R.E.M. Δημοσ. 24 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 19 hours ago, benign said: Το τροφοδοτικο σας ποιο συγκεκριμενα ειναι? Καλημέρα. Εχω το HX850i, της Corsair. Δεν με έχει απογοητεύσει μέχρι σήμερα. 1
benign Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 2 hours ago, R.E.M. said: Καλημέρα. Εχω το HX850i, της Corsair. Δεν με έχει απογοητεύσει μέχρι σήμερα. Καλως. Ρωτησα γιατι μερικοι εχουν καποια επικινδυνα,αγνωστα και νομιζουν οτι επειδη εχουν υψηλο wattage οτι ειναι καλα.Ηθελα να βεβαιωθω οτι δεν ανηκετε σε αυτους. 2
STORM1978 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, R.E.M. είπε Καλημέρα. Εχω το HX850i, της Corsair. Δεν με έχει απογοητεύσει μέχρι σήμερα. Καλό και αρκετά αξιόπιστο αλλά πόσα χρόνια το έχεις? Επεξ/σία 24 Απριλίου από STORM1978
R.E.M. Δημοσ. 25 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 13 hours ago, STORM1978 said: Καλό και αρκετά αξιόπιστο αλλά πόσα χρόνια το έχεις? Φέτος είναι στο 5ο χρόνο 23 hours ago, benign said: Καλως. Ρωτησα γιατι μερικοι εχουν καποια επικινδυνα,αγνωστα και νομιζουν οτι επειδη εχουν υψηλο wattage οτι ειναι καλα.Ηθελα να βεβαιωθω οτι δεν ανηκετε σε αυτους. Ναι σε καταλαβαίνω. Ποτέ δεν έχω πάρει φτηνό τροφοδοτικό και ποτέ κάτι άλλο εκτός από Corsair. Είμαι πολύ ευχαριστημένος απο τη συγκεκριμένη εταιρία. 1
comfuzio Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου 4 hours ago, R.E.M. said: Φέτος είναι στο 5ο χρόνο Ναι σε καταλαβαίνω. Ποτέ δεν έχω πάρει φτηνό τροφοδοτικό και ποτέ κάτι άλλο εκτός από Corsair. Είμαι πολύ ευχαριστημένος απο τη συγκεκριμένη εταιρία. Δοκίμασες να κάνεις curve optimizer? Κατεβάζεις το Ryzen Master από AMD και το αφήνεις να κάνει μόνο του τα δικά του για να σου βγάλει per core ή all core πόσο - μπορεί να πάει. Φυσικά το δοκιμάζεις και εσύ να δεις αν θα σου βγάλει WHEA σε κάποιο core. Στον 5900x που είχα πιο πριν, το core 0 πήγαινε το πολύ -25 ενώ όλα τα άλλα -30. Αν έβαζα και το core 0 -30 είχα BSOD σε άκυρα πράγματα. Γενικά το CO θα σου κατεβάσει αρκετά τα temps 1
R.E.M. Δημοσ. 26 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου On 25/04/2025 at 16:30, comfuzio said: Δοκίμασες να κάνεις curve optimizer? Κατεβάζεις το Ryzen Master από AMD και το αφήνεις να κάνει μόνο του τα δικά του για να σου βγάλει per core ή all core πόσο - μπορεί να πάει. Φυσικά το δοκιμάζεις και εσύ να δεις αν θα σου βγάλει WHEA σε κάποιο core. Στον 5900x που είχα πιο πριν, το core 0 πήγαινε το πολύ -25 ενώ όλα τα άλλα -30. Αν έβαζα και το core 0 -30 είχα BSOD σε άκυρα πράγματα. Γενικά το CO θα σου κατεβάσει αρκετά τα temps Ναι το κατέβασα προχτές και το έτρεξα το βράδυ προχτές. Έτρεξε για περίπου 1,5 ώρα. Μετά επέλεξα το prοfile αυτό για να τρέξει, αλλά σκάλωσε το πρόγραμμα... Έκανα επανεκκίνηση, μετά δε ξεκίναγε σωστά, μου έβγαλε όλες τις τιμές -1 και κόκκινα όλα... Ξανά επανεκκίνηση και έστρωσε, χωρίς όμως να μου έχει φορτωμένο προφίλ. Είχα πολλά WHEA errors. Τι είναι αυτά; Γενικά δεν είμαι συνηθισμένος στο να πειράζω τέτοιες ρυθμίσεις γιατί δεν ξέρω τι σημαίνουν.. 1
