισταση και δεν ξερεις ποτε, τι μπορει να παει στραβα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...