Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, R.E.M. είπε

Την υδρόψυξη την έχω 5 χρόνια, από τότε που έφτιαξα το pc με τον 3900x. Δε μου παρουσίασε ποτέ θέμα(όχι ότι μπορεί να μην βγάλει τώρα...). Πως θα ξέρω όμως ότι δε λειτουργεί σωστά;;;

Με τον 3900x ήταν πάντα μια χαρά χωρίς ψηλές θερμοκρασίες. Βέβαια είναι και άλλος επεξεργαστής Ίσως θα πρέπει να συνηθίσω ότι θα παίζω εκεί στους 50-55 σε idle και έως 75-80 με φορτίο.... Τι να πω

Στο bios απενεργοποίησα το PBO.

Έχετε να προτείνετε κάτι σε υδρόψυξη; Για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή;

Συγνωμη τωρα το ειδα....το κουτι σου εχει τζαμι μπροστα και πανω?
Θα πρεπει να κανεις μερικες αλλαγες στο icue για να δουμε αν η υδροψυξη δουλευει σωστα η οχι. Βαλε την pump στο extreme και αν οντως το κουτι σου εχει τζαμια αφαιρεσετα.

• Like 2
  • Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 hours ago, sakis han said:

Συγνωμη τωρα το ειδα....το κουτι σου εχει τζαμι μπροστα και πανω?
Θα πρεπει να κανεις μερικες αλλαγες στο icue για να δουμε αν η υδροψυξη δουλευει σωστα η οχι. Βαλε την pump στο extreme και αν οντως το κουτι σου εχει τζαμια αφαιρεσετα.

Έχω δοκιμάσει και χωρίς τα τζάμια, χωρίς μεγάλες διαφορές. Τώρα με το pump στις 2800rpm οι θερμοκρασίες έιναι λίγο πιο κάτω. 

image.png.9b5f097d36d83b968f1afed48eaeb6dc.png

1 hour ago, aetos1988 said:

Συνήθως η Asus εχει σε δύο μενού το pbo , κανε έναν έλεγχο να είσαι σίγουρος ότι ειναι απενεργοποιημενο! 

Θα το δω, γιατί το έψαξα και το PBO που το είχε σαν κανονικό μενού.

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, R.E.M. είπε

Έχω δοκιμάσει και χωρίς τα τζάμια, χωρίς μεγάλες διαφορές. Τώρα με το pump στις 2800rpm οι θερμοκρασίες έιναι λίγο πιο κάτω. 

image.png.9b5f097d36d83b968f1afed48eaeb6dc.png

Θα το δω, γιατί το έψαξα και το PBO που το είχε σαν κανονικό μενού.

Η μία επιλογή είναι στην καρτέλα Ai Tweaker και η άλλη στην καρτέλα advanced_cpu. Τώρα δεν θυμάμαι επειδή όταν πήρα τον 5700x3d κλείδωσαν οι επιλογές του PBO.

• Like 2
Δημοσ.

@R.E.M., μπορείς σε όλα τα προηγούμενα screens που έχεις (στις τελευταίες 2 σελίδες) να βάλεις λεζάντες για το τί χρήση προηγήθηκε?

Βλέπω 10-20 βαθμούς διαφορά μεταξύ τους, αλλά δεν ξέρω αν είναι σε browsing, gaming, idling, cbr23 κλπ.

• Thanks 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, PadPoet είπε

To VSoc voltage το έχεις στο auto; Τρέξε ένα ZenTimings και πέσμας πόσο δείχνει.

Σωστός! Βάλε το κάπου 1.1 μαξ, και βλέπεις. Δεν πρέπει να είναι πάνω απο 1.2 γιατί τρώει ζημιά γρήγορα.

• Like 1
Δημοσ.
On 05/05/2025 at 10:47, Πέτρος said:

@R.E.M., μπορείς σε όλα τα προηγούμενα screens που έχεις (στις τελευταίες 2 σελίδες) να βάλεις λεζάντες για το τί χρήση προηγήθηκε?

Βλέπω 10-20 βαθμούς διαφορά μεταξύ τους, αλλά δεν ξέρω αν είναι σε browsing, gaming, idling, cbr23 κλπ.

Είναι μόνο με cinebench 23 και έναν browser με 5 παράθυρα ανοικτό.

18 hours ago, PadPoet said:

To VSoc voltage το έχεις στο auto; Τρέξε ένα ZenTimings και πέσμας πόσο δείχνει.

θα το κοιτάξω μολις γυρίσω απο δουλειά, θα το ρυθμίσω και θα επανέλθω

Δημοσ.
1 ώρα πριν, R.E.M. είπε

Είναι μόνο με cinebench 23 και έναν browser με 5 παράθυρα ανοικτό.

Για να βγαλουμε μια ακρη οταν τρεχεις το cinebench ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΝΟΙΧΤΟ γιατι ειναι απο τα πιο βαρια benchmarks

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, Sheogorath said:

Σωστός! Βάλε το κάπου 1.1 μαξ, και βλέπεις. Δεν πρέπει να είναι πάνω απο 1.2 γιατί τρώει ζημιά γρήγορα.

Ζημιά δεν ξέρω αν τρώει σε AM4 με 1.2 αλλά εγώ με 5800X, 3733mhz FCLK με τις μνήμες 1 προς 1 το έχω στο 1.08 το VSOC με μνήμες 1.35-1.38 και ο υπολογιστής ο συγκεκριμένος δεν κλείνει ποτέ. Είναι το PC που χρησιμοποιώ κάθε μέρα για δουλειά.

Λογικά με 1.1 άντε 1.15 μαξ σε VSOC θα είναι καλά.

Επεξ/σία από PadPoet
Δημοσ.

Σε όλα τα σενάρια στις τελευταίες δύο σελίδες βλέπω διαφορά θερμοκρασίας ccd1 με ccd2 από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Δεν νομίζω πως είναι φυσιολογικό αυτό. Είτε ο επεξεργαστής είτε η βάση της υδρόψυξης έχουν "πάρει σασί" και έχουν στραβώσει, με αποτέλεσμα να έχεις εντελώς λάθος κατανομή πίεσης και απαξωγής θερμότητας.

Εννοείται ότι μπορεί να έχεις βιδώσει εντελώς λάθος την υδρόψυξη, να μην πατά σωστά.

Με ανοικτό πλαϊνό και παραπάνω στροφές στην αντλία έχεις διαφορά, εμφανέστατη, επίσης.

Ανεξάρτητα το θέμα tuning, co, uv κλπ, πρέπει να ξεκαθαρίσεις @R.E.M. αν έχει τοποθετηθεί σωστά επεξεργαστής και υδρόψυξη, αν έχει μπει σωστά πάστα και πάει λέγοντας.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Θεωρώ ότι με τη 2η φορά που ξεκούμπωσα την υδρόψυξη και την ξανά κούμπωσα πάνω στον επεξεργαστή, κούμπωσε οκ. Σας επισυνάπτω τις φωτογραφίες απο το bios με τις ρυθμίσεις που μου είπατε, καταρχήν για να με διαφωτίσετε αν έιναι σωστά τα menu και κατόπιν να προχωρήσω με ρυθμίσεις. Επίσης σας έχω βάλει 2 φωτογραφίες απο τη θερμοκρασία της CPU οπως την έδειχνε στο bios...

Ανοίγοντας το pc τώρα και γράφοντας σας το μήνυμα έχω αυτά(με κλειστό κουτί) και μόνο με το browser ανοικτό και αυτά να τρέχουν απο πίσω (cyberghost,streamdeck,bitdefender,spotify,icue,amd,ms defender)

image.png.10e9574c75fefe6b1b99d877a4a78f1d.png

image.png.c50dc62f011032249434b1f471b0040a.png

Τώρα οι ρυθμίσεις και τα μενού απο το bios είναι στις παρακάτω φωτογραφίες

image.jpeg.846c0a80a2c17ae36071eb53a2528652.jpeg

image.jpeg.16f84b5f9089aadb8cd53a6bcd66b399.jpeg

image.jpeg.69806ab14c662e37a1cb725798decf6a.jpeg

image.jpeg.bc2e8887d1e7ba56de320b8d772c9f06.jpeg

image.jpeg.01aee8068647cff8b7d1b46ec4c4a765.jpeg

image.jpeg.2fd9a6e46a3d10e38b417e673eea4120.jpeg

2 hours ago, Πέτρος said:

Σε όλα τα σενάρια στις τελευταίες δύο σελίδες βλέπω διαφορά θερμοκρασίας ccd1 με ccd2 από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Δεν νομίζω πως είναι φυσιολογικό αυτό. Είτε ο επεξεργαστής είτε η βάση της υδρόψυξης έχουν "πάρει σασί" και έχουν στραβώσει, με αποτέλεσμα να έχεις εντελώς λάθος κατανομή πίεσης και απαξωγής θερμότητας.

Εννοείται ότι μπορεί να έχεις βιδώσει εντελώς λάθος την υδρόψυξη, να μην πατά σωστά.

Με ανοικτό πλαϊνό και παραπάνω στροφές στην αντλία έχεις διαφορά, εμφανέστατη, επίσης.

Ανεξάρτητα το θέμα tuning, co, uv κλπ, πρέπει να ξεκαθαρίσεις @R.E.M. αν έχει τοποθετηθεί σωστά επεξεργαστής και υδρόψυξη, αν έχει μπει σωστά πάστα και πάει λέγοντας.

Να επιχειρήσω μία τελευταία φορά να τη βγάλω και να την ξαναβάλω;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πάστα δεν πιστεύω να τσιγκουνευτηκες και να έβαλες μια κουκίδα στην μέση? Άμα δεν τσιγκουνευτηκες πάστα ,μην πειράζεις τίποτα άστο όπως είναι, δεν παίρνει γιατρειά,λίγο τα χρόνια του επεξεργαστή, λίγο η ζέστη, λίγο το κουτί , γενικώς λίγο από όλα, βάλε ένα thermal limit στον επεξεργαστή σε ότι τιμή νομίζεις εσύ και πορευσου εν ειρήνη.

Επεξ/σία από ICE-T
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, ICE-T said:

πάστα δεν πιστεύω να τσιγκουνευτηκες και να έβαλες μια κουκίδα στην μέση? Άμα δεν τσιγκουνευτηκες πάστα ,μην πειράζεις τίποτα άστο όπως είναι, δεν παίρνει γιατρειά,λίγο τα χρόνια του επεξεργαστή, λίγο η ζέστη, λίγο το κουτί , γενικώς λίγο από όλα, βάλε ένα thermal limit στον επεξεργαστή σε ότι τιμή νομίζεις εσύ και πορευσου εν ειρήνη.

Εκεί καταλήγω και εγώ. Είπα να κάνωια μικρή αναβάθμιση για να κάνω τη δουλειάου και βρέθηκα να πηγαίνω ψάχνοντας 1 βδομάδα τι γίνεται.. χαλάλι

Παρατήρησα ότι επίσης παίζει ρόλο το δωμάτιο όταν ανοίγω παράθυρο...και μπαίνει ζέστη αλλά δε γίνεται να το ψάξω άλλο. Από τη στιγμή που δεν έχω επανεκκινήσεις όπως στην αρχή και έστησαν και καθαρά wimdows, θα πορευτώ έτσι, μέχρι κάποια στιγμή να το αναβαθμίσω για τα καλά, ισψλως σε κάνα 2 χρόνια.

Πώς θα βάλω όριο να είμαι τουλάχιστον καλυμμένος;

Επεξ/σία από R.E.M.
  • Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, R.E.M. είπε

Εκεί καταλήγω και εγώ. Είπα να κάνωια μικρή αναβάθμιση για να κάνω τη δουλειάου και βρέθηκα να πηγαίνω ψάχνοντας 1 βδομάδα τι γίνεται.. χαλάλι

Παρατήρησα ότι επίσης παίζει ρόλο το δωμάτιο όταν ανοίγω παράθυρο...και μπαίνει ζέστη αλλά δε γίνεται να το ψάξω άλλο. Από τη στιγμή που δεν έχω επανεκκινήσεις όπως στην αρχή και έστησαν και καθαρά wimdows, θα πορευτώ έτσι, μέχρι κάποια στιγμή να το αναβαθμίσω για τα καλά, ισψλως σε κάνα 2 χρόνια.

Πώς θα βάλω όριο να είμαι τουλάχιστον καλυμμένος;

στην καρτέλα του PBO νομίζω πρέπει να είναι στα advance settings.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...