comfuzio Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου 1 hour ago, R.E.M. said: Ναι το κατέβασα προχτές και το έτρεξα το βράδυ προχτές. Έτρεξε για περίπου 1,5 ώρα. Μετά επέλεξα το prοfile αυτό για να τρέξει, αλλά σκάλωσε το πρόγραμμα... Έκανα επανεκκίνηση, μετά δε ξεκίναγε σωστά, μου έβγαλε όλες τις τιμές -1 και κόκκινα όλα... Ξανά επανεκκίνηση και έστρωσε, χωρίς όμως να μου έχει φορτωμένο προφίλ. Είχα πολλά WHEA errors. Τι είναι αυτά; Γενικά δεν είμαι συνηθισμένος στο να πειράζω τέτοιες ρυθμίσεις γιατί δεν ξέρω τι σημαίνουν.. Μπορείς αν θες να δοκιμάσεις manual να το πας per core -15 και να δεις πως θα πάει, μετά -10 αν έχεις WHEA κτλ αλλά πάλι φτάσεις -5 και πάλι έχεις BSOD μάλλον δεν είναι καλό αυτό το chip ή κάτι δεν έχει πάει καλά, μην σε πάρω στον λαιμό μου σχετικά δεν είμαι ειδικός επί αυτού. Γενικά αυτό κατεβάζει το ρεύμα και όσο πιο χαμηλό ρεύμα = χαμηλά temps και θα έχεις turbo για περισσότερη ώρα αλλά παίζει ρόλο και το silicone lottery το πόσο κάτω μπορείς να το πας αυτό. Από τα windows logs μπορείς να δεις τα WHEA σε ποιο core έγινε συγκεκριμένα, μπορεί να έχεις 1 core που να μην μπορεί να πάει προς τα κάτω και τα άλλα να είναι πένα γι'αυτό λέω per core και όχι all core αλλά θέλει πολύ trial and error καθώς κάθε chip είναι διαφορετικό και δεν έχουν όλα τις ίδιες ανοχές Προσθήκη: Στα WHEA logs τα core numbers δεν είναι απαραίτητα τα ίδια με τα cores που βλέπεις στο bios καθώς στα windows μετράει και τα threads εκεί οπότε είναι κάπως: core 0 ή 1 τότε μιλάμε για τον φυσικό core 0 στο bios, αν είναι core 2 ή 3 τότε μιλάμε για το φυσικό core 1 κτλ Όπου είμαι λάθος παρακαλώ διορθώστε με
sakis han Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου 4 ώρες πριν, R.E.M. είπε Γενικά δεν είμαι συνηθισμένος στο να πειράζω τέτοιες ρυθμίσεις γιατί δεν ξέρω τι σημαίνουν.. ...και καλα κανεις 1
R.E.M. Δημοσ. 27 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου Σήμερα έκανε επανεκκίνηση πάλι το pc(όχι freezάρισμα όπως τις αρχικές φορές..., χωρίς το παραμικρό ζόρισμα στα καλά καθούμενα και χωρίς οι ανεμιστήρες να είναι στο φουλ(που θεωρητικά είναι καλό αφού πάει να πει ότι οι ρυθμίσεις που έκανα για τις θερμοκρασίες είναι οκ), βέβαια δεν είχα ανοικτά τα προγράμματα για τις θερμοκρασίες και δεν ξέρω αν προήλθε από αυτό, αν και το θεωρώ πολύ δύσκολο, γιατί 3 μέρες που το παρακολουθώ τώρα, δεν έχει ανεβάσει θερμοκρασίες. Δοκίμασα με το Cinebench τις προάλλες και δεν έβγαλε κάποιο error. Σήμερα κοιτώντας στον event viewer μετά το restart που έκανε, δεν είδα κάτι παρά μόνο ένα Whea error. Τίποτα άλλο που να με βοηθάει στο τι φταίει και κάνει τα restart. Μήπως να κάνω ένα στήσιμο Windows? Προσπαθώ να το αποφύγω καθώς έχω πολλά πράγματα που πρέπει να στήσω. Θεώρησα ότι με την αλλαγή του επεξεργαστή και μή αλλάζοντας κατι άλλο, δε θα χρειαζόταν να στήσω Windows...
sakis han Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου Οταν κλεινει η παγωνει τι ακριβως κανεις εκεινη τη στιγμη? Αν καταλαβα καλα αυτη την κολωσαβουρα (iCue)την ξαναεβαλες? ...α, για βαλε λιγο και το processes απο το task manager για να δουμε τι τρεχει απο πισω. 1
R.E.M. Δημοσ. 27 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου (επεξεργασμένο) 5 hours ago, sakis han said: Οταν κλεινει η παγωνει τι ακριβως κανεις εκεινη τη στιγμη? Αν καταλαβα καλα αυτη την κολωσαβουρα (iCue)την ξαναεβαλες? ...α, για βαλε λιγο και το processes απο το task manager για να δουμε τι τρεχει απο πισω. Ναι την ξανα έβαλα, γιατί δε μπορούσα να ρυθμίσω σωστά τους ανεμιστήρες χωρίς αυτό. Τελικά σήμερα το πρόβλημα με τα restart είναι αφόρητο. Έχει κάνε 5 φορές restart, χωρίς να κάνω τπτ το ιδιαίτερο. Ακόμα και σε idle. Ένα football manager του 2009 τρέχω χωρίς τπτ άλλο, και αυτό γιατι φοβάμαι να κάνω δουλειά μη μου μέινει στη μέση.... Παρατηρώ πάντα ένα error στο whea όπως είναι αυτό. Απλά κάνει restart χωρίς την παραμικρή προειδοποίηση ή error ή κόλημα... Δε μπορώ να καταλάβω αν είναι θέμα του επεξεργαστή ή γενικά των windows. Έκανα ακόμα και σκανάρισμα για ιούς καλού κακού... Επεξ/σία 27 Απριλίου από R.E.M.
R.E.M. Δημοσ. 27 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου (επεξεργασμένο) Ξαφνικά μόλις τώρα, ενώ είχα το Ryzen Maste ανοικτό, είδα κολημένα τα πάντα. Αφού το πάτησα 1,2 φορές ξεκόλησε και τώρα δείχνει αυτά...μένοντας πάλι κολημένο -UPdate- μετά απο 10 λεπτά απλά συνήλθε η εφαρμογή.... Αρχίζω να πιστέυω ότι έδωσα τσάμπα λεφτά για τον επεξεργαστή και τώρα αντε να βρω τι γίνεται...έχω απογοητευτεί. Το μόνο που δεν έχω κάνει είναι να τον δοκιμάσω με το motherboard που τον πήρα... Επεξ/σία 27 Απριλίου από R.E.M.
comfuzio Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου Δεν μου φαίνονται οκ αυτά που δείχνει το ryzen master, έχει κάτσει καλά η cpu στο socket? και η ram κτλ? ένα καθάρισμα από σκόνες αν μπορείς και ξανά πάλι Πάντως να ξέρεις θέμα είχα και εγώ που πήρα πιο παλιά ένα 3200g από τον κολλητό μου, τελικά ήταν θέμα της CPU και ευτυχώς είχε εγγύηση και έγινε αντικατάσταση. Δλδ και σε σένα παίζει να έχει θέμα η CPU και αν έχει εγγύηση να την πας για αλλαγή απευθείας με την AMD 2
R.E.M. Δημοσ. 27 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου Την πήρα από αγγελία φίλε μου στο fb μαζί με mobo. Απλά.εβαλα τον επεξεργαστή στο δικό μου σύστημα (asus x570 plus) για να μην ξαναστημω windows και τέτοια. Όσο είχα τον 3900x επάνω, κανένα θέμα.. δεν πείραξα τπτ άλλο στο κουτί. Έβγαλα τον παλιό έβαλα τον καινούριο. Η cpu δεν έχει εγγύηση. Το θέμα είναι αν θπω στη διαδικασία να αλλάξω στο κουτί μου το motherboard με αυτό που μου το πούλησε το παιδι,(b550 pro) να το δοκιμάσω, μήπως και τρώει σλαλωμε με τα δικό μου ο 5950.
Πέτρος Δημοσ. 28 Απριλίου Δημοσ. 28 Απριλίου Optimized defaults στο BIOS, και ξανά από την αρχή κάποια βήματα, 1-1. Το βασικό είναι να λειτουργεί το σύστημα σε default κατάσταση, χωρίς θέματα. Το ξαφνικό σβήσιμο που αναφέρεις σε idle/low είναι μάλλον από υπερβολικό CO, δεν το σηκώνει στην πραγματικότητα. Δοκιμές για ώρες/μέρες σε defaults και μετά τα υπόλοιπα. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα