R.E.M. Δημοσ. 1 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 1 Μαϊου 5 minutes ago, ICE-T said: φίλε μου κάνε τον κόπο και δοκίμασε τον επεξεργαστή με την μητρική που τον αγόρασες,αν έχεις το ίδιο θέμα, προφανώς φταίει ο επεξεργαστής,το ότι δούλεψε 2 μέρες καλά δεν λέει κάτι,από 3900Χ έχω κάνει αλλαγή σε 5900Χ στην ίδια μητρική ίδια nvme driver's και δεν είχα κανένα θέμα,, άλλη τελευταία λύση είναι να ξαναπερασεις chipset driver's και να σβήσεις στις συσκευές ότι υπάρχει από στα hidden devices, μήπως δημιουργεί κάποιο conflict κάποια device η driver που ήταν περασμένο με τον 3900Χ . Γι'αυτό και έβαλα νέο δίσκο επάνω με καινούρια windows για να δώ το 2ο κομμάτι που μου επισημένεις. 3,4 μέρες με τον καινούριο δίσκο, δεν είχα καμία επανεκκίνηση και κανένα κόλλημα. Οι θερμοκρασίες ελαφρώς πιο κάτω. 1
ICE-T Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου Μόλις τώρα, R.E.M. είπε Γι'αυτό και έβαλα νέο δίσκο επάνω με καινούρια windows για να δώ το 2ο κομμάτι που μου επισημένεις. 3,4 μέρες με τον καινούριο δίσκο, δεν είχα καμία επανεκκίνηση και κανένα κόλλημα. Οι θερμοκρασίες ελαφρώς πιο κάτω. μακάρι να είναι ο δίσκος και να γλυτώσεις την ταλαιπωρία. 2
R.E.M. Δημοσ. 1 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 1 Μαϊου (επεξεργασμένο) Just now, ICE-T said: μακάρι να είναι ο δίσκος και να γλυτώσεις την ταλαιπωρία. Ή τα windows.... Ο δίσκος και να HD sentinel που τον είδα δεν έχει το παραμικρό θέμα(ή έτσι δείχνει...) Επεξ/σία 1 Μαϊου από R.E.M. 1
sakis han Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου 55 λεπτά πριν, ICE-T είπε φίλε μου κάνε τον κόπο και δοκίμασε τον επεξεργαστή με την μητρική που τον αγόρασες,αν έχεις το ίδιο θέμα, προφανώς φταίει ο επεξεργαστής,το ότι δούλεψε 2 μέρες καλά δεν λέει κάτι,από 3900Χ έχω κάνει αλλαγή σε 5900Χ στην ίδια μητρική ίδια nvme driver's και δεν είχα κανένα θέμα,, άλλη τελευταία λύση είναι να ξαναπερασεις chipset driver's και να σβήσεις στις συσκευές ότι υπάρχει στα hidden devices, μήπως δημιουργεί κάποιο conflict κάποια device η driver που ήταν περασμένο με τον 3900Χ . Το πιο σωστο που εχω διαβασει μεχρι τωρα. @R.E.M. Το θεμα με τα spikes στη σειρα 3 και 5 ειναι γνωστο απο τοτε που βγηκαν (και απορω πως δεν το επισημανε κανενας) αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα εχει προβλημα ο επεξεργαστης. Απλα κατι τρεχει απο πισω, γι'αυτο σου ειχα πει να βαλεις ενα screenshot απο το processes . Ειμαι σιγουρος οτι ο 3900X θα κανει χειροτερα spikes αλλα δεν ετυχε να τα παρακολουθησεις. 2
STORM1978 Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε H Asus είναι γνωστή βλαμμένη στο πώς μπορεί να σου κάνει και τα πιο απλά πράγματα εξαιρετικά πολύπλοκα χωρίς λόγο. Μπες μια στιγμή στο αντίστοιχο νήμα του ΑΜ4, υπάρχουν αρκετοί χρήστες εκεί με μητρικές της, και ρώτα συγκεκριμένα για αυτό το θέμα, το πώς μπορείς να κάνει Undervolt 0,05v με offset, τί επιλέγεις. Κότσαρε σε Link και το νήμα σου, για να λυθούν τυχόν απορίες και να μην απαντάς ξανά και ξανά τα ίδια. Διαβάζοντας αυτό, βέβαια, καταλαβαίνεις ότι αυτή η εγκατάσταση σίγουρα έχει κάποιο σοβαρό θέμα. Δεν αξίζει να την παλέψεις, είτε θα χρησιμοποιήσεις τον άλλο δίσκο είτε θα κάνεις μια σωστή δουλειά και θα στήσεις λειτυοργικό κλπ από την αρχή. Με τόσο χρόνο που έχεις χάσει, θα τα είχες ήδη τελειώσει αυτά. Να επισημάνω πως έχω να αγκιξω ASUS από την εποχή των Buldozer. Έχω μια ASUS M2A-MX με έναν Athlon 64 X2 5600+ που δουλεύει σαν σκυλί στο γραφείο του γαμπρού μαζί με μια Asrock N68C-GS UCC με εναν AMD Phenom II X6 1055T που επίσης είναι στο γραφείο του γαμπρού. Όλα αυτά τα χρόνια δουλεύουν και οι 2 ασταμάτητα. Από τους FX όμως και μετά μονάχα Asrock! 1
R.E.M. Δημοσ. 1 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 1 Μαϊου 1 hour ago, sakis han said: Το πιο σωστο που εχω διαβασει μεχρι τωρα. @R.E.M. Το θεμα με τα spikes στη σειρα 3 και 5 ειναι γνωστο απο τοτε που βγηκαν (και απορω πως δεν το επισημανε κανενας) αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα εχει προβλημα ο επεξεργαστης. Απλα κατι τρεχει απο πισω, γι'αυτο σου ειχα πει να βαλεις ενα screenshot απο το processes . Ειμαι σιγουρος οτι ο 3900X θα κανει χειροτερα spikes αλλα δεν ετυχε να τα παρακολουθησεις. Δεν το είχα παρακολουθήσει ποτέ γιατι ποτέ δεν είχα επανεκκινήσεις στα 4,5 χρόνια που είχα τον 3900x με το Asus. Δούλευαν μαζί ΑΨΟΓΑ, οπότε δεν είχα λόγο να το ψάξω. Επίσης δεν είχα ακούσει(προφανώς γιατί όλα πηγαιναν καλα και δεν έδωσα σημασία) για τα spikes της σειράς 3 κ 5. Πάντως απο το πρωι που έχω βάλει τον παλιό δίσκο επάνω(αυτό που λειτουργώ και που είχα τα θέματα) εκτός απο τα spikes που ανέφερα, ακόμα δεν έχει κάνει κανένα restart. Το δοκίμασα και με f1 και όλα καλα. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι γίνεται...
sakis han Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου 30 λεπτά πριν, R.E.M. είπε Πάντως απο το πρωι που έχω βάλει τον παλιό δίσκο επάνω(αυτό που λειτουργώ και που είχα τα θέματα) εκτός απο τα spikes που ανέφερα, ακόμα δεν έχει κάνει κανένα restart. Το δοκίμασα και με f1 και όλα καλα. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι γίνεται... Λοιπον για να μην σπαταλας αδικα χρονο κατεβασε το https://benchmate.org/ που εχει μεσα ολα τα προγραματα που χρειαζεσαι. Ανοιξε πρωτα το hwinfo (64) και μετα τρεξε ενα cinebench10λεπτο (κατα προτιμηση το R23 με ανοιχτα παραλληλα το hwinfo). Αν κλεισει η παγωσει σημαινει οτι υπαρχει προβλημα, αν οχι βγαλε ενα screenshot λιγο πριν τελειωσει. Μετα βαλε νεο chipset driver απο την AMD και ξαναδοκιμασε. ....αυτο καντο και με τα φρεσκα windows 2
ICE-T Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου 5 ώρες πριν, STORM1978 είπε Να επισημάνω πως έχω να αγκιξω ASUS από την εποχή των Buldozer. Έχω μια ASUS M2A-MX με έναν Athlon 64 X2 5600+ που δουλεύει σαν σκυλί στο γραφείο του γαμπρού μαζί με μια Asrock N68C-GS UCC με εναν AMD Phenom II X6 1055T που επίσης είναι στο γραφείο του γαμπρού. Όλα αυτά τα χρόνια δουλεύουν και οι 2 ασταμάτητα. Από τους FX όμως και μετά μονάχα Asrock! Εγώ τον 3900Χ και τον 5900Χ με Asus rog strix B550 - F Gaming τους χρήσιμο.και δεν είχα κανένα θέμα . 1
R.E.M. Δημοσ. 1 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 1 Μαϊου 3 hours ago, sakis han said: Λοιπον για να μην σπαταλας αδικα χρονο κατεβασε το https://benchmate.org/ που εχει μεσα ολα τα προγραματα που χρειαζεσαι. Ανοιξε πρωτα το hwinfo (64) και μετα τρεξε ενα cinebench10λεπτο (κατα προτιμηση το R23 με ανοιχτα παραλληλα το hwinfo). Αν κλεισει η παγωσει σημαινει οτι υπαρχει προβλημα, αν οχι βγαλε ενα screenshot λιγο πριν τελειωσει. Μετα βαλε νεο chipset driver απο την AMD και ξαναδοκιμασε. ....αυτο καντο και με τα φρεσκα windows Και με τον δίσκο που είχα θέμα (βασικό μου δίσκο) και με τον 2ο(καθαρή εγκατάσταση) παίρνω τις ίδιες μετρήσεις στα screenshots με το Cinebench. Δεν κολλησε (ούτε επανεκκίνηση) σε κανένα απο τους δύο δίσκους. Θερμοκρασίες έως 77κελσίου max και με τις δυο εγκαταστάσεις windows. Μέση θερμοκρασία γύρω στους 57-65 με το cinebench και σε single core και σε multi core. Ενδεικτικά παραθέτω κάποιες φώτο. Τι να πω...δεν ξέρω πραγματικά... Το pc επαναλαμβάνω σήμερα που του έβαλα τον κύριο δίσκο μου που είχα όλα τα θέματα, δεν έχει κάνει απολύτως τπτ. 1
sakis han Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου 40 λεπτά πριν, R.E.M. είπε Και με τον δίσκο που είχα θέμα (βασικό μου δίσκο) και με τον 2ο(καθαρή εγκατάσταση) παίρνω τις ίδιες μετρήσεις στα screenshots με το Cinebench. Δεν κολλησε (ούτε επανεκκίνηση) σε κανένα απο τους δύο δίσκους. Θερμοκρασίες έως 77κελσίου max και με τις δυο εγκαταστάσεις windows. Μέση θερμοκρασία γύρω στους 57-65 με το cinebench και σε single core και σε multi core. Ενδεικτικά παραθέτω κάποιες φώτο. Τι να πω...δεν ξέρω πραγματικά... Το pc επαναλαμβάνω σήμερα που του έβαλα τον κύριο δίσκο μου που είχα όλα τα θέματα, δεν έχει κάνει απολύτως τπτ. Το οτι δεν κλεινει ειναι καλο, αλλα πρεπει να εχεις το hwinfo παραλληλα ανοιχτο την ωρα που τρεχει το cinebenc. Καντο minimize και πηγαινε πιο κατω που λεει CPU για να δουμε τα ρευματα και τις σωστες θερμοκρασιες. ...η πατα το F6 οταν τελειωση το cinebench και θα σου βγαλει τα αποτελεσματα το bencmate
Πέτρος Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου 13 ώρες πριν, ICE-T είπε Εγώ τον 3900Χ και τον 5900Χ με Asus rog strix B550 - F Gaming τους χρήσιμο.και δεν είχα κανένα θέμα . Μίλα μπρε, πες πού βρίσκεις και ορίζεις αρνητικό offset για την τάση στον επεξεργαστή. 2
ICE-T Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Μίλα μπρε, πες πού βρίσκεις και ορίζεις αρνητικό offset για την τάση στον επεξεργαστή. Δεν θυμάμαι να είχα βάλει negative offset, thermal limit είχα βάλει 70 βαθμούς και AMD Expo . Ακόμη και τώρα που χρησιμοποιώ MSI, αυτό κάνω στους Ryzen , ούτε negative offset ούτε curve,στο AMD Overclocking νομίζω στο digi +vrm από κάτω έχει επιλογή να αλλάξεις το offset . Επεξ/σία 2 Μαϊου από ICE-T 2
Πέτρος Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου 4 λεπτά πριν, ICE-T είπε Δεν θυμάμαι να είχα βάλει negative offset, thermal limit είχα βάλει 70 βαθμούς. Ναι, δεν λέω ότι είχες βάλει εσύ, απλά μήπως ξέρεις ακριβώς τη ρύθμιση σε όλον αυτόν τον κυκεώνα του δικού της BIOS. 1
ICE-T Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Ναι, δεν λέω ότι είχες βάλει εσύ, απλά μήπως ξέρεις ακριβώς τη ρύθμιση σε όλον αυτόν τον κυκεώνα του δικού της BIOS. Digi + vrm 2 επιλογή ποιο κάτω vddcr cpu override αν έχει Asus.Έχουν περάσει και χρόνια από τότε και ξεχνάω γεράματα 😂 . Επεξ/σία 2 Μαϊου από ICE-T 2
R.E.M. Δημοσ. 2 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 2 Μαϊου 16 hours ago, sakis han said: Το οτι δεν κλεινει ειναι καλο, αλλα πρεπει να εχεις το hwinfo παραλληλα ανοιχτο την ωρα που τρεχει το cinebenc. Καντο minimize και πηγαινε πιο κατω που λεει CPU για να δουμε τα ρευματα και τις σωστες θερμοκρασιες. ...η πατα το F6 οταν τελειωση το cinebench και θα σου βγαλει τα αποτελεσματα το bencmate Ok θα το ξανα δοκιμάσω σήμερα και θα επανέλθω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα