ICE-T Δημοσ. 28 Απριλίου Δημοσ. 28 Απριλίου (επεξεργασμένο) πρωτον γιατι αγορα απο το facebook ? Εδω μεσα εχει ενα σκασμο αγγελιες απο πολυ πιο αξιοπιστα μελη .Αγορα χωρις εγγυηση πραγματα απο το facebook ,δεν θα το σχολιασω καθολου . Επεξ/σία 28 Απριλίου από ICE-T 3
R.E.M. Δημοσ. 28 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 7 hours ago, Πέτρος said: Optimized defaults στο BIOS, και ξανά από την αρχή κάποια βήματα, 1-1. Το βασικό είναι να λειτουργεί το σύστημα σε default κατάσταση, χωρίς θέματα. Το ξαφνικό σβήσιμο που αναφέρεις σε idle/low είναι μάλλον από υπερβολικό CO, δεν το σηκώνει στην πραγματικότητα. Δοκιμές για ώρες/μέρες σε defaults και μετά τα υπόλοιπα. Για αρχή σήμερα το δοκιμάζω με έναν άλλο δίσκο, με στημένα 11άρια από την αρχή. θα το πάω έτσι για 2-3 μέρες(αν και θα με πάει πίσω από δουλειά) θα βάλω μόνο το football manager για πλάκα να το δώ πως πάει αφού έτσι και αλλιώς όλες τις φορές τις τελευταίες 3 μέρες που μου κάνει τα restart, αυτό έπαιζα στο χαλαρο. Δεν έβαλα της Corsair καθόλου το software. Μόνο το Ryzen master για να παρακολουθώ θερμοκρασίες και το Adrenaline για την κάρτα γραφικών. Θα κάνω και ένα restore defaults στο bios πάλι και θα το δώ. Δεν ξέρω τι θέλω να φταίει. Αρκεί να βρεθεί γρήγορα. Η άλλη επιλογή που έχω είναι να ξηλώσω το δικό μου board και να το δοκιμάσω με αυτό που το πήρα, που μου είπε το παλικάρι ότι τα είχε μαζί (b550 chipset) αλλά δεν βρίσκω λόγο να μην πηγαίνει καλά κάτι με το δικό μου (x570 chipset). απλα αυτό θέλω να το κάνω σαν τελευταία λύση, γιατί πρέπει να ξηλώσω τα πάντα απο το κουτί και θα με πάει πολύ πίσω... 4 hours ago, ICE-T said: πρωτον γιατι αγορα απο το facebook ? Εδω μεσα εχει ενα σκασμο αγγελιες απο πολυ πιο αξιοπιστα μελη .Αγορα χωρις εγγυηση πραγματα απο το facebook ,δεν θα το σχολιασω καθολου . Έχεις δίκιο στο σκεπτικό, όμως βρέθηκε με πολλούς κοινούς γνωστούς και είπα να το προσπαθήσω. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά scams αλλά δεν το κάνω συνέχεια...Θα μου πεις μια φορά να την πατήσεις φτάνει. Ναι το ακούω.. 4
ZELOMOTH Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου Καλημέρα σας.. Στο πρώτο θέμα που είχες, λογικά δεν ειχες κουμπώσει καλά την υδρόψυξη στον επεξεργαστή και μετά που έκατσε οκ στο βγάλε βάλε , πίστεψες οτι η κουκίδα αντι για Χ της πάστας έκανε την διαφορα.. Οπως σου είπαν τα παιδιά, κάνε τα ολα default και θα έλεγα βγάλε ολα τα προγράμματα ανεμιστήρων κτλ αλλά και το ryzen και κοίτα μόνο με hw64info τι γίνεται. Αν σου βγάζει στιγμιαία μπλέ οθόνη, τότε κατέβασε bluescreenview και δες τι ακριβώς μπλέ οθόνη σου βγάζει ώστε να το ψάξεις απο κει... Θα έλεγα να παρατηρείς εκτος απο temps και τα ρευματα, vcore κτλ γιατί πιθανόν για θερμοκρασίες cpu να θέλει undervolting αν δίνει πολύ παρα πάνω ρευμα απο μόνο του κι επίσης να δεις και AMP μνήμες τι ταχύτητα παίζουν, τι αντέχουν, τι παίζει η cpu και αν παίζει θέμα με memory controller ξέρω γω μήπως τις χαμήλωνες λίγο κτλ κτλ κτλ... 3
R.E.M. Δημοσ. 29 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος του overclocking και undervolting και όλα αυτά. Ασχολούμαι με τους Η/Υ, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να θέλω να το ψάχνω για ημέρες. Σκοπός ήταν απλά να αναβαθμίσω για να μπορώ να κάνω video editing. Οπότε δεν ήθελα να μπλέξω με όλα αυτά και τελικά να πάει η δουλειά μου πίσω και δεν έχω τον χρόνο να το κάνω όλο αυτό.. Σκέφτομαι πολύ να το δώσω το σετ όσο το πήρα και να τελειώνω. Τέσπα, παράπονα.... Με τον νέο δίσκο που έχω στήσει καθαρά windows 11, παίζω κανονικά manager χτες και σήμερα και δεν έχει κάνει restart. Να πω ότι με τον προηγούμενο δίσκο (αυτό άλλαξα μόνο τώρα βάζοντας άλλον με καθαρή εγκατάσταση) έκανε restart και από αναμονή( αν τον άφηνα λίγη ώρα), τώρα το έχω ανοικτό απο χτες και τπτ. Να την πάτησα απο τα Windows??? Θερμοκρασίες τώρα με το Ryzen Master έχω στους 38-39 ilde και με το παιχνίδι κάνει κάποια peak στους 70-75 ανάλογα και τη συχνότητα που συνήθως για να ανεβάσει τόσο είναι στα 4,7Ghz. Φαντάζομαι ότι επειδή στον άλλο δίσκο με τα windows που ήταν φορτωμένα και έτρεχαν πολλά περισσότερα πράγματα ακόμα και services, δικαιολογούσε τους 43-45 στο idle, αν υποθέτω σωστά. Τώρα έχω βάλει πχ στο manager, που επαναλαμβάνω είναι του 2008 μέσω steam, να κάνει vacation ένα 6 μηνο και έχω κάτι τέτοιες μετρήσεις ανα διαστήματα. Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό αυτό και λέω δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό, γιατί ποτέ δεν έχω μπει στη διαδικασία να το παρακολουθήσω τόσο, ειδικά με τόσο αναλυτικό software... Θέλω να πω, ε δε γίνεται να ζορίζεται τόσο με το manager του 2008 και χωρίς να τρέχει τπτ άλλο Επεξ/σία 29 Απριλίου από R.E.M.
comfuzio Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου Καλά είχαμε και μια πτώση θερμοκρασίας μην το δένεις ότι ήταν από τα background services για την διαφορά στα temps. Γενικά εγώ είχα πάει από 3900Χ σε 5900Χ χωρίς προβλήματα, στο ίδιο mobo, πήγα τον κολλητό μου από 3200g στον 3100Χ + GPU χωρίς format και όλα καλά. Πήγα άλλο φίλο από 2700x σε 5800x3D χωρίς format όλα πένα. Αλλά από τον κολλητό μου πήρα τον 3200g που έπαιζε πένα και τον έβαλα σε νέα mobo για ένα 2ο pc που ήθελα για lab και ήταν χαλασμένη τελικά η CPU, σε εκείνον έπαιζε μπόμπα για καιρό. Πάντως μακάρι να ήταν τελικά κάτι τόσο απλό! Στο νέο pc μου (υπογραφής) το μόνο που έκανα ήταν undervolt και αυτό όχι μέσω Ryzen Master αλλά χέρι στο bios και είχα μεγάλη πτώση θερμοκρασίας! Στο CB 20c κάτω, σε videogames πάει πιο πάνω από temps αλλά σε σχέση χωρίς το undervolt είμαι -10c! Και αυτά μετρήσεις από την ώρα που έφτιαξα την υδρόψυξη που δεν έπιανε η μια βίδα σωστά. Αλλά αν δεν αισθάνεσαι άνετα με αυτό, φυσικά και άστο στην άκρη, δεν υπάρχει κίνδυνος, μόνο χάσιμο χρόνου πχ αν κάνεις μεγάλο undervolt και δεν κάνει power on. Αν δεν έχεις χρόνο για trial and error, δεν το συζητάμε, δεν το κάνεις καν! 2
STORM1978 Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, R.E.M. είπε Καλησπέρα. Ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος του overclocking και undervolting και όλα αυτά. Ασχολούμαι με τους Η/Υ, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να θέλω να το ψάχνω για ημέρες. Σκοπός ήταν απλά να αναβαθμίσω για να μπορώ να κάνω video editing. Οπότε δεν ήθελα να μπλέξω με όλα αυτά και τελικά να πάει η δουλειά μου πίσω και δεν έχω τον χρόνο να το κάνω όλο αυτό.. Σκέφτομαι πολύ να το δώσω το σετ όσο το πήρα και να τελειώνω. Τέσπα, παράπονα.... Με τον νέο δίσκο που έχω στήσει καθαρά windows 11, παίζω κανονικά manager χτες και σήμερα και δεν έχει κάνει restart. Να πω ότι με τον προηγούμενο δίσκο (αυτό άλλαξα μόνο τώρα βάζοντας άλλον με καθαρή εγκατάσταση) έκανε restart και από αναμονή( αν τον άφηνα λίγη ώρα), τώρα το έχω ανοικτό απο χτες και τπτ. Να την πάτησα απο τα Windows??? Θερμοκρασίες τώρα με το Ryzen Master έχω στους 38-39 ilde και με το παιχνίδι κάνει κάποια peak στους 70-75 ανάλογα και τη συχνότητα που συνήθως για να ανεβάσει τόσο είναι στα 4,7Ghz. Φαντάζομαι ότι επειδή στον άλλο δίσκο με τα windows που ήταν φορτωμένα και έτρεχαν πολλά περισσότερα πράγματα ακόμα και services, δικαιολογούσε τους 43-45 στο idle, αν υποθέτω σωστά. Τώρα έχω βάλει πχ στο manager, που επαναλαμβάνω είναι του 2008 μέσω steam, να κάνει vacation ένα 6 μηνο και έχω κάτι τέτοιες μετρήσεις ανα διαστήματα. Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό αυτό και λέω δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό, γιατί ποτέ δεν έχω μπει στη διαδικασία να το παρακολουθήσω τόσο, ειδικά με τόσο αναλυτικό software... Θέλω να πω, ε δε γίνεται να ζορίζεται τόσο με το manager του 2008 και χωρίς να τρέχει τπτ άλλο Συγνώμη αλλα TDC 91A και EDC ~80A τρέχοντας μονάχα Manager? Κατι τρέχει με την μητρική σου. PBO κτλ OFF στην μητρική και ξαναδοκίμασε. Έχω τον 5950Χ και κοιτα αντίστοιχα μετρήσεις με Chrome ανοιχτο να παίζει youtube καιολα αυτά τα tabs ανοιχτα... Η X570 Taichi κάνει παπάδες... Επεξ/σία 29 Απριλίου από STORM1978 3
R.E.M. Δημοσ. 29 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 44 minutes ago, STORM1978 said: Συγνώμη αλλα TDC 91A και EDC ~80A τρέχοντας μονάχα Manager? Κατι τρέχει με την μητρική σου. PBO κτλ OFF στην μητρική και ξαναδοκίμασε. Έχω τον 5950Χ και κοιτα αντίστοιχα μετρήσεις με Chrome ανοιχτο να παίζει youtube καιολα αυτά τα tabs ανοιχτα... Η X570 Taichi κάνει παπάδες... Οι τιμές που έχω στη 2η φώτο, είναι με κάποια peaks ανα διαστήματα, αλλα ναι, μόνο με το manager πάνω και με edge με 5 παραθυρα ανοικτά, τυπικά... 49 minutes ago, comfuzio said: Καλά είχαμε και μια πτώση θερμοκρασίας μην το δένεις ότι ήταν από τα background services για την διαφορά στα temps. Γενικά εγώ είχα πάει από 3900Χ σε 5900Χ χωρίς προβλήματα, στο ίδιο mobo, πήγα τον κολλητό μου από 3200g στον 3100Χ + GPU χωρίς format και όλα καλά. Πήγα άλλο φίλο από 2700x σε 5800x3D χωρίς format όλα πένα. Αλλά από τον κολλητό μου πήρα τον 3200g που έπαιζε πένα και τον έβαλα σε νέα mobo για ένα 2ο pc που ήθελα για lab και ήταν χαλασμένη τελικά η CPU, σε εκείνον έπαιζε μπόμπα για καιρό. Πάντως μακάρι να ήταν τελικά κάτι τόσο απλό! Στο νέο pc μου (υπογραφής) το μόνο που έκανα ήταν undervolt και αυτό όχι μέσω Ryzen Master αλλά χέρι στο bios και είχα μεγάλη πτώση θερμοκρασίας! Στο CB 20c κάτω, σε videogames πάει πιο πάνω από temps αλλά σε σχέση χωρίς το undervolt είμαι -10c! Και αυτά μετρήσεις από την ώρα που έφτιαξα την υδρόψυξη που δεν έπιανε η μια βίδα σωστά. Αλλά αν δεν αισθάνεσαι άνετα με αυτό, φυσικά και άστο στην άκρη, δεν υπάρχει κίνδυνος, μόνο χάσιμο χρόνου πχ αν κάνεις μεγάλο undervolt και δεν κάνει power on. Αν δεν έχεις χρόνο για trial and error, δεν το συζητάμε, δεν το κάνεις καν! Σκέφτομαι να δοκιμάσω με το mobo που τον πήρα τον 5950x μήπως και όντως τρέχει καλύτερα, απλά όπως είναι απεριοριστη ταλαιπωρία ....για μένα τώρα, που θα γίνει μόνο αναγκαστικά. Με undervolting και overclocking δεν το έψαξα όταν είχα χρόνο. Δυστυχώς δε μπορώ να το κάνω τώρα και σίγουρα όχι να φάω μέρες δοκιμάζοντας...Δυστυχως ή ευτυχώς αυτό είναι. Δεν είναι όλα για όλους. Αλλα το ακούω αυτό που λες! 2
comfuzio Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 8 minutes ago, R.E.M. said: Οι τιμές που έχω στη 2η φώτο, είναι με κάποια peaks ανα διαστήματα, αλλα ναι, μόνο με το manager πάνω και με edge με 5 παραθυρα ανοικτά, τυπικά... Σκέφτομαι να δοκιμάσω με το mobo που τον πήρα τον 5950x μήπως και όντως τρέχει καλύτερα, απλά όπως είναι απεριοριστη ταλαιπωρία ....για μένα τώρα, που θα γίνει μόνο αναγκαστικά. Με undervolting και overclocking δεν το έψαξα όταν είχα χρόνο. Δυστυχώς δε μπορώ να το κάνω τώρα και σίγουρα όχι να φάω μέρες δοκιμάζοντας...Δυστυχως ή ευτυχώς αυτό είναι. Δεν είναι όλα για όλους. Αλλα το ακούω αυτό που λες! Να είμαστε ξεκάθαροι δεν μιλάω καθόλου για overclock αλλά καθαρά και μόνο για undervolt, undervolt κάνεις χωρίς ρίσκο πέραν του να κάνεις κάνα bios reset αν το κατεβάσεις πολύ και δεν bootάρει, το overclock αν πάει λάθος μπορεί να κάνει ζημιά στο chip ή/και σε άλλα components. Εγώ δεν λέω καθόλου για overclock! 3
Πέτρος Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 1 ώρα πριν, comfuzio είπε Να είμαστε ξεκάθαροι δεν μιλάω καθόλου για overclock αλλά καθαρά και μόνο για undervolt, undervolt κάνεις χωρίς ρίσκο πέραν του να κάνεις κάνα bios reset αν το κατεβάσεις πολύ και δεν bootάρει, το overclock αν πάει λάθος μπορεί να κάνει ζημιά στο chip ή/και σε άλλα components. Εγώ δεν λέω καθόλου για overclock! Αυτό. Ξερό uv (φαντάζομαι ένα - 0.05v για αρχή είναι άνετο στους 5950Χ), γιατί τα νούμερα στις καρτέλες είναι εντελώς εκτός λογικής. Πάντως, @R.E.M. καταλαβαίνω και σέβομαι να μη θες να κάψεις χρόνο, οπότε αν όντως δεν μπορείς να κάνεις 5 πράγματα με τη σωστή σειρά, όντως θα είναι καλύτερα να πουλήσεις το σετ όπως είναι. Τώρα, με τις "σπασμωδικές" δοκιμές τελικά και χρόνο χάνεις και μόνο κατά τύχη θα έχεις αποτέλεσμα. 3
dsi44 Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου βαλε τον επεξεργαστη στο b550,load safe defaults,εγκατασταση λειτουργικου και παμε .
STORM1978 Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 22 ώρες πριν, R.E.M. είπε Οι τιμές που έχω στη 2η φώτο, είναι με κάποια peaks ανα διαστήματα, αλλα ναι, μόνο με το manager πάνω και με edge με 5 παραθυρα ανοικτά, τυπικά... Σκέφτομαι να δοκιμάσω με το mobo που τον πήρα τον 5950x μήπως και όντως τρέχει καλύτερα, απλά όπως είναι απεριοριστη ταλαιπωρία ....για μένα τώρα, που θα γίνει μόνο αναγκαστικά. Με undervolting και overclocking δεν το έψαξα όταν είχα χρόνο. Δυστυχώς δε μπορώ να το κάνω τώρα και σίγουρα όχι να φάω μέρες δοκιμάζοντας...Δυστυχως ή ευτυχώς αυτό είναι. Δεν είναι όλα για όλους. Αλλα το ακούω αυτό που λες! Ιδέα αν και το έχει κάνει ήδη αλλά δεν ξαναπερνάς το τελευταίο bios μήπως κάτι δεν έχει κάτσει καλά? Μετά μπαίνει στο bios, απενεργοποιείς ότι έχει να κάνει με OC, PBO κτλ. και μπαίνεις Windows με τον προηγούμενο σκληρό που είχε τον 3900Χ. Ψάξε και κάνε ένα registry fix με αντίστοιχο εργαλείο, σίγουρα θα υπάρχουν άπειρα invalid traces και ξαναδοκιμάζεις. 1
R.E.M. Δημοσ. 1 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 1 Μαϊου (επεξεργασμένο) Καλημέρα παιδιά. ok, πως θα κάνω το uv στο 0.05 που λες @Πέτρος? Γιατί προτιμώ να κάνω αυτό, από το να ξηλώσω τα πάντα από πάνω και να το στήσω με το b550(το έχω σαν έσχατη λύση). Επίσης το uv θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στο video editing που με ενδιαφέρει να κάνω; Σήμερα έβαλα πάλι το δίσκο με τα κανονικά 11άρια που μου παρουσίαζε τα θέματα με τα restart. Με τον άλλο με τα καινούρια 11άρια, δεν είχα θέμα 3 μέρες(θερμοκρασίες idle 37-40, καθόλου restarts). Με τον παλιό που έβαλα σήμερα, ναι οι θερμοκρασίες είναι πάνω απο 44(idle) και με το manager na τρέχει πάλι, και αρκετά peaks μέ όλα στα κόκκινα και το Ryzen master να τρώει κολλήματα συνέχεια(όπως και το adrenaline της AMD). Το μεν Ryzen master, βγάζει συνέχεια not responding(με τιμές -1 και κολλημένα τα πάντα. Το adrenaline της AMD απλά κολλημένο σε ότι αφορά θερμοκρασία επεξεργαστή και φορτίο) για αρκετή ώρα(3-4 λεπτά μπορεί και παραπάνω), κάθε 10 - 15 λεπτά. Μετά το ξεκόλλημα φέρνει φορτίο CPU αλλά θερμοκρασία όχι(μένει κολλημένη για πολύ ώρα). Το παρακολουθώ και αναμένω να μου στείλετε για το UV. Σας ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια Επεξ/σία 1 Μαϊου από R.E.M.
Πέτρος Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου H Asus είναι γνωστή βλαμμένη στο πώς μπορεί να σου κάνει και τα πιο απλά πράγματα εξαιρετικά πολύπλοκα χωρίς λόγο. Μπες μια στιγμή στο αντίστοιχο νήμα του ΑΜ4, υπάρχουν αρκετοί χρήστες εκεί με μητρικές της, και ρώτα συγκεκριμένα για αυτό το θέμα, το πώς μπορείς να κάνει Undervolt 0,05v με offset, τί επιλέγεις. Κότσαρε σε Link και το νήμα σου, για να λυθούν τυχόν απορίες και να μην απαντάς ξανά και ξανά τα ίδια. 28 λεπτά πριν, R.E.M. είπε Σήμερα έβαλα πάλι το δίσκο με τα κανονικά 11άρια που μου παρουσίαζε τα θέματα με τα restart. Με τον άλλο με τα καινούρια 11άρια, δεν είχα θέμα 3 μέρες(θερμοκρασίες idle 37-40, καθόλου restarts). Με τον παλιό που έβαλα σήμερα, ναι οι θερμοκρασίες είναι πάνω απο 44(idle) και με το manager na τρέχει πάλι, και αρκετά peaks μέ όλα στα κόκκινα και το Ryzen master να τρώει κολλήματα συνέχεια.... Διαβάζοντας αυτό, βέβαια, καταλαβαίνεις ότι αυτή η εγκατάσταση σίγουρα έχει κάποιο σοβαρό θέμα. Δεν αξίζει να την παλέψεις, είτε θα χρησιμοποιήσεις τον άλλο δίσκο είτε θα κάνεις μια σωστή δουλειά και θα στήσεις λειτυοργικό κλπ από την αρχή. Με τόσο χρόνο που έχεις χάσει, θα τα είχες ήδη τελειώσει αυτά. 4
ICE-T Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου (επεξεργασμένο) φίλε μου κάνε τον κόπο και δοκίμασε τον επεξεργαστή με την μητρική που τον αγόρασες,αν έχεις το ίδιο θέμα, προφανώς φταίει ο επεξεργαστής,το ότι δούλεψε 2 μέρες καλά δεν λέει κάτι,από 3900Χ έχω κάνει αλλαγή σε 5900Χ στην ίδια μητρική ίδια nvme driver's και δεν είχα κανένα θέμα,, άλλη τελευταία λύση είναι να ξαναπερασεις chipset driver's και να σβήσεις στις συσκευές ότι υπάρχει στα hidden devices, μήπως δημιουργεί κάποιο conflict κάποια device η driver που ήταν περασμένο με τον 3900Χ . Επεξ/σία 1 Μαϊου από ICE-T 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα